Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• ElEvEn11

senior tag

válasz Imco #22813 üzenetére

Köszi! Adatmentés már megvolt, habár most elég szűkösen vagyok a többin meghajtón, pont ez okból. :O Ez van.
    Az Enermax tápom tuti jó és a többi vinyóval semmi baj nincs. Ráadásul azok régebb óta vannak szolgálatban. Ha megnézed a tesztképet, akkor azt hiszem ott is látható.
    Úgy látszik, hogy egyszer nekem is bele kellett futnom egy hibás meghajtóba. Vagy 25 éve nyűstölöm a PC-ket, de itthon ez az első. :K
    Ezt a WD-s tesztprogit még futtatom, mert kíváncsi vagyok, mit dob. Még egyszer köszi a segítséget.

Más, de ide tartozó.
    Ipon-os származású a meghajtó. Van valakinek esetleg tapasztalata az Ipon gariztatással? :F

• ElEvEn11

senior tag

válasz Imco #22801 üzenetére

Köszi. Sajna egyre inkább így néz ki. Íme itt a Checkdisk utáni állapot, amit "alig" 5 óra alatt futtatott le a vinyón.
    Aztán megnéztem HD Sentinel-ben és nagyon nem örültem, amikor ezt mondta. :Y
    A furcsa az egészben, hogy 44 napnál régebb óta használom. Kb. májusban rendeltem meg és azóta először külső dokkolóban élte első időszakát, majd augusztusban a gépbe került. Soha nem volt teljesen teleírva és túlhasználtnak sem mondanám. Nyers videófájlokat tároltam rajta, tömörítés nélkül. Szóval számomra érthetetlen, hogy mitől adta meg magát ilyen hamar. Ezek szerint ez a széria ennyire gyengére sikeredett? :( :F
    Emlékeim szerint egy éves jótállás van rá. Érdemes megpróbálni becseréltetni? :F

• ElEvEn11

senior tag

Sziasztok!

Van egy kis formázási problémám egy WD 2000GB Caviar Green 5400rpm 64MB SATA2 WD20EARS típusú vinyóval. Korábban külső vinyóként formáztam és mivel a külső dokkolóm nem kezelte ezeket a típusokat rendesen, ezért kicsit összekuszálta a Win7-ben hozzárendelt, alapértelmezett felhasználókat. Tehát például egy MP3 állomány metaadatainkat megváltoztatását nem engedte a Winamp-nak és más hasonló csacsiságok. Gondoltam letakarítom és egy teljes formázást futtatok, hátha meggyógyul tőle, mert a jogosultságokat nem tudtam rendbe hozni sehogy sem. Tegnap (jan. 10.) indítottam a formattálást, kb. 16 óra körül. Most nagyjából a harmada-fele között járt. Lelőttem, mert ez már túlmegy minden határon. A gyorsformázást szépen megcsinálta. Alig kb. egy perc alatt. Korábban olvastam itt a Prohardver fórumon, hogy egyébként ez a vinyó úgy 6-6,5 óráig formázódik. Ez az első alkalommal így volt. Most mi lehet a probléma? A fentin kívül más bajom nem volt vele. Nyilván nem űrrakéta, hiszen 5400-as, de egyébként ezen kívül rendben működött eddig. Mit tudtok javasolni? Hard Disk Sentinel-ben mit nézzek esetleg? :F :F

Új hozzászólás Aktív témák