- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Poco X5 Pro - ránézésre jó
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Huawei Mate 9 - Mate evangéliuma
-
Mobilarena
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr. Szilikát
őstag
De a javító emberek nem úgy működnek, hogy hopp ez füstölt, biztos ez a baj és kész.
Például előveszi a multiméterét és elkezd keresni zárlatos félvezetőket. De ahol zárlatot indikál, azt sem tekinti tényállásnak, mert tisztában van vele, hogy lehetnek párhuzamos valóságok is.
-
törölt tag
Ezek szerint nem eléggé, vagy valami tekercs hozzáérhet a ház oldalához?
Én még mindig azt mondom, ha van hely neki, egy tejfölös pohár félbe vágva bele ez a kütyü és kiönteni szilóval. Ha megszáradt szépen le lehet fejteni róla a poharat, annyi, hogy ne rögtön az aljára tedd, hanem egy réteg sziló és úgy rá a kütyü majd a többi sziló, hogy mindenütt körbevegye. Vagy valami hangszigetelő szivacsba bebugyolálni.
-
mezis
félisten
A feszültség egy dolog, áram is kell a teljesítményhez (gyújtogatáshoz)!
Száraz időben leveszed a pulóveredet, mész bekapcsolni a rádiót, 10mm-ről már ugrik is a szikra: 10000Volt! A rádiód meg nem ég, és már nem is szól, mert annak a pici tranzisztornak ez is sokk volt... -
mezis
félisten
1 - 2 ceruza elem aligha képes tüzet okozni. Az Li Akkuk már annál inkább!
Nem költenék ilyen marhaságra.Én csak egy kis feszültség mérő panel műszert szereltem az autóba, aztán sárga szig. szalagból 3 réteget is rá kellett ragasztanom mert éjszakai vezetésnél zavaróan erős volt a fénye. Ha van is a tervezett dekorációdhoz fényerő szabályozó, gyanítom helyenként folyton ki fog csúszni a résekből....
-
törölt tag
Ilyet is tudok mutatni, rajtam nem fogsz ki.
Van kapcsolási rajz is több fajta. -
Ha direkt autóba kell, [nem ilyet keresel?]
-
törölt tag
Megelőztek de azért leírom.
Szerintem te lépcsőházi automatát keresel, persze lehet építeni is itt egy kapcs rajz, de mire mindent megveszel hozzá, lehet nem éri meg.
-
törölt tag
Monostabil multivibrator a neve
Es a linkelt talalatok kozott kb 1 millio fele megvalositas. -
-
-
Ha pontosan így kell működnie akkor a becsukást csak súly vagy rugó rásegítéssel tudom elképzelni.
Mivel nincs táp ami visszacsukná.
A motor elindul felfelé, felső végállásba saját magát feszültségmentesíti (hogy ne égjen le ha hosszabb ideig rajta marad a táp), uganekkor egy kisebb szolenoid mágnes megakasztja fent a mechanikát.
Ha erről elveszed a 12 voltot, az elektromágneses retesz kiold és az elsőként említett súly vagy rugó becsukja a fedelet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gitáros topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik
- Xbox Series X|S
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Viccrovat
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Vízügy: árvíz, belvíz, aszály, stb.
- További aktív témák...
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- Lenovo Legion 5 15ACH6 Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Több Lenovo Thinkpad x1 carbon gen 4 / 5 / 6 / 7 X1 Yoga gen3 6-9. gen i7, i5 procik
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged