Hirdetés
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Google Pixel topik
- A Sony új középkategóriás telefonja is megkapta az Android 16-ot
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- Élő Fordítást hoz a Mikulás az európai AirPods tulajoknak
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
sörösló
aktív tag
válasz
csabyka666
üzenetére
A szivattyú nagyrésze fém és gyakorlatilag a vízben van. A forgórész siklócsapágyait is a víz "keni". Gyakorlatilag egy vízfilmen fut, ezzel érik el hogy szinte semmi hangja nincs. Éppen emiatt nehezen tudom elképzelni, hogy a megnövekedett vasveszteség miatt túlhevüljön. Ugyanaz mint a búvárszivattyú. A hőmérsékletét a víz határozza meg, amiben dolgozik. Meglepne ha a 70 W-os szivattyúd leégési hőfokra tudná melegíteni a fűtővizedet. Ennyit a túlmelegedésről.
Természetesen egy búvárszivattyú is leéghet, hiába van 10 fokos vízben. De ez sohasem a hűtéshiány miatti túlmelegedés, hanem helyi menetzárlat miatt következik be. Ha egy ilyet szétszedsz,látható a helyi égés. Csak egyszer láttam totálisan leégett búvárt, de az műanyagházas volt és megállt egy kavics miatt a forgórésze. Amikor kiemeltem, főtt a belsejében a víz.
A te keringtetőd szerintem legfeljebb az induktív lökések miatti átütéstől mehet tönkre, de ehhez nagyon gagyi tekercselőhuzal kell. Mivel Grundfos, ezt nem gondolnám. De ha biztosra akarsz menni, akkor szerezz egy 3-400 V-os varisztort, vagy etesd egy túlfeszvédő hosszabbítóról. Szerintem egy sima négyszögjeles táplálást is elvisel, legfeljebb zajos lesz egy kicsit. Amúgy is alkalmanként csak 20-30 percig fog üzemelni. Ha biztosra akarsz menni, akkor lágyvasas vagy Deprez műszerrel mérj áramot, kiderül mekkora a különbség. Esetleg egy 500 W-os izzóval sorbakötöd és az izzón mérsz feszültséget. Ebből is kiderül, van e durva árameltérés.
Mellesleg ha csak fával tüzelsz, elég elzárni a kazán összes levegőjét és kinyitni a szivattyút megkerülő mellékágat. Annyi keringés fennmarad, hogy a kevés maradékhőt elvigye. -
válasz
csabyka666
üzenetére
Aha. Én azt hittem, a szünetmentes tönkremenetelétől tartasz. Akkor viszont nem értem a kérdésed. Egy valódi szinuszos szünetmentes gyakorlatilag ugyanazt biztosítja a kimenetén, mint a konnektor. Mitől menne tönkre a szivattyú?
Új hozzászólás Aktív témák
- Építő/felújító topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- iPhone topik
- Revolut
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Impozáns lesz a következő Intel CPU generáció csúcsmodellje - is
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Wise (ex-TransferWise)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Újszerű! HP EliteBook 840 G7 i5-10210U 16GB 512GB FHD 400nit 1 év garancia
- Lenovo ThinkPad T14s Gen 3 i5-1245U 14" FHD+ 16GB 512GB 1 év teljeskörű garancia
- Bomba ár! HP Probook 450 G10 - i3-1315U I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I W11 I Cam I Garancia!
- HIBÁTLAN iPhone 14 Plus 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3659, 100% Akksi
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
ekkold