Hirdetés
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- iPhone topik
- Mobil flották
- One mobilszolgáltatások
- Apple Watch
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
-
Mobilarena
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
csubuka
addikt
válasz
Kernel
üzenetére
Találtam egy ilyen Arduino-ról vezérelhető triec-os okosságot. Ugyanazt az opto-couplert használja, amit Te is írtál. Végeredményben akár egy ilyet kéne összehozni vagy megvenni ezt és "kész" (szerintem a semmiből az meredek lenne az én tudásommal 230V képes kapcsolást összerakni. Főleg veszélyes magamra és környezetemre akár.) De az is lehet, hogy van készen, olcsóbban, csak én nem találtam meg a rendes keresőszót még.
-
csubuka
addikt
válasz
Kernel
üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a további magyarázatot!

Értem, akkor a sima potméteres megoldások buherájától eltávolodok. Szervóval tekergetni a potit szerintem nem a legmegbízhatóbb megoldást eredményezné

Ámde gyárilag ilyen potis tirisztoros megoldást adtak mellé. Eszerint ha azzal megy, akkor ezekkel a kevéssé jó megoldásokkal is menni fog a venti gondolom... Ha eddig ment, akkor jó lesz most is olcsó módón, VFD nélkül. A VFD-nek ilyen házi AC ventiknél semmi értelme, mert annyival többért már egy normális EC DC ventit lehet venni, aminek tök egyszerű a szabályzása, user oldalról legalábbis PWM bemenettel.
Az nem számít ezeknek a triac-os csodáknak, hogy rezisztív vagy induktív a terhelés oldal? Ilyenre nem kell figyelni vásárlásnál?
A venti gyártó írja a kézikönyben, hogy bekapcsolás után max feszültséggel indít és után lehet lejjebb tekerni a fordulatot. Akkor ennek nem a motor kímélése az oka, hanem inkább valami más?
Lehet, hogy butaság, de találtam egy ilyen triac alapú fázishasítót.
A fotón látszik, hogy ott van valami 5V-is a kezelőpanelen (ez már számomra ilyen reménysugarat nyújtott
). Ezzel már lehetséges netán egyszerűbb lehetne házasítani az Arduino-t, egyedi NYÁK-ok építése nélkül? Akár egy relé játszhatná a kapcsolókat (vagy ha csak 5v van ott, akkor lehet, hogy az Arduino Uno ki tudna adni egy impulzust, ami szimulálja az egyik kapcsoló lenyomását...), mondjuk az is mechanikus elem, ami jobb lenne, ha nem lenne benne.Nem kell step-less fordulatszámállítás. Elég 4 szint is (kikapcs, min, közepes, max), csak lehessen a mikrokontrollerrel állítgatni közöttük.
Új hozzászólás Aktív témák
- Arc Raiders
- Milyen videókártyát?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Napelem
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Könyvajánló
- Eredeti játékok OFF topik
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Steam Deck
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- 0% THM 6 havi részlet, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- Honor X7a 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3531, 93% Akkumulátor
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5500 / RX 6700XT 12GB / 32GB DDR4 / 512GB SSD
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

). Ezzel már lehetséges netán egyszerűbb lehetne házasítani az Arduino-t, egyedi NYÁK-ok építése nélkül? Akár egy relé játszhatná a kapcsolókat (vagy ha csak 5v van ott, akkor lehet, hogy az Arduino Uno ki tudna adni egy impulzust, ami szimulálja az egyik kapcsoló lenyomását...), mondjuk az is mechanikus elem, ami jobb lenne, ha nem lenne benne.
ekkold