Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Akra_hu
tag
Sziasztok! Szeretnék érdeklődni,hogy CRYORIG H5 Universal/Ultimate hűtő alá, mehet-e Thermal Grizzly Conductonaut hűtőpaszta?
-
kentucky
őstag
Sziasztok! Egy kérdésem lenne, melyiket válasszam: Noctua NT-H1 vagy Thermal Grizzly Kryonaut. Elvileg Noctua kisebb hővezető értékkel bír, mégis néhány tesztben lenyomja a Kryonaut-ot.
-
fleetcmd
tag
Sziasztok!
Mennyi időnként érdemes újrapasztázni a procit?
Az előző gépemmel jártam úgy, hogy a gyári hűtő rágyógyult a processzorra az évek alatt. A mostani kompakt vizemmel nem szeretnék így járni.
Milyen időközönként pasztázzam újra, hogy ne száradjon rá a cucc? Évente? Másfél évente? Két év múlva * feltéve, ha addig nem cserélek amúgy is procit?
-
Az Arctic MX 2 paszta mennyivel rosszabb, mint az MX 4 -es?
Van észrevehető különbség? -
Egy érdekes kérdésem lenne. A múlt héten pasztáztam a procit, amikor betettem az alaplapba.
Megfordítanám a hűtőt teszt jelleggel, újra kell pasztáznom vagy emiatt nem? -
dugo_
veterán
válasz
Sz4bolcs
üzenetére
Cseppfolyós gáz van benne, ha törik, reped és kiszökik, akkor nagyon leromlik a hővezetése, csak az üres rézcső marad.
Viszont akkor nem tudom mi baja lehet. Nem rontottad el a pasztázást? Nem lett vékonyabb/vastagabb gap pad betéve a gyári helyett?
A flipchipeket körbe szokták ragasztani általában, ami el is tud csúszni. Nem szorul a fólia széle a hűtő és a chip közé?
Illetve még az jutott eszembe, hogy nem lehet szoftveres hiba? Bányászvírus, vagy bármi egyéb, ami folyamatosan pörgeti a hardvert.
-
fgabo
tag
válasz
Blue Thunder
üzenetére
Ha már rendelnem kell akkor kipróbálom a kryonaut -t. Az mx2 csak azért opció mert az van és holnap idő is lett volna rá.

-
ucli
senior tag
válasz
Blue Thunder
üzenetére
Annak a 1060-nak 70 fok körül kéne megállnia, akármennyire is rossz a paszta.
Igaz a 10-es Gigák pasztázását eléggé elszúrták. -
Blue Thunder
senior tag
MX2 - 5.6 W/(mK)
MX4 - 8.5 W/(mK)
Prociknál teljesítménytől függően kb 4-6 fok különbség lehet a két paszta közt. De a TG-nek meg ott a kryonaut 12,5 W/mk, ami nyílván további plusz fokokat nyerhet de ezt neked kell eldönteni mit szánsz rá...egyébként a 80 fok hő az igazából üzemi hőmérséklet...bár lehet hogy a 72-75 barátibb lenne
-
fgabo
tag
válasz
Blue Thunder
üzenetére
Megpróbáljam mx2 pasztával vagy lehet hogy kevés oda? Nem tudom gyárilag mivel kenik...
-
fgabo
tag
válasz
Blue Thunder
üzenetére
CM 690 ii házban van 6 ventivel úgyhogy az szerintem rendben van. A cpu-n arctic toronyhűtés van és az r5 1600 sem egy kályha amit tuningmentesen használok. Lehet beruházok egy arctic twin turbo 3 ra,az tuti megoldja.
-
Blue Thunder
senior tag
-
fgabo
tag
Sziasztok!
Adott egy gigabyte gtx 1060 6gb windforce kártya. 1 éves és üvölt a venti és több mint 80 fokos a gpu. Milyen pasztával lenne érdemes újrakenni? Mx2 van az is megteszi vagy vegyek inkább mx4-t vagy valami mást?
-
Sz4bolcs
senior tag
Egy olyan kérdésem elnne, hogy laptopban a hővezető lapocskák elhasználódnak egy idő után, és ugyanúgy újra kell őket tenni, mint a pasztát?
-
sbai
tag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy szerintetek az 1g-os Kryonaut kb. hányszori használatra elég? -
Sz4bolcs
senior tag
Igen, köszi a tanácsot, Conductonaut már bemutatkozott az első találkozásunkkor. Életem első pasztázása, ráadásul azt hittem, föl lehet vinni úgy (és annyit), mint a sima pasztát, szétkenegetés nélkül.
Konkrétan végigfolyt az alaplapon, és a kis genya szinte eltávolíthatatlan. Szerintem ráment egy fél Chip spray-m, de a fene tudja, hogy maradt-e rajta... olyan pici darabokra szét tud esni, és hozzátapad mindenhez, ami az útjába kerül.A terv, ha a hűtő levétele után meg tudom úgy fogni a procit, hogy az ujjam se legyen pasztás, akkor rajta hagyom, vagy a cap széleiről beljebb fötröm kicsit. Kíváncsi vagyok, hogy levételnél milyen állagú.
Amúgy ha letörölném, a tisztítása sem tűnik veszélytelennek, kíváncsi vagyok, más hogy csinálja. Mert hogy nem gyakran, az tuti...
-
Sz4bolcs
senior tag
Sziasztok! Egy olyan kérdésem van, hogy 1 hete conductonauttal pasztázott prociról leválasztom a hűtőt új alaplapba költöztetés céljából, akkor újra kell pasztáznom, vagy maradhat rajtuk az egy hetes conductonaut? Vagy törlés, és újra?
-
Kiskoko
tag
E teszt szerint a mastergel a jobb.
Nekem is az van egyébként. Nincs vele bajom.
-
Raggie
őstag
válasz
enginev3.0
üzenetére
Ez jó kérdés. A boltot kellene kérdezned. De mielőtt rendelsz győződj meg róla, hogy milyen vastagságú kell a te VRM-jeidhez. Én 1 mm vastagságra tippelek így elsőre, de célszerű a gyártó honlapját vagy más fórumokat megnézni, ahol ugyan ilyen típuson cseréltek már thermal pad-ot.
Ha vastagabbat teszel rá, mint ami kell abból túl nagy probléma nem lesz max kicsit rosszabbul fog hűteni. De ha vékonyabbat teszel, akkor lehetséges, hogy nem minden felületen fog kellően érintkezni és sokkal rosszabb lesz azoknak a területeknek a hűtése. -
enginev3.0
félisten
Ebbe egyetlen egy darab lap van?
-
M0ng00se
őstag
Nos leteszteltem a Thermal Grizzly Conductonaut pasztát.
Hőfokok 10 percnyi aida 64-gyel. Proci fx 8350 @ 5Ghz 1,548V, hűtés Alpenföhn Olymp, 3 ventivel.
Alap paszta amit a hűtőhöz adtak.

Thermal Grizzly Conductonaut

Aztán lehet hogy csak hűvösebb volt a szoba, bár a hőmérő ugyan azt mutatta (20°c) . A paszta felkenése érdekes volt. Néztem videókat róla, úgy is csináltam de furcsa volt, mert ha egy bizonyos szögben csináltam, akkor úgy éreztem mintha karcolnám a proci kupakját
.
A felkenés így sikerült. Vannak azok a fehéres pontok azt más videóknál nem láttam. Vagy csak azért van mert azok kis "csúcsok" és máshogy tükröződnek?

-
ucli
senior tag
válasz
Blue Thunder
üzenetére
Azt én is néztem, hogy egészen 1,4V-ig kúszik föl, ha pedig Biosban többet (1,45-öt) adok meg neki akkor akár elmegy 1,584-ig is.

Teccik az a hegesztő szemüveg.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
ucli
senior tag
válasz
Blue Thunder
üzenetére
A delid eddig is tervben volt, én csak azt furcsálltam, hogy egy elvileg 350w levezetésére képes hűtő nem tud lehűteni egy 95w-os procit.
Mi ez az új avatar? Letelt a 2500 nap?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Raggie
őstag
Ha gyakorlott vagy és nem remeg a kezed, akkor nem kell szigeteléssel szarakodni.
Én akkor is ajánlani szoktam, már csak a biztonság kedvéért is. Legalább addig ragassz rá valamit, amíg a felkenést végzed. Utána leveheted és úgy rakod össze. Például.
Előző R9 290-emen is CLU van, és nem szigeteltem semmit, de fostam is rendesen felkenéskor.
Atomlassan mozgattam csak a kenőt. -
Razi
tag
Sziasztok!
Rendeltem egy 1080Ti-t meg hozzá Thermal Grizzly Conductonautot a GPU-ra. Kérdésem az volna, hogy VGA-nál érdemes az SMD-k szigetelésével szöszmötölni vagy elég ha óvatosan és vékonyan viszem fel a réteget? Láttam szigszalagos megoldásokat meg körömlakkot is. A processzoromat még 3 éve delideltem, ott CLU van a mag alatt, nem szigeteltem semmivel és tökéletesen ellátja a feladatát a mai napig.
-
Zuri
tag
Hát igen, de jólvan ez már annyira nem fogom tuningolni szerintem ez bőven elég nekem

Blue Thunder: Igen az 1500X-hez még adnak az 1600X,1700X és 1800Xhez nem mivel ugye a 1600X már 65W helyett 95W fogyaszt a gyári tuning miatt. Gondolom a Wraithot nem garantálják a további tuninghoz így nem adják hozzá, gondoskodjon mindenki megfelelő hűtésről magának. És igen majd ha esetleg meghal vagy valami...egyenlőre elég ennyi a gépfejlesztésből

Köszönöm szépen még egyszer a segítő válaszaitokat

-
Blue Thunder
senior tag
Mármint az 1600X-hez nem adnak ventit? Mondjuk már raktam össze 2-őt is egy 1500X-et meg egy 1600-ast és mindkettőhöz volt gyári venti, jó nyílván nem a legjobb de van. Az egyik srácnak pl egy CM TX3 evot tettünk rá és szuper. Mondjuk mindig javaslom a jobb hűtést, de ha neked most ezt dobta akkor ok. Későbbiekben legfeljebb eladod és veszel jobbat

-
Zuri
tag
válasz
Blue Thunder
üzenetére
Megnéztem az összefoglalót, bár már ez megvan, így ezzel kell boldogulni itt aprón vettem használtan a rendszert ez mondhatni nem volt drága melette, mivel ehhez a procihoz nem adnak ventit és az eladó ha ennélkül kérem 10 eret engedett volna az árból úgy gondoltam megér 10 ezret... Annyiból esetleg egy BQ Pure Rock jött volna ki vagy 13 körül van a tuningos amd hűtője a Wraith Max.
-
Zuri
tag
válasz
Blue Thunder
üzenetére
Arctic Liquid 120mm
-
Zuri
tag
válasz
Blue Thunder
üzenetére
Rendben köszönöm, akkor mjad átpasztázom a MX-2-vel nem hiszem, hogy most ezért MX-4et fogok venni nem akarok tuningot csak azért már normális hőfokon menjen. Még egyszer köszönöm a segítségedet

-
Zuri
tag
válasz
Blue Thunder
üzenetére
-
Zuri
tag
Lenne egy olyan kérdésem, hogy most pasztáztam egy Ryzen 1600X-es procit hirtelenjében DeepCool Z5-össel, de van még itthon Arctic MX-2 is csak az bontatlan tartalékba vettem. Vízhűtéses a proci jelenleg biosban oylan 40-42 fokos már windowsban 60 környéki. 5 perces Aida stressz teszt után ment fel 72 fokra nagy nehezen standard profil melett ott kezd el jobban maxon menni a szivattyú illetve a ventillátorok is. Szóval csak az a kérdés, hogy átpasztázzam-e van értelme átkenni MX-2vel vagy nem sokat ad, ahogy néztem hasonló mindkét paszta de azért vannak itt tapasztaltabbak is ezen téren

-
Raggie
őstag
válasz
M0ng00se
üzenetére
Arra kell mindenképp figyelned, hogy ne érintkezzen aluminiummal. Tehát a hűtőd alja réz legyen!
Az alu-t roncsolja a Conductonaut, mert folyékony fém alapú cucc.
Valamint ez a kence vezeti az áramot! Ha rossz helyre becsöppen egy kis darab is, akkor zárlatot okozhat!Egyébként szeintem max pár fokot hoz a kupak felett, oda nem érdemes ezzel vacakolni. Én inkább Kryonaut-ot vagy MX-4-et használnék kupak fölé.
-
ucli
senior tag
válasz
Blue Thunder
üzenetére
2800-on megy, oda szerintem kell neki az a plusz 0.15 volt.
-
ucli
senior tag
válasz
Blue Thunder
üzenetére
1,35V-on jár.
A pasztát X alakban kentem fel, hogy a sarkokba is elérjen és ki is szorítsa a levegőt (először csak széthúztam a kupakon). Erre a pár napra már nem fogom kicserélni a pasztát, mert nagyon fogy és még a videokártyára is hagyni kell.
-
Blue Thunder
senior tag
És igazából miért is ne lenne jó a borsnyi? A másik hogy milyen négy sarkán nincs a "chipen"? A chip középen helyezkedik el a kupak alatt és nem az egész kupakot teríti be, legalább hülyeséget ne írj! Nem beszélve arról hogy van jó pár hűtő ami nem kocka alakú hanem csak kör alakban fekszik fel a procira. Akkor azok nem jók biztos...

-
haten
tag
A borsnyi mennyiség a chip közepére szerintem azért nem jó megoldás, mert a préseléstől kör alakban fog terülni, vagyis a chip 4 sarkán nem lesz semmi. És igenis hoz a Conductonaut pár fokot a legrosszabb esetben is. A veszélyessége pedig a maximum mákszemnyi mennyiség használatával, és az alapvető odafigyeléssel és körültekintéssel kizárható. Rengetegen használjuk, és még nem hallottam olyan esetről, hogy ez valakinél zárlatot okozott volna. Szerintem aki drágán vette, és félti a gépét, az oda fog figyelni a gondos munkára, vagy ha nem bízik önmagában, szakemberhez viszi.
-
Blue Thunder
senior tag
-
laychi
veterán
Alaposan takarítsd le a procit és a hűtő talpát alkohollal, a proci közepére tegyél egy nagyobb borsnyi (nem borsónyi)pöttyöt, a hűtőt nyomd rá, félkörívesen mozgasd oda vissza,majd anélkül, hogy felemelnéd rögzítsd a hűtőt.
Ha nem lesz jó ezután sem, akkor próbálkozz friss pasztával, ha az sem hoz sikert, akkor a hűtő nem illeszkedik rendesen, ha új cseréltesd ki.
Én mx2-t használok, olcsóbb az mx 4-nél és kryonautnál, de kb ugyonolyan jó.
Kupakra semmiképp ne kenj clu-t vagy conductonautot, nem hoz semmit, viszont veszélyes.
Írtad, hogy lesz delid, talán már kiszáradt meg levegős lehet a kupak alatt is.Lehet az a baj, előbb az legyen meg, utana a többi. -
ucli
senior tag
válasz
Blue Thunder
üzenetére
Biosban már a nyakát kitekertem, alapból manuálban megy xmp nélkül.
Dram feszültségének lehet bármi köze is hozzá?A hűtőre az összeszerelést követő nap után ránéztem, a pasztával is baszakodtam, de semmi eredménye nem volt.

-
Blue Thunder
senior tag
Az nagyon sok a 87°C. Próbáld azt amit írtam is hogy sokkal kevesebb fesszel kezd. A kérdés ha már írtad hogy néha többet ad, biosban manual módot használsz vagy adaptive-ot? Manual-t használj, XMP nem kell nekem sincs bekapcsolva, alapból csak beálítottam 3200-ra (neked 2666). Vcore 1.15, CPU system agent illetve a VCCIO mindkettő 1.15, Dram meg ha jól láttam 1.2V
Illetve amit kollégák is írtak nézd meg a procihűtőt/pasztát...ennél azért sokkal jobbnak kéne lenni a grizzlynek. -
ucli
senior tag
válasz
Blue Thunder
üzenetére
Ibt-vel rámértem az előbb, 87 fokig kúszott föl 4,2g@1,225V mellett.
A feszt én is sokallom, alapból 1,2 van neki beállítva, de ezt hajlamos túllépni (semmi tuningprofil/xmp mód nincs benyomva neki). -
Blue Thunder
senior tag
Az hogy az aplikátorral ment együtt az nem gond. Kisebb a viszkozitása ergo picivel nehezebb kenni mint az mx4-et.
Ha gta5-nél azaz játék alatt ment ekkora hőfokot akkor ott valami nem kóser. Az egyik hogy kissé sokallom azt a feszt ekkora órajelhez, sokkal kevesebbel kéne mennie. Manuál módban kezd el 1.15-tel és lépkedj fel 0.05-el addig míg nem stabil. Ekkora hűtővel ibt alatt lehetne max 82-84 fokod. Nem hogy játéknál.... -
M0ng00se
őstag
Üdv!
Thermal Grizzly Conductonaut tényleg olyan jó mint amilyennek mondják? Már berendeltem de gondoltam hátha volt valakinek itt tapasztalata vele. -
ucli
senior tag
válasz
Blue Thunder
üzenetére
Talán két éve vettem. Esetleg az jelent valamit, hogy ragadt az aplikátorra és amikor arrébb húztam azt akkor jött vele a paszta is?
Gta5 alatt annyi, a feszeket pedig manuálban adtam meg neki.
Delidre jövő héten megy. -
Blue Thunder
senior tag
Hosszú évek múltán igen, lehetséges.
A 80-90 fok az IBT alatt ér el ennyit? Illetve te állítottad be a feszeket vagy automatikusan amit a gép ad neki? Ha automatikusan adja a feszt akkor ne csodálkozz, akkor simán ez a hőfok, ha viszont te állítottad akkor ott valami nem jó, bár 4,3GHz-nek sokallom azt az 1.3V-t.
Delid a lelke, mindjárt nyersz vele 18-20 fok mínuszt. Illetve az én tapasztalatom hogy az MX4 jobban teljesít mint a thermal macid (igen próbáltam ezt is), kinek ez kinek a másik jön be. Nekem delidelt és 5Ghz-en megy ibt alatt max 80 fok
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! 10TB WD Purple Pro SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude E4310 - i5-520M I 4GB I 160GB I 13,3" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- Egérpadok, billentyűsapkák(keycapek), csuklótámaszok /ARCANE/DUCKY/GLORIOUS/
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 128GB Gold-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4441, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)