Hirdetés
- Redmi Note 14 5G - jól sikerült az alapmodell
- Mobil flották
- Telekom mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- iPhone topik
- Mozgás közben is megtalálhatod az Apple új nyomkövetőjét
- Huawei Watch D2 - nyomás utána!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr. Szilikát
őstag
Ami nekem van, ebben a PIR egység nyitott kollektoros konstrukcióban kapcsolja a LED-sort, itt az előzményhez hasonlóan.
A táplálás egy kis trafós PWM áramgenerátor, ami a hálózatról közvetlenül működik. Amikor a PIR kikapcsol, az áramgenerátor feszültsége, a terhelés hiányában felszalad 35-40 V körüli értékre, de a PIR táplálása úgy van megoldva, hogy ezt kibírja: előbb egy tranzisztoros emitterkövető ejti a feszültséget, utána egy stab. IC.
Villódzást általában valamelyik LED szakadozása okoz, de akkor egy idő után meg is szakadhat teljesen. Esetedben elképzelhető más gond is, a kapcsolótranzisztor zárlata, esetleg az áramgenerátor megfutása miatt is.
Sajátomban már kétszer cseréltem az összes LED-et (az alu PCB igen melegen üzemel), de amit rendeltem, belevaló LED-et nem bizonyult tartósnak, még hűtőbordával sem.
Legutóbb TV háttérvilágításhoz használatos LED-eket raktam bele, ez viszont már régóta bírja.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 512GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- AKCIÓ! HP Victus Gaming 16-S0017NH 16 notebook - R5 7640HS 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4050 6GB WIN1
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Vagy zárlatba ment a FET, és mindegy, mit csinál a vezérlés
ekkold