Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Acheron

őstag

Sziasztok!
    Mosogatógép kérdés(ek)ben kérném a témában járatopsabbak segítségét.
    Fél év múlva betölti 14. életévét a jelenlegi Bosch (SMS60M08EU) 12 terítékes gépünk.
    Januárban a fűtést is végző szivattyú ellromlott. Nem könnyen, de az E-bay -ről találtam egy ugyanolyan használt egységet (szálítással kb 20e HUF), azt beszereltem - eddig bírta. Ugyanúgy a fűtés szált el (minden progtramoit végigcsinál, minden más hibátlanul működik, épp csak hideg vízzel mosogat - az eredmény képzelhető, félig mosott, vizes edények)
    Helyettesítő új termék átalakító kábelköteggel 57 - 60 ezer forint kötül kapható újonnan.
    Az E-bay -en fellelhető eredeti (használt vagy felújított) pumpák szálítással együtt cirka 40k lenne. Nem sok van...

És itt jön a dilemma.
    Érdemes -e ilyen idős gépbe új pumpát rakni? (a használt (=lutri) motort a fenti áron elvetettem)
    Mellette szól, hogy az eredeti pumpája 12 évet elment. Ha ugyanennyit, vagy akár csak a felét bírja az új, akkor már nem rossz megoldás.
    Ellene szól, hogy a motorra nincs gari, emellett hamarosan bármi más is elromolhat - épp csak fogalmam sincs, mi, és milyen valószínűséggel romolhat még el a pumpán kívül egy 14 évéhez közelítő gépben.
    Ezért lenne jó hozzáértő tanácsa.

Közben megnéztem, hogy mennyibe kerülne egy hasonló kategóriájú, de már modernebb, kicsit jobb paraméterekkel bíró Bosch gép (pl. SMS4EMI06E) ez cirka 210 - 250 körül szerezhető be (akár plusz garanciával) Szóval cirka 4 fűtőpumpa ára...

Új hozzászólás Aktív témák