- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Fenntartható, tartós kiegészítőket mutatott be a Fairphone
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Európa exkluzív Edge 60 Fusion színe a Mocha Mousse
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone 17 képernyővédő üvegek mutatják meg a méretkülönbségeket
Hirdetés
-
Mobilarena
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
-
ekkold
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
Hölgyek, Urak! Eléggé elkanyarodtunk szerintem a hobbi elektronikától, légyszi ne OFF-oljatok tovább. Ha a kamerás témát folytatni szeretnétek, akkor annak megfelelő témában tegyétek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ripley
tag
válasz
benoke11 #4070 üzenetére
Ha jól értem te a két dolgot két bemenetre akarod kötni, szerintem egy bemenetet kellene használnod, amire egy váltó eszközzel juttatnád a két bemenet egyikét.
Egyszer megmértem, a két bemenet fémesen kapcsolatban van, szal az egyszerre bedugás nem igazán ajánlott, mert egymás végfokát fogod terhelni, de a kapcsolós megoldás jó lehet. Több dolog is szóba jöhet ez esetben, a külön csatornánkénti kapcsolók, ez em bonyolult, csak kell 3 db kétpólusú váltó kapcsoló, a másik, hogy keresel valamilyen speciális kapcsolót, a harmadik ötletem, hogy egy sok kimentetű relét használsz, aminek váltó bemenetei vannak, esetleg több egymás mellé, hogy meglegyen a lábszám, és ezeknek a vezérlését(behúzótekercs) egy kis tápról (elem, vagy telótöltő, ami megmaradt egy régi telóból) meghajtod. Negyedik ötletem a 4066-os analóg kapcsoló IC, hátránya, hogy táp kell neki, és van ~50ohm belső ellenállása, szal nem tudom, mennyire veszne el a jelből rajta, és egy darab váltó kapcsoló ehhez is kellene, hogy a két bemenetet szétválassza.
Új hozzászólás Aktív témák
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- DELL Latitude 7340 i7-1365U 16GB 1000GB 13.3" FHD+ TouchScren 1 év garancia
- REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest