- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- iPhone topik
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
Hirdetés
-
Mobilarena
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
PitLee
őstag
válasz
FireShadow #90206 üzenetére
A fűtőszál az úgy fel van csavarva mint a golyóstollba a rugó ez van behúzva egy csőbe majd kiöntve korundul azt hiszem, majd lezárva két porcelán szigetelővel amiben egy vastagabb drót van.
A gyártásról autentikus videót csak Pakisztánból és IndiábólManufacturing Process of Water Heater Rods
https://youtu.be/Y5u0-JYCBL8 -
pjen
félisten
válasz
FireShadow #90196 üzenetére
Nekem.tetszik.
-
pubili
csendes tag
válasz
FireShadow #90186 üzenetére
Olyant nézzél, aminek a tetején van a motor, portartály és nem lent. Sokkal könnyebb velük manőverezni. Szerintem könnyebb ilyen géppel takarítani, mintha húznánk magunk után a porszívót. Azzal egyetértek, hogy az ürítés, szétszedés okozhat problémát idős embernél.
-
pjen
félisten
válasz
Túl könnyű pórzsákost ne vegyél, örökké felborul. Én elux super silencert használok. Halk és nagyon jól szív.
-
csemberlen
őstag
válasz
Menj el egy nagyáruházban ahol ki tudod próbálni. Mivel a föld tartja a porszívó súlyát ezért minimális erő szükséges. 1 órát egyik sem bír menni, viszont a nagyi minden nap ki tudna 1-2 helyiséget takaritani. Viszont a porzsák üritése, a készülék szétszedése miatt nem javasolnám.
-
iatti
aktív tag
válasz
én se látom logikáját a súly kézben mozgatásának. de úgy látszik mindenkinek erős az alkarja, vagy pillekönnyű a masina
-
anrab
addikt
válasz
FireShadow #68103 üzenetére
Az úgy klassz.
Atomgeszi:hát, ja.
-
anrab
addikt
válasz
FireShadow #68098 üzenetére
Sajnos a crisp-hez nem lehet használni.
-
Gömbike
senior tag
válasz
FireShadow #68086 üzenetére
A samu hőlégkeverősöm halt meg 2,5éves korában. A MO-i samsung szervíz képtelen volt az indító gombját 35 nap alatt kicserélni. AMM-os biztósító a 35. napon küldött egy csere utalvànyt és akkor vettem ezt.
Samsungot a gyalázatos szervíz hozzáállásuk miatt kerülni fogom. 35 nap alatt egyetlen levelet nem írtak, egy telefont nem eresztettek meg. Kétszer én telefonáltam, mindkétszer hitegettek.
-
BBéci
legenda
válasz
FireShadow #68086 üzenetére
Whirlpool mikrómat 1997 októberében vettem, jól működik, kivéve az indítógombját, ami pár éve rakoncátlankodik, olyankor szerelő haverom tanácsa alapján megpöckölgetem.
-
Gömbike
senior tag
válasz
FireShadow #68082 üzenetére
A dual crisp azt jelenti, hogy kettő magnetron van benne. Az egyik a tálnak adja az energiát, a másik pedig az ételnek. Így a tál sokkal hatékonyabban süti alulról és oldalról a kaját.
A Pana mikróknak nem nèztem utána, mert tavaly megvettem a mikrós tesztet és bizony a 146 tesztelt mikró között a legvégén voltak a japók.
De ezzel nem azt mondom, hogy ne vegyél olyat, azt kell megvenni, ami Neked szimpatikus. Ha a Pana, akkor azt. Magadnak veszed.A húgomnak alap Pana gépe volt, néhány év után meghalt a masina. Azóta Samut használ. Az nem volt inverteres, csak alap.
-
Gömbike
senior tag
válasz
FireShadow #68065 üzenetére
Annak a mikrónak nagyon beteg a bele. Az MW 49 SL 6 perc alatt süti meg a pizzát. [link] A tudásuk ugyanaz, csak a 49 kisebb.
Ilyenben készítem a kajákat [link] , semmi hasonló problémát nem tapasztaltam. Igaz, a 200 Celsiust ez is sokára éri el jelzés szerint, de én az előmelegítéssel nem igazán foglalkozom, egyből bemegy a cucc sülni. Mikor csipog a gép, kinyitom az ajtót, majd folytatom. Egy másodperc. Sokkal hamarabb kész minden.
Igaz, én javarészt a dual crisp- el sütök, hőléggel ahol az előmelegítést kéri, sütik, péksütik készülnek.Az Airfryert nem ismerem, arról tanácsot, segítséget itt tudsz kérni [link]
-
st6969
őstag
válasz
FireShadow #21196 üzenetére
Az aktuális- és a beállított hőmérsékletnek illene megegyeznie (már ha az aktuális alatt a hűtő belső hőmérsékletét érted).
(#21200) ribarszki
Én az aldis 10in1 tablettát használom, pont egy német tesztben olvastam, hogy az egyik legjobb. Időnként szokott lenni 2000 helyett 1500-ért (70db-os), na olyankor veszek 3 dobozzal, fél évig elég. -
Atesz 666
aktív tag
válasz
FireShadow #21073 üzenetére
"100 kiló mozgatása kerekek nélkül (?) az külön történet. Meg ha fel kell dönteni hogy az aljához hozzáférj, az se a legegyszerűbb egyedül. "
-Miért is kellene megdönteni a gépet?
-Az összes csavar meg a pánt ami az ajtót tartja elölről hozzáférhető vagyis hűtő gépet még csak meg sem kell mozdítani az ajtónyitás irány megfordításához.-Különben meg a www.markabolt.hu oldalon erről is van bemutató videó.
[link] -
ribarszki
őstag
válasz
FireShadow #21088 üzenetére
Mit értesz azalatt, hogy ijesztő?
-
törölt tag
válasz
FireShadow #21071 üzenetére
A Mall-os futár behozta, kibontotta, és a helyére rakta a kombi hűtőt, ez már van néhány éve, de gondolom most is így csinálják és ingyen fuvar volt. A többi cégnél nem tudom, lehet azok is, vagy mégsem.
A többi márkánál is kerék van hátul, elól pedig menetes lábak, hogy vízszintbe állítsuk, nemcsak a Liebherr-nél.
-
McAdam6
aktív tag
válasz
FireShadow #21066 üzenetére
Pana hűtő hang : a nagyobb kompresszorfokozatokon lehet valami duruzsolást hallani, meg néha "nyöszörög" a hűtőközeg, de absz. nem zavaró. Valaki írta régebben, hogy a nofrostosak kiszárítják az ételt, ez nem, úgy kellett az elején az asszonyt lebeszélni a zöldségek bezacskózásáról, itt van "humidity controll".
Letöltöttem a service manualját, hát ennél ajtófordításhoz elkél a szerelő (elektronika az ajtóban).
-
BaLee
addikt
válasz
FireShadow #21071 üzenetére
Ez a hűtő ajtó nyitási irány megfordítása érdekes téma. Az a baj, hogy már annyira hülyének nézik az embereket (sok esetben joggal) hogy inkább kiírják, hogy szólj a szerviznek és majd ők megfordítják. Nem ismerem a szervizes munkadíjakat de nem hiszem hogy 1000-2000Ft-ért kijönnek és megfordítják.
Közben meg annyi az egész, hogy lepattintasz egy védő műanyagot, kicsavarsz két torx csavart (na sokan már itt elbuknak mert nincs torx csavarhúzójuk) majd leemeled az ajtót, ha két ajtó van akkor ezt megismétled, leemeled a másik ajtót és a 2 vagy 3 tartó elemet becsavarozod a másik oldalra. Most néztem meg a BOSCH hűtőnket, aminek már bele sincs írva a kézikönyvébe, hogy hogy lehet ezt cserélni, hanem azt írja hogy hívd a szervizt.
Bár abban jó lenne ha megerősítene valaki hogy emiatt nem ugrik a garancia, mert jó 1 hónap múlva üzemelem be az új hűtőnket (BOSCH az is) és meg kell fordítanom az ajtót majd.
-
törölt tag
válasz
FireShadow #21066 üzenetére
Arról az üzletről már volt itt szó, olvass vissza, mert úgy emlékszem, hogy elég trükkös
az ő garanciájuk. A legjobb, ha a gyártó vagy a képviselete vállalja, nem ilyenek. Mint a Bosch, vagy Elux is, utóbbi csak 2 év+ 25 hónap.
Pont ugyanezt mondtam én is, hogy a legtöbb gyártó ráállt az óriási zöldségtartókra, és emiatt kisebb a normál hűtőtér. Azt képzelik, hogy 10-15 kg zöldséget tárol mindenki otthon.
A görgős fiókok viszont jó megoldás.
CineDOG1 A Lidl-ben is szokott lenni 5kg-ig mérő inox mérleg, ez bevált.
-
McAdam6
aktív tag
válasz
FireShadow #21061 üzenetére
Nekünk Panasonic van B32FW2 : inverteres (6 kompr. fokozat van) no-frost, csendes, keveset eszik. Egy hiányossága derült ki a használatban : a vastag szigetelés miatt kicsi a beltér (de ez gondolom más típusoknál is így van)
-
törölt tag
válasz
Szerintem inkább Liebherrt vegyél. A Pana hűtőket úgy tudom, hogy Ázsiában készítik(maláj, vagy thai), ezért én kicsit fáznék tőlük. Vagy vannak az 5 év garanciás hűtők.
-
Csabroncka
addikt
válasz
A no frost kategóriában belül működéséből fakadóan mindig hangosabb, mint a normál hűtők. Az a 39 dB igaz és valóban halk, ha az enyém 40-en megy (CUPS 3221) és simán alszunk tőle 2 méterre.
-
polonic
félisten
válasz
FireShadow #21058 üzenetére
Liebherr.
Új hozzászólás Aktív témák
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- Autós topik
- Gyúrósok ide!
- Notebook hibák
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Programozás topic
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Nincs kill switch az NVIDIA chipekben
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- TCL LCD és LED TV-k
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Segway Ninebot F40i - elektromos roller
- Eladó Philips EP3510/00 3100 series Automata eszpresszó kávéfőző, klasszikus tejhabosítóval
- Siguro AC-C140W Cool 9 Mobil klíma, mobilklíma + ajándék
- ÚJ Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Essential robotporszívó feltörlő 2db 1999 Ft
- CORSAIR TC100 RELAXED SZÜRKE/FEKETE SZÖVET GAMER SZÉK
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Plus Black Használt, karcmentes 256 GB tárhely 3 hónap garancia!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 16 Pro 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3065, 100% Akksi
- Apple iPhone 13 Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest