- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Akciófigyelő: Ha kéne vezeték nélkül CarPlay és Android Auto...
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
-
Mobilarena
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Psytróger
tag
válasz
Psytróger #17962 üzenetére
Korábban ecsetelt problémám orvoslására sikerült beszereznem a szóban forgó galvanikus földhurok leválasztót és a szükséges dupla apukás átalakítót. Lassan mennék fel a padlásra beszerelni a bejövő kábelhez a dolgot, azonban előtte lenne még kérdésem:
szükséges valamiféle biztonsági előkészületet tenni az antennakábel szétcsavarozása és a szűrő beszerelése előtt? Modem áramtalanítása, UPC-s beltéri egységek / TV-k kihúzása, bármi ilyesmi? Vagy csak simán csavarozzam be? -
mezis
félisten
válasz
Psytróger #17972 üzenetére
Csak gondolom, hogy a system-hez kell a UPC bejövő kábelét, a subscriber-hez pedig a lakás koax kábelét kell csatlakoztatni. Szerintem nincs különösebb jelentősége, elvileg a két koax vezeték árnyékolását is, középső erét is kondenzátorral választja el egymástól.
(Én mire felmásztam vele a UPC kábelhez, rég elfelejtettem, hogy "kapcsolási rajza" is van, mire eszembe jutott, már nem volt kedvem ismét felmászni, megnézni, hogy csavartam be.
Működik rendben. Hónapok múlva tervezek arrafelé mászni, akkor meg fogom nézni.)
-
mezis
félisten
válasz
Psytróger #17962 üzenetére
Próbálkozhatsz a UPC-vel, bár így, hogy már előfizetőjük vagy, nehezebb.
Mivel az interneted is a UPC koax-on jön, mindenképp cseréld be egy 5-2400 MHz-esre. Úgyis kell még egy arasznyi F-csatlakozós kábel, illetve, ha jól emlékszem van ez "közdarab" formában is.
Én a modemet is leválasztottam. (Nem külön isolátorral, hanem egyetlennel, mindent.) Egy földhurok semminek sem kell.
Nálam sokkal látványosabb pontosabban "hallványosab" volt az isolátor jótékony hatása: HiFi toronyba vezettem a TV hangját, nagyon búgott és az isolator ezt teljesen megszüntette. Internet változatlanul rendben. -
mezis
félisten
válasz
Psytróger #17955 üzenetére
Üdv.!
Jobb lett volna, ha a képen látható , 5-2400 MHz-eset szereztél volna. Ez a koax kábelen nagyon csillapítja az internetet. TV programokhoz jó.Ezt rögtön a bejövő UPC koax kábel és az első elosztó elé célszerű betenni. Így valamennyi készüléked leválasztod egy esetleges földhurokról. A bekötéséhez szükséged lesz még egy olyan F csatlakozós koax összekötő kábelre, melynek mind a két vége "papa", mert a "galvanic isolator"-odnak mind a két vége "mama" csatlakozóval szerelt.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Psytróger #17955 üzenetére
Igen, földhurok lesz ez. Az a leválasztó a "hagyományos" antenna bemenet számára készült, a médiabox miről kapja a jelet? Az full digitális? Ha igen, akkor ez nem játszik nálad.
Először próbáld meg azt, hogy minden eszközt azonos fali aljzatból táplálsz (pl. hosszabbítóval, aminek több aljzata van).
Érdekes nálad a helyzet, mert minden digitális úton halad, aztán mégis földhurok problémák vannak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kazy Computers vélemények - tapasztalatok
- Milyen egeret válasszak?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Videó stream letöltése
- Path of Exile (ARPG)
- Táp ventilátor csere
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Mini-ITX
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- XPS 14 9440 14.5" FHD+ IPS Intel Ultra 7 155H 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Thinkpad X13 Gen4 13.3" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Asus RTX 2070 Super OC 8GB GDDR6 Videokártya!
- ASUS Phoenix GTX 1650 OC 4GB GDDR5 Videokártya
- 5520 27% 15.6" FHD IPS érintő i7-1185G7 MX450 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Csere-Beszámítás! Xbox One X 1TB Játékkonzol Olvass! Model 1787
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 1TB lemezes játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! ASRock H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB AeroCool Strike-X 500W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest