Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
liksoft
nagyúr
válasz
Pazolini #19834 üzenetére
Örülök, hogy "körbeudvaroljuk" egymást.....
Igazából azért írtam le a teljes gondolatmenetet, mert talán az ahogyan a következtetéshez eljutottam segítség lehet másnak. Összerakva a Te írásodat az enyémmel, rögtön látható, miért, és mennyire könnyen lehet hibás következtetésre jutni bármilyen fórumban. A valós megoldás csak az, ha kézbe vesszük, és megvizsgáljuk az eszközt. Ha viszont ezt leírom, akkor már nem egyszer megkaptam, nem akarok segíteni, sőt egyenesen...... inkább kipontozom. Részemről lezártam.
További kellemes hétvégét Mindenkinek!
-
liksoft
nagyúr
válasz
Pazolini #19820 üzenetére
Szia!
Köszi a 99%-ot, örülnék annak, ha ennyire jó lenne a találati arányom.
Visszatérve a gondodra. Ha egy Sea zárolja magát, annak elsődleges oka, hogy egy műveletet nem tudott korrekt módon elvégezni. Vagyis "időzavarba" kerül, mely kiváltja a firmware sérülést. Ilyen hibát sofware nem tud okozni. Maximum, ha tuningolt a gép, akkor az esélye a hibának megnő. Ezután Regenerátorral szedtél le hibás szektorokat (software hogyan tud ilyent okozni?). A rendszer folyamatos gondokra panaszkodik (szó nincs itt még backup programokról), nem tudsz írni rá.
Elemezzük:
- A drive már HW hibás volt egyszer. (Javítva.)
- Szektorhibás volt. (Javítva.)
- Nem lehet írni rá.
Okok:
- Felületsérült. (Nem valószínű, mert később látszólag hibátlanul működött.)
- Tápellátási hiba. (Feltételezhető, hogy ezt már megvizsgáltad, hiszen nem az első eset a drive életében a gond - vagyis én kilőttem a hibalehetőségekből.)
- Tuning. (Régi PH-s vagy, így olvashattad sokszor, ezt hibakeresésnél ne - szintén kizártam.)
- Memória, egyéb adatátvitel. (Programok is vacakolnának, nem csak a másolás.)
Eredmény:
A drive a hibás valóban, a belső erősítő lassú halálával. Először a hiba az írás során csak meleg állapotban jelentkezik, majd egyre hidegebben is. Ezt írtam meg tömören. A Sentinel 100%-ot elérheti, hiszen a felületről olvassa az adatokat, és ha leálláskor nem tudja aktualizálni, ritkán de előfordul, hogy halott drive nem ad hibajelzést.Tévedtem.
Valószínűleg (jobb ha mindent feltételezek) a tápellátás lehetett a gond, mely a felületi gondokhoz, adatok sérüléséhez vezethetett. Az adatok sérülése a drive zárolásához. Lehet, hogy összeveszett a két program is, de ez rendszergazdai gond, nem a drive hibája. Ja, csak akkor lehet, ha össze is vesznek, vagyis tojnak a kompatibilitásra, a szabványok betartására, és egymást rivalizálva akarnak uralkodni. Az ilyen programot nagyon nem szeretem, vagy a konkurenssel tilos összeereszteni.
Utóirat: Ha egy drive nem írható, akkor azon feltételezem, hogy a gyári tesztprogram már lefutott (írásra is), és úgy sem használható. Ha ezt lefuttattad volna, akkor semmi nem maradt volna a felületén, így ahogy írtad a format után használható lenne, kérésed sem lett volna.
Valóban tévedtem. Nem gondoltam végig, hogy a hibakeresés elemeit nem végezted el, és utána hibás következtetést vontam le.
Ennek ellenére fenntartom, hogy a drive nem 100%-os, csak tűréshatáron belül tud még dolgozni. Hiba nem keletkezik csak úgy a levegőből.
Utóirat 2. Sorry, nem vettem észre a válaszod, másnak is válaszoltál, így elfutottam a kérdésed felett.
-
liksoft
nagyúr
válasz
Hegyirabló #19819 üzenetére
Sorry, akkor nekem valahogy más a lemezem mint a Tiéd. A lényeg, hogy sikerült.
-
liksoft
nagyúr
válasz
Hegyirabló #19816 üzenetére
Szerintem eléggé jól leírtad.
-
liksoft
nagyúr
válasz
whisperity #19814 üzenetére
Bocs, úgy látszik hétvége van már. Az install particionáló és installáló része egymástól független, bár egymás után induló rész. Azt hittem, ez kristálytisztán világos. Sorry.
-
liksoft
nagyúr
válasz
whisperity #19812 üzenetére
Ezt már elmondtam. Kompatibilitási okok miatt amennyiben az OS el tudja végezni a feladatot, TILOS más programmal csinálni.
Ha a W tudná a Linuxot, akkor sem ajánlanám a W-t. Ott a Linux a nyerő.
Minden OS-t a sajátjával. Ha ezt nem érted meg, akkor akinek adatvesztése lesz ilyenből, majd felajánlom, a mentés szponzorációja miatt forduljon Hozzád. Rendben?
-
liksoft
nagyúr
válasz
Hegyirabló #19809 üzenetére
W install.
-
liksoft
nagyúr
válasz
Murphistic #19802 üzenetére
Vagy túlmelegedés, vagy elöregedő szűrésű tápellátás miatt hibázhatott a drive. Ha van maradandó sérülése, az nem túl jó jel. Egyébként használható, de odafigyeléssel (ahogy eddig is tetted). Ilyen változás esetén ÚJ mentést (tehát nem a régire vagy mellé, hanem új és másik médiára!) célszerű mentést készíteni, fontossági sorrendben. Vagyis először a legfontosabbat, és úgy haladva a kevésbé fontos felé. 2 különálló mentésed mindig legyen.
Mi a fontos? Fényképek, munkák. Ami beszerezhető, az nem fontos (csak kényelmetlen).
-
liksoft
nagyúr
válasz
whisperity #19803 üzenetére
Az adatmező három részből áll. Kérhető a teljes adatmező vagy annak részeinek jelölése a grafikonon. Itt az alsó érték a meghatározó.
-
liksoft
nagyúr
válasz
whisperity #19796 üzenetére
Pont ezért írtam a 45-öt, hiszen az a gyári érték alatt van pont egy tizessel. Ha ezt nem tudja, akkor kuka, és másikat sem abból a szériából. De jó lenne tudni, milyen környéken használja, mennyire "zajos" a 230, stb..... Lehet ott más hiba is.
-
liksoft
nagyúr
válasz
whisperity #19793 üzenetére
45-ig kell bírnia. Különben teljesen jogos a garis csere, ha ettől pusztul meg. A gyári speckó 5-55 között adja meg az üzemi hőfokot.
-
liksoft
nagyúr
-
liksoft
nagyúr
Nem tudok róla, de a 865 chipset viszonylag használható. Vagy olcsóbb ugye egy bővítőkártya. Ez is SATA1 de nem szokott olyan gondja lenni mint a VIA chipnek.
Az integráció során viszont ha nem megfelelő (VID és PID azonos kell, hogy legyen a chip és a driver esetén) drivert illesztetted be, esélyed sincs. A RAID és alapváltozat NEM csereszabatos!
-
liksoft
nagyúr
A VIA SATA1 csatlakozással a SATA2 és 3 drive-ok minden esetben hadilábon álltak. Vagy vegyél másik alaplapot, vagy tegyél bele bővítőkártyát. Különben csak a folyamatos szívás lesz vele. De ha emlékezetem nem csal, Imco már mintha említette volna.
U.i.: Sok sikert hozzá, de attól tartok egyedül kell küzdened vele mert másnak nem sikerült.
-
liksoft
nagyúr
válasz
kicsipapucs #19774 üzenetére
Szia!
Hát.... inkább ide. De itt leírom, hogy sikerült a partíciós bejegyzést tutira törölni, valamint a két vezérlő máshol, és máshogyan tárolja a RAID adatokat, így azok visszaállítása is igencsak megkérdőjelezhető. Amikor ilyen mértékben sérülnek a RAID ÉS OS információk, akkor ha az adat fontos, célszerű adatmentéses szakemberre bízni. Ugyanis itt nem csak egy hiba történt, hanem láncban minimum kettő, mely nem az otthoni tuning kategória már.
-
liksoft
nagyúr
Mert a kapcsolóüzemű tápegységben a kapcsolási frekvencia arányos a terheléssel. Így alacsonyabb terhelés mellett érte el a tekercs mechanikus rezonanciapontját. Ezért mondtam, hogy tegyél rá egy izzót, vagyis a terhelést változtasd meg, és ha megszűnik a hang, akkor egyértelműen sikerült megtalálni az okot. Sőt, megoldás is lehet. Persze nem csak izzó tehető oda. Nyár van, ventillátor, stb....
Szerk: Azért nézd meg mit bír a 12V-os ág!
Nem hibás, csak nem lett tökéletesen kiöntve műgyantával a kapcsolóelemben lévő tekercs. Sok táp zizeg, cicereg, fütyül. Ez bónusz, nem hiba.
-
liksoft
nagyúr
Mondom, hogy a táp. Terhelésfüggő, csak egy terhelésnél jelentkezik, amikor a tekercse pont eléri a mechanikai rezonancia értékét. Vagyis ugyanolyan frekvenciával dolgozik a kapcsolóütemű táp mint a tekercs rezonanciája. Tegyél rá egy 12V-os autós izzót teszt erejéig. Meg kéne szűnnie a hangnak.
Szerk: Persze a régi beállítások mellett.
-
liksoft
nagyúr
válasz
whisperity #19712 üzenetére
Ez a kisebb. A biztonsági kockázat viszont a nagy gond. Arra nincs véleményed?
-
liksoft
nagyúr
válasz
whisperity #19709 üzenetére
"valami cloudban" - Mivel a PH! nyelve a magyar, nem lehetne magyarul leírni? Pl: tárhely, vagy más megnevezés....
Egyébként nagyon nem tartom jó ötletnek az ilyen adattárolást. Egy vicc jut az eszembe:
Két barátnő beszélget.
- Meséld már el mi történt Gézáéknál......
- Tudsz titkot tartani?
- Hát persze!
- Én is.Vagyis csak az van biztonságban amit nem adsz ki. Másokra bízni a személyes adataidat olyan, mint hegyet mászni biztosító kötél nélkül.
-
liksoft
nagyúr
válasz
Hukimoo #19708 üzenetére
Szia!
Pontosítsunk. Ha másoltál, akkor a gépen ahonnan másoltad, meg kell lennie, így nincs adatvesztésed. Ha mozgattad, akkor a töröltek között tessék keresni, hátha megtalálható még.
A G2-re visszatérve. Ha hátlapi forrasztott USB aljzatból ment, akkor van esély az adatok visszamentésére, de ha az előlapiból (ami kábellel csatlakozik az alaplaphoz), akkor minimális. Ugyanis az első esetben feltehetően az USB rendszere hibásodott meg (esetleg a drive elektronikája, ritka a mechanikai hiba), míg a második esetben hibásan írhatott a felületre, és már a gyári adatokat sem tudja olvasni. Anélkül meg kuka. A leírtak csak feltételezés, meg kell vizsgálni a pontos hiba felderítéséhez.
Ennél a típusnál az USB áramkör része a drive-nak.
-
liksoft
nagyúr
Itt nem látok hibát. Jó lenne látni mindkér drive Sentinel adatait, illetve esetleg a Sentinelből a fejlesztőnek küldeni riportot (van hozzá gomb a programban), mert én PIO-ra gyanakodtam, de nem annak látom. Vagyis halvány lila gőzöm nincs ennyi adatból mi lehet a gond.
-
liksoft
nagyúr
válasz
whisperity #19695 üzenetére
Ebben az esetben ha a GParted látja a 1,5TB-ot, és meg is formázza, akkor használatkor csúnya dolgok lehetnek.
Igen, abban igazad van, hogy sok "matatáshoz" nem jó a W beépítettje. Sok program sokkal többet tud. De nézz utána annak is, hányan kerestek adatmentést ilyen matatások után.
-
liksoft
nagyúr
válasz
whisperity #19692 üzenetére
Lehetőleg NE !!
Többen, és nagyon sokszor leírtuk, hogy partíciókat minden esetben minden OS beépített lemezkezelőjével kell, mással öngyilkosság. Ennek oka, hogy bármelyik gyártó tehet bele nem publikus adatot. Annak hiánya, vagy hibás tartalma a későbbiekben okozhat adatvesztést. Sőt, van olyan, hogy az egyik OS látja és kezeli a drive-ot 2GB-ig, míg a használandó csak 1-ig esetleg (ez meg driver). Ebben az esetben az 1GB utáni lemezre íráskor (format információk alapján megteheti) "körbefordulhat" egy belső számláló, és a lemez elejére kezd írni. Ami ugye nem túl egészséges.
-
liksoft
nagyúr
válasz
leroyclub #19680 üzenetére
Nem, hanem élete végéig. Az autóban van olajnyomás mérő, vízhőfok figyelés, stb... Csak a számítógépben nincs szinte semmi? Miért? Erre van a HDSentinel, mely a SMART segítségével figyeli a drive állapotát. Ha csökken a kondíció, akkor sürgősen mentés, és hibavizsgálat. Egyébként meg csak a szokásos de rendszeres mentés, mert egy szívinfarktus, vagy durrdefekt sem jelezhető minden esetben előre.
Nincs garanciális gondja.
Szerk: Ja, mára eljutottunk odáig, ha egy berendezés a garancia másnapján meghibásodik, akkorra már ki kellett termelnie az árát. Ha nem, az gond. Legalábbis a gyártók így gondolkodnak, többen így is terveznek. NINCS békebeli cucc!
-
liksoft
nagyúr
válasz
Lámadmirális #19621 üzenetére
Szia!
Ez már inkább adatmentéses szakembert kíván.
-
liksoft
nagyúr
válasz
Ghostface #19592 üzenetére
A GDB témája. Itt tudsz utána nézni mit és hogyan kéne csinálnod.
-
liksoft
nagyúr
válasz
Ghostface #19582 üzenetére
Adatvesztés esetén NEM írunk a lemezre. Az felülírással jár. Ritkábban nézek be ide, így az utolsó az volt, hogy dinamikus-e? Nem, ahogy a képből kiderült, hanem elveszítette a partíciós tábláját. Ilyenkor NEM írunk rá, és a Get Data Back programmal lehet megpróbálni a mentést másik fizikai winyóra.
ruti: Ha az adatok kellenek, ne írass rá. Remélhetőleg csak az amúgy is hiányzó partíciós táblát írta felül, ha szerencséje van. De adata így nem lesz.
-
liksoft
nagyúr
válasz
madeinjapan #19578 üzenetére
Mai géped van. Gondolom a tápegységet, alaplap kondijait leellenőrizted, memória hibátlan, több videokártyával is ugyanez a helyzet, tehát ezek után kérdezel. Sajnos csak a tápellátásra tudok tippelni, de alaplap/memória szinten. Esetleg kontakthiba.
Szerk: Elfelejtettem, ugye nincs tuning?Mivel az alapkérdésed is kapkodva történt, kihagyott betűkkel, használhatatlan linkkel, stb.... , így ne is várj gyors választ. A hibameghatározás is egyértelmű, határozott és pontos.
Vélemény: kikukáznám, öreg.
U.i.: P3 715-ös chipset is elvisz akár 400GB-os SATA drive-ot. Ez nem kunszt.
Szerk: U.i.2: Ugye csak képletesen gondoltad a le...t.
-
liksoft
nagyúr
válasz
elttiL #19530 üzenetére
A programnak van saját témája.
-
liksoft
nagyúr
válasz
mr_ricsi #19470 üzenetére
Akkor jól láttam. Vagyis az áramfigyelő elem nem változik, csak nem 500, hanem 900 mA esetében old le. Viszont engedi jobban beesni a feszültséget. Klassz. Egy winyó kér 1A-t 5V-on (800mA 4,75V éheztetett üzemben), ehelyett kap 900mA-t 4,5 vagy 4,4V-on. Bravo.
1,5A / 4,75V. Ha ezt nem tudja, akkor később is közel ugyanannyi gond lesz, mint eddig.
-
liksoft
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R #19461 üzenetére
Tápellátás, hűtés, tuning, memória, videokártya, HDD, stb.....
Ki kéne szűrni.
-
liksoft
nagyúr
válasz
Mr.Peter #19459 üzenetére
Kevés a táp neki! Nem a drive a hibás, hanem az USB port nem ad elég tápfeszültséget!
Hogy a gyártók miért nem jöttek még arra rá, hogy a garanciális drive-ok feltehetően 50-70%-a csak a kevés táp miatt megy vissza, és ezért az USB szabványt nem változtatták meg, nem értem. De ez így nagyon nem jó, ahogy van!
-
liksoft
nagyúr
válasz
mrdan206 #19415 üzenetére
Szia!
Az alaplap BIOS-t ellenőrizd, nehogy esetleg 32MB-ra korlátozza vissza a winyót. Ez az első lépés. Utána csak az új winyót betéve telepítesz, majd visszateszed a régi winyót. SATA esetén nincs mit jumper-elni (kivéve ha SATA1-re kell állítani a drive-ot, és ezt csak így tudod megtenni), PATA esetén kell master/slave állapotot meghatározni. A BIOS boot sorrend állítására is szükség lehet.
-
liksoft
nagyúr
Ezt kapod, ha a jobb felső sarokban lévő keresőbe a "kattog" szót írod. Az alapelvek "Jótanácsok, további szabályok:" első pontja: "barátod a kereső. A fejlécben találod, jobb felül. Új téma indítása előtt nézz körül a megfelelő fórumban, hátha kivesézték már a kérdést!" Vagyis ha Fórumtag lettél, ezt elolvastad, akkor tudnod kell, az első segítség a kereső. Míg leírtad, hogy nincs időd, a kereső dolgozott volna helyetted. Mivel a kattogás több helyen is előfordulhat (megtalálod a linkelt szövegben), így ki tudod keresni rád melyik állapot vonatkozhat, míg a kérdés-felelek játékban valakinek (akinek szintén nincs ideje, mert munkája és családja van) az idejét feleslegesen akár órákig elveszed.
Valaki azt írta egyszer, a neten minden ott van. Csak meg kell találni. Szerintem ezért vannak kereső motorok (Google a barátod - ahogy szokták mondani). Vagy a neten is inkább kérdezel, hogy mit hol találsz meg? Ott ki válaszol?
Bocs, én is őszinte voltam. Sőt, helyetted kerestem is.
-
liksoft
nagyúr
válasz
enginev3.0 #19389 üzenetére
Legalábbis esélyesebb.
-
liksoft
nagyúr
válasz
enginev3.0 #19386 üzenetére
[link] Keress rá a tápegységedre. Szerintem nem a winyó a hibás.
-
liksoft
nagyúr
válasz
gameresboy #19371 üzenetére
Használt autót vettem. Jól választottam?
Megközelítőleg ennyit mond amit írsz. Műszaki adatok, képek, leírások, hibaüzenetek (lehetségesek szabadon kiválasztandóak) nélkül hogyan várod el, hogy bárki is segíteni tudjon.
1. Milyen hibaüzenetet adott először?
2. Most teljes, vagy gyors formázást választottál?
3. SMART mit mond? (Legfontosabb kiindulási alap.)
4. stb.... -
liksoft
nagyúr
válasz
gameresboy #19369 üzenetére
Szia!
Valami rossz.
-
liksoft
nagyúr
válasz
Core2duo6600 #19357 üzenetére
Kivéve, ha a partíciós adatokat matatja éppen.
-
liksoft
nagyúr
válasz
phaet0n #19356 üzenetére
Sajnos a folyamatos CRC hiba miatt ez döglöttnek tűnik. Próbálj a tesztről nyomtatni, vagy valahogy dokumentálni, és garit megpróbálni vele.
Szerk: Még az is lehet, hogy az íróáramkör hibája miatt a SMART-ot sem tudja korrekt módon kezelni, vagyis a hibákat nem tudja naplózni. Ilyenkor a drive hibás, de a SMART értékek alapján nem. Ezt ez a teszt működés közben, a hibaüzenetekkel tudja jelezni.
Lehet esetleg még hibás tápellátás is, de ott inkább bizonytalannak, és nem halottnak kéne lennie.
-
liksoft
nagyúr
válasz
phaet0n #19349 üzenetére
BIOS látja, HDS látja, W nem. Esetleg az AHCI-t ha kikapcsolod, (ahogy ajánlották) és úgy próbálod meg az installt, lehet, hogy megy. Sőt, IDE módba lenne jó állítani, hogy standard vezérlőként működjön. Ha a W installban nincs benne a vezérlő drivere, akkor fújhatod!
Szerk: Az OS lemezkezelője amit az install során is tudsz használni, a legjobb lesz. Ne itt keresd a hibát. Ha azt hiszed ez okoz gondot, akkor töltsd le a gyári tesztprogramot, és írásteszttel töröld az elejét.
-
liksoft
nagyúr
válasz
Mr.Mercury #19328 üzenetére
Szia!
Az alaplapot cserélni. Vagy SATA kártyát tenni bele.
-
liksoft
nagyúr
válasz
atti_2010 #19315 üzenetére
Megközelítőleg 2003 óta nem gyártanak golyóscsapágyast. Főleg nem 1,8" méretben. Pont ezért gondolom, hogy vagy felületsérült, vagy a fejszerelvény elektronikailag nem működőképes. Időnként olyan nyiszogások, sikítások jönnek ki egy-egy drive-ból mentés közben, mintha malac lenne, aki épp a böllérrel futott össze.
De nem csapágy, hanem seek adja a hangot. Sokszor a hideg futkos a hátamon, hogy ebből mi lesz, de le szokott jönni az anyag. Ha nem is hibamentesen.
-
liksoft
nagyúr
válasz
Atos23 #19311 üzenetére
A drive önálló mikroszámítógép, és ha a felületről nem tudja a működéshez szükséges adatokat felolvasni, akkor típusa válogatja, hogy látható a BIOS számára, vagy be sem jelentkezik. Nálad mechanikán belüli problémára következtetek, így már indulásnál gondjai vannak, ezért nem látja a BIOS sem.
-
liksoft
nagyúr
válasz
atti_2010 #19312 üzenetére
A régi, klasszikus csapágyasoknak volt hangjuk. Az új folyadékcsapágyas típusok esetén a vezérlés ad hangot legtöbbször, nem a motor. Bár a kiváltó ok a súrlódás növekedése. Ilyenkor a melegedés is jelentősebb. Ha a folyadékcsapágyas álló és forgó része összeérne a belső olaj nélkül, akkor ott nagyon gyors anyagleválás, és berágódás, majd "besülés" következne. Szokott is.
-
liksoft
nagyúr
válasz
atti_2010 #19298 üzenetére
Akkor Te vagy az 1% akit említettem is ha jól emlékszem.
Szerk: A baj csak az, hogy mindenki, és mindenre ezt használja, ajánlja, leginkább úgy, hogy utána az adatok menthetőek. Sajnos sok mentés érkezik, ahol már semmit nem tudok csinálni, mert a fizikai sérülés miatt halálra darálta a program a felületet. Az elején még 90-95% esélye lett volna a felhasználónak, a végére (mire bejött hozzám) sikerült 0%-ra "feltornázni".
-
liksoft
nagyúr
válasz
atti_2010 #19296 üzenetére
De nem a boot során, és megfog mindent, nem lehet sehol látni, stb..... !!!
A drive felületén van gyári adat, firmware, és az adatterület. Ha gyári adatokat nem tud olvasni, akkor kuka, semmivel nem tudod javítani, csak cégek menteni (ha még lehet). Adatterületi hiba esetén igaz amit írtál. Ott sem mindig és minden helyzetben Tíz esetből egyszer hoz hosszútávú megoldást. Viszont ezekben az esetekben a legtöbbször a gyári tesztprogram is ugyanúgy használható, és az eredmény ugyanaz.
A HDD Regenerátor ugyanolyan fogalom nálam mint particionálásnál a PM. Sajnálom, ez begyöpösödött véleményem, nem fogok változtatni rajta.
Új hozzászólás Aktív témák
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Milyen légkondit a lakásba?
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Horgász topik
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Hamarosan kapható a Helegaly linuxos handheld gépe
- VoIP telefonálás
- További aktív témák...
- WD Black SN850P 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bordás, PS5 - 7300-6600 MBs - Eladó!
- Western Digital WD Red Pro 3.5 16TB 7200rpm SATA3 (WD161KFGX)
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- SK Hynix Platinum P41 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
- Samsung 990 EVO Plus 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4/5.0 x2 - Új - Eladó!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- BenQ PD-2700-U Monitor - Designer 4K 27"
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged