- Magisk
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Szakít a OnePlus és a Hasselblad?
- Nubia Red Magic 10S Pro - újratöltve
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Kifelé is csukható a Z Flip7?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Utolsó pillanat a féláras hirdetésfeladásra, előfizetésre!
-
Mobilarena
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kjani18
őstag
válasz
DonThomasino #24456 üzenetére
Mivel annyit tudok csak, hogy egy trafó leb@szogatja az automatádat üresjáratban, lehet, hogy igen. Ha két trafó hogy van bekötve, teljesítmény, fesz, stb...
-
kjani18
őstag
válasz
DonThomasino #24452 üzenetére
Alapvetően nem értem a problémádat, mert annyian szóltak hozzá, hogy már képtelenség visszakövetni.
Ha megtennéd egy rajzot, leirást küldenél akár PÜ-be... -
kjani18
őstag
válasz
DonThomasino #24449 üzenetére
Nem
-
Batman2
őstag
válasz
DonThomasino #24439 üzenetére
Szerintem akkora energiát igényel a a trafó vasmagjának felmágnesezése, hogy az ehhez szükséges áram löket haladja meg a biztosíték tűrését.
A nagyobb toroid trafók szoktak ilyet tenni,
egy lágyindító kapcsolás megoldás erre !Üdv.
-
moha21
veterán
válasz
DonThomasino #24442 üzenetére
Hát, ha üresben is levágta, akkor nem is kell nagyon terhelni. :-)
Bár 2 kW nem sok ( pedig csak relatív), érdemes lenne esetleg más hálózaton is megnézni, ott mennyi áramot vesz fel. Bekapcsoláskor ezek is tudnak hatalmas áramokat beszipkázni, így lehet érdemes lenne egy fázisjavító kondenzátor elé.
Igazából ki lehet próbálni leválasztótrafóról, de ha a fent említett meddő teljesítmény a ludas, akkor nem valószínű jobb lesz a helyzet. Persze óvatosan ki lehet próbálni. Azt érdemes tudni ,hogy leválasztó trafóról 1 eszközt szabad üzemeltetni.
(#24443) kjani18 : Akkor most kismegszakító vagy FI relé ? Én az előbbiről tudtam.
-
kjani18
őstag
válasz
DonThomasino #24442 üzenetére
Ha fi relét vágja le, akkor igen, ha a túláramvédőt akkor nem.
-
moha21
veterán
válasz
DonThomasino #24439 üzenetére
Milyen autótrafó ez? Egészen biztos vagy benne, hogy nincs menetzárlat benne? Ma találkoztam primer menetzárlatos Tr.-el és működött, de érdekes volt a 1,5 A-es üresjárás amit produkált. :-) / meg kicsi hangja is volt /.
Szerintem még, ha B-s is akkor sem kellene levágja az automatát. Nem tudom azt sem, hogy ezt a trafó üresen csinálja vagy mennyire is van terhelve. Arról sincs fogalmam, hogy mi minden van még azon a hálózaton. Mert mondjuk egy 6 ,10 A-es megszakító hamar "betelik".
-
moha21
veterán
válasz
DonThomasino #24436 üzenetére
Induktivitása miatt vágta le, esetleg menetzárlatos volt? Miért kellene levágnia egyáltalán? Kismegszakítót vágja le? Mekkorák és milyen a karakterisztikájuk ( B-s? )
-
Lompos48
nagyúr
válasz
DonThomasino #24402 üzenetére
Akkor a nulla körül nem lesz pontos.
-
Lompos48
nagyúr
válasz
DonThomasino #24400 üzenetére
Akkkkkkor: nyakleves!
Azt írtam, hogy lehet söntprobléma. Az ilyesmit kiszerelve és pontos kalibráló műszerekkel szokás leellenőrizni. Nem hiszem, hogy állítható lenne rajtuk valami.
-
Lompos48
nagyúr
válasz
DonThomasino #24398 üzenetére
Szándékomban volt megkérdezni, de féltem hogy megcsapsz.
...viszont akkor a táp műszere nem a legjobb.
Az a kisebb baj, az úgyis csak irányadó. De a kapcsaikon a csavarokat meghúzni nem árt(hat).
-
Lompos48
nagyúr
válasz
DonThomasino #24396 üzenetére
Mérj egyet ugyanazon az ellenálláson 4V kimenetnél a 200mA-es skálán is. 180mA körül kell legyen.
-
Lompos48
nagyúr
válasz
DonThomasino #24389 üzenetére
Ez reprodukálódik akkor is, ha a nagyáramú (10 vagy 20A) skálán méred?
-
Lompos48
nagyúr
válasz
DonThomasino #24387 üzenetére
Az azért így nem szokott érzékelhető jelek nélkül, mint füst, szikrázás.
-
válasz
DonThomasino #24384 üzenetére
-
Lompos48
nagyúr
válasz
DonThomasino #24384 üzenetére
Nem látom tisztán a műszert. A jobboldali mintha ampert mérne. A belső sönt is játékos a mérésben.
Ha a Metexet emlegeted, a válasz: (magától) nem. Azzal mértél mindkét felén a tápnak?SZerk.: Így már látom. Kérdés, hogy a söntök a műszeren belül vagy rászerelve vannak. Ha az utóbbi, akkor akár a csavarok megszorítása is segíthet.
-
Lompos48
nagyúr
válasz
DonThomasino #24382 üzenetére
Lehet inkább a táp műszerének kalibrálása, ha azon olvasod le. Mérdd műszerrel!
-
Lompos48
nagyúr
válasz
DonThomasino #24379 üzenetére
Lehet, de sok értelme nincs.
-
Gyula84
veterán
válasz
DonThomasino #24379 üzenetére
Ízlés szerint
-
Lompos48
nagyúr
válasz
DonThomasino #24377 üzenetére
...ott a kereten és a két első hüvelyen...
Ha az a 2 hüvely a 2 táp külön-külön földkapcsa, akkor semmi.
-
moha21
veterán
válasz
DonThomasino #24373 üzenetére
És ez biztos a földhöz van kötve? Mármint szoktak úgy csavarozni, hogy 2 oldalról, hogy el legyen szigetelve.
-
Lompos48
nagyúr
válasz
DonThomasino #24370 üzenetére
Az előlap harmadik banánhüvelye hová van kötve? Annak a testen kell lennie. Aztán te döntöd el, hogy az egyenáramú két szál valamelyikét lekötöd vagy nem a testre.
-
Lompos48
nagyúr
válasz
DonThomasino #24373 üzenetére
"A kép nem található"
-
Lompos48
nagyúr
válasz
DonThomasino #24370 üzenetére
Mit kötnél a házra a tápból? Maximum a trafó vasmagját. Az meg talán rögzítésből testen van.
Vagy ez pont azért föld független mert nem kell neki?
Nincs neki közös pontja a földdel.
-
Lompos48
nagyúr
válasz
DonThomasino #24368 üzenetére
Belefújhatsz. Ártani nem fog.
Ha csak az égők körül matatsz, akkor belenyúlhatsz. A konnektorból húzd ki, nehogy hirtelen elaludj és belefeküdj a dobozba!
-
Lompos48
nagyúr
válasz
DonThomasino #24366 üzenetére
Úgy tűnik autós, mert autós készletben találtam kettőt is.
Csak azért "autós", mert azzal találkozunk gyakrabban.
Jó, hogy találtál.
Fesz gen.: Ha mindkettőt egyforma fesz. re állítod majd párhuzamosan kapcsolod őket.
Ez azért kötéltánc! Gyakorlatilag sikerülhet, elméletileg nem szabad.
Áramgen.: Ha az áramokat állítod egyforma értékre és sorba kötöd őket.
Ez se más, csak akkor igaz, ha legalább egyik táp limitálásban van, a másik pedig nagyobbra, vagy ugyanakkorára van szabályozva.
Mindezek azért, mert nem létezik 2 azonos táp.
-
Batman2
őstag
válasz
DonThomasino #24361 üzenetére
Annak tűnik.
Üdv.
-
Lompos48
nagyúr
válasz
Nem autós, csak a foglalata ("bajonett") hasonlít valamennyire. Ennek a felvett árama nagyobb, mint a telefonizzóé. Kérdés, hogy ennek funkcionális hatása van-e. Olyan öreg szakiknál (akik postai telefonközpontban dolgoztak) találsz esetleg.
Megnéztem a könyvében. Kis ügyességgel kiváltható LEDdel. Pedig már akartalak bosszantani a fiókomban található telefonizzók fotójával.
-
moha21
veterán
válasz
Nagyobb feszültségű izzót rakhatsz a kisebb helyére csak halványabban fog világítani.
-
válasz
üdv
Ha "csak" állapotot jelez vissza az izzó akkor bármilyen megfele amit bele tudsz ültetni(a linkbe lévő izzó igen autóba való)megkapargatod a krómos felületet és forrasztasz rá kis vezetéket és már kész is.
A teljesítményt nem lépd túl mert nagyobb izzó több hőt termel és eldeformálhatja a a kontroll lámpa búráját... -
moha21
veterán
válasz
DonThomasino #24358 üzenetére
ha mezei izzó akkor igen.
-
Lompos48
nagyúr
válasz
DonThomasino #24355 üzenetére
Nem! Tracking=nyomkövetés, útvonalkövetés. Az egyik táp (slave) figyeli a másikat (master) és úgy állítja be a kimenetét, hogy a másikkal egyenlő legyen. A kezelőszerv már csak egy szükséges "rossz", mert valamivel csak kell állítani a közös kimeneti értéket.
-
válasz
DonThomasino #24355 üzenetére
A lónak útlevelet kell csináltatni(a lovasnak nem kell)
-
válasz
DonThomasino #24352 üzenetére
Inkább csak viccnek szántam.
Én hamarabb használok egy ilyet bár tervezgetem én is,hogy építek már egyet magamnak is de ..... -
Lompos48
nagyúr
válasz
DonThomasino #24350 üzenetére
2x 0-80V 1A vagy 2x 0-40V 2A.
Írja ugyan, de kizárólag soros kapcsolást emleget mindegyik verziónál. Ha pedig végiglapozod, megtalálható az a mondat, ahol azt írja, hogy a nagyobb skálán csak 1A, alacsonyabb skálán pedig 2A az áram, amire képes. Én ezt most nem fogom megint kikeresni
.Az általad idézett eset erre vonatkozik. Párhuzamos kötés szeintem (és Fizika elv-társ szerint
) TILOS!
Hogy menjek én bele cserébe? Mint mi/ki? Távol vagyok és értékeket se ismerek. Bótoljatok függetlenül! Azt se tudom, hogy hol akarsz megállni a tápokkal való lefedettséggel, mire akarod majd használni.
-
Lompos48
nagyúr
válasz
DonThomasino #24347 üzenetére
Az egységek galvanikusan elválasztottak, ezért sorba, vagy párhuzamosan is kapcsolhatók.
Ez hanta. A dokumentáció erre a típusra vonatkozik és abból nem derül ki ilyesmi. Az, hogy galvanikusan elválasztottak nem azt jelenti, hogy lehet. És ismétlem: a trackinghez kapcsoló kell, mint kezelőszerv!
Itt egy dupla táp fotója, ami erre képes. Nézd meg a kezelőszerveket!
-
moha21
veterán
válasz
DonThomasino #24347 üzenetére
Azért lehet, mert galvanikusan el van választva?
-
Lompos48
nagyúr
válasz
DonThomasino #24342 üzenetére
Az új tápom az képes a tracking re ahogy olvastam a doksiban...
Mégse figyelmetlenség volt részemről. Én nem találtam a tegnapi .djvu dokumentumban semmi erre utalót.
-
Lompos48
nagyúr
válasz
DonThomasino #24342 üzenetére
Lévén dupla táp, az a kettő köthető párhuzamosan, bár én nem láttam a tracking kapcsolót rajta. Lehetett figyelmetlenség. De egy külső táppal nem.
az átfolyó áram marad a beállított szinten.
Ez mi ha nem áramgenerátor, ha szinten marad?
-
Lompos48
nagyúr
válasz
DonThomasino #24340 üzenetére
Bármilyen típust sorba lehet kötni az elébb említett feltétellel. Párhuzamosan feszültségforrást soha, csak ha a már letárgyalt tracking-re képes tápokról van szó. Ezek nem azok.
-
Lompos48
nagyúr
válasz
DonThomasino #24338 üzenetére
Úgy is. Ahányat csak akarsz. A határ a kimenetek és test közötti feszültségtűrés. Ha az összeadott feszültségek együtt ezt meghaladják, akkor baj van.
-
moha21
veterán
válasz
DonThomasino #24335 üzenetére
Milyen tápokról van szó?
-
Lompos48
nagyúr
válasz
DonThomasino #24335 üzenetére
Sorosan lehet. Azt azért mérd meg, hogy a kimenetek egyik szála sincs a házra kötve, mert ha igen akkor nem lehet sorba sem.
-
moha21
veterán
válasz
DonThomasino #24333 üzenetére
Nem feltétlen.
-
14adam
addikt
válasz
DonThomasino #24330 üzenetére
csak a garázsba volt. A garázs meg a háztól úgy 100méterre van. Az volt a szerencse,hogy csak ez volt bedugva úgyhogy elég olcsón megúsztuk,mondjuk már az se volt egy mai szerkezet,még az is házi készítésű volt.
-
válasz
DonThomasino #24327 üzenetére
Nem kérdezted
-
Lompos48
nagyúr
válasz
DonThomasino #24317 üzenetére
Measurable frequency: 0Hz -----3kHz
Max voltage: 0---5VAz ára nem rettenetes, de amit tud az nulla+ε
Valamivcskével a hálózati frekvencia fölött is használható. Didaktikai célra mondjuk elmegy. A max 5V bemenet miatt második alkalmazásnál már kinyírod. Két csatornán figyelni hálózati frekvenciás dolgokat - hatalmas elővigyázattal - érdekes lehet.
-
válasz
DonThomasino #24319 üzenetére
10k/db
-
válasz
DonThomasino #24313 üzenetére
Ha megvetted a tápjaimat utána megmondom,hogy érdemes-e megvenni a scope-ot
0....3kHz mérési tartomány?
-
14adam
addikt
válasz
DonThomasino #24313 üzenetére
Én használtam már hasonlót. De nekem nem tetszett. Lassú nagyon és pontatlan is
-
válasz
DonThomasino #24312 üzenetére
"Még Krisztus koporsóját sem őrizték ingyen"
-
válasz
DonThomasino #24310 üzenetére
Üdv.
Nincs régi telefon izzóm
Ilyenből van 2db kb.26-78V-ig szabályozható.
Csomagolhatom? -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
DonThomasino #24307 üzenetére
Talán mert nem zártuk rövidre?
Vizsgáld meg mi van benne!
-
Lompos48
nagyúr
válasz
DonThomasino #24307 üzenetére
Belé ne tőccs
vizet, akkor nem lesz baj. Jah, és húzd ki a konnektorból.
-
Lompos48
nagyúr
válasz
DonThomasino #24303 üzenetére
Szerintem visszaveszi a feszültséget és átmegy áramgenerátor üzemmódba.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
DonThomasino #24303 üzenetére
Ez a kivitelezéstől függ, van több féle áramkorlátozás. Van pl. visszahajló karakterisztikás, ami zárlat esetén kevesebb áramot enged folyni, mint a normális csúcsáram.
-
Lompos48
nagyúr
válasz
DonThomasino #24295 üzenetére
Akkor a rajz nem talál.
Az lehet, hogy a tiednél folytonos, akkor is azt a zónát nézegetném. Az is valószínű, hogy a 2 feszültségsávban különbözik a maximális áram, elvégre ugyanazt a trafót használja mindkettő.
-
Lompos48
nagyúr
válasz
DonThomasino #24293 üzenetére
Én csak kétfélét ismerek: Fuses have different characteristics of operating time compared to current, characterized as fast-blow, slow-blow, or time-delay, according to time required to respond to an overcurrent condition, meg az ultra-fast, de az már félvezetőtechnikával van gyártva.
Mindegy. Teheted a T-tA kapcsolós dolgot nem értem.
Az áramkorlát egy 4 állású, fix értékekre kalibrált kapcsoló, aminek kattognia kell egyiről a másikra.
-
Lompos48
nagyúr
válasz
DonThomasino #24291 üzenetére
1A N ugyanaz, mint az 1A T.
Szóval a korlátos potinak nincs fix állása(úgy értem nem kattan a helyére).
Az a rajz szerint nem poti, hanem 4 állású kapcsoló. Ott lesz a bibi.
-
Lompos48
nagyúr
válasz
DonThomasino #24286 üzenetére
Szerintem csak a 4 fokozat kapcsolható. A felső potméter feszültség finom beállítására szolgál.
Mail ment bejelölt rajzzal.Sikert!
-
Lompos48
nagyúr
válasz
DonThomasino #24279 üzenetére
Nem tudom olvasni/kisillabizálni, és nem a szemem/szemüvegem miatt. Ha van könyved is, esetleg abból szkennelhetnél egy jobbat. Nem jövök rá, hogy az áramhatár fokozatokban kapcsolható vagy folyamatos. És ha ezt tudnám se lenne elég, azt hiszem.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
DonThomasino #24277 üzenetére
Na ilyeneket használtunk még középsuliban. Igaz h. sok elektró óra volt, technikusi alatt meg még több, de ezek a cuccok szinte mindig a szekrényben pihentek. Amúgy voltak a pultokban is tápegységek, de nagyrészt azok is csak dísznek voltak, nagyon ritkán használtuk őket. Még 5kV-s tápegységünk is volt, persze soha senki be nem kapcsolta...
-
Lompos48
nagyúr
válasz
DonThomasino #24279 üzenetére
Nem vettem észre.
-
Lompos48
nagyúr
válasz
DonThomasino #24277 üzenetére
Nna! Kezdesz "felnőni"
Jó lenne rajz hozzá, a verdiktum másképp nehéz. Meg kellene nézni az árammonitorizáló ellenállást és a kontaktusokat a környékén.
-
Batman2
őstag
válasz
DonThomasino #24092 üzenetére
Mindíg borsózik a hátam, az ilyen ölésre alkalmas elektromos cuccoktól, meg a kilovoltoktól (vasút, nagyfesz távvezetékek), amilyen szenvedést azok tudnak okozni annak, akit elkapnak !!!
Üdv.
-
Batman2
őstag
válasz
DonThomasino #24108 üzenetére
Lsd. előző hsz. !
-
moha21
veterán
válasz
DonThomasino #24149 üzenetére
www.mavir.hu nézz itt körül.
-
PHM
addikt
válasz
DonThomasino #24144 üzenetére
Jól értetted.
Legjobb tudomásom szerint a multiméterek nagyáramú söntjét
nem szokták külön biztosítani.
Némelyik műszerre egyébként rá is van írva, hogy a 10/20 A-es méréshatárban
csak néhány másodpercig használható a műszer.
Itt persze nagy áramokra gondoltak, 1-2 A-ig nyilván tartósan is bírja a sönt. -
sörösló
aktív tag
válasz
DonThomasino #24112 üzenetére
Egy 2A gyors biztosíték van benne.
Jól értem, hogy 20A foglalatban mindegy hogy mit állítok a fokozat kapcsolón?
Mert máshol folyik át rajta az áHa ki akarod használni a méréshatárt, akkor 20A-es gyorsbetétet kell beletenni. A kapcsolót a 20 (A)? állásba kell kapcsolni. A mérési tartomány miatt van külön csatlakozás, ahogy Lompos ís írta. Ha nem így lenne, akkor esetleg felrobbanna az egész műszer. Ezért is kell valóban gyors, a német jelölés szerint F(flink) vagy az angoloknál R(rapid) jelölésű biztosíték. Ha T(trage) betétet használsz akkor mire kiolvadna a bizti akkorra a műszer is már régen halott. Láttam már nemegyszer ilyet. Ezek a Metex-ek amúgy is hajlamosak a durva meghibásodásokra. Nekem egy példány 750V AC állásban egy 110V AC vezérlőszekrényből a sokadik méréskor csak úgy "kiugrott" egy marha nagy pukkanás után.
-
Lompos48
nagyúr
válasz
DonThomasino #24117 üzenetére
A fokozat kapcsoló
20200m2m. 200mA
A 20-as állásban a mérőszálat költözteted! 20A. Ennyi.Nem érdekel olyan állapot, amikor kevered a skálákat és mérőbemeneteket össze-vissza. Úgy használod, ahogy ki vannak osztva. Kavarásnál nem tudom, mert gőzöm nincs, hogy milyen a belső kapcsolása.
-
Lompos48
nagyúr
válasz
DonThomasino #24114 üzenetére
A 20-as foglalatban a 20-as mérőskálán 20A-t. Mi ebben a furcsa?
Az A foglalatban 200 mA-t.
-
Lompos48
nagyúr
válasz
DonThomasino #24112 üzenetére
Az akkor a kisebb skálákra van, a 20A-es sáv akkor védelem nélküli. Láttam már ilyet.
Jól értem, hogy 20A foglalatban mindegy hogy mit állítok a fokozat kapcsolón?
Mert máshol folyik át rajta az áram.Nem! Mert a söntnek a lényege, hogy 2 kontaktuson rákötöm a mérendő áramot, másik kettőn olvasom a feszültségesést (Kelvin Kontaktus a konfiguráció neve). A kapcsoló más állásban máshová köti a leolvasó szálakat.
-
szeva000
addikt
válasz
DonThomasino #24105 üzenetére
az egyikben általában a méréshatár 200mA..a 20A pedig adja magát..de nem értem minek két külön foglalat ennek
Méréshatár váltásnál meg egyértelmű.Bár a 200mA-es rész 5X20-as biztivel védve szokott lenni -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
DonThomasino #24105 üzenetére
20A, de inkább maradj ez alatt, ez a maximum, amit elvileg elvisel az nélkül, hogy elolvadna.
-
Lompos48
nagyúr
válasz
DonThomasino #24097 üzenetére
Erről az előadásról rendszeresen lógtam.
Most nem fog furdalni a lelkiismeret ha egy dolgot nem tudok.
-
szeva000
addikt
válasz
DonThomasino #24094 üzenetére
eléggé el vagy maradva
ennek volt az elődje....én csak walkman-nek hívtam,mert úgy nézett ki és rá kellett szorítani a fejére a disznónak
Működnek ezek rendesen,nincs ezzel baj...csak vigyázni kell.Amúgy 60-80V körül mennek.De láttam már 100V felettit is.
Ha jártál volna már vágóhídon láttad volna a nagyüzemi kínzást...ott is így ölték őket csak automata módon....
ez sokkal jobb,mint a kés...mondjuk szúrni is kell azonnal,mert másképp megalvad a vér....azonnal megfekszik tőle amúgy. -
Gyula84
veterán
válasz
Szerintem nem kell annyi, de nem is az van ráírva hogy ennyi megy disznónak csak, hogy a készülék ennyivel működik.
(#24095) Lompos48
Nekem 110v rémlik van egy hentes ismerősöm mintha ennyit mondott volna -
Lompos48
nagyúr
válasz
Kellhet a 230V. Gondolj bele: legtöbbször 1.5 - 2 - 2.5x súlyosabb, mint te és zsírral van tele, ami rossz vezető. Valószínű, hogy a test bizonyos zónájába kell döfni az azonnali hatásért.
-
Lompos48
nagyúr
válasz
DonThomasino #24092 üzenetére
Csak a pántját kell meghosszabbítani.
-
Lompos48
nagyúr
válasz
DonThomasino #24090 üzenetére
A hipersil az vasmag. Olyan trafót tekersz rá, ami jólesik. Ahány szekunderre kedved van. Sokkal nagyobb permiabilitása, kisebb veszteségei vannak és frekvenciában is "elmegy" az 5000Hz környékéig.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
DonThomasino #24080 üzenetére
Azt még nem tudjuk mit szeretnél ekkora teljesítménnyel. Villamosszékhez ugyanis nem jó az egyenáram, mert nem hal meg a páciens de cserébe ropogósra sül.
(sajnos történt egy ilyen eset a valóságban, az első villamosszékes kivégzéskor) -
válasz
DonThomasino #24080 üzenetére
-
válasz
DonThomasino #24078 üzenetére
Bontott PC tápokból is szép greatz-eket ki lehet amputálni.
Pl.KBU607
-
válasz
DonThomasino #24076 üzenetére
Üdv
Nem lenne jó(de mire is?) -
Lompos48
nagyúr
válasz
DonThomasino #24000 üzenetére
Nem tudok egyetlen megoldást adni az általad megadott egész tartományra. Ezért írtam ismételten, hogy esetenként megtárgyaljuk. Az áraitokról pedig halovány gőzöm sincs.
-
Lompos48
nagyúr
válasz
DonThomasino #23994 üzenetére
-
kjani18
őstag
válasz
DonThomasino #23990 üzenetére
Ühüm
-
Lompos48
nagyúr
válasz
DonThomasino #23978 üzenetére
Nem is annyira az elpukkanással van a baj, hanem, hogy nem fog úgy szűrni, ahogy reméled. Az öreg elkők mindig problémásak.
-
kjani18
őstag
válasz
DonThomasino #23978 üzenetére
Ha megvalósítható, egyben megoldódna a stabilizálás is!
-
kjani18
őstag
válasz
DonThomasino #23975 üzenetére
Szerintem jóval kisebb kondival, és egy lm 338-al "kisimítva" a maradék brummot, csak a 338 in - out fesz. különbség ne legyen 20-30V -nál több, mert izzadni fog. Elvileg 4 -5A -ig jó lennél vele.
A számításokat lompos kollégára bíznám, rengeteget segített nekem is!!!
Valami olyat képzelnák el, hogy egy tengelyen a feszszabályzó potija, meg az autotrafó tekerője.Ha nagy hülyeséget írtam, bocs
-
Lompos48
nagyúr
válasz
DonThomasino #23975 üzenetére
Senkit nem láttam még tíz elkót sorbakötni. valmelyik megöregszik, aztás sorban pukkannak el. A használt kondi pedig ugyancsak rössz ötlet. Ezek magukban is száradnak (ki) idővel.
-
Lompos48
nagyúr
válasz
DonThomasino #23971 üzenetére
Két azonos (ilyen nincs!) kondenzátort sorba kötve a feszültségtűrés duplázódik, a kapacitás feleződik. A PHM által említett ellenállások úgymond kötelezőek a kiegyenlítéshez. A te jelen esetedben az összeadódó belső ellenállások nem érdekesek.
-
PHM
addikt
válasz
DonThomasino #23969 üzenetére
A maximális feszültség nő, cserébe viszont a kapacitás csökken.
Ilyenkor illik a kondenzátorokkal 1-1 ellenállást párhuzamosan kötni
a jobb feszültségeloszlás miatt. A pufferelkóknak ugyanis nagy a tűrése.Ugyanaz a kapacitás több, kisebb kondenzátort párhuzamosan kötve
általában kisebb belső ellenállást eredményez. -
DonThomasino
veterán
válasz
Illetve ugyanolyan jó ha 1-2 kondit használok
mint ha 9-10 et? Van e különbség.. -
PH-User
addikt
válasz
Kapacitás összeadódik, ellenállásuk (azt hiszem) megnő, feszültség tűrésük állandó marad.
-
Gyula84
veterán
válasz
DonThomasino #23944 üzenetére
Nem tudom elképzelni mire kellhet neked 100volt
-
Lompos48
nagyúr
válasz
DonThomasino #23953 üzenetére
1986-ban gyártották. Már nagyon szárazak lehetnek. Ellenben konstrukcióból rajta vannak a kisütőellenállások. A feszültsége is akkora csak, hogy neked illene csak jóval alatta "dolgozni", tehát maximum 80-90V-ig.
-
Lompos48
nagyúr
válasz
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Mindig ráhagyással kell számolni, vagyis 100V-ra nem jó a 100V-s kondi, nagyobb tűrésű kell. Viszont erre a gatyádat is rá fogod fizetni.
Egy 10.000uF 250V kondi csaknem 1 kilogrammot nyom, és kellene négy belőle. 10.000uF 100V kondik kisebbek, olyan 10 dollár körüli áron láttam őket.
Plusz nem elfelejtendő, hogy ennyi uF kapacitás az nem kevés, mind a feltöltésük, mind a kisütésük problémás. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
DonThomasino #23942 üzenetére
Nem jók a mértékegység jelöléseid. Figyeld a kezdőbetűket:
piko...nano...mikro(u)...mili...alapmértékegység...kilo...Mega...Giga...Tera...
Tehát 0.04F az 40milifarád, az pedig 40.000uF, vagyis mikrofarád.
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3022
- Eladó karcmentes Apple iPhone 13 Pro Max 512GB / 12 hó jótállással
- Dell Precision 5540 i7-9850H 16GB 256GB 15.6" FHD Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
- Dell P2419H / P2419HC Full HD LED IPS 24" LCD monitorok
- Asus ROG X13 Flow 2in1 Touch WUXGA 120Hz Ryzen9 5900HS 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 3050Ti Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest