- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
-
Mobilarena
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sidorovich
senior tag
válasz
PitLee #91529 üzenetére
Szerintem nem fogok ezzel vesződni, új vásárlása lesz.
Valószínűleg ez lesz a befutó: BOSCH SMI4EVS04E - 198.000 HUF
Benne van az automatikus ajtónyitás ami a szárításhoz jól jön, és bár nem "Made in Germany", de legalább EU-ban készül elvileg. Az ára pedig még nem vészes. Mivel nem biztos, hogy 5 év múlva itt fogunk lakni, így szerintem nem éri meg ennél drágábbat vennem.
-
Sidorovich
senior tag
válasz
Reddevil84 #91519 üzenetére
Nem lett jó. 2 perc áramtalanítás után új program, ugyanúgy E02 miután végez, hideg vízzel mosogatott.
-
Sidorovich
senior tag
válasz
Reddevil84 #91519 üzenetére
2 percre áramtalanítottam, most elindítottam újra egy sima fix 1 órás programot. Meglátjuk, nem fűzök hozzá sok reményt.
Ha újat kell venni, mit ajánlotok?
A régi ugye egy Bosch SMI46KS00E, 60 cm-es félig beépíthető (kezelőlap kívül van) gép volt. Bár emiatt neheztelek a Bosch-ra, de a stimmelő méretek (pl. bútorlap az ajtóra) miatt valószínűleg ugyanennél a márkánál és formátumnál vagyok.Amit nem egészen értek: miért ilyen durván széles a skálán mozog az ár miközben alig van különbség a gépek között? Két példa:
BOSCH SMI4HVS00 - 170.000 HUF (szerintem ez lesz)
BOSCH SMI6ZCS10E - 366.000 HUFA Bosch oldalán is nézegetve a tulajdonságokat, az energiaosztályon és a "Made in Germany" plecsnin kívül nem látom mivel tud többet a bő 2x annyiba kerülő modell.
-
Sidorovich
senior tag
Sziasztok!
Bő 7 éves Bosch SMI46KS00E mosogatógépem E02 hibakódot dobott. Kikapcsolás és újabb programindítás után ugyanerre futott ki. Gyors utánajárás alapján ez elvileg valamilyen fűtéssel kapcsolatos relé hibája lehet, és jó eséllyel tényleg az, mert amikor kinyitom, egyáltalán nincs benne meleg.
Jól sejtem, hogy ez a hiba gazdaságosan nem javítható? Egyszerűbb újat venni?
A tányérok így is tisztának tűnnek, a kapszula tartóban nem találtam mosogatókapszula maradékot.
-
Sidorovich
senior tag
Sziasztok!
Bosch háztartási gép szervizzel van valakinek tapasztalata?
Tavaly márciusban vettünk egy Bosch SMI46KS00E 13 tertékes beépíthető mosogatógépet, amit néhány héttel ezelőttig nagy elégedettséggel használtunk. Aztán pár hete E-24 hibakódot írt ki és leállít, állt a víz az aljában.
Megnéztük neten és a leírásában is mit jelent ezt, annak megfelelően kimeregettük belőle a vizet és szétszedtük a szűrőt az aljában, kézzel és egy csipesszel kitakarítottuk. Utána egy "self clean" programot indítottam, majd megint ugyanez. Még egyszer megcsináltuk, utána már jó volt.
Kb. 2 hétre rá (most hétvégén) megint ugyanez a jelenség, újra megcsináltuk (és most is 2x kellett), megint jó lett. Most pedig így 2 nappal a hétvége után megint. Most még nem szedtem szét, de nem is akarom. 1.5 évig bármi gond nélkül működött, most pedig a tendenciát nézve néhány naponta szét kell szedni.Volt valakinek hasonló tapasztalata? Szervizzel oldotta meg végül? A garancia még él. Ilyen esetben házhoz küldenek valakit, vagy szét kéne szedni a konyhabútort (beépíthető a gép) és nekünk megoldani a szervizbe szállítását?
Előre is köszönöm a tippeket és a visszajelzést!
-
Sidorovich
senior tag
Sziasztok!
Konyhafelújítás van nálunk, és most tartunk ott, hogy a konyhaszekrényt megcsináltassuk, illetve háztartási gépeket vegyünk.
A Boschról mik a vélemények, tapasztalatok? Garanciális ügyintézésük milyen? Így elsőre Bosch gépeket néztem ki, sok tapasztalatom nincs vele (csak a munkahelyemen ilyenek a gépek), de leginkább ezek illettek kinézetben ahhoz a dizájnhoz amit megálmodtam a konyhába. Illetve jobban tetszene, ha egységes ilyen téren a konyha, nem minden gép más márkától van.
A kinézett gépek:
Bosch HMT 84 M 654 beépíthető mikrohullámú sütő
Bosch HBN239E4 beépíthető sütő
Bosch SMI46KS00E beépíthető mosogatógép
Bosch POH6B6B10 Gáz főzőlapElőre is köszönöm a tippeket, segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- Tőzsde és gazdaság
- Vezetékes FEJhallgatók
- Tesla topik
- Kuponkunyeráló
- Meghúzza a nadrágszíjat a gyártóüzemeiben az Intel
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Milyen légkondit a lakásba?
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged