- Mobil flották
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Magisk
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
liksoft
nagyúr
válasz
MZsoltee #1536 üzenetére
Az előbb írtam, nagymértékben függ a drive fizikai állapotától. Ennél többet NEM tudok mondani ilyen távolságból. Valamint ezzel foglalkozom, ebből tartom el a családom. Eléggé szájbarágósan elmondtam a lépéseket a biztonságot is figyelembe véve (rontva a saját üzletemet). Ha ennél több kell, hozd el hozzám, de az már pénzbe kerül.
Tényleg próbáld meg végigolvasni az egészet, és értelmezd. Szomorú vagyok, hogy ennyi nem elég. -
liksoft
nagyúr
válasz
MZsoltee #1529 üzenetére
Nem túl bíztató a winyó állapota. Nem tudom meddig fogja bírni!
Az új winyót tedd egyedül a gépbe. 1 rendszer (minél kisebb), 1 adatpartíció. Egy mentési fázisban az adatpartíciónyi helyed lesz csak! Install Win, GDB, DVD író. Más nem kell. A GDB-t megveszed, majd a rendszerpartícióról az adatpartícióra csinálsz próbamentést. Ezek az adatok törölhetőek, de nem a mentendőt nyúzod amíg megtanulod a progi használatát. Ha minden tökéletesen megy, jöhet a mentés. Kiválasztos a legfontosabb ~37GB-ot, és azt másolod először, majd felírod. Az írások idejére vedd ki a mentendő winyót. Azt hiszem mindent leírtam. Ja, mégegy! Folyamatos hűtés mellett!
Ha ennél több kell, akkor itt [link] megtalálsz. De a fenti esetnél én többe kerülök nagy valószínűséggel.
A második részt itt NE kérdezd, alapelvekbe ütközik! Különben is mindenkit megillet a munkája után járó pénz. A programozót is!!!!!
[Szerkesztve] -
liksoft
nagyúr
válasz
MZsoltee #1527 üzenetére
Szia!
Megjöttem. Látom, közben javult a helyzet. Lazydog kolléga pontosan mondta. Kell egy winyó amire legalább a legfontosabb dolgokat át tudod másolni. Mivel nem tudni csak kábelhiba volt-e vagy a winyónak is van valamilyen egyéb gondja, így a mentendő winyót nyúzni nem életbiztosítás. CHKDSK-t és bármi mást ami ír rá tilos használni. Csak olvasni szabad a mentendő drive-ról. Ezt tudja az ajánlott GDB (fizetős, a demo megmutat mindent, de csak a regisztrált változat másol). Megteheted, hogy ha csak egy 120-as winyót tudsz kölcsön kérni még, hogy két részletben mented az adatokat. Először a legfontosabbakat, majd a maradékot. Ha viszont DVD-re írsz, akkor 4x tempóval, visszaellenőrzés mellett, minden CD és DVD segédprogi és szimulátor / emulátor használata nélkül!
Sajnos beruházás nélkül nincs semmi. Még az ingyenprogikhoz is kell gépet venni. -
liksoft
nagyúr
válasz
jhos910 #1514 üzenetére
A BIOS winyó detekt részén tudod állítani. A PIO mód az, amikor minden egyes byte esetén kézfogással megy az adat az alaplap és a winyó között. A DMA esetén egy plusz áramkör a háttérben (proc megkerülésével) végzi, és csak a szektor elején, és végén fognak kezet, közben az adatfolyam ''átsöpör'' gyors időzítés mellett. (Szakembereknek üzenem, tudom ez nem pont így van, ezért kérem ne kössenek bele, de egyszerűbben a lényegi különbséget nem tudom leírni nem szakembernek.) Világos, hogy a lassabb biztonságosabb átvitel. Az egyre gyorsuló eszközök esetén az összeférhetetlenség miatt (régi - új) célszerű ezt a lassú üzemmódot választani bizonyos esetekben.
-
liksoft
nagyúr
Ezen a winyón már nem célszerű dolgozni amíg nem mentettél mindent róla. Csak fokozatosan felülírod a mentendő adatokat. Vagy adatmentőhöz viszed, vagy keresel free, adattartalom (típus - doc, jpg, ...) alapján mentő progit a neten. Ha találtál, a megtalált adatokat mindenképpen másik winyóra kell menteni!
-
liksoft
nagyúr
Ha sz@r volt a táp, akkor maradandó károsodást okozhatott a winyó külső és belső elektronikájában egyaránt. Akkor viszont kuka. Nem tudom, mennyire hűtöd őket. A túlmelegedés is lehet gond. SMART mit mond? Pl: HDSentinel.
Pietrosz: Neked is tudom még a SMART riportot ajánlani. (Bocsi, de kicsúsztam a MOD időből.)
[Szerkesztve] -
liksoft
nagyúr
válasz
Pietrosz #1496 üzenetére
Mielőtt szétszeded, korrekt tápellátás mellett a gyári diagnosztikai programmal a felületet végig kéne írni, olvasni. Ha az hibát ad, akkor valóban kuka. Ellenkező esetben fiókos (hurcimba) winyónak (másolatok szállítására) még jó lehet, hiszen ha meghal, akkor sem vész el az eredeti adat.
-
liksoft
nagyúr
válasz
-Nemtom- #1488 üzenetére
Talán nagyobb az esélyed az elektronikai hibára mint másnak ahogy visszaolvastam. Nálad a gép mozgatása, átépítése után jelentkezett. Lehet statikus kisülés is a hiba. Viszont nézd meg, a tetején a fényes fólia végig ép-e. Ugyanis az zárja le a tiszta teret. Annak hiánya, szakadása vagy az öntvény és fedlaptól való lejövetele esetén kosz kerülhetett a winyóba, ami a felület halála.
Holnap folytathatjuk. -
liksoft
nagyúr
válasz
-Nemtom- #1486 üzenetére
Na akkor meg van a hiba forrása. Végre. Az n40p ''fantázianév'' akkor jön elő a winyóból, ha nem képes a winyó elektronikája a lemezfelületről a gyári adatokat beolvasni. Vagyis sérült a drive. Gari, kuka, vagy adatmentés. Az esetek többségében íráshibából származik, melyet a meghalt fejszerelvény okoz. Így elektronika csere nagyon ritkán oldja meg a gondot. Inkább tiszta teres mechanikai átépítés után a gyári adatok korrekciója, majd utána az adatok lementése.
-
liksoft
nagyúr
válasz
Insomnia666 #1425 üzenetére
A cég honlapjáról 3 perc után ezt a linket sikerült levadásznom. Hátha: [link]
-
liksoft
nagyúr
válasz
lowrider #1424 üzenetére
Szia!
Nem ismerek 2,5''-ban Maxtor winyót. Pontos típusjelzés kéne.
Sajnos nem lesz meg az adatod a winyón. Ha egy tápcsatlakozóval írsz, nagy valószínűséggel bár hibát nem jelez, de hibásan ír a felületre amit később nem, vagy csak sokszori próbálkozásra tud olvasni. Ki kéne deríteni miért nem tudod használni a dupla csatlakozást. Fontos: csak hátlapi, alaplapre forrasztott USB csatlakozót használj! Az előlapi kábeles kevés feszültséget ad!
Az adatok visszaolvasásához csak a külső házból a kivételt, és PATA esetén átalakítón keresztül asztali gépbe helyezését tudom tanácsolni. Ott kap majd korrekt tápot. -
liksoft
nagyúr
-
liksoft
nagyúr
Szia!
A winyódnál hibásan számol a progi valamiért. Sajna az eltelt idő nem szabvány a SMART-ban, így van, hogy típusonként máshogyan dolgoznak a drive-ok. A progi 5 évvel számol élettartamban. Ezért oly kevés még a hátralévő ideje, amit ugyebár hibásan számol. Ennek javításában viszont tudnál segíteni. Kérlek vedd fel a program írójával a kapcsolatot. Ő pár riportot fog Tőled kérni (megmondja hogyan), és ha lehetséges, akkor a következő verzióban javítva lesz a Te winyód típusának mérése is. A Sentinel fórumán és az info(kukac)hdsentinel(pont)com mail-en keresztül tudod elérni.
Szerk: Igen, a MAXTOR ill Seagate oldalról.
[Szerkesztve] -
liksoft
nagyúr
-
liksoft
nagyúr
Mást nem tudok mondani, mint a progi. Van 1 hibás, és 6 vizsgálat alatt lévő szektorod.
Az érzésem azt súgja, többször nagyon meleg lehetett a winyó. Ilyenkor hibásan írhat a felületre. Ha ez a könyvtárszerkezet darabja, akkor sokszor próbálkozik az olvasásával, és lassú lehet a winyó.
Megoldásként azt tudom tanácsolni, hogy ments le róla mindent. A gyári tesztprogrammal kéne utána tesztelni. Ha nem ad hibakódot, a gyár nem fogadja garanciában. Ha van hibakód, azt írd fel, mert ennek birtokában könnyebb a gari. Ha jónak tűnik, akkor a teljes felületet felül kéne írni a tesztprogival, majd visszaolvasni. Ezt a ciklust addig kell végezni, míg a SMART-ban megszűnnek a vizsgálandó szektorok. Ami felülethibás azt kizárja a további használatból, ami hibásan lett írva, azt korrigálja. Viszont a hűtésre és korrekt tápellátásra oda kell figyelni a teszt, és az esetleges további használat során is. -
liksoft
nagyúr
PIO vagy UDMA módban dolgozik? Ha PIO, akkor annak oka van, nem elég visszaváltani, az okot is meg kell szüntetni, mert újból vissza fog állni. Azért én egy mentést a fontos adatokról mindenképp végeznék, mert nem zárható ki a drive halála. Egyébként a SMART talán közelebb vinne a hibához. (Okok: winyóhalál, tápcsati, táp, adatkábel, spontán PIO módba váltás (nem valószínű).) [link] Itt is nézz körül.
-
liksoft
nagyúr
Mivel nem lehetett partícionálni, ez felületi sérülést jelent. Nem biztos, hogy fizikai, lehet hibás írás is. Ha ilyen történik, akkor a drive valamiért hibázott, változatlan további használata kérdéses.
A drive kivétele nem érinti a garanciát, hacsak nem törik szét valami. Viszont az új (tehát garis) típusokban egy fiókkal vagy ablak mögül könnyen kiemelhető a winyó. A kivétel és visszarakás az érintkezőket tisztítja, hoszen koptatja a felületet (vagyis büntetlenül rengetegszer sem ismételhető, mert elkopik).
A Te esetedben a hibás működést (ami a problémát előidézte) okozhatta a fent említett kontakthiba, akkumulátoros működés pontatlansága, de akár túlmelegedés is. A laptopot mindig úgy kell használni, hogy szellőzhessen. Vagyis szőnyegre, paplanra tilos tenni, csak kemény sík felületen, vagy ott is kicsit megemelve célszerű használni. -
liksoft
nagyúr
válasz
Xantomas #1384 üzenetére
Csak a felpörgésnél jelez hibát. Szerintem ez még nem gáz. Igaz, hogy két motorral találkoztam, a JVC-vel nem volt baj. Ha a másik van benne, akkor elképzelhető egy gyengébb motor, de nem jellemző. Viszont a gáz, hogy a küszöb ennél a SMART paraméternél 0. Így nincs lehetősége alácsordulni a visszafelé számlálónak, így soha nem lesz a gyártó szerint ez az érték hibás. Vagyis csak akkor érett meg a garira, ha valami más miatt hal meg.
Próbálj egy köztes állapotot beállítani az akusztikánál. Remélhetőleg ott már nem fog jelentkezni.
Viszont egy dolog fontos. És ez bármikor bárkire igaz! Az az adat ami csak egy winyón van meg (akárhány példányban), az olyan mintha meg sem lenne durva közelítéssel. -
liksoft
nagyúr
válasz
gardener #1383 üzenetére
Nagyon kicsi esélyed van a hibamentességre. Kb: 1/100.
A fejek szoktak a parkoló villáról a lemezre ugrani, a lemez elmozdul a középpontból (excentrikusak lesznek a felírt jelek, nem tudja lekövetni), ha álló helyzetben volt. Menet közben meg végigveri a felületet a fej. Sok apró pici felületi sérülés, ami lavina szerű további felületi meghibásodás kezdeménye. -
liksoft
nagyúr
válasz
Xantomas #1379 üzenetére
Valószínűleg a drive firmware-e nincs felkészítve a default beállításokon kívüli üzemmód időzítéseihez. Ez gáz, ugyanis a SMART-ban maradandóan rögzíti az értékeket. Lehet, hogy semmi baja a drive-nak, de garissá válik a SMART alapján, ha van küszöbérték hozzárendelve. A gyártó részéről ez öngól. Légyszi, mail-ben küldj egy riportot (ha lehet nyerset a beállítások menüpont végéről). Előre is köszi!
-
liksoft
nagyúr
válasz
angel_side #1380 üzenetére
Azt hiszem, időszerű lenne előkeresni azt a csatit.
[Szerkesztve] -
liksoft
nagyúr
válasz
angel_side #1377 üzenetére
Szia!
Akkor ha jól érzem, SATA toldóra tetted. Minél több csatlakozón megy keresztül a tápfesz, annál bizonytalanabb lesz. Ha a táp túl van a garin, akkor érdemes lenne a toldót ráforrasztani a fix kábelre. Egy hibaforrással kevesebb. -
liksoft
nagyúr
ILYEN JÓ IDŐBEN MARS KI A SZABADBA KIRÁNDULNI !!!
Bagoly mondja..... -
liksoft
nagyúr
Partícionálsz, formázol, OS fel, majd visszatöltöd a mentést. Már kész is.
Ugye nem azért írtál mert nincs mentés?Ha igen, akkor az elhalálozás pontjától függ mi van meg és mit veszítettél el. De a mentéshez nagy valószínűséggel ki kell venned a winyót a gépből, és átalakítóval asztaliban menteni.
-
liksoft
nagyúr
válasz
angel_side #1350 üzenetére
Két szektort vizsgál a winyó, 10 átviteli hiba volt a controller és winyó között. Ez két különböző probléma.
Első lépcsőben (ha nem minőségi tápegység van a gépben) azt cserélném. Sok kideríthetetlen hiba forrása a zavarral rendelkező instabil tápellátás. Sokszor csak oszcilloszkóppal fedezhető fel a hiba.
Az átviteli hibákat okozhatta még az adatkábel ''hibája'' is.
Többet nem látok a riportból. -
liksoft
nagyúr
válasz
John_Doe #1353 üzenetére
Defrag esetén érthető. Hiszen akkor a felület egy darabját felmarja, és a másik helyre ragasztja át.
Komolyra fordítva. Biztos, hogy a winyó és nem a táp adja ki a hangot? Ugyanis a tápegységben van olyan tranzformátor ami ha nincs teljesen kiöntve műgyantával, képes zavaró, magas frekvenciájú hangot adni. -
liksoft
nagyúr
Olyannal már találkoztam amelyik nem egészen egy év alatt 60 fok körüli hőmérsékleten deformálódott. Olcsó műanyag. Szerencsére nem jellemző. Viszont ha megnézed, a SATA csatinál két anyagnak kell hibátlannak lennie. A műanyag háznak, és az érintkező lemeznek. Ezek közül bármelyik deformálódik melegre áramra (az áram ugyebár a fém csatlakozót gyengíti), már nem korrekt az érintkezés. A jó öreg Molex csati szidható, de már közepes anyagtól nincs ilyen gond. Egyébként elég az autókra gondolni. Ott is a sarura felcsúsztatható csatlajozó a két szélén vissza van hajtva. Vagyis egy anyag, két érintkezés segítő rugó. És tönkre szokott menni. Igaz, a számítógépben nincs olyan mostoha körülményeknek kitéve egy csati, de ezeket a tényezőket nem szabad elhanyagolni. Csúnya meghibásodások lehetnek. Elég a tápkábel toldókra gondolni, mennyi baj lehet velük, vagy a fiókok többszörös tápellátása. Hány winyó halt már meg fiók miatt.
-
liksoft
nagyúr
Csak ne a melegedésre deformálódót fogja ki. Ugyanis akkor fél-egy év alatt kritikusra fog gyengülni az érintkező rugóereje. És ezt megspékelve dohányfüstös levegővel (erőteljes felületi korrózió), máris kész a kontakthiba!
Szerk: A Molex csőcsati legalább teljesen fém!
[Szerkesztve] -
liksoft
nagyúr
válasz
angel_side #1341 üzenetére
Olvasd el a 1344-et.
Küldj mail-ben egy Sentinel riportot. Hátha abból többet tudok mondani. -
liksoft
nagyúr
A zöld és piros jelzés a gyári paraméterek alapján állítódik. Egy haldokló winyó sokszor hamarabb meghal mint, hogy pirosba fordulna egy-egy SMART paraméter.
A 600 hibás szektor többszöröse az elviselhetőnek. Igen, hibás tápellátás okozhatja ezt a meghibásodást. Ha tápegységet veszel, akkor ne az ár, hanem a minőség számítson! Egy jó tápegység 10eFt-tól indul, és nehéz! Valóban bele teszik azt az anyagot, aminek benne kéne lennie mindegyikben.
Szerk: Táp ellenőrzése: Könnyü ''gagyi'' táp és elmúlt egy éves? Akkor rögtön csere minőségire! Csatlakozó: könnyen rámegy a winyóra? Ha igen, akkor Molex (PATA) csatlakozónál a csöveket óvatosan oválisra kell nyomni, így valóban fog csatlakoztatás után érintkezni. SATA csatinál a felületek tisztítása segíthet. Erre csak alkoholt szabad használni. A kontakt spray használata számítógépben tilos!
[Szerkesztve] -
liksoft
nagyúr
válasz
gaben75 #1339 üzenetére
Először az jött le, hogy sem írni, sem olvasni nem lehet. Most írod, hogy másnál működik.
Akkor egyértelmű, a Te gépednél van gond. Gondolom külső tápos, tehát a tápellátás korrekt. Az USB csatornán másik eszközt tudsz használni? Ha nem, akkor lehet HW probléma. Ha más működik, akkor driver gond lesz. -
liksoft
nagyúr
válasz
angel_side #1334 üzenetére
A tápellátása korrekt? Ha Win-t futtatsz, akkor a HDSentinel [link] progit tudnám ajánlani. A SMART adatok és riport alapján a linkelt topikban lehetne tovább elemezni a drive-od állapotát.
-
-
liksoft
nagyúr
válasz
villanyie #1323 üzenetére
Ha a chipset tudná is (tudja a régi is, de hivatalosan csak egy típustól, és ezt beépítik a driver-be), az XP nem engedi, ha a BIOS 128-nak (137) detektálja.
Azt próbáld ki, hogy egy kis winyóra teszed fel a pri/mast-ra az XP SP2-t. Ha teljes az install, akkor teszed fel a sec/mast-ra a 250-es winyót. Na most jön a csavar. A BIOS beállítás. A secondery controller-t engedélyezni kell, de a winyó detektet tiltani! Azt állítsd be, hogy NINCS rajta winyó. Így az XP a saját driver-en keresztül detektálja a winyót, és ha a chipset az XP szerint tudja a 48 bites címzést, látni fogod a 250-et! (Vagyis a BIOS így lőhető ki.) Viszont ha a chipset hivatalosan nem tudja kezelni, nem biztos, hogy sikerül. Egy próbát megér.
VIGYÁZAT! Ha később a BIOS detekt megtalálja a winyót, akkor visszaáll a 128GB korlát! Viszont adminisztráció alapján a duplája, amit az XP kezelni fog, de a lemezkezelője 128GB után a winyó elejét fogja címezni! Vagyis felül fogja írni az ottani adatokat. Ez durva adatvesztés a teljes winyóról!
Vagyis csak akkor szabad ''beleugrani'', ha garantáltan letiltható a winyó detektje a BIOS-ban! -
liksoft
nagyúr
5-10 szektorhiba még elmegy. De ennyi.....
Attól zöldek, hogy a gyár még nem tartja hibásnak. Bármelyik bepirosodik, garira érett. Viszont ez már használhatatlan. (Minden gyártó kicsit fényezi magát. Valamint a hiba valódi oka nem dönthető el pontosan, így lehet, hogy bizonyos hibáknál korrekt a gyár által adott küszöb. Viszont a gyakorlat azt mutatja, hogy nem szokták megélni a winyók.)
Egy kivétel va, ha hibás tápellátás miatt viselkedik így. Abban az esetben a hiba megszüntetése után a teljes felület többszöri átírásával és visszaolvasásával lehet stabilizálni a drive állapotát. Utána már nem szabad, hogy változzon. Ha viszont igen, akkor gar vagy kuka.
Aprogram topikja: [link] -
liksoft
nagyúr
válasz
molngab #1287 üzenetére
OK. De milyen winyókat hasonlítasz össze? Küldj mail-ben egy Sentinel riportot. Lehetőleg a beállítások utolsó menüpontjából, ugyanis az ottani nyers riport adja a legtöbbet.
A tápegység milyen és mekkora teljesítményű? A tápcsatlakozás korrekt? A master / slave lett beállítva? (Fix drive esetén nem előnyös a kábelszelekt választása.) -
liksoft
nagyúr
Ááááááááá....
Nem-e tapasztal-e laggot-e 4DIK-e !!!!!!!!! A nem-e szóösszetételtől feláll a szőr a hátamon. Szerintem ezt már börtönnel kéne büntetni!
Nézzétek meg a Win XP óráját, a 4-ik (én inkább a régit szeretem 4.-ik) másodperc után tapasztaltok-e lagg-ot (ki lehetne írni magyarul is, hátha többen tudnak segíteni - késés).
Én nem.
Szerk: Házi feladat, a mondatok és a nevek nagybetűvel kezdődnek!
[Szerkesztve] -
liksoft
nagyúr
Jó kérdés. Ugyanis kinek mi a kíméletes. A mentéshez fel kell áldozni egy működő típusazonos drive-ot, kell hozzá tisztatér, és egy pár egyedi szerszám, szaktudás, progi.
Ezekre milyen kíméletes árat gondolsz? (Szakemberből ugyanis az ország legjobb 3-4 szakemberét személyesen is ismerem.)
-
-
liksoft
nagyúr
Rengetegszer elismételtük már, hogy a PM-et csak speciális esetben szabad használni, mert abban az esetben ha a hardware-el nem kompatibilisen dolgozik (sajnos van ilyen), akkor a későbbiekben b@zi nagy adatvesztések lesznek. Vagyis legalább a konfigban az első partícionálást és formázást a rendszer saját lemezkezelőjével illik elvégezni.
-
liksoft
nagyúr
válasz
Nekem-8 #1208 üzenetére
A DOS jó, de a házi videok mekkorák? Ugyanis a stsndard DOS alatt a file-ok mérete max 2GB lehet, a 7.10-től extended megnyitással 4GB. Vagyis ha 2GB-nál nagyobb file is van, akkor nem biztos, hogy az XP kikerülhető, vagy olyan rendszert kell összerakni (pl: Linux) ami tud nagy file-t is kezelni.
Egyébként egy apró megjegyzés: A végérvényesen elveszett adatok a drágák. Sokszor csak akkor jön já az ember, amikor már biztos, hogy nincs tovább. Kértél már árajánlatot egyébként valakitől, vagy beidegződésből vágtad rá, hogy drága? -
liksoft
nagyúr
válasz
Nekem-8 #1206 üzenetére
A haldokló nagypapába sok vitamint és gyümölcsöt kell tömni, hogy holnap megnyerhesse a maratont.
Hibás eszközzel csak halmozod a hibákat. Ha nagyon fontosak és pótolhatatlanok az adatok, akkor vidd szakemberhez. Otthon nincs meg minden lehetőséged. A Maxtor fejlesztésű Maxtor drive nem minden alkatrésze csereszabatos, vagyis még szakember sem minden esetben tudja lementeni az adatokat!
A drive-od feltehetően a halálán van. Ilyenkor minden másodperc számít, nem lehet bénázni. Vagyis ha elkezded formázni, akkor nem csak az adminisztráció egyes részeit törlöd (FAT esetén nagyobb a roncsolás), hanem a haldokló nem cserélhető belső erősítőt is megölöd. Ezek után esélyed sem lesz leszedni az adataidat. -
liksoft
nagyúr
-
liksoft
nagyúr
A C5-nél az 1 azt jelenti, hogy egy db szektort vizsgál a SMART. Ez garanciára még nem jogosít. Ha hibás lesz, átallokálja hibátlan területre. Ha írás után jól tudja olvasni, akkor kiveszi a vizsgálatból. Ekkor ugyanis hibás írásnak könyveli el. Ez pedig létrejöhet hibás tápellátásból is (tápfeszre rakódott 220-ból ''átszivárgott'' zavarból).
Vagyis a drive teljes felületét a gyártó tesztprogramjával írni kéne. Utána meg visszaolvasni. Ha 3-4 ilyen teszt után sem ''óhajt'' eltűnni a HDTune-nál a hibás szektor, akkor lehet gari után futni.
Szerk: Egyéb SMART adatok 0-n vannak, tehát hibátlannak tűnik az egy szektor kivételével.
[Szerkesztve] -
liksoft
nagyúr
Ahhoz, hogy cserélve legyen, a SMART-nak egy határértéket el kell érnie. Jó lenne egy SMART riport. Ha van piros kereszt (vagy piros kőrben kereszt) a riportban akkor megérett a cserére. Ha adatok nincsenek már rajta, akkor a gyári tesztprogrammal egy írástesztet kell végigfuttatni rajta, majd egy olvasást. Ha ez ekkor hibát ad, akkor valószínűleg garis.
-
liksoft
nagyúr
A mentés után a HDTune felülettesztjével tudod megnézni, vagy a gyártó eredeti tesztprogramjával. Ha a SMART-ban van hiba, azt viszont a HDSentinel fogja jobban megmutatni, mivel a kiértékelő algoritmusa nam a gyári, hanem adatmentéses winyók által visszaadott értékekből készült.
-
liksoft
nagyúr
válasz
szandisas #1142 üzenetére
A varázslót kergesd jó messzire! Ne írjon a lemezre.
Hiányzik a partíciós tábla. Hogy miért, az jó kérdés.
A GDB tud segíteni Neked. Fizetős adatmentő program. Ha viszont a drive ''dadogva'' olvas, akkor már fizikai hibás is lehet, ilyenkor az adatok fontossága határozza meg, hogy tovább nyúzod, vagy mentéses szakemberhez viszed. -
liksoft
nagyúr
válasz
joker55 #1127 üzenetére
Iszik vagy vezet!
Iszol vagy Fórumozol!
Mi történik? A Moderátorok fognak szólni, utána inteni, majd kitiltani. Főleg, ha nem tiszteled a másikat. Itt ez a stílus nem működik.
Az alaplapod típusát nem találtam meg. Viszont érdemes lenne [link] itt megkeresni, és Velük megtalálni a probléma forrását. Viszont azt sem tudom kizárni, hogy a winyó a hibás. Amit másik gépben tudsz letesztelni, amelyik korrekt módon kezeli a SATA winyókat. -
liksoft
nagyúr
A SMART figyelő programok az OS SMART csatornáját használják. A RAID vezérlők driver-e ezt nem támogatja, hiszen egy eszközt mutatnak kifelé míg valójában többel dolgoznak. Most melyiket adják ki a kérdésre? Pontos válasz nincs rá mind a mai napig, így ezt a funkciót letiltják.
Vagyis nagy valószínűséggel nem lesz a segítségedre mégha a problémádon át is tudsz lépni.
Viszont van ingyenes program is, és ráadásul magyar fejlesztésű. Hard Disk Sentinel. [link] Itt a program írója is tud Neked segíteni. -
liksoft
nagyúr
Még mindig nem érted. Én is tévedek, nem is egyszer. Ettől vagyunk emberek.
A takaróm meg használt pII serverre futja (3000 Forint volt - jobb lenne egy P4, de nem futja rá). De vagy fejlesztek, vagy vásárolok programot.
Végül pedig akinek havonta nincs 150 forintja egy DVD-re (ugyanis ha nincs ennél több pénze, feltételezem munkája ezáltal menteni valója sem több) az ne számítógépes munkát keressen. A családi felvételek ezen elférnek (ja, mivel veszi fel, mert arra sincs pénze.....), mp3, avi, dvd meg ismét beszerezhető.
Részemről befejeztem, mert ha ez sem világos, akkor teljesen meddő vitának néznénk elébe.
Szerk: És ezek felül több gyerekes vagyok, így családfenntartó is vagyok. Viszont régi neveltetésű, és elvárom azt a tiszteletet amit másnak is megadok. Megpróbálom az élni és élni hagyni aranyszabályt betartani. Nekem sem könnyű, de megoldom. Igen, olyankor nem is egy dologról ami még tegnap meg volt, le kell mondanom. Nem örömmel teszem, de ha nem tartanám magam az elveimhez, és úgy viselkednék mint egyre többen, akkor elmondhatom, ez az ország pánikszerű gyorsasággal gyarmati sorba fog sűlyedni. És csak a saját önzésünknek köszönhetjük majd. Na ebben nem vagyok partner.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Tesla topik
- Milyen videókártyát?
- Kazy Computers vélemények - tapasztalatok
- Drón topik
- Trollok komolyan
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Medence topik
- További aktív témák...
- 8TB WD Red NAS 100/100/ garancia/ ingyen foxpost
- Eladó használt 250 GB-os SSD-k!
- SK Hynix Platinum P41 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
- Toshiba Surveillance Pro S300 8TB megfigyelőrendszerekre optimalizált merevlemez
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest