- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Légies iPhone halvány színei
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
Aktív témák
-
Vidala
senior tag
válasz
Gábor11 #11982 üzenetére
A technikai adataik alaőján valóban több "kráftot" igényelnek, mivel "csak" 86 ill 85 dB érzékenységük, viszont csak 4ohm-osak.
Szerény - általános - tapasztalataim alapján mégsem gondolom, hogy kevés lenne hozzájuk a 607-es specifikált 140W-ja. Persze minden relatív, mert a szoba mérete sem mindegy, de egy kisebbe, nem diszkóhanderőt várva simán vinnie kell. Nem hinném, hogy tartósan max. hangerő közelében sokáig jólesően hallgatnád (kivéve, ha nagyothalló lennél). -
Vidala
senior tag
válasz
Gábor11 #11822 üzenetére
A 4x5 nem rossz (a 2x10 kellemetlenebb lenne), szerencsésebb esetben valóban fordítva, a rövidebb falnál lennének a dobozok, de ez már marginális lesz esetedben más dolgokhoz viszonyítva.
A légrés nem hangzik olyan jól, mintha lenne ott valami sűrűbb anyag, viszont a vályoggal még nem találkoztam. Azt gondolom (a paraszti és asszem itt igazán találó), hogy jobban elnyeli a hangot, mintha beton, vagy tégla lenne, tehát még jó is lehet. Igazán egyedi feladvány. Tényleg csak érzés alapján: talán a mélyek torzítása okozhat esetleg kicsit több fejtörést, a többire viselkedhet viszonylag semlegesen.
Az apróban talált Dali "szett" nem hangzik rosszul. Én ha jól emlékszem kb. 1,5 éve csak a Conceptet hallgattam egy rövidebb ideig, és egész kellemes benyomás maradt utána, ezért is ajnlottam. Ez már egy komolyabb darab, így elvileg jobb is kéne legyen. Minenképpen érdemes lenne meghallgatnod (de azért ne csak ezt), mert ennyi pénzt azért ne vaktában fizess ki.
-
Vidala
senior tag
válasz
Gábor11 #11795 üzenetére
Nekifutásnak én is csak sajátod és BBéci tanácsát erősíteném meg: ha teheted menj el hallgatózni, annál nincs hatásosabb. Ha mindezt egy hozzáértő társaságában teheted még jobb.
Nem csak azért, hogy ne legyen igazad, szívesen adok egy-két ötletet is (hozzáteszem szerény szubjektív véleményemen alapulva):
A szoba: (i) talán a gipszkarton falak okozhatnak gondot, de akár még jó is lehet. Attól is függ mi(k) van(nak) mögötte, ha van egyáltalán. Utóbbi esetben inkább membránként fognak viselkedni, és rontják a hangképet. Érdemes lehet valamit még rá/elé tenni. Faliszőnyeg, könyvespolc stb. Ezt majdnem a legnehezebb megmondani. Amennyiben pl. egy tégla/beton fal előtt, esetleg hőszigeteléssel szendvicsben vannak, inkább jótékony lehet a hatása. Ebben az esetben nem nagyon kell vele mit csinálnod. Próbáld meg már a mostani hangdobozaiddal is azt figyelni, mennyire visszhangos, torz a hangkép.
(ii) hogy jön ki a 20,5 m2? pl. 4x5 v. 2x10 ? és a rövidebb vagy a hosszabb oldalon lesz a legallgatási pozíció? ez a 2,3m fronttávolság miatt is érdekes (iii) nem túl nagy, főleg az alacsony belmagasság miatt, ezért lehet nem kellenének állódobozok frontnak (épp határesetnek érzem), főleg ha később hozzáadsz egy mélynyomót is. Így mindjárt jobb minőséget kaphatsz állványos dobozokból ugyanazért a pénzért, feltéve ha találsz (esetleg csinálsz) olcsóbb állványokat.Hangdobozok: Minnél nagyobb érzékenységűt keress alapvetően, de mivel kicsi a szobád nem ez lesz igazán mérvadó. Mivel nem tudod távolabb tenni őket a falaktól, ezért lehet az első refi nyílásúakkal jobban jársz. Terhelhetőség: lsd. 1 hsz-t és még néhány jótanács.
Az általam is használt JBL ES szériát természetesen tudom ajánlanipl. egy pár JBL ES30 + ES 25C, és még talán az ES20-at is hozzá tudod csapni 5.0-nak. Zenélni is nagyon szépen tudnak, de mozihoz szinte tökéletesek (nekem). A mai napig előfordul, hogy lehalkítom őket, mert azt hiszem, hogy az utcán történt valami.
A Polkaudiokból is bátran válogatnék, főleg a RTi-ből: ennyiért már szintén össze lehet hozni kafa kis egy front + center szettet.
Aztán Dali Concept: sokan imádják, nekem is tetszett (nyilván nem eléggé, mert ugye ízlés dolga is) pl. concept 2 + center.
Amiket sokan szeretnek még, én mégsem annyira ajánlanám (viszont lehet csak velem és a füleimmel van a baj): pl. Yamaha, Mission, WharfedaleAmiket viszont nem erőltetnék ebben az árkategóriában : pl. SAL, JAMO, Magnat, Sony (inkább azért mondom, mert sokak ez a király, viszont itt már komolyabb hiányosságok vannak)
-
Rejtőfan
csendes tag
válasz
Gábor11 #10083 üzenetére
Én ezt megnézném a helyedben, és e mellé egy nagyon jó frontpár beleférne használtan.
http://www.avland.co.uk/nad/t753/t753lrg.jpghttp://www.avforum.hu/index.php?showtopic=5453, ez a linkje
Ez 90k és még elképzelhető egy kis alku. Hangban nagyon jól járnál vele! (szerintem ez a fő szempont)A frontpárra ez lenne a javaslatom:
http://www.hifipiac.hu/index.php/aprohirdetesek?page=show_ad&adid=4007&catid=24Én, ha maradt volna pénzem az erősítővásárlás után, biztosan ezt venném, de én is gyűjtögetek most egy ütősebb frontra és még kevés a "segély"!
Természetesen ezek saját vélemények, a döntés a Tiéd!
Üdv!
Aktív témák
Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Formula-1
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: OAK Mozart Wavetable
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- YouTube
- Az új vezér szerint már nincs a legjobb tíz chipgyártó között az Intel
- Futás, futópályák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- ricshard444: Fényképező ? Telefon helyett
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- AKCIÓ! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest