- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Yettel topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Mobil flották
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Ár-érték bajnokot avatott a Poco?
-
Mobilarena
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Batman2
őstag
Szevasz
Igen, ismerem ezt a kapcsolást !
Korábban már próbálkoztam vele, invertel készítéséhez, de ez sem az igazi, hasonló a probléma vele, igen erőteljesen megednek a trazisztorok, és nag ya fogyasztása, a mellett spéci trafó kell hozzá, mármint lábkiosztásban, tekercs szempontjából.Egy olyan kapxsolás kellene, ami úgy állítja elő a nagyfeszt, hogy nem melegszik sokat és nem fogyaszt nagyon sokat !
Igen kellene ismerni a frekvenciát is, de éppen ez az, hogy az általam elkészített kapcsolásban a trfó tekercse része a rezgőkörnek, ami a frekvenciát meghatározza a kondikkl együtt !
Ennek a számításait nem ismerem.Üdv.:
-
atesss
addikt
Ez nem is tűnik olyan bonyolultnak.
És elvileg 4A-t bír 48V-on, ami 192W, az már egy elég komoly erősítőnek elég lenne !Kb. mennyibe kerülne egy ilyet megépíteni (alkatrészár) ?
Komolyabb vasmagú dolgot nem látok így hirtelen benne, csak szilíciumos cuccokat.
Persze az is lehet drága...amúgy sem szerencsés egy erősítőt kapcsoló üzemű tápról járatni.
Az erősen impulzusszerű terheés miatt, vagy miért ?
És ha berakok egy jó nagy pufferkondit ? -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Jah, én még trafó csere nélkül gondoltam. Ha jól emlékszem, olyan 20-24V-t lehet kihozni belőlük alapesetben, még megfelelő terhelhetőséggel.
ElVisZ: érdekes kialakítás, csak így elvész a csöves cucc lényege, mert ott a kimenő trafó és a végcsövek voltak felelősek a csöves hangzásért. Nálad a csöves "meleg" hangzást egy "hideg" fetes fogja helyettesítenii, ilyen szempontból meg mindegy, hogy mi alkotja az elő fokot.
Ezt nem rosszallásból írom, de esetleg egy egyszerűbb erősítővel, más tápellátás igénnyel jobban járnál, amúgy sem szerencsés egy erősítőt kapcsoló üzemű tápról járatni.Amúgy véletlen nem +- 48V és föld kell annak az erősítőnek? - már látom, egytápos...
-
ElVisZ
tag
Nem a pc tápot akarom megbontani, arról meg a gép...csak elég kicsi lesz az erűsítő és be lesz majd építve egy rossz cd meghajtóba (legalábbis ez volt ez 1 elgondolás) és a pc táp egy molex csatiját dugnám az erősítőbe ami átalakítja 48v-ra... na nekem ez az átalakító kéne...
hybrid: cső + fet
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Óra topik
- Trollok komolyan
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- AliExpress tapasztalatok
- Milyen légkondit a lakásba?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Futás, futópályák
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 7 5700/5800X +RX 6600/6700XT/6800/9060XT +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- Sword 16 HX 16" FHD+ IPS i7-13700HX RTX 4070 32GB 500GB NVMe magyar vbill gar
- Apple iPhone 7 128GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- ZBook Power 15 G10 15.6" FHD IPS i7-13800H RTX A500 32GB 512gb NVMe ujjolv gar
- Újszerű HP Pavilion 14-ec0004nh - 14"FHD IPS - Ryzen 5-5500U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest