- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
Aktív témák
-
Gábor11
csendes tag
Vidala bocs, de elolvastam az 1.hszt. Azért próbáltam úgy írni, az ohm-okat, hogy "hangsugárzóhoz" és nem azt, hogy az erősítő az. De mindenképpen köszönöm a tanácsot.
-
Gábor11
csendes tag
válasz
Vidala #11985 üzenetére
Köszönöm a válaszod! Én is arra gondoltam, hogy 20m2-re elég kell legyen az erősítő teljesítménye. Amúgy mivel az erősítőt nemrég vettem, csak most jöttem rá, hogy milyen jó, hogy eleve 4-6 Ohm-os hangsugárzókra van kalibrálva, így a 8 ohm-os is mehet rá.
Egyébként a Dalikkal is szemezek, pont most találtam ezt:[link]
Létezik, hogy postaköltséggel is csak kb. 210 ezer??Mármint az egész szett. Angolul gyatra vagyok. -
Gábor11
csendes tag
Onkyo tx-sr 607 meg tudja hajtani normálisan a dynaudio sugárzókat? Elég sok helyen írják, hogy nehezen hajthatóak (mármint a passzív), viszont a termékeiket igen sokan dicsérik. Konkrétan itt kisdobozokra gondolok, mint az audience 42,52, contour 1.1
-
Gábor11
csendes tag
válasz
Vidala #11809 üzenetére
Köszönöm a segítségedet, egyébként a szoba mérete valóban az a kb. 4x5. Sajnos csak a hosszabbik oldalon tudtam elhelyezni a rendszert, mivel a két rövid oldalon bejárati ajtó, illetve ablak van. Mivel az egyszem ablak déli fekvésű, nem akartam azt a kevés fényt is elvenni a tévével. A gipszkarton egyébként párnafákon van, mögötte légrés, a mögött vályog (150 éves parasztház).
Pont a méretek miatt nem tudom eldönteni, hogy álló, vagy polcsugárzó legyen. Az egyik apróban láttam Dali Ikon 2 monitort és Ikon 2 centert 150 ezerért.
B.Béci ötletét is természetesen megfogadom. 40 km. azért mégsem távolság, bár nem mostanában frissíthették az adatbázisukat, mivel volt egy érdeklődésem egy Diva 4.2F-re, ami nem kapható, mégsem vették le.Mégegyszer köszi!
Balfék vagyok.Hogyan kell képet feltenni. Lehetőleg szájbarágósan.
-
Gábor11
csendes tag
Üdvözlök mindenkit!
Adott egy 20,5 m2 alapterületű szoba, 2,2 m belmagassággal (45 m3). Falak és mennyezet gipszkartonból. Hallgatási oldal csupasz. Adott egy Onkyo TX-SR 607 erősítő (ezt nem hagyhattam ki kb. 1 hónapja, és amúgy is tervben volt).
Sajnos nem sok zenét hallgatunk, az is többnyire rádió adás, de annál jobban szeretünk mozizni ( 5-95 %). Ha mégis zene, az a 80-as évek dallamos slágerei, némi magyar rock és mulatós.
Jelenleg egy Panasonic SC-AK22-es mini hifi? két hangsugárzója van az erősítőre kötve, csak hogy ki tudjam próbálni, úgyhogy ennek a hangjához vagyok szokva, meg a ramaty 1.000,-Ft-os 1 w-os számítógép dobozkákhoz
A lényeg, hogy igazi hangsugárzó kellene a rendszerbe. Csak fronton és centeren gondolkodom egyenlőre, max. 150 ezerig. Állót ?? Polcsugárzót?? Milyet, melyiket a fenti paraméterek tükrében? Jöhet típus, de jöhet paraméter is, mint érzékenység, terhelhetőség, refi nyílás (első?hátsó?), stb.
Kb. 1 évnyi hsz-t végigolvastam, nem csak itt, hanem más, témával foglalkozó oldalon is, de sokszor senki nem válaszolt hozzám hasonlóknak, merthogy nem adott meg szoba paramétert, ízlést, tőkét stb. Vagy azért nem, mert éppen akkor akart több ember is a nyűgjével előhozakodni és az utolsóra még csak-csak válaszolt valaki, de az előtte lévőre senki.
Még némi adalék: a hangsugárzókat kb. 20-30 cm-re tudom a faltól elhúzni, a két front között mintegy 2,3 m. távolság lehet. Ha fontos, akkor elárulom, hogy jómagam 43 éves vagyok (ezt csak a hangok hallása miatt).
A végére: "tudom-tudom hallgassam meg." Ez Sz.fehérváron lenne legközelebb, mivel itt a közép, dél-dunántúli régióban semmi nincs.Köszönettel minden építő jellegű válaszért: Pista
-
Gábor11
csendes tag
Üdvözlöm a fórumtagokat !
Segítséget szeretnék kérni és próbálom rövidre fogni.
20,5 m2 alapterület, kevés bútorzat, gipszkarton falak és mennyezet, belmagasság 220 cm, tehát bruttó 45 m3 légtér. Elsődleges cél mozi, a zene is csak rádióadás nagyrészt.
1. Milyen erősítőt a következő igények alapján?: Hdmi (1.4 jövője ?) és 720p felskálázás (a megjelenítőm ennél többre úgysem képes)
Nézegettem: Onkyo tx-sr507,607,608, valamint igen-igen tetszik a Pioneer vsx-919ah.
Ez utóbbiról semmilyen felhasználói véleményt nem olvastam. Valaki ?2. Fenti, vagy egyéb javasolt erősítőhöz milyen frontokat? Úgy tervezem, hogy előbb a frontok legyenek meg, a többi apránként.
3. Mindezekre kb. 200 pénz.
Minden jószándékú segítséget köszönök!
Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Bomba ár! HP ProBook 440 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!
- PlayStation Plus Premium előfizetés 3291 Ft / hó áron!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Felújított szerverek, storage-ok, hálózati eszközök Enterprise szinten, minden gyártótól
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest