Keresés

Aktív témák

• Bonika

csendes tag

válasz rog #7 üzenetére

rog: miért nem lehet, hogy nem rakták fel az alaplapi drivereket??????? Akkor miért nem műkszik??????? Semmi máshoz nem nyúltam, csak a dma-hoz raktam be a pipát!!!!!!! Otthon ugyanígy csináltam (csak persze előtte feltettem az alaplapi drivert), és tökéletesen működött!!!!!!!
    Azért nem hívok hardverest, mert a múltkor az egyik kollega gépe nem indult, és ezek az idétlenek szó nélkül leformázták, mentés nuku!!!!! Nem igazán értenek hozzá, hidd el, helyi specialitás!!!!!!

Valami egyéb ötlet???? PLEASE!!!!!!!!!!!!!

• Bonika

csendes tag

válasz McJames #5 üzenetére

Panther: sajnos nem megy, dma-val rakja vissza:(( Nyomoronc windows!!!!!!!!!!!!!
    Mcjames: először a gépet kellene valahogy működésre bírnom, a csökkentett módon kívül, utána tudok csak bármit is felrakni...

• Bonika

csendes tag

válasz Den #3 üzenetére

Panther: köszi, mindjárt megpróbálom.
    Den: sajna nem megy... Valszeg a birka műszakisok elfelejtették installálni az alaplapi chipset drivert, anélkül meg nem megy ugye... Én állat meg belebarmoltam...:(

• Bonika

csendes tag

Segítsetek!

A munkahelyemen nézegettem a gépem beállításait. A hardver: Intel PIII 800, DTK Via chipsetes alaplap (nem tudom pontosan milyen, PIII-at támogat, Socket370-es foglalat, UDMA-66 vagy 100-as vezérlő), 128 MB RAM, 20 GB Quantum lct15-ös vinyó.
    Oprendszer Win95 OSR 2. Az eszközkezelőben a merevlemez tulajdonságainál a DMA mezőben nem szerepelt pipa, gondoltam korrigálom. Az újraindítást követően a Windows a betöltődés felénél lefagyott. Ezután hidegindítás, ekkor kiírta hogy egy vagty több hibás szektor található a lemezen. Elindult és lefutott a normál Scandisk (nem talált semmit), majd a teljes Scandisk is elindult (ez utóbbit 20% után lelőttem). A vinyó FAT-32-re van formázva, 2 db 8 gigás és 1 db 4 gigás partícióval (a C: az egyik 8 gigás). A windows csak csökkentett módban indul el, illetve ha letiltom a 32 bites lemezkezelést elindul normál módban is (különben lefagy betöltődés közben). A DMA mezőből a pipát csökkentett módban nem engedi kiszedni, a regedittel meg ha kiszedem (DMACurrentlymode vagy valami hasonló), újraindítás után csökkentett módban ki is szedi, de ha normál módban indítom újra visszarakja. Valaki mondja meg, hogy mit kellene csinálnom (az újrainstallálás nem megy). Légyszíves segítsetek!!!

Aktív témák

Hirdetés