Hirdetés
-
Mobilarena
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Batman2
addikt
válasz
ekkold
üzenetére
Életvédelem:
már gyerekkoromban is próbálkoztam egy tranzisztoros áram szaggatással, hogy aztán trafóval megnöveljem a feszültséget, fénycsövet próbáltam hajtani, vagy nixi csőhöz, vagy glimm lámpához kellett. Párszor bele is nyúltam, rázós élmény volt, de jópárszor már bele nyúltam a 230-ba is figyelmetlenség, vagy hülyeségből, vagy villanyszerelés közben, eddig még meg vagyok !
Igaz, már rég nem vagyok gyerek, a középkorú szervezet már lehet jobban zokon veszi a megpróbáltatásokat, azért köszi a figyelmeztetést.Üdv.
-
Batman2
addikt
válasz
ekkold
üzenetére
Szevasz
Tényleg, most már emlékszem erre a PC trafós, kompakt fénycsöves kapcsolásra, régebben találkoztam vele, de mostanában sosem dobta fel a kereső, valszeg másképp kerestem, de ez is jó lehet !
Köszi a hasznos infókat, így már sok mindent értek, amit tapasztaltam a kísérletezés során !
Szóval akkor az önrezgő és egyszerű oszcillátoros kapcsolások sosem lehetnek biztosak, pláne magas frekvencián, könnyen felborul bennük az egyensúly és akkor elszáll az áramfelvétel, ... meg vele egy-két alkatrész is !
Az IR-es FET meghajtó kapcsolás alkalmas nagyobb teljesítményre is, ha a FETek és a trafó bírja ?
Én is kétszerezővel gondoltam használni az ATX trafót, eredeti tekerccsel, csak odáig nem jutottam, hogy szólóban megfelelően működjön, meg legyen stabilan a 110-115V körüli feszültség, a kétszerező csak ez után jöhetett volna.Üdv.
Új hozzászólás Aktív témák
- Launch trailert kapott a Honkai: Star Rail
- Olcsó vs. drága egér: melyiknél érzed meg igazán a különbséget?
- Temu
- Steam topic
- Gumi és felni topik
- Fejhallgatós találkozó
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Assetto Corsa Rally
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- További aktív témák...
- MacBook Pro 13, 14, 15, 16, MacBook Air M1, M2 M3 M4 bill magyarosítás lézerrel / sapkacserével
- Mac Mini M4 AZONNAL 16GB 256GB 1 év gar
- BESZÁMÍTÁS! Acer Predator Helios Neo 18 Ai - Ultra 9 275HX 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070Ti 12GB W11
- ÚJ ELEKTROMOS ROLLER Black friday Hardverapró.húúú!!! 2/3 ár alatt a és e-bike dobozban, 1 év gar.:
- Egyedi ékszerdobozka
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest