Hirdetés
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- OnePlus 15 - van plusz energia
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
Storm10
csendes tag
válasz
Neuronszikra
üzenetére
Van valahol útmutató hogy kell használni ezt a programot?
Nekem is ugyanaz a gondom.Én egy 10méteres Microconnect kábellel kötöttem össze de csak 60hz-en működik rendesen.Ahogy feljebb viszem már jwlet veszt meg zavaros a kép,ugrál.
Gondolkoztam üvegszálas hdmi kábelen is de ha a program megoldaná az lenne a legjobb -
showtekk
tag
válasz
Neuronszikra
üzenetére
Hát ez is akkor ezt erősíti szerintem, hogy nem a videókártyáddal vagy bármi egyébbel van gond, hanem egyszerűen a kábel nem bírja a terhelést ekkora távolságon, ezért is lehet jó megoldás a CRU mert azzal lekorlátozva még mindig megkaphatod a kívánt dolgokat (4K, 144hz, HDR) viszont lekorlátozva már nincs jelvesztés és stabil lesz. Örülök, hogy megoldotta ez a problémádat!
Ez végül a RUIPro kábel? -
showtekk
tag
válasz
Neuronszikra
üzenetére
Pedig sajnos szerintem az a kiábrándító helyzet, hogy ez a valóság még 2025-ben is. Viszont az meglep, hogy a RUIPRO kábellel ez a tapasztalatod, végül nekem is az hozta meg az áttörést és mostmár hónapok óta semmi hibát nem tapasztaltam vele. CRU-val sem kell bíbelődnöm minden megy maxon ahogy kell neki. Én kizártnak tartom, hogy a videókártyáddal vagy bármi mással lenne gond, egyszerűen ekkora távolságon ez a valóság sajnos.
-
Neuronszikra
újonc
válasz
Neuronszikra
üzenetére
Sziasztok!
Az idézett posztom folytatása..
Előzmény TLDR: 10 méteres hosszon kellene átvinnem HDMI kábellel, 2.1b szabvánnyal 4K@144Hz + HDR (10bit) jelet (VRR).Lassan a piacon található kábelek jelentős szegmensét kipróbáltam a budget kategóriától a premium hdmi certified szegmensig már le...rom mennyiért, csak működjön végre alapon, de tartós sikert nem sikerült elérnem egyikkel sem.
A tapasztalat az, hogy a prémium kategória kábelei működnek, de kivétel nélkül több óra használat után elkezdik eldobálni a jelet. Ennyi aranyárban miért kábel nem lehet mind rossz, úgyhogy ezen a ponton tv vagy videókártya problémára gyanakszom, szóval várom a hasonló tapasztalatokat, meg hogy esetleg mit lehetne kipróbálni.Ami AOC kábeleket próbáltam:
1. PremiumCord Ultra High Speed HDMI 2.1 AOC optikai kábel 8K@60Hz, aranyozott csatlakozókkal 10 m (Alza)
Budget, don't even think about it, lehet, hogy valakinek működik, de ahhoz nagyon nagy mák kell, így pénzégetésnek tökéletes, másra kevésbé.2. GEMBIRD HDMI 2.1 Összekötő Fekete 10m CCBP-HDMI8K-AOC-10M (IPON)
Szintén budget, azért vettem meg, mert a termék reviewjánál írta egy srác, hogy neki működik pont ezekkel a paraméterekkel, megtaláltam itt PH-n is, megkérdeztem kommentben, és megerősítette, hogy neki minden frankó azóta is. Hát, nekem egyáltalán nem volt hajlandó működni, folyamat szétesett a kép amint átraktam 4K@144Hz+HDR-re, ennél az 1-es opció is jobb volt.
Nem akarom reklámozni, de az IPON-ba visszavittem, és instant kicserélték, még a szállítási díjat is visszakaptam, úgyhogy pacsi nekik, lehet így is. Hálám jeléül meg is vettem náluk a következőt..3. HAMA HDMI 2.1 Összekötő Fekete 10m 205265 (IPON)
Ez már prémium szegmens, rajta van az official HDMI certified hologramm is. Mondjuk valamit trükköznek vele Hamáék, mert beolvasva a hdmi validáló appjával az 5m-es kábelükre vonatkozik a cert (de gondolom ez ilyen industry standard validation fee optimalizáció, hisz kb mind1, hogy 1 vagy 5 vagy 10 vagy 100 méteren megy az optikán a lézerfény..)
Ez működik, de x óra használat után ugyanúgy elkezdi eldobálni a jelet, és szétesik a kép.
Ezen a ponton elkezdtem azt gyanítani, hogy esetleg a VGA-mon keresendő a probléma, pl kapacitásvesztett, elfáradt kondi miatt instabil a hdmi-re kiküldött tápfesz az optikai konverterhez, és egy idő után beesik annyira, hogy lehal a technika.4. RUIPRO 8K Detachable Full Fiber Optic Armored HDMI 2.1 Cable, Ultra High Speed 48Gbps, Support 8K@60Hz 4K@120Hz, Dynamic HDR, eARC, Compatible with PS5/Xbox/HDTV/Blu-ray/Monitor/Projector
Sok helyen olvastam, hogy dícsérik ezeket a Ruipro kábeleket, azért esett a választásom erre a konkrét típusra (hisz van certified kábelük is, és ez pont nem az), mert ezen van egy microusb csatlakozó is mindkét oldalon, ahol kívülről lehet neki tápfeszt adni. Gondoltam adok ennek egy esélyt, hogy usb portról táplálom meg, így kíszűrhetem a felmerült videókártyám nem ad ki elég stabil tápfeszt a hdmi porton jellegű problémát.
Hát nem jött be, ugyanaz a hibajelenség, mint a 3. pontban említett certified HAMA kábelnél x óra használat után.
Egyébként ez tűnik a legfrankóbbnak eddig, szóval ha a Hama és Ruipro bármely típusa között vacillál valaki, akkor ezt ajánlanám.
Pro tipp, nehogy Amazonon keresztül rendeljétek meg, ott VAT+shippinggel együtt 164 USD-re jött volna ki ez a kábel, a márka official, ruipro.store weboldaláról megrendelve pedig a csehországi EU storejukból küldik, így ott benne van az árban alapból a VAT, ráadásul free shippinget kínálnak, ezáltal "csak" $105.79-be fájt volna, de ebből még lejött 5 USD az oldal által felajánlott first orderes kuponkóddal. Szóval Amazon 164 USD vs official ruipro.store 100.79 USD, ez több mint 21k különbség, úgyhogy szemfülesen kell rendelni.Komolyan lehetséges, hogy az összes kábel rossz, és lehetetlen ilyen képet stabilan átvinni 2025ben, vagy jól sejtem, hogy 2 prémium kábel nem véletlenül produkálhatja ugyanazt a hibát x óra használat után, vagyis hát hogy pont nem a kábelek a problémásak? Egyre erősebb a gyanúm, hogy az Asus ROG STRIX RTX 3070 TI O8G vga-m vagy a Samsung S90D tv-m szívat..
Amikor elkezdődnek a problémák, akkor a Ctrl + Alt + Shit + B billentyűkombóval a vga driver újrainicalizálása néha segít, bár általában nem, nagyobb eséllyel szünteti meg a problémát, ha kihúzom a vga-ból a kábelt, és visszadugom, és ezt párszor megismétlem, vagy éppen leállítom a gépet pár percre.
Mi a jó isten okozhatja ezt? Találkozott már bárki hasonlóval? Sajnos sem másik 4K@144Hz-et tudó kijelzőm nincs, sem pedig másik VGA-m, amit tudnék próbálgatni.showtekk 2412-es posztjában javasolt CRU-val nem bíbelődtem még, lehet ebben megpróbálom a 48 gbps-t belimitálni 40-re, ahogy javasolta, hátha hoz javulást..
-
faölelgető
csendes tag
válasz
Neuronszikra
üzenetére
Te nem én vagy?
Pontosan ilyen okból, pontosan ilyen paraméterekkel, pontosan ezt a kábelt vettem és ugyanígy befürödtem vele. Ma küldtem vissza a boltba.
Rendeltem egy ilyet:
https://www.emag.hu/hdmi-apa-apa-kabel-2-1-ultra-nagy-sebesseg-8k-60hz-4k-10-m-fekete-szurke-8182/pd/D01W31MBM
de kb 10 nap, mire szállítják, akkor tudok róla többet mondani (addig marad a mostani kábel, ami 4k@60hz-et tud... -
Jigli
csendes tag
válasz
Neuronszikra
üzenetére
Szia!
Én is hasonló helyzetbe kerültem mint te. Vásároltam egy 4k TV-t amihez kerestem 15 m aktív hdmi kábelt. Én is befürödtem azzal a típussal amit te vettél viszont többek unszolására adtam egy esélyt a gyártó legdrágább kábelének ami végül bevált.
https://www.alza.hu/premiumcord-ultra-high-speed-hdmi-2-1-optikai-uvegszalkabel-8k-60hz-aranyozott-15m-d7781716.htm#reviews
4K (3840x2160), 144Hz, HDR, 10bit-es beállítás mellett használom YCBCR 4∶4∶4-ben immáron 2 hónapja és semmi gondom nincs vele. A leghosszabb etap 6 óra RDR2 volt aktív g-sync mellett. Akadozást, kép szétesést vagy villogást nem tapasztaltam egyszer sem (ellentétben az olcsóbbik verziójánál). -
nanofocus
tag
válasz
Neuronszikra
üzenetére
Szia ez jó lehet, de ennyi pénzért lehet van már jobb is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Futás, futópályák
- World of Tanks - MMO
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Automata kávégépek
- Jövedelem
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Motoros topic
- Bekeményítenek az ügyfelekkel szemben a memóriagyártók
- További aktív témák...
- Samsung C49RG94SSP Monitor 120hz
- LG UltraGear 27GS85QX-B Gamer Monitor! 27"/Nano IPS/2k/200hz/1ms/Freesync-Gsync/HDR400
- ASUS ROG Strix XG32UCWG
- Lenovo L27i-4A Monitor! 27"/IPS/FHD/100hz/1ms/Ultravékony Design/Fehér Szín
- Olcsón! LG 34WR55QC-B 100Hz 21:9 UltraWide USB-C PD Machez is! Gari: 2027.áprilisig.
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3133, 95% Akkumulátor
- AKCIÓ! iMac Pro Intel Xeon W2150B 64GB 1TB VEGA 64 16GB!!! 1 év garancia!
- Windows 10 / 11 Pro Retail aktiváló kulcs Azonnal szállítással, számlával, garanciával!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 Ti 8GB Zalman S2 TG GIGABYTE 750W
- HP ProDesk 600 G5 i5-9500 8GB 256GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Ez végül a RUIPro kábel?