- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
TheProb
veterán
válasz
chopin42 #60783 üzenetére
Ali-n épp akciJós.
Épp cserélni tervezek, de nemtom, hogy várjak-e még esetleg egy jobb dealre esetleg egy "komolyabb" gépre. (V11, Shunzao-k, stb.) -
Slyer
senior tag
válasz
Köszönöm a tesztet!
Nem tudom melyiket válasszam... Úgy indultam neki ennek a porszívó vásárlásnak, hogy 120 a keret. Van ugye az XR amit Te ajánlasz, de van a T20, ami ugye elvileg a flagship a Dreamenél, és pont 120k. Az is van itthoni boltnál, 2 év garival. Nem tudok dönteni
-
chopin42
őstag
válasz
Az alis linket elcsesztem, ez a szőnyegfej.
-
chopin42
őstag
válasz
chopin42 #60739 üzenetére
Dreame Xr beszámoló!
73k volt postával együtt, innen vettem. Kaptam rendes garijegyet lepecsételve, korrektnek tűnik.
A teszt haverom lakásában volt (63m2, 3 szoba, előtér, konyha, wc fürdő). 2 kanapé, egy lábtörlő, egy fürdőszőnyeg, és egy szobaszőnyeg volt, valamint a padló. A porszívózások között mindig felakasztottam, a padlót többnyire minimumon takarítottam, így a teljes lakásra elég volt, egy feltöltés, de egy hónapja nem porszívózott alaposabban (több, mint egy órát takarítottuk).
Eredmények:
Kisszoba kanapé+padló (kanapé minikefe, padló plüsskefe).
Háló+nappali egy része (plüss)
Nappali kanapé, az előző szeméttel (minikefe)
Nappaliszőnyeg (szőnyegkefe, közepes fokozat).
Az előtér, konyha stb-ről képet nem csináltam külön, ott is hasonlót szedett fel.
Teljesítményre minimum 1c (20k vs 22k pa), plusz 2 perc turbón, de nem mértem, utóbbira nem is volt szükség. A hozzá adott szőnyegkefe nagyon jó, nem áll meg, rengeteg koszt kiszed. Viszont magára teker mindent. De így nem kell az atkafejjel és a plüssel szenvedni, áldás. Aliról a szőnyegfej dreame cuccokhoz több, mint 50 euro, vám/áfa esetén még több. Az 1c most 60k, szőnyegfejet bele kellett volna faragni, és többre is jönne ki, mint az xr.
Egyszer le is esett, igaz, nem zakózott nagyot, de nem is lett baja, elég strapabíró. A csatlakozásoknál gumitömítés van, az 1c-nél nincs. Amúgy a tartozékok, minden egyéb koppra ugyan az, illetve ehhez van gégecső is, poroláshoz nagyon hasznos.
Részemről, aki most keres mindenes porszívót, és nem fér be neki a dyson v10+++, ezt vegye, mert elég bőven, minden felületre jó. Ajánlom! -
TheProb
veterán
válasz
chopin42 #60561 üzenetére
Ez se rossz, köszi a tippet. Bár ahogy nézem, ez is "csak" mono-cyclone.
#60559ribarszki: Persze, ennyi pénzért nem is vártam Dyson szintű anyag és összeszerelési minőséget. Egyébként tényleg annyival jobb a multi-cyclone, mint a mono? Gyakorlatban ez miben nyilvánul meg? Mert bár sok infót nem találtam a kettő közti különbségről, de ott inkább az jött le, hogy hatékonyabb a levegő/por szétválasztás. Ez a szívóteljesítményben mennyire jelentkezik kardinális eltérésként?
Az említett Xiaomi-t tegnap már átbeszéltük a BB topikban, nem lenne előrelépés a mostani BW-mhez képest.
Tegnap egyébként kb az egész estém a kereséssel és tesztek nézésével telt.
És jelenleg sutirablo kolléga által ajánlott Dreame XR tűnik a legjobb deal-nek, atm.
Illetve még a Shunzao Z11. Viszont itt már sajnos csak a basic edition érhető el, az meg már annyira nem jól felszerelt az árához képest. Illetve nem is derül ki, hogy szőnyegen mennyire lenne hatékony, mert kb csak a PRO-ról találni teszteket... -
peppe79
senior tag
válasz
chopin42 #60445 üzenetére
"Tehát rosszabb padlóra, mint a plüss, és rosszabb szőnyegre, mint a szőnyeg kefe? "
Ez egy kombinált plüss henger. (NEX2 típusokon)
-
peppe79
senior tag
válasz
chopin42 #60437 üzenetére
"De sajna saomiék vagy hülyék, vagy nem akarnak túl jót csinálni, mert ehhez nincs..."
Dehogy hülyék. Vélhetően így terelik azokat a vásárlókat a drágább modellek felé (NEX...), akiknek a fapados 1C kevéske. Még csak az sem járható út, hogy egy másik modellről tegye át az ember a kefés hengert, mert az nem kompatibilis vele.
Hidegburkolatra egyébként nekem is megfelel a Xiaomi 1C. -
HUTCHDB
nagyúr
válasz
chopin42 #60407 üzenetére
A helyzet az, hogy a tesztelő - szerintem a napi porszívózási szokást próbálta imitálni - és ahogyan én is egy egy porszívózás közben nem fogok fejeket cserélgetni.
Tehát alap eset az, hogy a gumis-kefés fejjel dolgozom (mivel az mindenre jó, főleg szőnyegre, ellenben a plüssel, ami szőnyegre abszolúte nem való) és ahogy haladok a lakásban hol szőnyeget, hol padlót porszívózok vele.De a lényeg nem is ez, hanem az, hogy egy 70e forintos gép milyen, egy 3x annyiba kerülő (kb. 210e) "istenkirály" dyson v11 absolute-hoz képest.
Néztem külföldi teszteket a szívóhatásról, illetve néztem magyart is, köztük Zsolt, alias Legendd is elmondta, hogy igazából semmi különbség.az F8S és az újabbak között.Nem hittérítő vagyok, de aki jobban szét néz az láthatja, hogy a xiaomik töredék áron mit nyújtanak...
-
pjen
félisten
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz
chopin42 #60403 üzenetére
70 ezer a gép és kb 8 e a motoros atkafej hozzá.
Egyikben sincs mindhárom fej (keménypadló, szőnyeg és atkafej) a csomagban, tehát valamelyik meg kell venned hozzá.
Így is bőven a 100e alatt vagy.Amire én is azt mondom, hogy már igen jól muzsikál minden teszten az a (xiaomi) Dreami V11.
Azt kellene egy akcióban kifogni... -
HUTCHDB
nagyúr
válasz
chopin42 #60398 üzenetére
Én a XIAOMI Roidmi F8S GL mellett tenném le a voksomat.
Az elmúlt időszakban eléggé beleástam magam a témába.
2-3 dolog ami visszatartó lehet:
-a fali tartó nem tölt, csak mágnesesen tart, tehát plusz egy bedugás is kell
-nem cserélhető az akkuja
-a gyűjtő ürítése kicsit kényelmetlenebbDE:
[link] -
chopin42
őstag
válasz
chopin42 #56899 üzenetére
Következzen a részletes beszámolóm a Xiaomi Mi 1C Handheld akkus porszívóról! Kicsit hosszú lesz, de kiemelem a fontos elemeket.
Lakás: 40m2 panel, sok bútor, viszonylag kis összefüggő tér. Félhosszú szőrű ragdoll macsek van.
Ma befogtam egy teljes takarításra: összes helység+ágy, kanapé, kárpitozott cuccok, némi portalanítás a polcokon, egy nagyobb csavart szőnyeg, egy kisebb rongyszőnyeg, egy lábtörlő, gumialátét a macskaalomnak.
A lakást nem takarítottuk másfél hete, mindennap felsepertem, hajat összesezdtem (nem igénytelenség, múlt héten lett volna esedékes, de nem jött meg a porszívó a Turbadotól).
A keménypadlót (járólap, laminált) közepes fokozaton tisztítottam, a puha kefe eszméletlen jó, nagyon szépen összeszedett mindent. Sarkokhoz a hosszabb, szőrös kefével is ellátott szűkített toldót használtam, ahol nem, ott kefét hátratolva a szűkítő erősen felszívta az odaragadt koszt. Volt némi pókháló is, azzal is elbírt. A szűkített kefe szőrébe beleragad a szösz, haj, azt kézzel kellett leszedni és "beadagolni" a csőbe, de nem sok ragadt bele a teljes takarítás alatt.
Kanapét, ágyat, kárpiozott székeket (2 db), sarokétkező ülőrészét a kisebb, szőrös fogróval ellátott atkafejjel takarítottam, szintén közepes fokozaton. Ezeken jó munkát végzett, elég sok koszt kiszedett. Az ágy rég nem volt takarítva (a régi nem volt rá megfelelő), abból feltűnően sok jött. A haj sajnos rátekeredik, kipattintva kézzel le kellet szedni róla (a takarítás végén). A rajta lévő műanyag időnként nem feküdt rá teljesen a szívott cuccra, ilyenkor csökken a szívóerő, kis igazítással helyére billent. Ilyesmire teljesen megfelel.
A szőnyegeket, lábtörtlőt, is az atkafejjel takarítottam, mert a puha kefe nem alkalmas igazán (megáll, illetve nem megy mélyre), közepes fokozaton. Ezekről is szívott, dedikált szőnyegfej nélkül viszont nem tökéletes a munka. Elsősorban a keskenyebb méret miatt egy szőnyeg tovább tart. Illetve a csavart szőnyeg eleve mélyebb, hosszabb szálakkal rendeklezik, de karbantartásra megfelel (arra amúgy is kell majd egy rendes takarítógép, lehet az lesz a következő gép). A rongyszőnyegre okés, a régi sem végzett jobb munkát. Mivel a kefe forog, meg kellett kérnem a feleségem, hogy álljon a szőnyeg végére, mert maga alá gyűri. Összességében nálunk aránylag megfelelő, de azért egy dedikált szőnyegfej tartozák kéne, vagy egy vákuumos szélesfej, mert a motor maga elég erősen szív közepes fokozaton is. A macsek nem szőrözik annyira, azzal "elbírt".
Akkuidő: az akku végig bírta, nem mértem, hány percig, de a szobákat egyesével tisztítottam, ezek között mindig felakasztottam a töltőre. A szőnyegeket már egy "csíkkal" takarítottam. A takarítás végén a rövidebb szőrös toldóval még leporoltam a gépet, billenytűzetet, könyvespolcot "eco" módban. Néhány perc volt. Maga a porszívózás ténylegesen nagyjából 30 percig eltartott, azt simán bírta. Pár óra alatt fel is töltött, szóval ezzel nagyon elégedett voltam, a "ravasz" miatt nem megy sokat a gép, ezért takarékos is.
Hátrányok: az említett szőnyegkefe elkélne, a portartály lehetne nagyobb, mert 3-4x kellett ürítenem. Zacskót rá kell húzni, úgy kell üríteni, mert a csapóajtó "szétveti" a finom port, mikor kicsapódik. A porkefe "egyenes", így poroláskor érdekes szögben kell tartani a gépet, ha pl polc, könyvek tetejét akarja az ember porolni. A "ravasz" nyomása fárasztó lehet, de nem vészes. Ezen kívüljobb lenne egy részletesebb akkuidő jelzés (akár 5 pont), mert egy ponttal még bőven porszívóztam 10 percet legalább, de fogalmam sem volt, meddíg bírja. Valamint az, hogy nem cserélhető az akku, az fatális tervezési hiba (döntés?). Kíváncsi vagyok, számít-e, ha sokszor felrakom hszanálat közben, lesz-e memória effektus, akkukapacitás-csökkenés mikor jelentkezik. Remélem egy 5 évet bírni fog, és utána lehet kapni majd akkut alin vagy valahol, és házlilag javítani.
Összességében nagyon elégedett vagyok, nálunk teljesne kiváltja a vezetékest, azt meghagyom "munkás" porszívónak. Az pedig, hogy nincs vezeték, álom
Részemről nagyon ajánlott, 48 ropit nagyon megért. -
chopin42
őstag
válasz
chopin42 #56885 üzenetére
Gyorsteszt után: a szőnyeg a puha kefével problémás, a macska alomnál lévő gumival úgy ahogy elbírt, de a szobai csavart nem igen megy, megáll a kefe. A kisebb, sörtés cucc ágyon pöpec, szőnyegen tűrhető, legfeljebb az lesz befogva. Padlóra a puha kefe szuper, jól szív. Holnap bővebben.
-
peppe79
senior tag
-
peppe79
senior tag
-
ribarszki
őstag
válasz
chopin42 #56615 üzenetére
Az általad megjelölt keret annyira az alja az értelmes gépeknek, hogy nem marad más választásod a Xiaomi Handhelden kívül. Az árát maradéktalanul megéri. Hogy strapabíró lesz-e? Bírja-e több évig? Ehhez üveggömb kell. Ami árban alatta van az jóval gyengébb. Felette a Dyson V8 Absolute gépet ajánlanám, de az 150.000Ft, tehát kiesik.
A Xiaomi 50ezres ára baráti a Dysonok 150.000-300.000 Ft-os árához képest. Annyival azért nem rosszabb, de vannak hátrányai. Írtunk róla a fórumon többen is, olvasd el. -
peppe79
senior tag
válasz
chopin42 #56274 üzenetére
Igen, a neten többnyire a 29,6 V-os változatról vannak vélemények. A hétvégén kapható modell pedig 22.2 V-os (SHAZ 22.2). Felépítésében viszont szinte ugyanaz a kettő. Ja, és a Dysonnal összevetett videóban is ez látható. A legfőbb gond az, hogy mindössze 170 mm a kefe szélessége, szemben a többi porszívóéval, ahol ~210-230 mm.
-
-
chopin42
őstag
válasz
chopin42 #56262 üzenetére
Megnéztem a videókat, van pár róla. Hmm, 30k alatt van, és teljesítményre közepes, 25-40 perc üzemidő. Mondjuk szőnyeggel tesztelték, a dyson körbeverte, de 6x annyiba kerül. A padlót jól tisztítja, nálunk 40m2 van, panel, háló tele bútorral, kicsi a hely az ágy mellett/előtt, ablaknál, nappaliban kanapé, szekrénysor, étkező, macskaház, előtér nincs tele, konyha nincs tele, de a vezetékes elég szar az előbb felsorolt helységekben. Szőnyegre maradna max a vezetékes, de az meg egy csavart szőnyeg, el kéne vinni kitisztíttatni. Hajszálak miatt aggódok, hogy a kefe betekeri, de elvileg szétszedhető.
Bepróbáljam/van valakinek? [link]
Tudom, hogy a xiaomi hanheld 1c jobb, de 2x annyi, arra nincs most keret, legalábbis van porszívó, nem a semmi helyett kell. -
ribarszki
őstag
válasz
chopin42 #54917 üzenetére
Vezetékesből szeretik a Sencor svc 8-at, jó árú a porzsák hozzá. De egy Electrolux EasyClean is megfelelő erre, csak kicsit gagyibb a feje. Lehet drágább Electroluxokat is nézni, ezekhez sem vészes a porzsák, Sbag rendszert használ. Egy porzsákkal 2-3 hónap kihúzható.
De tényleg jobb lenne gyűjtened a Xiaomihoz. 40nm-re untig elég. Óriási szabdság, hogy nincs vezeték. Bármikor előkapod, visszarakod a falra. Ráadásul ha a műfüvet is szívjátok, akkor az ottani sok levél, kinti szemét, stb. kiönthető a kukába. A porzsákosban azért ez rothadásnak indulhat.
Nekem nagyon jó vezetékes gépem (Miele C3) van itthon, de 99%-ban csak az akksis Dyson rúdporszívót használom... Nem véletlenül.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- Path of Exile (ARPG)
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Autós topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Hálózati / IP kamera
- Könyvajánló
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Medence topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- Turbózd fel géped a jövő RAM-jával!
- Honor Magic 7 Pro - Fekete - Új kipróbált készülék! Karcmentes gyárilag független! 512GB Memória!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9700X Processzor!
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest