- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Milyen okostelefont vegyek?
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- iPhone topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S23 FE - nincsen sárkány
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
Új hozzászólás Aktív témák
-
tapsyhapsy
csendes tag
válasz DiXoN008 #16057 üzenetére
Én (ha jól emlékszem) Paragonnal lecsökkentettem a létező partició méretét, majd Windowson belül létrehoztam a másikat, mert a szoftver nem engedte a partició létrehozását - mindezt Hiren-ről bootolva. Ja jól emlékszem kapásból dinamikus kötetté alakította a dózer.
Így egyébként lesz 5 db partíciód a disken: win7 200 megás systemje (boot, crash dump, page file), az eredeti Seven partíció, az új, a Recovery és a HP_Tools (arról megy az F2-ős rész). Szóval kicsit zsúfolt szegény disk.
-
tapsyhapsy
csendes tag
válasz DiXoN008 #16060 üzenetére
A HP_TOOLS directoryban a c:\ meghajtón (ha jól emlékszem rejtett, de ez nem 100%) megtalálsz minden drivert amit alapból felrak a 'Drivers' alkönyvtárban. Ha ezt kimented másik partícióra vagy pendrive-ra akkor gyorsan újra tudsz mindent rakni formázás után is. Egyébként maga a könyvtár cirka 4 giga és benne van minden szoftver amit adnak a géphez.
-
pumukli23
senior tag
válasz DiXoN008 #16129 üzenetére
Szia!
Ha webshopból vetted futárral, akkor 8 napon belül szó nélkül kicserélhetik (akkor is ha a színe nem tetszik), mivel nem volt lehetőséged a megrendeléskor szemügyre venni az árut. (pontos jogi blablát nem vágom)
Szóval ha teheted, élj ezzel a lehetőséggel, mert egyszerűbb mint a gariztatás..
Ha webshopból vetted, de náluk vetted át pl üzletben és ott fizetted ki, akkor a 3 napos dolog érvényes, azaz ha valami hiba van a géppel, 3 napon belül cserélik.A webshopok sokszor úgy bújnak ki a 8 nap alól, hogy amikor "megrendeled" a honlapjukon a terméket, akkor kvázi nem "megrendelési/vásárlási szerződést" (vagyhogymondjákot) kötsz, hanem csak egy előszerződést.. (Ami csak annyit rögzít, hogy Te is és a bolt is szeretnétek majd egyszer valamikor üzletet kötni...) A rendes szerződést akkor írod alá, amikor a futár kivitte a monyót, miután szemrevételezed, esetleg kipróbálod. Szóval innentől már nem igaz rá, hogy nem volt lehetőséged megtekinteni a vásárláskor.. Ez egy kissé szemetebb eljárás, kiskapukkal.
A webshop oldalán keresd meg a jogi blablát, ott kint kell lennie a pontos leírásnak, hogy mi vonatkozik rájuk (ha nem lenne kint, akkor komoly bírságra számíthatának, szóval utóbbi időben már kiteszik).
A garancialevél mindig csak a számlával együtt érvényes! Mindegy, hogy van-e dátum a garanciapapíron. (Néha előfordul olyan eset, hogy a számla egyben a garancialevél, de nagy értékű termékek esetén mindig külön szokott lenni.)
Remélem segítettem valamit
szerk: Ja, a csomagolás. Az nem lehet indok, hogy nem veszik vissza gépet, mert pl kibontottad, vagy már nincs meg a csomagolása, vagy kipróbáltad. Szoktak ilyen abszurd hülyeségeket kitalálni. Viszont jó ha tudod, h az újracsomagolás költségét (és egy esetleges szállítás költségét) neked kell fizetned. Persze ez függ attól, hogy ez mit takar, egy ragasztószalag-csíkot a dobozon, vagy teljesen új dobozt, hungarocell távtartótak stb..
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz DiXoN008 #16129 üzenetére
Ilyen hangot én is tapasztaltam már néhányszor. Feleségem gépében is hallani néha, de hibát nem okozott még. Véleményem szerint a ProtectSmart (más néven 3D DriveGuard) okozza, mert ha az lekapcsolja a HDD-t, akkor van ugyanilyen hangja,
A gariztatás kérdésében: a garjegyen rajta kel lennie a dátumnak, értelemszerűen. Ha nincs, akkor a vásárlást igazoló bizonylat dátuma a mérvadó, de a kiskerben írasd rá a garjegyre is.
HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.
-
veterán
válasz DiXoN008 #18952 üzenetére
Én a helyedben mindenképp lementeném az adataimat előtte, mert ha ilyen dolgokba belenyúlsz a géped merevlemezén, semmi nem garantálja, hogy mindened megmarad.
Ettől függetlenül a recovery folyamat során ki tudod választani, hogy az adatokat ne írja felül a telepítő, de mérget azért ne vegyél rá
Ha DVD-ről állítod vissza a gyári állapotra, akkor a recovery partíció is felkerül rá eredeti állapotában.
Egyébként szerintem legjobb lenne, ha kézzel installálnád fel a win-t, mert akkor mindent ki tudsz választani magadnak. Előtte viszont mentsd le a rendszerpartícióról az swsetup mappát, ebben vannak a driverek és util-ok install-jai.
HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.
-
ther
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bobb2
újonc
(rögzített hozzászólás)
Sziasztok!
Szeptemberben vettem egy laptopot. Hp 15s-fq5011nh.
Amióta bekapcsoltam a proci venti iszonyú hangos.
Amikor bekapcsolom a gépet hangja sincsen, mintha nem is lenne benne venti.
Majd amikor elkezdem használni, pl megnyitom az operát, a venti sebessége össze-vissza kezd változni. Van hogy kimaxolja magát egy pár percre, és utána visszamegy nullára. Elvittem megnézetni, a fickó frissítette a bioszt meg a drivereket és azt mondta hogy jó lesz, és hogy nem vesz rajta semmi furát észre. De amikor hazahoztam ugyanúgy megbolondult a venti pár perc után. Szinte semmi megterhelés alatt is hangos. Szerintem csak egy hibás hőmérséklet érzékelő lehet. Szerintetek mi lehet a baj?
Köszi.
- Lenovo LOQ 15IRX9 (I5-13450HX, 16GB DDR5-4800, 1TB SSD NVME, RTX 4060 8GB) 6 NAP ÜZEMIDŐ! 3 ÉV GARI
- Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1165G7 4Mag 16GB/1TB FHD IPS
- i5 Fujitsu Lifebook S751 Laptop (törött)
- Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- ASUS ROG Strix G15 Gamer laptop , R7 4800H , RTX 3050 Ti , 16GB DDR4 , 512GB NVME , 144Hz
- Dell Latutide E6230 i7 3540M, 16GB RAM, 120gb ssd -vel eladó!
- HP ProBook 640 G2 (i5-6300U 2.4GHz-8GB DDR4-240GB SSD-WIN11Pro/előtelepítve!/14.0 HD-WWAN!- 4G-LTE
- Targus univerzális USB-C DisplayPort dokkoló állomás Ingyen szállítás
- Dell DW5811e Sierra Wireless Airprime EM7455 4G LTE WWAN kártya Ingyen posta
- 90W-os gyári Töltővel Lenovo ThinkPad T440,T450,T460, T540p,T550,T560 gyári Dock Type 40a1
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest