- Poco X6 Pro - ötös alá
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
Hirdetés
-
Mobilarena
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
gyenge47 #6974 üzenetére
Relé? Kap 12V-ot és kapcsolja a 230-as szürkület kapcsolódat.
Azért valaki beleszólhatna igazán!Ha egyszer megérted a működését akkor a tervezés csak rád vár. Tehát egy olyan ledet amit linkeltél nem köthetsz rá 12V-ra mert elfüstöl, kell elé előtét (legalább 500Ohm), sorba a leddel, ha kész az előtét ráakaszthatod 12V-ra! A LED hosszabbik lába a pozitív, a rövidebbik a negatív. soros és párhuzamos kapcsolások sokasága egy sablont ismételve. Nem tudom hol laksz én a lomex.hu-n szoktam nézelődni, alapjaiban nem rossz hely.
Ez is ezen alapul csak a forma más: [link] -
válasz
gyenge47 #6972 üzenetére
Javítsatok ki, de a te méretedben nem 12V-osak a LED-ek, nem tudom milyen színben gondolkodol de a kék-fehér max 3.5V-ot kaphat, mehet 12V-ról de kell elé előtét ellenállás (fesz osztás).
Dióda nem kell. A tápod DC feszt ad ki. Sárga-LED hosszabbik lába, másik lábára előtét ellenállás és annak a lába a feketébe. Ja és párhuzamosan kösd a LED-eket én szerintem, ne sorba. Ha nem teszel egy ilyen LED elé előtétet akkor pl sárgán felvillan és elfüstöl kapásból.
Nem tudom milyen szürkület kapcsolóra gondoltál, de én egyszerűen kisebb feszről táplálnám őket (elsőre belegondolva) és már sokat esik a fényerejük, PL tudom h 5V-ról táplált, de alapból 12V-hoz igazított fehér LED-ek itthon szépen diszkréten világítanak.
Én nem igazán értem te pontosan mit tervezel, ha lenne alkalmas billzetem rá, biztos végiggondolva menne a dolog.
Új hozzászólás Aktív témák
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Xbox Series X|S
- Poco X6 Pro - ötös alá
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- Nők, nőügyek (18+)
- LEGO klub
- Apple MacBook
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- iPhone 16 Pro Max 256GB Black 2026.06.14.-ig Nemzetközi Garancia
- Szép állapot!! Dell Latitude 5300 i5-8365U 16GB RAM 512 SSD Magyar vbill
- Sony Playstation 4 Pro 1TB SSD
- Nagyon szép állapotban!! Dell Latitude 5400 i5-8365U 16GB RAM 256GB SSD Magyar vbill
- Szép állapot!! Dell Latitude 5300 i5-8365U 8GB RAM 512 SSD Magyar vbill
- Keychrone Q1 V2 billentyűzet / Számla / Garancia /
- PS4 Slim 11.00 GoldHEN 500GB - Telepített játékokkal
- Bomba ár! Dell Latitude 5410 - i7-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 9000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3057, 95% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest