Új hozzászólás Aktív témák
-
_ak_
addikt
válasz
Bertalanfi #4767 üzenetére
Biztos vagy benne, h jumperelni kell? nekem is épp ilyen vinyóm van, de én úgy emlékszem, h ha ide kábeles/átalakítós/sata-t egyáltalán nem támogató alaplapra kötöd, akkor kell jumperlni, mint a sima PATA-kat masterre vagy slavre..
-
_ak_
addikt
válasz
liksoft #4775 üzenetére
Ha segíthet, felteszem a másik drivert, mert pl ezzel a HDTune sem látja, h milyen átviteli sebességem van, a másikkal meg kiírja. (meg közbe előkeresek egy másik kábelt, esetleg érdemes lenne átrakni egy másik portra (alaplapi csatlakozóra gondolok, nem tom mi a pontos megnevezés
)?
/A riportban megtaláltam, h az NCQ támogatott, de nem szerepel mellette az engedélyezett. Van lehetőség arra, h külön bekapcsoljam? Tudom, h fájl szereverek veszik leginkább hasznát, de egy tesztet néznék úgy is.
-
_ak_
addikt
válasz
liksoft #4763 üzenetére
Mail ment. SMART szerint kitűnő állapotban van, így már csak a vistára gyanakodhatok. Mindenesetre értetlen vagyok a teszteken 60mb/s körüli az átlag, de a valós 30mb/s körüli. Csináltam most még 1 tesztet: [link], (mondjuk ez eddigi legjobb teszt eredményem)
Ez a legfrissebb inteles ahci driverrel van amit találtam. (2007.07.12./7.6.0.1011) Ez esetben nem jelennek meg az ata channelek (másik driverrel kidobta mind a 6-ot), de átlagba egy hajszállal jobbak a teszt eredmények, így ezt hagytam most fent. -
_ak_
addikt
Nyomtam egy illesztőprogram frissítést és megadtam, h a gépemen keressen drivert (hátha talál vmi újabbat, mert ezelőtt több driverrel is próbálkoztam), legnagyobb meglepetésemre talált is egyet...konkrétan fél évvel régebbi drivert.., restart után viszont újra telepített egy pár dolgot, megjelentek az inteles ATA channel-ek, ATA0-ba be és mi van ott, na mi? UDMA6 szuper.. miért csinálhatja ezt ezek ellenére?
-
_ak_
addikt
Nem kizárt, h PIO módban fut a vinyom, Hogy tudnék én ennek utána járni? BIOS-ból natív ahci beállításokkal küldöm a sataIIes wd-t. és a vistas driverek is fent vannak. eszközkezelőben intel ahci driver.
Az ok pedig: kitömörítettem egy 6.7gbos rart. a kitömörítés maga 6xMb/s-el indult, de a végére már csak 1xMb/s volt. Közbe a rendszer felzabálta (szó szerint) a 4gb ramot és még az egerem is csak szaggatva ment. Utána jött a másolás próba. azonos partíción belül elkezdtem egy másik mappába másolni a fájlt kb 50mb/s-el indult az is, de folyamatosan lassult.. ötlet?
-
_ak_
addikt
Utóbbi időben (kb másfél hét) lettem figyelmes, egy zavaró hangra. Dec.-ben vettem egy 500as AAK-s WD-t, szal zsír új és nem nagyon emlékszem, h eleinte is lett volna ilyen. Seekelés közben, mind1, h sokat vagy épp, h megmoccan, randomra lehet hallani egy pattanó hangot. Eredményeit és működését nézve, nincs semmi baja, csak tényleg nem rémlik, h hallottam volna ezt eleinte is.. Mi lehet ez?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Milyen autót vegyek?
- Stellar Blade
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Realme 9 Pro+ - szükséges plusz?
- BestBuy ruhás topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Project Motor Racing-Straight4 Studios
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- További aktív témák...
- Lenovo / SK Hynix 512GB M.2 NVME SSD 0 perces
- Western Digital (WD) Black SN850 NVMe M.2 2TB SSD meghajtó! 5300MB/s - 7000 MB/s
- WD Black SN850P 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bordás, PS5 - 7300-6600 MBs - Eladó!
- Crucial T705 2TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.400-12.700 MBs - Eladó!
- Western Digital SN820 4TB PCI-E Gen4 SSD! 6500/5800MB/s
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Fotó állvány eladó
- Samsung Galaxy Watch Ultra
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest