- iPhone topik
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Új hozzászólás Aktív témák
-
parandroid
félisten
válasz
k.krisz03 #1963 üzenetére
Az NHC-s kérdésre:
Az előző procid valószínűleg Banias magos volt, ők alap (6-os) szorzón 600 MHz-en működtek (6x100). 300-on biztosan nem, ott valamit rosszul írt ki a szoftver. A Dothan mag esetében a 6-os szorzó már 800 MHz-et jelentett (6x133), ennyire lehetett leszabályozni őket. Az új Core Duo és Core 2 Duo processzorok pedig már csak 1GHz-re leszabályozhatóak (8x133, ha jól emlékszem), ráadásul itt már az undervoltage lehetőségét is hardveresen letiltották a procikban.
Úgyhogy itt nem az NHC-vel van a gond, ő megtesz minden tőle telhetőt, de ebből a hardverből ezt lehet kihozni.
p
-
k.krisz03
tag
válasz
k.krisz03 #1962 üzenetére
Na még egy utolsó, ha még nem mentem volna az idegeitekre.
Itt XP-n nem lehet valami olyasmit csinálni, mint Vistaban volt, hogy ha a telepmérőre kattintottam, akkor választhattam teljesítmény, energiatakarékos, és HP optimalizált módok között?
Próbáltam NHC-t (Core2Duo javítással), de nem úgy működik, mint a régi Dell-emen. Abban 1.5-ös proci van, és ha 100% volt beállítva, akkor alapból 600MHz-en ment, és ha kellett, akkor emelte 1.5GHz-ig. Ha meg akksiról ment, akkor 50%-ra volt állítva, ilyenkor 300-600MHz között változott az órajel.
Ezzel ellentétben ezen a HP-n, ha beállítom, hogy 100%, akkor 2GHz-en, ha 50%, akkor 1GHz-en megy állandó jelleggel.
Szóval valami más lehetőség NHC-n kívül? Vagy ez így van jól ezzel a progival ezen a laptopon? -
lackoka
tag
válasz
k.krisz03 #1960 üzenetére
Hali!
Próbáld meg feltenni az sp35977-es drivert. Nekem egy Hp compaq 6720s gr777es típusú kütyüm van és minden további nélkül sikerült a vista helyett feltenni az xp-t és minden rendesen működik. Ezzel a driverrel a fényerőt az Fn+(f7 vagy f8) billentyűkkel tudod működtetni. -
BluEyes
őstag
válasz
k.krisz03 #1958 üzenetére
Az ismeretlen eszköz HP esetében mindig a Quick Launch Button szokott lenni. A fényerőt a kék Fn gomb + Fx (F1-F12, próbáld végig őket) állítja, ha minden igaz. Ha nem megy, akkor próbáld a ctrl + Fx kombinációt. Ha így megy, akkor a biosban keress egy beállítási lehetőséget, amelyik engedi-tiltja a ctrl és Fn felcserélését, és állítsd a másik állapotba, ha az Fn szimpatikusabb lenne.
-
k.krisz03
tag
válasz
k.krisz03 #1957 üzenetére
Azt hiszem kész vagyok mindenféle telepítéssel az XP-n. Viszont van egy kis probléma: nem tudom állítani a fényerőt. Úgy tudom, hogy ehhez nem kellene semmiféle driver (legalábbis a régi Dell-emhez nem kellett, akár BIOS-ban, vagy Win telepítés közben is tudtam fényerőt állítani). Most miért nem tudom állítani?
Az Eszközkezelőben egyéb eszközöknél van egy "Ismeretlen eszköz", ez fogalmam sincs, hogy mi, és a modem, ami egyáltalán nem érdekel, hogy nem működik...
-
k.krisz03
tag
válasz
k.krisz03 #1956 üzenetére
Megoldottam!
Megsérülhetett a fájl az USB-s winyón, azért írhatta ki ezt a hibát. Újra leszedtem, és most már jó. Jöhet a többi driver telepítése is. Remélem több gond nem lesz.
Bocsi, hogy egy ilyen szinte felesleges hozzászólásokat generálok, de volt 1-2 alkalom, amikor be voltam sz*rva, hogy elrontom az 1 hetes gépet.Szerk: Jah, fel sikerült rakni a SATA drivert is, de nem jó. Akár be, akár ki van kapcsolva a natív Sata, a gép nem tud elindulni, kékhalál jön a Win logó közben... Ezért el is távolítottam ezt.
-
k.krisz03
tag
válasz
k.krisz03 #1955 üzenetére
Újraindítottam a chipset driver telepítőjét, és most rendben befejezte. A LAN-t is sikerült telepíteni, most már van XP-ben is hálózat.
Viszont van újabb probléma: VGA.Ezt a hibát írja a driver kicsomagolása közben: "The contents of this file cannot be unpacked. The executable you are attempting to run has been corrupted. Please obtrain another copy of the file, verify its integrity, and try again.". Ezzel le is áll a telepítés. Az az érdekes ebben, hogy a ez a driver a régi BIOS-szal még felment.
Mitévő legyek? -
k.krisz03
tag
válasz
k.krisz03 #1944 üzenetére
Sikeresen frissítettem a BIOS-t, viszont most XP-ben gond akadt a chipset driverével. Ennél a műveletnél leáll, nem megy tovább: "Intel ICH8 Family USB2 Enhanced Host Controller - 283A". Ez most miért van? Ugye nem rontottam el a gépet a BIOS frissítéssel?
A BIOS-ban egyébként nincs semmit gond, működnek a funkciói... -
BluEyes
őstag
válasz
k.krisz03 #1941 üzenetére
Így van, elindítod az exe-t, aztán az szépen frissíti a biost. Azt írja, hogy a progi windows/vista-based, tehát vista alól tuti megy. Csináljad.
Mondjuk óvatosan, mer a leírásában a 6520s meg a 6820s szerepel, a 6720s még véletlenül sem. Ettől persze még lehet jó a tiédre is. Mostani biosod milyen?
-
k.krisz03
tag
válasz
k.krisz03 #1939 üzenetére
Asszem meg lesz oldva a LAN-os gond 6720s-re.
[Itt egy fórum ezzel kapcsolatban], és [itt egy BIOS frissítés].
Jól látom, annyiból áll a BIOS frissítése, hogy elindítom ezt az exe-t, és követem az utasításokat? Csinált már ilyet valaki laptopon? Én csak PC-n, bár azt is csak néztem, más csinálta helyettem...Szerk: Még itt Vistán csináljam a BIOS frissítést, vagy előbb rakjam fel az XP-t, és utána?
-
k.krisz03
tag
válasz
k.krisz03 #1937 üzenetére
Furcsa kérdés következik:
Van ugye a C: meghajtón egy "SwSetup" nevezetű mappa tele driverrel, amit a Vista, ill a helyreállító lemez helyez el ott. Megnéztem pl a chipset driver readme-jét, és azt írja, hogy a következő oprendszereknek kell telepítve lenniük: Win 2000, 2003, XP, Vista.
Mi lenne, ha ezt a driverköteget kimenteném, és az XP-nél használnám fel? Van itt még egy "AppInstl" mappa, ez valami telepítőt tartalmaz, talán fel tudná tenni egyben az egészet?!
Mit szóltok hozzá, működne? -
BluEyes
őstag
válasz
k.krisz03 #1934 üzenetére
Újraindítás (modem, router) megvolt?
A telepítés sorrendje nem kritikus. Célszerű a chipset driverrel kezdeni. A hanghoz előbb az UAA busdrivert kell felrakni, ekkor jelenik meg az eszközkezelőben a hangeszköz, meg ha van a modem. Ekkor lehet a hangdrivert felrakni. A többi drivert meg ahogy jön, egymás után. Érdemes mindegyik után újraindítani a gépet, hogy ne legyen semmi összeveszés. Ennyi.
-
BluEyes
őstag
válasz
k.krisz03 #1921 üzenetére
Az egyéb eszközös a wifi lesz valószínűleg, ha még nem tettél fel neki drivert. Az eszközkezelőben ha a hálózati kártyáknál ott a lan kártya, nincs kérdő- vagy felkiáltójel rajta, akkor először a gépen kívül néznék körül. Mindenek előtt újraindítanám a modemet, routert, hátha csak ennyi a neted baja. Tcp-ip beállításainál minden rendben?
-
BluEyes
őstag
válasz
k.krisz03 #1917 üzenetére
k.krisz03: Igen, úgy értem. Ez a sata-pata csak a vezérlő működési módjáról szól, a hdd sebességét nem befolyásolja. Több tesztprogrammal is leellenőriztem, tök egyformák. (Mondjuk itt megint igaz, hogy 5400rpm, gma945 chipset stb, a te géped lehet hogy profitálna a dologból, bár nem hiszem).
Omni: hivatalosan nem (940gml-ről beszélek, ha 945-ös csipped van a lapon, akkor támogatja), de valamelyik diag-progi (Sandra szerű, ha eszembe jut, beírom a nevét) azt írta, hogy 4 megáig kezeli a ramot a gépem. De gyanús, hogy a progi téved. Mindenesetre ha van rá lehetőséged, kipróbálhatnád.
-
k.krisz03
tag
válasz
k.krisz03 #1917 üzenetére
Lenne még egy probléma: most a LAN-nal. Felraktam ezt a drivert (Intel 82562GT 10/100 Ethernet Controller Drivers for Microsoft Windows XP), de csak azt az üzenetet kapom, hogy nincs hálózat vagy korlátozott. Amíg Vista volt fent, ilyen gond nem volt. Talán valami más is kellene a LAN-hoz? (WLAN majd később, előbb a vezetékes működjön.)
-
BluEyes
őstag
válasz
k.krisz03 #1915 üzenetére
Itt vagyok
Hát ez jó kérdés, amit írtam, az a 945-ös csippszetre, ICH7-re igaz. A tiéddel még nem volt dolgom, így nem tudom megmondani a következő lépést. Létezik - bár nem HP-s - wines telepítője a sata drivernek, az valszeg felszalad gond nélkül. Ha jól rémlik, az Acer oldalán akadtam bele, de nyilván máshonnan is letölthető.
Azt ugye tudod, hogy semmit nem nyersz a sata driverrel? -
BluEyes
őstag
válasz
k.krisz03 #1907 üzenetére
Tényleg, ez a gép működik akku nélkül csak adapterről?
Add meg a címed, máris indulok, hogy kivegyem a gépedből az aksit, majd bekapcsoljam, hogy vajon megy-e úgy. Aztán majd beírom ide, jó?
A többi kérdésedre igen a válasz, gyári állapotba hozza a gépet, programokkal, driverekkel, mindenestől. És természetesen használhatsz közben más OS-t is, a recovery kvázi meg is formázza a hdd-t a helyreállításkor.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hálózati / IP kamera
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- iPhone topik
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kompakt vízhűtés
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Szép! Dell Latitude 7430 ÜTÉSÁLLÓ! Üzleti Profi Ultrabook 14" -60% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Ahh! Dell Latitude 7430 "ÜTÉSÁLLÓ" Üzleti Profi Ultrabook 14" -50% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Core I9 ERŐMŰ Lenovo P1 Gen2 (8mag/16 szál 32Gb DDR4 1Tb SSD 4Gb Nvidia) laptopom eladó!!!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 1TB lemezes játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest