Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• D55

senior tag

válasz yarsley #107 üzenetére

"Ha második a default, akkor az OC-t közel nem hírdethetnék annyira nyiltan, és valljuk be elég félrevezető módón mint ahogy most teszik"

Így van, kb. az összes alaplapgyártó oldalán, meg még egyenesen az Intelnél is OC guide-okat tesznek közzé már manapság! És ez bizony az OC-zás, mint tevékenység nyílt népszerűsítése (neves gyártók adják hozzá bátran a nevüket), tehát ha az káros (reális anyagi kárral fenyeget), akkor a bekövetkezett károkért akár felelősségre vonható a szakmai tekintélye által jelentős véleménybefolyásoló erővel bíró piaci szereplő is (nyilván persze csak a saját termékei által lefedett platform keretein belül és csak a saját termékei által fizikailag érintett egyedi esetekben, ahol is kellő figyelemfelhívást intézni elmulasztottak).

Nem vagyok amúgy jogász, de az ésszerűség elve ezt diktálja, már pedig (olyan szinten azért tanultam jogot, hogy ezt kezdésnek belémverjék) a bíróságok alapvető feladata, hogy minden egyedi eseten belül az ésszerű, életszerű, tiszta logika mentén kirajzolódó összefüggéseket megvizsgálják és a támpontokként szolgáló jogszabályi rendelkezések alkalmazhatóságával összekössék az egyes tényállásokat ezeknek a mentén. Tehát nekem nagyon adja magát, hogy problémás esetekben egy ilyen érvényesíthető legyen.

Új hozzászólás Aktív témák