Új hozzászólás Aktív témák
-
X2N
őstag
Előző konfig, az Ecplipse előtt is csak ez a lemez házam volt, ismeri mindenki aki 20 évvel ezelőtt pc-zett, akkor még az ASrock Taichi X370-es Ryzen 2600-as konfiggal amibe egy 2060Super került, amit aztán okosan bányász szezon előtt eladtam és vettem helyette egy 2060-ast mondván hogy úgyse kell több majd 2+ évig. Nem lett igazam
Az a csodálatos 750-es EVGA Supernova táp meg az 5 év gari lejárta után rögtön tönkre is ment ahogy kell, annak is örültem.
Szétszedtem nem találtam benne semmit, valamelyik tápág miatt letilt, vezérlő ic-feszültségmérő bemeneti részét kellene monitorozni és akkor kiderülne mi a gondja.
Nem ér nekem ennyit a víz Kamelot sajnos, az hogy félévente szedhetem szét az egészet mert le kell cserélni a vizet stb, pumpát varázsolni a házba...pedig volt épített loopos vizem régen. Amúgy is tök süket vagyok, a hardverek meg már koppon mennek, elég az undervolt, underclok és csend, alacsony fogyasztás van. -
KAMELOT
titán
1. rendes blokk
2. ryzer és nem ér hozzá a hűtőhöz mert nincs
3. fittingeket rendesen rá kell húzni és nem fog semmi sem folyni
4. nyugodtan tudsz ITX házat építeni
5. 4090 blokkal kis helyen is elfér.
Raptor topikban ott van Csavez gépe, neki is kis kuckóban volt. 14900K 2x24GB + 4090
6.6 / 8.2 / 3.1 500W+ biossal. -
Atke
senior tag
Na csak hozzászólok már én is
Szerintem beraksz 2 ventit előre, befelé fújjanak, egy szívót hátra és sokat javul a helyzet,nyilván nem lesz tökéletes, de ebből így lehet szerintem kihozni a maximumot. (Remélem érezhető hogy Veled vagyok)
Viszont a VGA felfogatás az gáz szerintem is.... Tény hogy kell az ekkora kártyáknak, de nem így.
Az alaplapi tálcára is tudsz csavarozni valami "konzolt", de ami még egyszerűbb: A HDD keret,és a kártya közé teszel valami alátámasztást.De lehet olcsóbb a hűtőcsere mint +3 venti...
-
Navaren
aktív tag
Akárhogy is döntesz, az mindenesetre látod, hogy itt többünknek világos, hogy ez a rendszer így ebben a formában értelmetlen, tele logikátlan megoldásokkal.
És gondolom, a véleményekre is kíváncsi vagy, különben nem raktad volna ki ide a felvételt a configodról.Lehet, hogy Neked ez így megfelel - és persze ezzel nincs is semmi baj -, és lehet, hogy papíron a hőmérséklet értékek a toleranciahatárokon belül vannak, de - ha mondhatom így - bosszantó, komolyan, szinte abszurd azt látni, ahogy komoly hardverek itt kezelve vannak,
Látszik, hogy törődsz vele, lsd a kábelmenedzsmentet, a tisztaságot, és azért mégis egy relatíve komolyabb coolert is vettél (arra kíváncsi vagyok, hogy preferenciából vagy szükségből vetted-e, na és persze hogy miért pont ezt, ha ebben a házban csak ilyen "idétlenül" fér el - mondjuk ahogy nézem a képet, szerintem elférne rendesen is, és akkor tudnál rendes airflow-t/légmozgást esetleg kialakítani, de mindegy).
Szóval látványnak nem rossz, de második pillantásra már hajlamos vagyok felszisszenni dolgokon.
Ettől függetlenül leld maximálisan örömed benne. Ha Neked ez így jó, akkor így jó.
-
Navaren
aktív tag
Ha megengeded, a legnagyobb gond a gépedben az, hogy relatíve kis házba vannak zsúfolva elég kemény méretű hardverek. Emiatt az üres tér kevés, nincs légcsere, megreked a meleg levegő, és ezért magas relatíve a VGA és a CPU hőmérséklet értéke is.
Ha a házadat szereted, vagy nem véletlenül ezt vetted (megvolt a helye az asztalban, stb.), akkor bármilyen drága és menő is ez a CPU cooler, jobban jársz egy sokkal kisebbel ennél, pl ez, amelyik a gép eleje felől szív, a gép hátára pedig szintén mehet egy 12 centis venti (a legtöbb házban ez már alapból be van készítve), illetve nem tudom, hogy van-e elől venti (mintha látnék ott lent valamit, de nem biztos, a házat meg nem ismertem fel, ezért nem tudom megmondani, gyárilag van-e). A lényeg, hogy ezáltal átfúvasd a friss levegőt a rendszeren, meglepődsz majd a kisebb méret ellenére mennyivel jobbak lesznek az értékek, a táp és a VGA pedig jó helyen van ott, ahol most van.
Ekkora CPU coolerrel még 30 fokosnak sem szabadna lennie tuning nélkül a CPU-nak idle alatt - persze nyilván ez ventifüggő is, de akkor is.Ha ez a cooler tetszik ennyire, akkor viszont érdemes esetleg elgondolkodni egy újabb házon.
Elég komoly hardverek vannak itt ahhoz, hogy megérdemeljenek egy kicsit nagyobb kuckót, meg is fogják hálálni, és szerelni is jobban tudod majd.
Nekem pl. Zalman Z9 Neo van, nincs 20e magyar forint, elképesztő tágas belül, ráadásul gyárilag 5 venti van benne itt van a PH-s teszt róla.
De csak itt ebben a topikban nagyon sok, nagyon klassz házról látsz képet (és érdemes a léghűtéses rendszerek ventillátor elhelyezési tendenciáit is megnézni).Az a VGA rögzítés az tényleg kell, vagy Te vagy nyugodtabb tőle?
-
Navaren
aktív tag
Az alapkép elsőre pofásnak tűnik, de ha megengedsz egy ilyet: tényleg elég sok sebből vérzik a rendszer.
A tápfelfogatás esztétikai kérdése talán a legkisebb baj.
A CPU hűtés - pláne ekkora bordával - jelen formájában teljesen értelmetlen, a bordák közti forró levegő nem hűvösre cserélődik, hanem a VGA felől (egyébként is alig, mert nem sok hely van) érkező szintén melegre.
Az a VGA biztosító - rögzítés tényleg szükséges? Mert ha rendesen össze van rakva a gép, akkor szerintem felesleges.
Szerk: bocsánat, közben tovább olvastam, és lényegében már mindent leírtak itt az Urak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha nem saját gépedről készült képet szeretnél megosztani, akkor azt a következő topikban teheted meg:
- SkyShowtime
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nintendo Switch
- Black Myth: Wukong
- Autós topik
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Milyen autót vegyek?
- Stellar Blade
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S21 Ultra , 12GB , 128 GB , Kártyafüggetlen
- AKCIÓ! HP ZBook Firefly 14 G9 üzleti notebook- i7 1255U 32GB RAM 512GB SSD nVidia T550 4GB Win11
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- CarPlay / Android Auto adapter meglévő Android alapú fejegységhez
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest