Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chrystall
senior tag
Intel Dual Core T4500-as mobil proci van a gépemben, 35W-os. Most a legutóbbi pasztázás óta 43 C körül megy alapjáraton, ha videót konvertálok, 72 C körülre melegszik. Arctic MX4-gyel lehet ezt lejjebb vinni? Prolimatech pasztát használtam. Zavar, hogy a bal kezem alatt ha ölbefogom már megérezni mikor felmegy 70 fok körülig.
Egyébként azt nem értem, hogy miért baj, ha sok paszta kenődik a processzorra? Keveset tettem rá, te amúgy miért baj a sok. A GPU fölött ott a gap pad, vagy 1-2 mm vastag, mégis csak elvezeti a hőt.
-
Chrystall
senior tag
Valaki tudna abban segíteni, hogy mi az a négyzet alakú cumó, ami a processzorom rézhűtő-lapkáján volt, a közepén hiányzott négyzet alakban az anyag, és elvileg arra volt, hogy ne folyjon meg körbe a paszta a processzorról, vagy mi. Egy egész vékony rétegű gyurmaszerű anyag volt. Milyen néven lehet olyat kapni? Az is gap pad? Sajna letöröltem, mikor újrapasztáztam a CPU-t.
-
Chrystall
senior tag
válasz
Impressa #648 üzenetére
JA, igaz, tényleg, azok is vezetnek, de hülye vagyok. Hát letakarítottam teljesen mindekét alkatrészt, csak a chipek tetejére kentem egy vékony réteget, elég szépen sikerült, ám a GPU fölött az a kis gap pad egy részen benyomódott, mert odakaptam egy fogpiszkálóval, oda nyomtam plusszba helykitöltőnek egy kis pasztát szintbe hozni. Ha csak az nem folyik onnan ki, nem hiszem, hogy gond lesz, egyenlőre megy a gép, most is arról írok. Normál használaton 40-45 fokot mér a mérőszoftver. Égett szag nincs.
-
Chrystall
senior tag
válasz
Impressa #646 üzenetére
Végül szétszedtem megint, és raktam rá véknyabb réteget. Ez nem hiszem, hogy ezüst paszta, amit nekem adott a haverom, a gyártó oldalán néztem, ott csak cink, alumínium, olaj meg antioxidánst írt tartalomra. Egyébként ezeket nem baj ha fogdossa az ember? Nem rákkeltőek?
-
Chrystall
senior tag
válasz
Impressa #644 üzenetére
Amúgy az ilyen laptop procira mennyit kéne kenni? Ott a fentebbi fotómon látszik, hogy kentem rá bőven. Youtube-on van egy videó, ahol sokat rak fel a fickó, ott azt kommentelték laptopnál sok kell, mert nincs integrált hőeloszlató. Vagy jóval kevesebb kéne? Úgy hongoltam, mikor rászorítom a fémlapot, akkor az majd szétnyomja, és kimegy ami nem kell.
-
Chrystall
senior tag
válasz
#65675776 #642 üzenetére
Én egyáltalán nem értek ezekhez, úgyhogy békén hagyom. Esetleg a GPU felszínére kenjek egy kis pasztát, hogy a gap pad meg a GPU között ne legyen légbuborék, vagy nem számít annyira?
Egyébként a CPU-t hűtő felületen is volt egy ilyen szabályos nágyzet alakú cumó, de annak a közepe üres volt, ahol a CPU-val érintkezett, viszont azt úgy ahogy van letöröltem. Lehet nem kellett volna? Az általa takart felület most teljesen be van kenve pasztával.
-
Chrystall
senior tag
Sziasztok!
Először szedtem szét a laptopom a processzornál, gondoltam kenek rá új pasztát. A Proci és a GPU körül is van paszta, gyárilag négyzet alakban. A processzornál letöröltem, itt még aránylag kenődött az eredeti. Viszont a GPU fölött érdekes módon olyan állagú a paszta, mintha valami gyúrma lenne, egy darabban van az egész, nincs is rákenődés a GPU-n. Nem tudom, hogy ez valami más cucc, vagy egyszerűen annyira megdermedt a paszta, hogy összeált szabályos négyzet alakba? Leszedjem ezt is, vagy ide tényleg valami gyurma állagú cucc kell? Itt vannak fotók, a proci fölött már úgy van, ahogy most én kentem rá, az nem a gyári paszta:
Új hozzászólás Aktív témák
- Cooler Master SickelFlow 120 ventilátorok eladóak
- EVGA SuperNOVA 850 G2 80+ GOLD 850W teljesen moduláris tápegység garanciával
- be quiet! Dark Power Pro 12 1200W TITANIUM - Garancia 2032
- 0 perces COOLER MASTER 650W MWE V2 minőségi tápegység! GAR/SZÁMLA (Te nevedre)! 12V: 54A! ÁRON ALUL!
- Lian Li Hydroshift 360 LCD /FANLESS/ HSLCD36NB (593932)
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 11 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3027
- Bomba ár! Microsoft Surface Laptop 3 - i7-10G I 16GB I 256SSD I 13,5" Touch I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550M R7 5800X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3060 Ti 8GB ZALMAN I3 NEO A-Data 650W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest