- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Yettel topik
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
Új hozzászólás Aktív témák
-
moonman
titán
van egy ilyen játékos, hogy Thomson DPL907VD Bővebben: link
minden nagyon szép, minden nagyon jó, mindennel meg vagyok elégedve, csak egy kérdésem van: a TV-adást szeretném kiküldeni az 5.1 hangfalra. tudom, hogy soha nem lesz 5.1, mivel a legtöbb adás maximum sztereo, de mégis jobban szól, mint a TV saját hangszórója. szal a kérdés, hogy hogyan oldhatnám meg?
jelenlegi felállás: kábeltv-kábel megy a TV-be, TV és DVD SCART-al van összedugva. -
Dokibá
aktív tag
Na szóval. Ha az erősítőn van diszkrét 5.1 bemenet (ez 6 db külön RCA csatlakozó, minden csatornának egy), akkor szükséged van egy olyan hangkártyára, amin kijön az analóg 5.1 hang (3 db sztereo minijack-en) és 3 db olyan kábelre, aminek az egyik vége sztereo minijack, a másik 2 db RCA. Ezt összekötöd, megkeresed a neten az AC3 filter nevű progit (ezt egyébként mindenkinek ajánlom, aki DD filmet akar nézni a gépén) és a dolognak működnie kell, ha beállítod a progiban a kimenet fajtáját. Ha sztereo kimeneted van a gépen és sztereo bemeneted az erősítőn, akkor az AC3 filterben a Dolby Pro-logic kimenetet állítod be. Ha nem DD hangú a filmed, ez a program nem indul el, akkor viszont az aktuális kodek úgyis olyan hangot ad a hangkártyának, amilyenben a film kódolva van, tehát ha Pro-logic, akkor szintén megvan a térhangzásod. Javaslom a Zoomplayer használatát, ebben elég egyszerű a filterek beállítása.
-
Grisha
tag
Természetesen, de csak abban az esetben, ha egy 6 csatornás erősítőd van. Én régen ( INSPIRE 5700 előtt) 2 kis hifire kötöttem rá a hangot (4*50W). Elvileg az is térhangzás volt. Jobb első, bal első, jobb hátsó , bal hátsó. És kész. Csak a center nem volt meg. A basszust , meg nem vágtam le, hanem ráküldtem a 4 hangszóróra. ===>Térhangzás. ''Dolby digital 4.0'' Elvileg, de gyakorlatilag semmi sem veszett el, mert ami a centerbe ment volna, azt egyenlően elosztotta a két első között. Kész
-
Dr.Burn
őstag
Nekem az lenne a kérdésem hogy ha a hangkártya tudja a Dolby hangzást de az erősitő nem. És ha a hangkártyán bekapcsolom. AKkor az erősitő is ugy adja le mint ha Dolbys erősitő lenne?
-
SPuD
csendes tag
Panasonic SC-HT 850
-
TitiRii
senior tag
akkor nem 5.1 es az erősítőd,csak sima stereo
azaz csak stereo jelet tud fogadni és azt tugya erősíteni
eből te az életben nem csinálsz térhatást
vagy roszul irod le és emiatt roszul értelmezem
1*übb lenen ha a márkát és a típust irnád le és majd megkeresük neten a specifikácioit -
SPuD
csendes tag
lehet hogy ez segit valamit: van a hatuljan egy TV AUDIO IN es van egy VCR AUDIO IN/AUX (mindketto igy nez ki: egy feher es egy piros kor alaku dugo R es L betukkel)
a tobbi dugo az csak kimenet, vagy radio antenna csatlakozo -
Grisha
tag
Érdekes vájtfülü barátaid vannak.
Gondolom hiába magyaráztad volna nekik, hogy annyi különbség van a Din, Optical és Digital RCA között, min pld. ha egy mp3-at az egyik gépről lemezen, cd-n ,vagy pen drive-on vinnél át egy másikra és ott hallgatnád meg. Nevetni fogsz, de nekem +van a Tool-Lateralus eredetiben a mi egy HDCD tehát 20 bites, megvan simán cd-n 16bit és mp3-ban 256kb/s és legjobban mp3-ban szól!
-
TitiRii
senior tag
na ja
én e miatt vettem csak nforc2 öt
a sound storm is jol nyomja
nekem is 24 bites az erölködöd procija igy szintén ez dolgozik
csak ha felvezsek akkor megy az apu a gépben, de akkor kö keményen melegszik
raktam is rá bordát mert meg se lehetett fogni
nekem is van optical in(2 is)
de coaxon dugtam rá mert ez jolval olcsobb
na meg vájotfülö barátaim azt mondták ezen szebben jönnek át.(hogy miért?)
amugy nekem ha analogon kötöm rá azaz a jelforásnál megy a kodolás akkor is van 5.1 hang stereo jel forásbol
és ugy se rosz
igaz ha digitalon akkor a mélyet szebben agya(jobban vágja le neki a jelet és nem engedi olyan magasra csak ~150 hz ig)
és a magasok igy sokkal sokkal jobbak
halhatoan
mellesleg én ezzel a hang cuccal nem tudtam megklömböztetni a cd és mp3 jelforást -
Grisha
tag
Hát igen. Az lenne a legjobb, ha elnézte volna és az RCA egy S/PDIF-lenne. Próbálkozzon. Nekem nem volt túl sok gondom. Audigy+Inspire 5700. Választhattam, hogy Digital-RCA-val, Optikai kábellel, vagy DIGITAL DIN-nel kötöm-e össze. JA meg még van 4 csati analog tandem (2*jack3.5). Én a DIN-t választottam. Most a hangkártyám az ég világon ''semmit'' nem csinál, nem dekódolja az AC3 jelet, csak továbbküldi a dekóderre. A stereo cuccokat meg (mp3, stereo DIvX, VCD) ugyan csak a dekóder ''nyújtja'' ki 5.1-re CMSS technológiával. Az egyetlen dolog amiért Audigy-t vettem, az az, hogy 24bit/96khz-et tudja és ezt a dekóder is szereti. Mivel, hogy az is tudja. És a játékoknál sem rossz az EAX adv.HD. Amit ugyan csak mindketten vágnak.
-
TitiRii
senior tag
én ugy csináltam hogy a digital outot rákötöttem az erősítő digital in re..
kerek 1 db rca kábelell,
bármilyen 5.1 es kártya(au10,live,soundstorm,de még az integrált realtek vackonak is van)
ha nincs digital in az erősítőn akkor jack -rca kábelekkel az erősítő analog in re kell kötni,
persze ehez 5.1 erősítő és 5.1 kártya kell
a tévhitekkel ellentétben sima stereo mp3 at is lejátszik 5.1 en..
legalábbis nálam vigan szol(nem erősítő kérdése, söt szerintem még csak nem is hangkártya) -
|xero|
tag
Egy tipp... véletlenül az a stereo rca-nak titulált csati nem digitális jelet fogadná?
Mert talán úgy még van is értelme :p
Üdv -
dzsoni
senior tag
válasz
.:InnoMan:. #19 üzenetére
PASSZ!
Legalább válaszoltam -
.:InnoMan:.
senior tag
válasz
.:InnoMan:. #17 üzenetére
erről ennyit!
-
senior tag
válasz
.:InnoMan:. #15 üzenetére
Help!!!!
-
dzsoni
senior tag
Havernál egy sima sztereo pci128 van rákötve egy sony házimozi erősítőre. Prologicban nyomja mindegyik hangszóró a cuccot rendessen térhangzásban, ha egy sztereo DivX-es filmet nézünk.
-
senior tag
válasz
.:InnoMan:. #13 üzenetére
Ha valaki tud magyar oldalon ilyen hangfalnak a tesztjét azt megköszönném!!!
-
salazol
őstag
Valami olyan hozzászóló kéne most. aki nem az ISA-s SB16-ban hisz máig is, mert én ilyen vagyok. Amikor bejöttek a DVD rom-ok, akkoriban olvastam valamelyik akkori drága sztereó hangkártyáról egy cikkben, hogy a DVD sokcsatornás hangját driver-ből képes prologic-ra keverni.
Mostanában nem tudom, mi a módi, mert filmet inkább fotelből nézek a házimozimban -
senior tag
Lenne egy kérdésem: nem tudjátok hol lehet megtalálni a Genius Home Theater 5.1 hangfalrendszerének a tesztjét?Köszönöm
-
SPuD
csendes tag
mar csak arra vagyok kivancsi hogy hogy tudok AC3 kodolasu filmeket terhangzassal lejatszani a hangfalaimon
ps.: koszi az eddigi infokat! -
salazol
őstag
Nem akarok én kivül konvertálni, a sztereó jelben eleve benne lévő kódolt információról írtam. Ezt elvileg szoftveresen is elő lehet állítani, lásd pl. amikor DVD-ből SVCD-t csinálok, akkor a szoftver az 5.1-es hangot átkódolja prologic-ba, ez már használható úgy, ahogy a topikinditó felvetette. Mint irtam, nem értek a játékokhoz, én megálltam a pasziánsz szintjén, igy nem tudhatom, hogy a térhangzású játékok eleve nincsenek-e felkészítve ilyen üzemmódra, esetleg egyéb szoftver van-e erre a célra. Kíváncsian várom azok hozzászólását, akik játszanak térhangzással. Az én ismeretségemben nincs ilyen személy.
-
SPuD
csendes tag
-terhangzas (veletlen 2* irtam
)
-
salazol
őstag
Nem teljesen így van. Vannak régebbi kódolások, a prologic például, amelyek sztereó jelbe kódolták a térhangzást is, általában egy center és egy sourround csatornát. A házimozi erősítők ezt tudják dekódolni.
Viszont nem értek a játlkokhoz, hogy lehet-e ilyen prologic szerű hangot szedni ki belőlük. De például a sztereó de prologicban kódolt svcd-im így lejátszhatók térhanggal. -
SPuD
csendes tag
A kerdesem a kovetkezo lenne:
van egy 5.1-es hazimozirendszerem, dolby pro logic erositovel, amin van egy stereo rca bemenet. Milyen hangkartya kell ahhoz hogy a szamitogepet rakotve az erositore, terhangzast kapjak?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo ThinkPad P17 Tervező Vágó Laptop -50% 17,3" i7-10750H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- FSP DAGGER PRO ATX3.0(PCIe5.0) 850W Sfx tápegység
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB OC XLR8
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman i3 FSP 600W
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia!
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025) - 3 év gari - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest