- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- LTE frekvenciák
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Magisk
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
-
Mobilarena
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kernel
nagyúr
válasz
Anubis_9 #49030 üzenetére
Nem az a lényeg. Meg kell vizsgálni, először vizuálisan, utána meggyőződni egyértelműen, hogy kap-e áramot. Ha igen, akkor szétszedni és megállapítani a konkrét hibát, amiből következtetni lehet az okra.
Kivéve persze, ha garanciában cserére kerül.
Túlfeszültséget olyan lakásban kaphatna esetleg, ami három fázisra van kötve, de valahol szét van égve egy kötés, ami nullaponteltolódást okozva agyonvághat készülékeket.
-
mezis
félisten
válasz
Anubis_9 #49028 üzenetére
A régi foglalatok sárgaréz érintkezői nem annyira rugalmasak, mint a mostaniak, ahol a közép érintkező alatt kis spirálrugó is szokott lenni.
Óvatosan megpróbálhatod a középérintkezőt feljebb hajlítani, az oldal érintkezőt meg kijjebb. Fázis ceruza kötelező, régen szokás volt a földvezetéket szakítani meg a kapcsolóval ! Ilyen esetben a főelosztónál vagy a villanyóránál kell lekapcsolni. -
Kernel
nagyúr
válasz
Anubis_9 #49028 üzenetére
Kínai LED-lámpánál tapasztaltam, a menetes rész leheletvékony lemeze miatt egyszerűen benyomódott az alja, pedig nem erőltettem. Csak próbálgattam a lakásban, több helyen is.
Utána már nem is érintkezett akármelyik foglalatban. Ezután szétszedésre került (egyébként is meg akartam nézni, hogy milyen áramkör van benne), belülről visszanyomtam. Az is igen könnyen ment.
-
mezis
félisten
válasz
Anubis_9 #48808 üzenetére
Ha valamikor cserélnem kell a MY-64-esemet, akkor valószínű ilyenre cserélem.
(Egy régi, "borotva zsinóros" (védőföldelés nélküli) laptop töltőnél mértem 100MΩ feletti ellenállást a 230 V - kimenet között. De ez inkább csak érdekesség, egy 200 Ft-os fázis ceruza is mutatta, hogy szivárgás van.) -
mezis
félisten
válasz
Anubis_9 #48799 üzenetére
Én MY-64-et használok, több mint 10 éve. Mostanra a KI/BE kapcsolójával "játszani" kell egy darabig, mire bekapcsol. Az ellenállás mérésnél is a 0-200Ω állásnál is van kontakt bizonytalanság.
A MY-64 ellenállást 200MΩ-IG mér, kapacitást meg csak 20μF-ig.
A Maxwell meg 20MΩ-ig és 200μF-ig mér.
Ezt neked kell eldöntened, hogy melyik a fontosabb.
(A mai elektronikus készülékekben már ritka a 10MΩ feletti ellenállás, viszont rengeteg a 100μF körüli elkó....)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen házat vegyek?
- OpenWRT topic
- Milyen autót vegyek?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- SSD kibeszélő
- Meghúzza a nadrágszíjat a gyártóüzemeiben az Intel
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- DUNE médialejátszók topicja
- Sorozatok
- További aktív témák...
- ASUS Radeon HD6950 DirectCU II 2GB 256bit GDDR5 EAH6950 DCII/2DI4S/2GD5 Videokártya eladó
- Eladó Samsung Galaxy A56 8/256
- GPD Win Max 2 brutális handheld gaming pc makulátlan állapotban dobozával.
- AM5 Ryzen7 Win11 FullHD gamingPC 2-3év garanciával (8700G/4060Ti/32GB/1TB M2/WiFi6/BlueTooth/Win11
- Honor 400 Lite 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 8-16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Robbanj a jövőbe egy új Ryzen 7 5800X-szel! Kamatmentes rèszletre is!!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B460M i5 10400 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest