- Mobil flották
- iPhone topik
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
GerykO
aktív tag
válasz
Veriakilis #262 üzenetére
Zsíír!
-
GerykO
aktív tag
Ilyet akarok olcsón!
-
GerykO
aktív tag
Kihalt már teljesen a topic, vagy éleszthető még?
-
atuci
őstag
felhozom egy kicsit a topikot, mert énnékem is mostanság kellene heatpipe, a ki vett TTs-től leírhatná a tapasztalatait, köszi
-
Veriakilis
senior tag
Azt hiszem nincs fent TTS honlapján a Thermotek Phase Pllane heatpipe.
De lehet nála kapni 6eFt-ért.
18-20 cm hoszú. -
Veriakilis
senior tag
Processzor hűtő tesztelők figyelmébe ajánlom a következőt:
A tesztkészítő újságoknak, honlapoknak nem ártana egy tesztet elvégezni minden egyes heatpipe-os hűtővel: megmérni, hogy hány C foktól felfele működik egyáltalán a hűtő (heatpipe-jai), ugyanis nem biztos, hogy mindenki a legnagyobb frekvenciajú prescottot (ez fűt a legjobban) használja, és lehet, hogy a drága heatpipe-os hűtő magasabb hőmérsékleten tart egy kisebb teljesítményű processzort, mint egy heatpipe nélküli.
Persze valószínűleg nem mindegyik heatpipe-os hűtőnek indul magasabb hőmérséklettől a működési tartománya,- nyilván vannak jobbak, és vannak gyengébbek is.
Ezt deríthetné ki egy ilyen (mellék) teszt.
Mint a likben található tesz is mutatja (mondjuk ez pont VGA hűtő), elég magas hőmérséklettől indul a Zalman VGA hűtő heatpipe-jainak a működési tartománya...
Linkek:
[link]
[link] -
ZeroCool
csendes tag
válasz
Veriakilis #250 üzenetére
Tegnap vettem, és a műanyag tipniket elég könnyen ki lehet szedni, de igazából nem megyek vele semmire, mert akkora a tipniknek a foglalata, hogy a hűtőhöz kapott csavar átmegy rajta.
-
ZeroCool
csendes tag
Hello! Egy gigabyte alaplapra, hogy tudok felrakni egy haetpipe-os hűtőt? Az a gond, hogy a proci körüli keret nem csavarral van felfogatva, hanem egy műanyag tipnivel, és így nem tudom felcsavarozni a hűtőt! Egyébként egy Aerocool HT-101
-
tts
addikt
válasz
Veriakilis #247 üzenetére
egy-két darab van még mindkét méretből
-
duhaj
csendes tag
válasz
Veriakilis #225 üzenetére
es hol lehet acetont venni?
egybebkent az is megoldas imho, hogy a kesz csobe kozt nyomunk, pl gozpingvinnel vagy mas ertelmesebb eszkozze. aztan amikor tutitra kiszoritotta a levego lezarjuk. mikor a goz lecsapodik ott lesz a vakuum. -
tts
addikt
válasz
Veriakilis #240 üzenetére
annyit gyorsan kipróbáltam, hogy a végét forróvíz alá tartva - a másik vége gyakorlatilag azonnal forró lett
-
ngabor2
nagyúr
Valamelyikőtök, vagy mindkettőtök nem jön a nyéki találkozóra (aláírásom)? Ha jön, akkor akkor esetleg a postás szerepét nem vállalná el egy sörért? Az árát meg utalnám előre...
-
tts
addikt
válasz
Veriakilis #240 üzenetére
ok
-
tts
addikt
válasz
Veriakilis #238 üzenetére
nevem - oldalam - nyitvatartás - holnap gázos
-
tts
addikt
válasz
Veriakilis #236 üzenetére
melegvíz van
hosszú - de szerintem minden út ide vezet - Déli/Margit krt/Bem tér/Komjádi uszoda/Lajos u/Szentendrei u/Monostori u/Légió u/Kadosa u.
olvastam hogy tudsz - kicsit vastag - gondolom nem elég praktikus még -
Veriakilis
senior tag
Egy darabot mindenképpen veszek.
Kérdés, hogy kell-e belőle 2db, egy izmosabb procihoz (Intel Prescott).
Most csak egy Celeron 2000-esem van, gondolom arra elég.
Ki lehet próbálni a boltban, hogy hogyan szállítja a hőt?
Arra vagyok kíváncsi, hogy mondjuk 30-35C-fokos vízbe rakva mennyi idő alatt melegszik át.
M7 felől hogyan lehet a legegyszerűbben megközelíteni a boltot? (tudom, ott a térkép, de a tapasztalat többet ér...)
40C foktól működő vizes heatpipe-ot otthon is tudok készíteni.
Acetonnal még kísérletezek. -
tts
addikt
válasz
Veriakilis #231 üzenetére
21×4×200 és 31×3×200 jött 6000,- bruttó
természetesen teszek félre, hisz Te voltál a legelső érdeklődők egyike, csak szólj
holnap már nálam lesz
[Szerkesztve] -
ngabor2
nagyúr
válasz
Veriakilis #231 üzenetére
Ha megnézed a hőszállító kapacitását (ha jól emlékszem, 4x W), az egy újabb Intelre már kevés. Talán még A64-re is visítva...
-
Veriakilis
senior tag
Mennyire fogják előreláthatólag elkapkodni?
Csak azért kérdezem, mert ha elindulok érte Pestre (130km az út), akkor nem lenne túl jó ha elfogyna, mire odaérek...
Végül is milyen méretekben lesz kapható, és mennyibe fog kerülni?
Meg tudod mondani biztosan, hogy mikortól lesz a boltban?
Esetleg félre tudsz rakni pár darabot (amiben itt megállapodnánk)?
Szerinted egy darab mekkora procira (Intelre) elég (egy 40cm*50cm-es passzív bordára szállítanám vele a meleget)? -
tts
addikt
válasz
Veriakilis #229 üzenetére
már az országban van - holnap délelőtt kihozzák
-
ngabor2
nagyúr
válasz
kiskekes #227 üzenetére
Mérgező. De csak ha tömény. Márpedig ha a hp-ban van 2 ml víz (mert annyinak szerintem illik benne lenni), az össztérfogat meg legyen mondjuk 10 ml, akkor a benne levő 8 ml igen híg oldatot fog adni.
amúgy az ammóniával és a kén-hidrogénnel az az érdekes, hogy öngyilkosságot nem igazán lehet belélegzésével elkövetni. Inkább nem hajlandó a szervezet levegőt veni, minthogy ezekből halálos adag jusson a tüdőbe... -
kiskekes
csendes tag
Nem tudom, hogy az NH3 vizes oldata mennyire mérgező, de a kémiatanár körbeadta órán, hogy szagoljuk
-
ngabor2
nagyúr
válasz
Veriakilis #225 üzenetére
Bocs, hogy belekötök, de a hsz-od több pontjával nem értek egyet...
- A sósav önmagában nem bántja a rezet. Ha van valami oxidálószer, akkor már lehet. De zárt csőben nem illene lennie.
- Az igaz, hogy az ammónia mérgező. De egy kicsi csőben max pár ml gáz lehet, az is vízben oldva. Mire megérzi a szagát a) a proci rég megfőtt, mert elszállt a hűtés b) a szobában/gépházban rég szétoszlott az a kevés NH3... Más lenne a helyzet, ha folyékony ammóniás hűtés lenne, de az bírna is piszok hideget csinálni. Ipari hűtőkben szeretik alkalmazni, mert olcsó, és viszonylag könnyű kezelni. -
Veriakilis
senior tag
-
ngabor2
nagyúr
válasz
kiskekes #223 üzenetére
A sima forralás IMHO egyszerűbb. Azt az 1 csepp vizet valahogy bele kell tenni, és csak leforrasztás után szabadna elszabadulni. Persze minden kivitelezhető (pl. egy pici vékonyfalú üvegampulla, amit a cső leforrasztása után eltörünk), de nem igazán érdemes vele vacakolni. A gázt nehezebb beletenni, és ennek az oldatnak a sima desztvízhez képest magasabb lenne a gőznyomása, nem lenne mindig forrponton. És a hőcső ugyebár az állandó forráson alapul. De ötletnek érdekes, és lehet, hogy mégis neked van igazad.
-
kiskekes
csendes tag
Sziasztok!
Támadt egy ötletem azzal kapcsolatban, hogy hogyan lehetne vákuumot csinálni a csőbe. Kíváncsi vagyok mit szóltok hozzá.
Szóval még annak idején kémián láttam egy kísérletet amelyben egy csepp vízben egy pillanat alatt feloldódik egy egész lombik gáz. Utánanéztem a hagyományos függvénytáblázatban (282.oldal) és két ilyen gázt is találtam:
-HCl
-NH3
mindkettő oldhatósága lényegesen nagyobb a többi gázétól. Az ötlet az lenne, hogy a heatpipe-t vmelyik gázzal feltöltenénk, és a vizet ezután adagolnánk be vmilyen szelepen. Az eredmény nagyon híg ammónia vagy sósav vizes oldata lenne, tehát sztem a forráspont és a forráshő nem változna lényegesen, és cserébe majdnem vákuumot kapnánk!
Várom a reakciókat
[Szerkesztve] -
tts
addikt
válasz
Veriakilis #221 üzenetére
4 cégtől rendeltem egy időben - 3 megjött több napja - a buzgár Frozen megont utolsó
olyan cégekkel szállítattnak, hogy már kétszer meg sem jött és kéánytelenek voltak újra küldeni - a többivel soha nincs ilyen gond
na de majd csak befut már -
tts
addikt
válasz
Veriakilis #216 üzenetére
Ok - természetesen.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
Veriakilis #217 üzenetére
Én is onnan ''loptam'' az ötletet
Az acetont sima vízfürdőn fel lehet forralni, és a párolgáshője egy kicsivel a vízénél is magasabb (a fajhője kisebb). Majd meglátjuk... úgy tűnik, most még se volt időm
-
tts
addikt
válasz
Veriakilis #213 üzenetére
mind 3 méretből jön 10-10 db - ha gyorsan elfogy (adja Isten) akkor megint jön
-
tts
addikt
válasz
Veriakilis #210 üzenetére
már ki van utalva a szállítmány ára
-
tts
addikt
válasz
Veriakilis #206 üzenetére
Bocs nem voltam itthon - mindenképpen hozatok. Nekem nagyon tetszik.
-
tts
addikt
válasz
Veriakilis #197 üzenetére
amit én írtam az a Frozen Silicontól jönne, ott nincs ekkora
nem tudom lenne-e benne fantázia nagyobb mennyiségben a gyártótól hozni - lehet
szerintetek?
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3043, 94% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone SE 2022 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2983
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad P71 - i7-7820HQ I 64GB I 512SSD I FHD I Nvidia 6GB I W11 I Cam I Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest