- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- One mobilszolgáltatások
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
Új hozzászólás Aktív témák
-
AeSDé Team
őstag
Sziasztok!
HDS kép: [link]Az 1 db szektorhiba már legalább fél éves, és fogalmam sincs mi okozta, azóta hibátlan. Lehet ez egy rossz jel és érdemes backupolnom róla, vagy csak valami hirtelen leállás/áramkimaradás műve lehet, és elhanyagolható?
A második, adatkapcsolat hiba már felettébb idegesítő. Sokszor hordozom a lemezt és amikor visszadugom a satára néha el sem indul a windows, vagy épp elindul de nem látja a lemezt. Szerintem a kábel lehet már totál elhasználódva, eleve egy gagyi alacsony minőségű vacak volt de egyre rosszabb. Most épp laptopban üzemel a lemez és itt semmi kapcsolati gond sincs. Milyen SATA 3-as kábelt érdemes vennem és hol kapok ilyet normális áron? Betankolnék 3-4 darabból hogy legyen bőven. Ebay lenne legjobb, főleg ha ingyen kihozzák.
Illetve lehetséges hogy ezek az adatkapcsolati problémák okozták a fenti szektorhibát is? -
AeSDé Team
őstag
válasz
Balathruin #39748 üzenetére
Amint írtam az első posztban, Win 8.1 telepítő a fent említett hibaüzenetet adta és nem ment fel rá.
Közben rájöttem hogy van otthon egy Thin PC telepítő lemezem is, gondoltam megér egy próbát. Csodával határos módon az simán felment rá, majd ezután már a Win 8.1 sem írta ki a hibaüzenetet.
Szóval most most rendesen működik újra -
AeSDé Team
őstag
válasz
Balathruin #39746 üzenetére
Partíciókat töröltem, Win 8.1 64bit-et szeretnék rá telepíteni.
-
AeSDé Team
őstag
Sziasztok! Nagyon megköszönném ha valaki venné a fáradságot, elolvasná és tudna nekem segíteni a következőben, mert megspórolna nekem egy új merevlemez vásárlást! Előre is köszönöm mindenkinek aki segít
Hibás lemez: WD5000AADS (500Gb)
Hibaüzenet: ,,A Windows nem telepíthető erre a lemezre. Előfordulhat, hogy a hardver nem támogatja a rendszerindítást erről a lemezről. Győződjön meg arról, hogy a lemezvezérlő engedélyezve van a BIOS menüjében.''
Sztori: Ezt a merevlemezt 3,5 éve használom 2 partícióval: 100Gb rendszermeghajtó + maradék adattárolásra. Több windows újratelelítést is megélt már, de a partíciókhoz sosem nyúltam, mindig csak a C-t formáztam és arra ment a friss Win.
Múlthéten történt hogy egy nagyon régi 40Gb-os merevlemezre szerettem volna XP-t telepíteni, de figyelmetlenségből a régi HDD helyett gyoraformáztam és kitöröltem az említett 500Gb-os merevlemezem 2 particióját az XP telepítőjében. Hibámat azonnal felismerve megszakítottam a telepítési folyamatot és nekiálltam az adatok kimentésének, veszteség nélkül visszakaptam mindent. Ezek után Windows 8 alatt leformáztam a meghajtót, kipróbáltam, adat tárolásra hibátlanul használható, de azóta nem tudok rá Windows-t telepíteni. Próbáltam Win 8.1 és Win XP telepítőkkel, előbbi a fenti hibaüzenetet adja, utóbbi abszolút nem is látja a meghajtót. Teljes, lassú formázás sem segít, kipróbáltam. A BIOS beállításokat nézegettem, még reseteltem is hátha valami elállítódott, semmi eredménye.
Valaki tudja hogy mitévő legyek? -
AeSDé Team
őstag
Lenne egy új kérdésem, visszatérve a Maxell P-series 500Gb-os külső merevlemezemre. A tartozék kábel kb. 30 cm hosszú, ami gyakran nagyon rövid, már megpróbáltam USB hosszabbítón keresztül használni, és nem működött.
Próbáltam rádugni már összesen 3-4 másik hosszabb kábelre hosszabbító nélkül amiket ismerősöktől kértem el, és azokkal sem megy, csak ismétlődően villog és kattog amikor bedugom a gépbe. Nemrég rádugtam a mobilom OTG kábelére, és ott is ugyan azt a kattogást produkálta. Mi az oka ennek? Láttam már más merevlemezt amit össze-vissza használt a tulaj hosszabbítókon, OTG-n keresztül telefonnal, tablettel, és jól működött mindenhol. Akkor ez miért ilyen makacs, hogy csak a saját kábelével működik, azzal is csak hosszabbító nélkül? Ha egyszer tönkre megy a kábele (már lassacskán kezd kopni) akkor milyet vegyek neki? Mi van ha azokkal se lesz jó? -
AeSDé Team
őstag
válasz
lacy027 #36714 üzenetére
Nem tudom miért írtad bele az én nevemet is, de biztos gondolat olvasó vagy, ugyanis "WD5000AADS" merevlemezem szintén szerepel a listán. Eddig Win 7 operációs rendszer alatt nem tapasztaltam problémákat vele. Vagy ez olyan hibajelenség amit nem lehet egyszerűen kiszúrni, mégis gondokat okozhat?
Próbáltam olvasni a cikkben linkelt angol leírást, de nem igazán értem hogy a probléma most rám is vonatkozik, vagy csak egyes felhasználókra. -
AeSDé Team
őstag
Sziasztok, ha szabad itt ilyet kérdezni:
Van egy 500Gb-os (gyakorlatilag 465) Maxell külső merevlemezem, annyi van a dobozán hogy "Tank P-series"
Már lassan 2,5 éve szolgál engem, viszonylag ritkán írok rá de akkor egyszerre sokat, adattárolásra használom. Jelenleg alig 100Gb szabad terület van rajta, és tegnap ráküldtem a piriform defragglert, kiderült hogy 190Gb töregedezett. Ment egész éjszaka, ami kb. 9 órát jelent, és csak 40%-ig jutott, még mindig maradt 135Gb töredezett adat.
Kérdéseim:
Van valami értelme töredezettségmentesíteni ezt a kizárólag adattárolásra használt HDD-t?
Ha igen, akkor ezzel javítok vagy rontok a várható élettartamán? Így gyakorlatilag csak folyamatosan ír és olvas, felmelegszik, és ha teljesen töredezettségmentesíteni akarom akkor kell neki még legalább 10-12 óra nyüstölés mire végez.Szerk: ő az
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Formula-1
- BestBuy topik
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- Futás, futópályák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Bluetooth hangszórók
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...
- Lenovo / SK Hynix 512GB M.2 NVME SSD 0 perces
- Western Digital (WD) Black SN850 NVMe M.2 2TB SSD meghajtó! 5300MB/s - 7000 MB/s
- WD Black SN850P 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bordás, PS5 - 7300-6600 MBs - Eladó!
- Crucial T705 2TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.400-12.700 MBs - Eladó!
- Western Digital SN820 4TB PCI-E Gen4 SSD! 6500/5800MB/s
- Samsung SyncMaster 205BW Monitor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest