Új hozzászólás Aktív témák

• Clark78

tag

Sziasztok!
    20 ezer km és kereken 50 db tankolás után gondoltam megosztok néhány infót, statisztikát a leendő 1.5T Civic tulajokkal, hátha valakit érdekel. 15 hónapos autó lévén egyelőre csak a fogyasztásról és az olajcserékről tudok beszámolni, szerencsére vagy éppen magától értetődő módon. Persze hozzáteszem ezek a dolgok részben az egyéni felhasználás függvényei is.

Olajcserék:
    1. alkalom: 10.100km-nél, 7 hónaposan
    2. alkalom: 20.300km-nél, 15 hónaposan
    Ugye ennél a típusnál a felhasználás függvényében a komputer kalkulálja és jelzi az olajcsere esedékességét. Nálam mindkét esetben még lett volna hátra kb 1500-1600 km, de inkább a 10 ezrenkénti cserét preferáltam.

Fogyasztás:
    A 20 ezer km alatt kereken 50 alkalommal tankoltam, azaz átlagosan 400 km-enként. Ami nem sok, de tudni kell, hogy viszonylag kicsi a tankja (47l), illetve nem szeretem nagyon kifogyasztani sem. Visszanézve max 38-39 litereket tankoltam bele, de 40-nél többet sosem. 30,55l egyébként a tankolásaim átlaga. Kb 90%-ban OMV 95MM-t kapott, a maradék esetekben pedig sima 95-ös vagy 100-as benzint. A felhasználás jellege eléggé vegyes: városi rövid távok, agglomeráció, hosszú utak, minden van. A tankolós applikáció által számolt átlagom 7,5l, a komputer ehhez képest csal, 7,1-t ír. A két tankolás közötti átlagfogyasztás min. értéke 6,26l volt, a max pedig 9,51l. Ez utóbbit januárban sikerült összehozni, amikor is csak városi rövid távok voltak és nem tudott rendesen bemelegedni szerencsétlen.
    Összességében kevesebbet fogyaszt 1-2 decivel, mint az előző Civicem, ami egy 1.4-es FL-es UFO volt. Miközben a két autó menetdinamikája összehasonlíthatatlan. A jelenlegi még bő autópálya tempónál is hihetetlenül kedvezően fogyaszt.

Üdv, Clark78

Új hozzászólás Aktív témák