- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Íme az új Android Auto!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Mobilhasználat külföldön
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Na! Ez egy JÓ utólagos autós fejegység - Minix CP89-HD
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Murphistic
aktív tag
válasz
jonasg #22173 üzenetére
Mintha rémlene valahonnan, hogy valakinek pont ez okozott gondot, hogy összeakadt a két meghajtó. Ha van még egy kábeled akkor próbáld meg azt használni a DVD író és az alaplap összekötéséhez, a HDD meg marad úgy ahogy most. Vagy próbaképpen akkor csatlakoztasd le a DVD írót a gépról. Igazából az is furcsa, hogy ez a hiba akkor jött elő, amikor a SATA-s lemezt beraktad a gépbe, mert annak elvileg semmi köze a többi meghajtónak.
Egyébként milyen alaplapod van? Hátha a vezérlőchip nem szereti ha egyszerre van használva a SATA és a PATA is.
-
zka67
őstag
-
Murphistic
aktív tag
válasz
jonasg #22170 üzenetére
Ha van kábeled, akkor próbáld meg kicsrélni ( ártani nem árt
). Egyébként szerintem rendben van mindkét lemez, szóval az adatvesztés talán nem fenyeget ( de persze az bármikor bekövetkezhet
)
A PIO üzemmód azt jelenti, hogy a lemezed elég lassan kommunikál a számítógéppel, valószínűleg azért, mert ha gyorsabb eljárást választ akkor hibák lépnek fel. A konfiguráció módosítása alatt szerintem azt érti, hogy mondjuk cseréld fel a lemezeket a kébelen, de ez a te esetedben tárgytalan. Esetleg egy optikai meghajtó nincs ugyanarra a kábelre kötve, amin a régi lemez is van?
-
Murphistic
aktív tag
válasz
jonasg #22167 üzenetére
Mielőtt még újratelepíted nézd meg, hogy tényleg minden rendben van-e a 160-as lemezzel, ahogy spista222 is tanácsolta. Ha valami baj van a lemezzel és arra másolod át a fontos adataidat, akkor akár adatvesztés is lehet a vége.
[link] - Ezt a programot telepítsd fel és meglátod, hogy minden rendben van-e a lemezekkel. De amíg nem vagy biztos benne, addig inkább tényleg ne kezdj neki az újratelepítésnek. Esetleg a nagyon fontos adatokat írd ki DVD-re is ( akár újraírhatóra is ).
Szerintem tanácsos egy lemezt több partícióra osztani. Az egyiken csak a Windows tanyázik, míg a maradék hely jó az adataidnak. ( Ha korábban is így csináltad, akkor persze nem szóltam
)
Egyébként lehet, hogy nem a régi lemezed olvas lassan, hanem az új lemez ír lassan. Ez lehet akár a SATA beállítási hibája ( amit előzőleg írtam ), vagy a lemez hibája.
-
Murphistic
aktív tag
válasz
jonasg #22164 üzenetére
Szervusz!
Az nem lehet, hogy a SATA-s lemezen volt valamilyen vírus? Mert ha beállítási hiba lenne, akkor szerintem csak a SATA-s lemeznek kéne lassúnak lennie, a régi maradt volna ugyanolyan gyors.
Ha újratelepíted a gépet, akkor az XP-t érdemes a SATA-s lemezre rakni ( valószínűleg gyorsabb a réginél ). Annyit érdemes még megpróbálni, hogy ha telepíted,akkor az alaplapon érdemes átkapcsolni AHCI módba a vezérlőt ( erről pl. biztos írnak az alaplap használati utasításában is ), viszont ilyenkor fontos, hogy a Windows telepítőjének rendelkezni kell a szükséges meghajtóprogrammal.
Ha van időd szerintem próbálkozz, hogy lesz a legkényelmesebb és a legjobb. Először a SATA lemezre próbáld meg feltelepíteni, olyan beállítások mellett, amilyenekkel most is rendelkezik a géped, ha nem megy akkor marad a régi lemezre való telepítés.
Esetleg írd le, hogy milyen alaplapod van, akkor kiderül, hogy hogyan lehet beállítani.
A fenti tanácsaimat kezeld óvatosan és ha a BIOSban ügyködsz valamit,akkor légy körültekintő és figyeld meg, hogy mit állítottál át. ( A BIOSban kellene lennie az AHCI-t beállító pontnak, de mint mondtam csak óvatosan - semmi komoly nem történhet egyébként, de jobb félni mint megijedni )
spista222: Erre nem is gondoltam, hogy a 160 gigás lehet akár rossz is. Azért talán nagy hülyeséget nem írtam
.
-
spista222
addikt
válasz
jonasg #22164 üzenetére
Ha a 160 gigás berakása után lelassult akkor valszeg a 160 as vinyó valamennyire de hibás vagy a kábele. Indíts el egy hd sentinelt hogy kiderüljön melyikkel van a baj. Lehet hogy a 160 ast ha tényleg rossz le se tudod formázni vagy ha igen akkor rettentően sokáig fog tartani, de ez is kiderül a sentinelből.
Mivel a leirtakból az adódik hogy a 160 as lehet hogy rossz arra nem tennék rendszert.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- BestBuy topik
- VR topik
- Xbox tulajok OFF topicja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Okos Otthon / Smart Home
- Synology NAS
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Hálózati / IP kamera
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE VEGA 64 8GB HBM2 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! Apple iPad 11 2025 128GB WiFi tablet garanciával hibátlan működéssel
- Dell P2419H P2419Hc Full HD LED IPS 24" + P2719H 27" LCD monitor (vékony keretes)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest