- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Fotók, videók mobillal
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
gyenge47 #6974 üzenetére
Relé? Kap 12V-ot és kapcsolja a 230-as szürkület kapcsolódat.
Azért valaki beleszólhatna igazán!Ha egyszer megérted a működését akkor a tervezés csak rád vár. Tehát egy olyan ledet amit linkeltél nem köthetsz rá 12V-ra mert elfüstöl, kell elé előtét (legalább 500Ohm), sorba a leddel, ha kész az előtét ráakaszthatod 12V-ra! A LED hosszabbik lába a pozitív, a rövidebbik a negatív. soros és párhuzamos kapcsolások sokasága egy sablont ismételve. Nem tudom hol laksz én a lomex.hu-n szoktam nézelődni, alapjaiban nem rossz hely.
Ez is ezen alapul csak a forma más: [link] -
válasz
gyenge47 #6972 üzenetére
Javítsatok ki, de a te méretedben nem 12V-osak a LED-ek, nem tudom milyen színben gondolkodol de a kék-fehér max 3.5V-ot kaphat, mehet 12V-ról de kell elé előtét ellenállás (fesz osztás).
Dióda nem kell. A tápod DC feszt ad ki. Sárga-LED hosszabbik lába, másik lábára előtét ellenállás és annak a lába a feketébe. Ja és párhuzamosan kösd a LED-eket én szerintem, ne sorba. Ha nem teszel egy ilyen LED elé előtétet akkor pl sárgán felvillan és elfüstöl kapásból.
Nem tudom milyen szürkület kapcsolóra gondoltál, de én egyszerűen kisebb feszről táplálnám őket (elsőre belegondolva) és már sokat esik a fényerejük, PL tudom h 5V-ról táplált, de alapból 12V-hoz igazított fehér LED-ek itthon szépen diszkréten világítanak.
Én nem igazán értem te pontosan mit tervezel, ha lenne alkalmas billzetem rá, biztos végiggondolva menne a dolog.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Lenovo Ideapad 3 Gamer notebook.I5 10300H / 16GB DDR4 / GTX 1650 / 250SSD +500HDD
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- Vidd haza a jövő RAM-ját már ma!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest