- Apple Watch
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- One mobilszolgáltatások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pörzsimester
tag
Bocsi nem olvastam teljesen végig a topicot csak egy ötlet volt...
Az elektrolízis sztem pont akkor müxik ha távol vannak az elektródák, így a teljes felületre egyenletesen csapódik ki a réz nem?
Én a nagyobb belsőátmérőjű hp-ra gondoltam a galvanizálást.
Vékony rézcsövet a legszebben rugóban tudsz hajlítani, kicsit kell nagyobb átmérőjű mint a cső, és nem jó túl gyenge de az se ha túl erős (visszahajtja rosszabb esetben felsérti a csövet). Előtte érdemes vékony falú müanyag csövet ráhúzni. -
Pörzsimester
tag
A rezet a vasklorid oldja amivel a nyákot is maratták régen...
Már kísérleteztem vele. 1-2mp elég volt ahhoz, hogy a réz csillogó fényes legyen.
Házilag is könnyű előállítani: 20%-os sósavba lágyvas darabokat teszel, megvárod míg telítődik (3-4nap), és már indulhacc is
A cső külsejét szigeteled pl. szigszalag, vaskloridba bemártod majd leöblíted.
A galvanizálást is próbáld ki két kis rélemezen: a gazdabótba (ha van arrafele olyan) vagy a patikába szerzel rézszulfátot (népies nevén rézgálicot), készítesz egy híg oldatot egy lityi langyos vízből és 1-2 evőkanál gálicból, majd rákötsz 12v egyenáramot (!) és megnézed melyik póluson válik ki a réz és melyik fogy el...(már nem emlékszem rá)
A legjobb táp az autóakku (nagy kapacitás, stabil feszkó). Az kell neked amelyiken kiválik arra kötöd a hpt. -
Pörzsimester
tag
Egy ötlet a hp-belső porózussá tételéhez: elektrolízis!
A fater csinált annakidején alu 10 filléresre rézbevonatot vastagon, sztem rézszulfát oldattal... Olyan a felülete mint itt:
Bővebben: link
Egy próbát megér...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- RTX 4090 / RTX 3090 videokartya hütő ventivel olcson! Dobozzal!
- THERMALTAKE TOUGHLIQUID Ultra 360 AIO Vízhűtő
- Seasonic X-750W Gold Tápegység
- Új INTEL LAMINAR RM1 (LGA1700/1851) nullperces, rézmagos hűtők! GAR/SZÁMLA! A LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- Mars Gaming ML-LCD240 2x ARGB 120mm FDB Fan LCD Display (Alkatrésznek) INGYEN FOXPOST
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN (ELKELT)
- Beszámítás! Apple Mac mini 2020 M1 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- TAVASZI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- AKCIÓ! GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged