- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- iPhone topik
- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Megindult világhódító útjára az új Samsung fülhallgató
- Milyen GPS-t vegyek?
- Honor 400 Pro - gép a képben
Új hozzászólás Aktív témák
-
ngabor2
nagyúr
Nálam 3-4 hp lenne befogva 2, egymáshoz fúrt (hülyén fogalmazok, tudom) 6mm vastag rézlemez/tömb közé szorítva. A pontos részletek még nincsenek meg.
Az egymáshoz fúráson a következőt értem: levágok 2 db 50x50-es darabot a 6-os lemezből (ez még lemez, vagy már tömbnek számít? Lemeznek vastag, tömbnek vékony...), szépen lecsiszolom. Összefordítom őket, egymáshoz szorítom, és 6-os fúróval szépen eloszva 4 lyukat fúrok oldalról bele, tehát az egyes lemezeken 1-1 félkör alakú hosszú marás lesz. Ide jön némi pasztával a cső. Ha meglesz, tudósítok. -
ngabor2
nagyúr
-
ngabor2
nagyúr
A kettő IMHO összefügg. Azért kell porózusnak lenni, hogy nagy legyen a felület. Meg a kapillárisokon ''vissza tudjon kúszni'' a flyadék a meleg helyre. Bár ha a gravitációra bízzuk, talán még porózus fal se kell. Vagy de?
Veriakilis: jelenleg sajnos ismét nem tudom kipróbálni, mivel megint rossz csövet kaptam, vagy nem a megfelelő ónna próbálkozok. A hajlékony rézcsőről egyszerűen leesik a forrasztóón, a keményforrasztáshoz nem értek, jelenleg nincs itthon se cink-kloridom, se ammónium-kloridom (aliasz szalmiáksó), úgyhogy kisérletezni se tudokNo, hétfőn keresek valahol ''rendes'' rézcsövet, vagy rendes ónt.
Gondolkoztam még epokittes lezáráson is. Képlékegy állapotban nem bántja vajon az aceton? Vagy hűlés közben nem ''szívja be'' a kialakuló vákuum? -
ngabor2
nagyúr
A #74-ben leírtam, hogy micsoda dizájnos hűtőt szeretnék.
Az tuti, hogy nagy nyomás nem lesz a csövekben. Viszont a kisnyomás is csúnyán bírja deformálni a csöveket. Különösen, ha elég vékony a cső fala. Asszem értem, hogy hogyan gondolod a fúrt blokkal való megvalósítást, ez se rossz ötlet. Csak a ragasztásban valahogy nem igazán bízok, de ez pusztán ''vallási meggyőződés'', tehát nyugodtan belefér, hogy elég az is.
Az alumíniuma rézhez képest gyengébb hővezető. Fontos, hogy a rézhez képest, mert amúgy meglehetősen jó erre a célra, és könnyű. Épp emiatt akarnám én is nagyrészt alumínium bordákkal kivitelezni a hőleadó felületet, igaz, a tetején lene egy kis réz is, mert ott forrasztani kell. Réz lapot meg remélem találok itthon, valami erősáramú vezetőköteget mintha láttam volna a fater lomjai között... -
Veriakilis
senior tag
'ha leveszed a pumpa csatlakozot akkor szepen szisszen egyet es volt heatpipe nincs heatpipe.'
Igen, szisszen egyet, de ha gyorsan és ügyesen veszem le, akkor megmarad a vákuum.
Éppen ezért szoktam víz alatt tölteni, és levenni róla a csatlakozót.
A vizből kisebb mennyiséget tud visszaszívni, mint levegőből.
A szelep kis átmérőjén a viz nehezebben megy át, és pont ezért kevesebb is. -
Veriakilis
senior tag
Injekcióf fecskendővel.
A cső végén van egy autó gumi szelep, arra csatlakoztatok egy pumpa végéről leszedett gyorscsatlakozót.
A gyorscsatlakozó, és a fecskendő közé raktam még egy visszacsapó szelepet (ez szintén pumpából való).
A csövet teljesen feltöltöm desztillált vizzel,- csuddig!
Ezután a fecskendővel (a visszacsapó szelepen keresztül) kiszívatom a vizet.
így pontosan tudom szabájozni, hogy mennyi viz marad a csőben, ami ugye fontos a működés szempontjából.
Az egész titka még, hogy az egészet sima viz alatt végzem.
Ennek az a magyarázata, hogy ha véletlenül valaholszivárog egy kicsit a rendszer, akkor még véletlenül sem levetőt szív vissza. ez hasznos még a gyorscsatlakozó levételénél is a végén.
Így az én heatpipeomban semmi levegő sincs! -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H370 i5 9500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB ZALMAN S2 TG be quiet! 650W
- AKCIÓ! MSI Z790 i5 14600KF 64GB DDR5 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged