- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Rekord vékony lesz a Z Flip7 is
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Magisk
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Új hozzászólás Aktív témák
-
liksoft
nagyúr
Teljesen normális. Ha két drive között másolsz, akkor az olyan, mintha két ember pakolna. Az egyik szedi, a másik rakja a csomagokat, közben egymásnak adják a cuccot. Ha viszont ezt egyedül kell valakinek csinálnia, a teljesítmény a fele alá fog esni.
Winyó esetén az egyik olvas (egymás melletti helyről, fejmozgatás alig van), a másik ír (detto). De ha egyedül dolgozik, akkor a két partíció között ugrál a fej. Ez viszont idő! Az elején csak a memóriába tölt (ekkor gyors), majd utána vált lassúra (mikor már írnia is kell).
Nagyon sokszor le lett már írva.
-
liksoft
nagyúr
válasz
hunmyke #11386 üzenetére
Ajánlott a program honlapjának tanulmányozása.
Plusz adalék: A kondíció számítási modellje két tényezőtől függ. A riportokból melyeket a felhasználók küldenek kommentekkel. Adatmentésen átesett drive-ok SMART adatai alapján. A gyártók ajánlása NINCS benne! Illetve igen, az a gyártó specifikus (nem ajánlott) módszer.
-
liksoft
nagyúr
-
liksoft
nagyúr
válasz
waithEard #11292 üzenetére
A Sea a 7200.7 széria óta szenved motorproblémákkal. Több besült motoros érkezett. Természetesen nem lehet tudni, a kiadottak közül százalékosan mennyi, így semmilyen következtetést sem lehet levonni belőle. A hiba viszont a későbbi adatmentést a legdrágábbá teszi, így célszerű a fontos adatokat menteni. A hibát nem korrekt tápellátás is okozhatja, mint azt már említették előttem. Így célszerű mindkettőre felkészülni.
-
liksoft
nagyúr
A gyártás során "összeszórják" darabokból a winyókat. Mivel nem szorosan illeszkedik a lemez a tengelyre, így simán "üthet". Ilyenkor a geometriai és a mágneses középpont nem ugyanaz. Ekkor rezonál a drive. DE MINDEN gyártónál előfordul.
Vagyis NEM garis, NEM tudsz változtatni rajta. EZ VAN.
De ezt finomabban más a "kolléga" is írta.
-
-
liksoft
nagyúr
válasz
Johnyy #11216 üzenetére
OK. Akkor írásra is kéne tesztelni. Ugyanis ha hibás írás történt, az a felület újraírásával korrigálható. Ha ismét hibás, akkor a SMART-nak kéne átallokálnia. Ha így sem sikerül pár ciklusban stabilizálni az állapotát, akkor kuka.
Van CD-s változat is, ha jól emlékszem.
-
liksoft
nagyúr
válasz
Johnyy #11210 üzenetére
A gyári tesztprogramot kell letölteni, és azzal megnyúzni írásra/ olvasásra több menetben. Utána lehet megnézni, a SMART hogyan változott, a drive állapota stabilizálódott-e? Ha folyamatos a romlás, akkor kuka.
Vigyázat, adatokkal tele nem megy! Azok mentése szükséges a teszt előtt.
-
liksoft
nagyúr
válasz
lesliejr12 #11209 üzenetére
Persze, a drive is lehet hibás. Azért én a noname táp helyett betennék egy tisztességeset. Azok egy évig szokták húzni, utána inkább nyúzzák a környezetüket.
Valamint a SATA1 és SATA2 körül is lehetnek bonyodalmak. Van olyan chipset (nem tudom melyik, csak itt olvastam régebben), melyik esetében a SATA2-es drive-ok használhatatlanok.
-
liksoft
nagyúr
válasz
Compton187 #11212 üzenetére
2,5 vagy 3,5 col? Típus, vagy valami!!!!!
-
liksoft
nagyúr
válasz
lesliejr12 #11207 üzenetére
2 csere után a harmadik is?
Szerintem a drive jó lehet, inkább a környezetben keresném a hibát.
-
liksoft
nagyúr
válasz
lesliejr12 #11205 üzenetére
De, működhet. Hiszen minél kisebb jelet kell olvasni, annál érzékenyebb a rendszer a táp hibáira. Vagyis egy régebbi drive sokkal toleránsabb lehet a táphibára.
-
liksoft
nagyúr
válasz
lesliejr12 #11203 üzenetére
Igen, például nem korrekt tápellátás esetén.
-
liksoft
nagyúr
válasz
Badman 4ever #11130 üzenetére
Eddig Samsung esetén jelentkezett, de nem zárható ki, hogy Nálad is hasonló a kiváltó ok. Vagyis nem tudjuk. De ha elolvasod a linkelt bejegyzéseket, talán többet ki tudsz hámozni belőle mint mi.
-
liksoft
nagyúr
válasz
Csabee. #11187 üzenetére
Akkor most tisztázzunk fogalmakat.
Létezik a drive valós, fizikai felülete. Ez NEM hibátlan, csak a gyártás során a hibás területeket a későbbi használatból kitiltják. Menet közben is kiderülhet, hogy van még, vagy keletkezett hiba a felületen. Ennek korrigálása a SMART feladata, a szektorok lecserélésével.
A másik, a drive aktív felhasználói területe. Ennek minden esetben hibátlannak kell lennie, hiszen ha keletkezik hiba, azt a háttérben a SMART javítja.
Nálad a korrekció megtörtént, 20 hibás szektor van a drive-on. Ez nem tüntethető el, hiszen a drive saját hatáskörében végezte a korrekciót. Viszont az adatterületed ettől lehet hibátlan, így a drive használható.
Az akadások, dadogások addig tartanak, míg a drive eldönti, a kérdéses felület (szektor) jó vagy hibás, és ennek megfelelően az allokálást elvégzi.
Szerk: De ez a HDSentinel honlapján a SMART alatt ha jól emlékszem sokkal részletesebben van kivesézve.
-
liksoft
nagyúr
Maxtor világos, rizikót vállalva panelcsere próbálható.
A cincogás besült motor, letapadt fejek szoktak lenni, de ha a gép meg sem mukkan, az zárlat.
WD ->>>>>
Vákuumban nincs légpárna. Vagyis ugyanakkora a nyomás bent mint kint, csak nincs a levegőben por. (Ultra tiszta.)
Samu meg gondolom mostanra elmondta magáról a továbbiakat. -
liksoft
nagyúr
Feladtad a leckét.
Maxtor - láthatóan hibás az elektronika. Kérdés miért? Cserélhető típus egyébként, de ha a mechanika hibás, tönkre teheti az új panelt is. (Ez a többire is igaz).
Seagate 250 Zárlatos lehet a panel. Talán, de én már ezt a szériát túlzottan nem szeretem.
WD 800 Felejtős.
Seagate 200GB Valószínűleg tiszta téren belüli gond lehet, én hanyagolnám.
Samsung 300GB Az ajánlott programmal tesztelném.
Mivel egyiket sem hallgattam, nem mértem, a fentiek csak megérzésre adott tippek.
-
liksoft
nagyúr
válasz
FireKeeper #11112 üzenetére
Azonosak.
-
liksoft
nagyúr
Egyszer régen, talán az óperencián is túl, voltak olyan BIOS-ok, melyek a 32GB-nál nagyobb winyók esetén befagytak boot közben. Ezek miatt alakították ki a 32GB-os kapacitás limitet. Téged ez nagy valószínűséggel (hacsak nem óperencián túli BIOS van a P2 vagy P3 gépedben) nem érint, hagyd békén.
A SATA1 és 2 között a sebességen kívül is vannak különbségek. Ha a rendszer 2-es módban tudja kezelni korrekt módon, akkor nem kell "visszabutítani". Erre hibás működés, vagy inkompatibilitás miatt lehet szükség.
-
liksoft
nagyúr
Az alaplemez, mert a dinamikus mindig bekavar.
Ne akadozzon, ott gáz van. Tessék leszedni a gyártó tesztprogramját, írásra olvasásra megnyúzni! Ha ott nincs gond, akkor lehet adatterületnek használni. De folyamatos SMART figyelése mellett. Ugyanis ha beáll egy stabil állapot akkor jó, de ha folyamatosan romlik, akkor kuka. 5 max 10 tesztciklus alatt a drive SMART-jának ha lehet stabilizálnia kell a drive állapotát.
-
liksoft
nagyúr
-
-
liksoft
nagyúr
Na stop!
Én NEM akarok Modi lenni! Más a habitusom, időnként kiosztom a "delikvenst"! Modiként ez megengedhetetlen. Sokat vagyok itt, de NEM eleget hozzá. Nem hiányzik az egyéb ezzel járó felelősség sem!
Ezen kívül leírtam, NEM tartom jó ötletnek az összegyűjtött információt addig, míg nincs hozzá link az oldalon (1-50 sorrendben, még ha a beállítás a fordítottat is adná a felhasználónál). Ugyanis több ezres hozzászólás esetén több lépcsőben meg kell várni, és kikeresni a lényeget. Az újoncok NEM fognak keresni, hanem kérdeznek! Ha van link, akkor egy kattintás, és ott van a válasz. Aki meg régóta társunk, az úgyis fejből fújja a választ.
Vagyis feltételes az, hogy összegyűjtsem a lényeges információt! Ha Neked ennyire szívügyed, akkor vagy összegyűjtöd Te, vagy ráveszed Phanter-t, tegye az oldalra a GY.I.K. linket.
-
liksoft
nagyúr
válasz
Snowy_owl #11061 üzenetére
Szia!
Igen, lehet hibás az adatkábel. Viszont ha a gépet folyamatosan nem tuningolja "bu.i..a", akkor a tápegység sokkal inkább gyanús nekem. Ezen kívül az alaplap szűrőkondenzátorai ha kiszáradnak (felpúposodik, vagy fekete szegélye lesz), bizonytalan működést okoznak. Pont újraindulást, fagyást, adatátviteli hibákat. Pont a tápellátás miatt ellenőrizni kell a winyó tápcsatlakozását is. A Molex csatinál az érintkezőket célszerű tisztítani, és kicsit összébbnyomni a korrekt érintkezéshez.
-
liksoft
nagyúr
OK. Akkor írjunk be mindent ami fontos az egyesbe, töröljük a többit, és zároljuk.
Szerk: Ez azért nem megy, mert a "kisokos" fórumtársunk elolvassa, és úgysem hiszi el, hogy ott van a megoldás. Neki okoskodnia kell. Annak meg itt a helye. És ha már vagy ötvenen mondjuk ugyanazt, akkor talán (akkor is fenntartásokkal) elfogadja.
-
liksoft
nagyúr
Igen, ennek akkor lenne igazán értelme, ha a PH! motor adna GYIK gombot, ami egy új lapon (ablakban) feljönne. Vagyis lenne direkt link az első hozzászóláshoz. Amíg ez nincs meg, a fórumozók többsége NEM nézi meg az első hozzászólást.
Tulajdonképpen nem értem, miért akkora gond ez, hiszen már többször jeleztem mint bővítést. Viszont sokszor írják ki, "Nézd az első.....". Ennyi erővel az a link már évek óta kint lehetne, és készülhetne a tudástár.
-
liksoft
nagyúr
válasz
PeterHz #11050 üzenetére
Az 1TB 32MB-ra való visszakorlátozása után az OS elcseszte a drive elején lévő adminisztrációt. Vagyis sérült adminisztrációval rendelkezik, így standard programokkal, vagy az OS beépített lemezkezelőjével nem jutsz előrébb. Tudom javasolni a GDB programot, mellyel nagy valószínűséggel az adataidat át tudod majd másolni. Az adatmentés után a már rendbetett drive partícionálás és formázás után használható lesz.
-
liksoft
nagyúr
Miért érzem azt, hogy az utóbbi időben egyre kevesebb tudás mellett egyre kevesebb energia ráfordításával (kereső drasztikus nélkülözése, és az olvasás mellőzése) próbálnak meg segítséget kérni az újoncok?
-
liksoft
nagyúr
válasz
attila199207 #11036 üzenetére
Én sem, csak a PH! olvasásában.
-
liksoft
nagyúr
válasz
attila199207 #11034 üzenetére
Tedd nativ IDE módba. Úgy fel kell mennie, majd a sata driver telepítése után lehet ahci ismét, akkor már el kéne mennie.
-
liksoft
nagyúr
Parás - nem parás. Ezt már leírtam. A rendszer dinamikus, így is kell vizsgálni. Vagyis, ha nem változik akkor no para, de ha romlik, akkor peluscsere.
Ez pedig, kuka. Már régen átlépte a gyári küszöböt. Viszont ha kettő így romlik Nálad, az hibás üzemeltetési környezetet feltételez. Tuning, túlmelegedés, hibás tápellátás lehet a háttérben.
-
liksoft
nagyúr
válasz
saskaa #11021 üzenetére
Hát.... lehet. De szállításkor egy erősebb bumm, vagy statikus kisülés a szerelésedkor ugyanúgy okozhatott maradandó sérülést.
A Sentinelnél még offsetet is tudsz állítani (smart fül), ami meg tudja változtatni a drive mutatott állapotát.
Vagyis én innen nem tudom eldönteni mi történt, de vannak kérdéseim......
-
liksoft
nagyúr
válasz
saskaa #11017 üzenetére
Ha mind a két méréskor a drive működési ideje korrekt értéket mutatott, akkor két különböző driveról készült a két kép. Hangsúlyozom, a működési idő kijelzése lehet hibás, ha nem történt mindkét esetben újraszámítás! Akkor korrekt, ha mindkét képen a drive-ok gyári számai is láthatóak.
-
liksoft
nagyúr
62 hibás szektort helyettesít a tartalék területből. Hogy 1001.-szer is itt legyen.
-
liksoft
nagyúr
válasz
janika16 #11004 üzenetére
Basszus! Megmondtam már, hogy a MAXLBA-t kell beállítani. A BIOS-nak semmi köze hozzá, csak a régi tönkreteszi! Ennyi! Tessék feltenni a legújabb BIOS-t, és a drive-ban beállítani a MAXLBA-t! Nem tudom, ezen mit NEM lehet érteni! A kapkodás, idegeskedés csak egy rakás ócskavasat fog eredményezni! Helyette tessék olvasni, ÉRTELMEZNI az olvasottakat, ha nem vagy biztos a dolgodban, akkor a feltételezést leellenőrizni itt a Fórumon, és csak utána babrálni a cuccokat!
Az LBA-t beírva a keresőbe, segítek Neked. [link] De ezt Te is meg tudnád tenni, kapkodás helyett! Ugyanis már írtam, a kollégámmal mi mást használunk, így nekem ugyanannyi időbe került megkeresni, mint Neked!
-
liksoft
nagyúr
válasz
leonaprofi #10963 üzenetére
Ha korrekt módon látják egymást, és nincs egyéni védelem / titkosítás rátéve az adatokra, akkor adminisztrációban nagy valószínűséggel nem lesz gond. Én inkább a Vista alatt másolnék, de csak esetleges plusz adminisztrációs eltérések miatt.
Azért írom ennyire "homályosan", mert nem tudom, van-e codepage eltérés (okozhat gondot - pláne kínai, koreai és egyéb esetekben leginkább), vagy egyebek.
A sebesség függ a drive tulajdonságaitól, file-ok méretétől és darabszámától, átviteli módtól (PIO - UDMAx), memória méretétől.........
De az írogatásunk ideje alatt már sikerülhetett volna is (10-30 perc körül).
-
liksoft
nagyúr
válasz
leonaprofi #10960 üzenetére
COPY
-
liksoft
nagyúr
válasz
kostyalik #10957 üzenetére
Tudod, ilyen winyók nap mint nap rohangásznak az utcán, a sarki fűszeres is ilyent buherál, így azért nem válaszolt senki, mert triviális a megoldás!
Viccet félretéve, még én sem tudom mi lehet a gond, pedig pár hibás winyó megfordult a kezemben. Ebből a szériából viszont egy sem, így halvány lila fin.om sincs a megoldásról.
Ha a gyártó oldalán nem találsz hozzá megfelelő kézikönyvet, akkor szerintem hanyagold. Vegyél hagyományos winyót hagyományos boltban, hagyományos garanciával.
-
liksoft
nagyúr
válasz
Baboon #10947 üzenetére
A csapágy asszimetrikus terhelése miatt az indulás kérdéses. Ha sokszor áll, akkor ne, 24 órás üzemben mindegy. Egyébként ebből kiindulva a hanyatt fekvés sem a legjobb. Talpra téve viszont szivacson a panel izzad.
Sokkal jobban hiszek a szellőztetésben, mint a halkító - hűtő - stb kütyükben. Jól megtervezett szellőztetéssel a házban, maximum rugalmas rögzítés mellett jó értékeket lehet elérni. Persze ehhez a házak összes be és kilépő nyílását felül kell bírálni, esetleg újat vágni, míg máshol takarni. Lehet, hogy 3-4 venti helyett 1-2 is elviszi! Itt lehet csendesíteni.
-
liksoft
nagyúr
Hibakeresés esetén MINDEN alternatívát végig kell nézni. Lehet, hogy kisebb volt a felvett teljesítmény, de ha "zajos" a tápellátás, az rossz!
Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy mentettem már ilyen drive-ról. Vagyis a drive is lehet hibás, mint minden más is. Autóknál is hallottuk már, hogy egy teljes szériát visszahívnak javításra. A winyó nem ekkora érték.
A mai drive-ok a tápellátásra (és a hűtésre) NAGYON érzékenyek!
Nem azt mondom, hogy teszteld másik gépben, vagy szaladj tápot venni, hanem gondolkozz, és utána cselekedj. Mi csak ötleteket tudunk adni, a megoldás a Te kezedben van!
U.i.: Ami fontos azt nem kéne máshol is tárolni? (Ami beszerezhető, az NEM fontos, csak bosszúság ha elvész! De a gyerek születési képe NEM tölthető le máshonnan.)
Gondolkozz!
-
liksoft
nagyúr
Csak ha az aláméretezett táp miatt a tápvonal "zajos", akkor szép lassan a tápfeszre rakódó "tüskék" maradandó károsodást okozhatnak a legérzékenyebb elektronikában. Ez Nálad a winyó. Innen kezdve mondhatod, hogy ez az ág, vagy az az ág, de a winyó esetleg már valóban kuka a szamóca tápellátástól. És NEM a gyártó (Samsung) tehet róla.
-
liksoft
nagyúr
válasz
Pöttön #10928 üzenetére
Szia!
Majd szervizes kollégák leírják pontosan. Én csak annyit szeretnék mondani, hogy ami valóban fontos, azt mindenképpen menteni kell. Ugyanis nem csak a telepítés, hanem a drive meghibásodása is okozhat totális adatvesztést. Ez ellen meg csak az archiválás a védelem.
-
liksoft
nagyúr
válasz
jubilleum #10925 üzenetére
Szia!
Nem!
0.0.1 (nem nulla a szektor kezdeti érték) MBR (master boot record - partíciós tábla.
Az itteni értékek határozzák meg a boot szektor (egy vagy több szektor) helyét. FAT pedig csak FAT típusú partíción van a boot szektor után közvetlenül, vagy kicsit odébb. FAT12 esetén 10-20 körüli szektor, FAT16-nál 100-200-as nagyságrend, FAT32-nél akár a 6-8 ezres értéket is elérheti. Természetesen ez csak a FAT egy kópiája. Biztonsági okokból kettőt használnak a rendszerek (kivétel a tömörített partíciók DOS 5-6 esetén), de elméletileg 1-255 kópiája lehet. Sőt, a főkönyvtár is lehet dedikált helyen, vagy adatterületen melynek kötött maximális bejegyzése lehet csak, vagy a 65 ezret is elérheti.Dióhéjban. Az egyéb változatokat nem sorolom, mert az hosszú lenne.
-
liksoft
nagyúr
válasz
SunBreeze #10921 üzenetére
Az egyik partícióról a másikra jó csak igazán az adatokat menteni. Legalább tudod, tutira biztonságban vagy, hiszen két helyen is megtalálható. Három vagy több partíció esetén három, vagy több példányban.
Csak a winyó ne haljon meg, mert akkor az összes példány "megy a levesbe", Te meg sírva hozzám.
-
liksoft
nagyúr
válasz
Kernel #10915 üzenetére
Ha így közelíted meg, akkor igazad van. Valóban annyit mutat, hogy nem tökéletes előrejelző a SMART. Az viszont már nem jön ki, hogy az esetek legalább 80%-ban igenis tud előre jelezni, persze NEM a szabvány szerinti küszöb átlépésével.
Számomra azért az gond, hogy milyen fontos és pontos "lett" az a felmérés. Pláne nem tetszettek (ha jól emlékszem), a grafikonok.
Sokkal fontosabbnak tartanám annak tudatosítását, hogy bármilyen berendezés tönkre mehet. Legyen az autó, winyó, mikró, stb.... Ezt nem képesek elfogadni az emberek. A szemlélet, hogy én kifizettem, tehát annak jónak kell lennie, mert különben..... Na itt van a gond. Az már más lapra tartozik, hogy valami "békebeli" minőségű, vagy mai "gagyi". Ezt örömmel boncolgatnám.....
-
liksoft
nagyúr
válasz
SunBreeze #10911 üzenetére
A SMART mit mond a drive-ra? Szerintem túlmelegedhetett, és ez hibához vezet. De hibás tápellátás (noti esetén az akku) ugyanígy okozhat hibát. De ha a memóriában sérül az adminisztrációs adat amit a rendszer leállításkor a drive-ra visszaír, akkor ugyanúgy megnyithatatlan lesz. Ez viszont nem a drive hibája!
Jó lenne eldönteni mi is a hibás. Amíg ez nincs meg, addig a megoldást sem lehet megadni rá!
-
liksoft
nagyúr
válasz
MPowerPH #10898 üzenetére
Ezeket a szektorhibákat a drive saját magán belül már orvosolta. Ezt a hibatáblát módosítani (törölni) nem tudod. Vagyis felesleges vele foglalkozni. A drive dinamikus eszköz. Így a hibákat is így célszerű kezelni. Ha a hibák folyamatosan de lassan jönnek, akkor ott valami gond van. Lehet a drive-ban is, de inkább a környezetben. Ha gyorsuló tempóban, akkor inkább a drive, de lehet melegedés is (maradandó sérülést okozhat túlmelegedés!), vagy tápellátás. A Te esetedben a hibás területeket vagy gyári hibák, vagy az előző tulaj okozták. Az állapot stabilizálódott, és nincs újabb gond. Így ezeket célszerű elfelejteni, és örömmel használni az eszközt, ami nagy valószínűséggel hibátlan.
-
liksoft
nagyúr
válasz
Kernel #10894 üzenetére
Na ezért utálom azt a cikket!
1. Teljesen mezei a gépparkjuk, desktop winyókkal.
2. Ahány gép, annyi konfiguráció.
3. Ahány telephely, annyi különböző terhelés.
4. Ahány telephely, annyi különböző hőmérséklet, és környezet.
5. A SMART-ot a szabvány alapján használták!Az első pont nekünk jó, mert mi is ezt használjuk.
A 2-4-ig csúnyán "adtak egy pofont" a vizsgálatok egyik alaptételének. Mégpedig, hiába vizsgálunk valamit több eszköz használatával, egyszerre csak EGY változó lehet a rendszerben. Itt pedig más winyók, más hőmérsékleten, más terheléssel, más...... Mivel első munkahelyem alkatrész és gyártmányvizsgáló osztály volt állami nagyvállalatnál (BHG), így "pici" rálátásom van erre. Ki merem jelenteni, hogy bulvár cikknek tökéletes, de tudományos elemzésnek csapnivaló, szakembereket riogató lett az elemzésük.
Az ötödik pont logikai hibás a hibafelderítés miatt. Ezért!Azzal viszont tökéletesen egyetértek, hogy a SMART segítség, de nem mindenható!
-
liksoft
nagyúr
Igen, elképzelhető. Hiszen csak azt tudja megmutatni (de azt IGEN!), amit a drive ad magáról. Vagyis, ha a drive fényezi magát és valótlant állít, akkor a Sentinel sem fog valósat mondani. (Igaz, nem tehet róla. Ezért a hibájáért lehet szidni, de sajnos nem jós, nem jövőbe látó.)
A sípolás helyét jó lenne beazonosítani, mert én inkább a tápegységre tippelek. Ha mégis a winyó, akkor öreg, csapágyas darab lehet.
-
liksoft
nagyúr
válasz
espeke #10849 üzenetére
Ha igaz, akkor az a 21-es láb. (Ellenőrizd le.) [link] Az a DDRQ láb, vagyis az adatátvitel vezérléséhez tartozik. IRQ/DRQ interrupt vezérlés. Ilyenkor még PIO módban (ott sem minden formában) működhet. Vagyis lehet, hogy elkerülhető a javítás, de........
Ha NTFS van rajta, akkor az NTFSDOS nevű program körül keresgélj. Lehet, hogy ezzel DOS-ból tudsz menteni. Figyelem, 4GB a korlát!
-
liksoft
nagyúr
válasz
tetrix #10839 üzenetére
Garira nem érett, a HDSentinel honlapján megtalálod a választ.
Viszont ilyen esetben a drive-ról az összes adatot célszerű lementeni, és a gyári tesztprogrammal a teljes felület írási és olvasási tesztelését elvégezni. Ha ilyenkor hibát ír ki, azt kinyomtatva a garancia érvényesíthető, ha viszont hibás tápellátás miatti felülethiba volt, azt a tesztprogram javítja. Ilyenkor a drive tovább használható, "teljes értékű". Igaz, a biztonság érdekében a nagyobb odafigyelést megérdemli!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- SSD kibeszélő
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Okos Otthon / Smart Home
- GTA VI
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Samsung QE65QN95AAT - QLED TV - hez 100 Mbit-es Ethernet port bővítése?
- Gumi és felni topik
- Dacia topic
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Bomba ár! Dell Latitude E6510 - i5-560M I 4GB I 250GB I DVD I 15,6" HD+ I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest