- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
maxfischer
csendes tag
válasz
El Kebir #18326 üzenetére
Csak azért cseréltem ki, hogy kipróbáljam, hogy ugyanazt tapasztalom-e egy másik táppal. Laikusként ebből arra tudok következtetni, hogy ha ugyanazt tapasztalom, akkor vagy mindkettő alkatrész rossz, vagy mindettő jó, és máshol kell keresni a problémát. Tudom, hogy a Deer tápok nem megbízhatóak, amikor vetttem, akkor még nem tudtam.
Ha azt mondjátok, hogy a 400W-os chieftec sem elég az én vasamhoz 3 merevlemezzel, akkor venni fogok egy erősebbet. Én elhiszek nektek mindent, azért jövök ide, hogy segítséget kapjak.OFF:
@Imco: Többször írod, hogy olvassanak vissza a kérdezők. Bár én vissza szoktam olvasni pár oldalt, de szerintem ezt nem nagyon lehet elvárni a kérdezőktől. Jó lenne itt is olyan összefoglaló az első hozzászólásban, mint pl. a táp ajánló topicban, és akkor talán kevesebb lenne a hülye kérdés. -
maxfischer
csendes tag
válasz
mr_ricsi #18322 üzenetére
Mindegyik merevlemez között van egy üres hely, és a Hard Disk Sentinel szerint az eddigi max. mért hőmérséklet 27 fok volt.
A stabilitásteszt mit takar? Nem futtattam sem ilyet, sem memória tesztet még ezen a gépen.Az energigazdálkodási beállításoknál már korábban beállítottam, hogy alvó állapotot ne is indítson, a merevlemezek kikapcsolásához pedig 3000 percet állítottam.
A 2-3 kattanás olyan, amit menet közben is hallhatsz a vinyóból?
Menet közben nem figyeltem meg kattanást. Leállításkor konkrétan azt csinálja a rendszer merevlemez (HD103UJ), hogy felpörög, kattan, felpörög, kattan, majd ezután áll le a gép. Lemértem, indításnál kb. 15-20 másodpercig áll az alaplap bejelentkező logójánál a gép (1 és 3 vinyóval is), újraindításnál viszont 1 merevlemezzel kb. fél percig, 3 merevlemezzel pedig több mint egy percig áll, és indítgatja a merevlemezeket. A kikapcsolás kb. fél percig tart. Ha azt mondod, hogy ez normális, akkor megnyugodtam, csak az előző gépemnél (szintén 3 hdd) csak pár másodpercig mutatta a logót, és már indította is a windowst. -
maxfischer
csendes tag
Alaplap: ASROCK 880GMH/USB3 R2.0
Processzor: AMD Athlon II X3 445 3.10Ghz
Memória: KINGMAX 4Gb DDR3 1333Mhz (DUAL KIT)
Az eredeti táp egy CHIEFTEC CTG-400-80P 400W, ezt cseréltem ki egy régebbi Deer 450W DR-8460BTX típusúra, de nem vettem észre változást, ezért gondoltam, hogy nem a táp a ludas. -
maxfischer
csendes tag
Sziasztok!
Nemrég vettem egy új gépet, amiben van három korábban vásárolt samsung merevlemez (HD103UJ, HD154UI, HD204UI). Oprendszer windows 7, és AHCI módban vannak a vinyók. Az a problémám, hogy kicsit lassan indul el a gép és lassan kapcsol ki. Bekapcsolásnál egyesével pörgeti fel a vinyókat, és kikapcsolásnál is felpörögnek, majd kattannak. Mi lehet ennek az oka, vagy ez teljesen normális? Ha csak a rendszer merevlemez van rajta, akkor gyorsabb, de kikapcsolásnál az is felpörög és 2-3 szor kattan. A Hard Disk Sentinel 100%-osnak írja mindet, de a héten egy másik vinyóm elkezdett bad sectorosodni, először csak 5 bad sectort írt, majd egy checkdisk után már 80-at és a kondíció leesett 42%-ra. Most az a kérdés, hogy csak éppen most halt be a vinyó magától, vagy valami baj van a géppel, és elkezdi kinyírni a vinyóimat. Kicseréltem a tápot, de nem tapasztaltam különbséget. A korábbi gépeimen xp volt ide módban 3 merevlemezzel, és nem emlékszem, hogy ilyen lassan indult volna a rendszer. Előre is köszönöm a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hobby elektronika
- Autós topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- További aktív témák...
- Crucial T705 2TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.400-12.700 MBs - Eladó!
- Western Digital Purple 6TB HA510 - WD62PURZ - Új, bontatlan - Eladó!
- 512 Gb-os NVME-k
- SK Hynix Platinum P41 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
- Verbatim Vi5000 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bontatlan - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070 12GB BE QUIET! Pure Base 500DX 650W
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest