- Redmi Note 13 4G
- Yettel topik
- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- OnePlus 7T Pro - árban is a csúcson
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
Aktív témák
-
xtremetuning
addikt
válasz
zozy84 #20488 üzenetére
"Először tudtam volna rámutatni hogy hol van a gitáros meg az énekes.
De még is valahogy "üresen" szólt. "Tehát a színpad a helyén volt. Legalább már sejted, mi az.
Az 'üresen szólt' nem lehet, hogy azt jelenti : volt tere, levegője ?
Azt azért nem árt tudnod, nem az a jó (szvsz), ha valami úgy hangos, hogy megsüketülsz a hangnyomástól, hanem elkülönülnek a hangok, de mégis van levegője és te szinte beleülhetsz a közepébe, ...... miközben mégis megmarad a hangnyomás.
-
xtremetuning
addikt
Felszórtam a fára 12 szett ledes füzért......
és jól el is fáradtam, pihenjetek Ti is.
Kellemes Ünnepeket és Hi-Fi-ben gazdag Újévet Mindenkinek !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-
xtremetuning
addikt
válasz
clarlet167 #20082 üzenetére
Nem tudom, Streamék odaadják e, viszont Kácsáék tuti. Náluk találsz audioquestet (is).
Azért nem válaszolunk, mert neked kellene meghallgatni és eldönteni.
Egyáltalán : milyen rendszerhez ? -
xtremetuning
addikt
válasz
xtremetuning #20068 üzenetére
Mikori a ps3 ? Nekem is van egy az elsők közül, lassú, mint a tetű....
-
xtremetuning
addikt
válasz
#72042496 #19843 üzenetére
Köszönöm, hogy burkoltan irracionálisnak tartasz.....
DE ezt hagy ítéljem meg én. Ti pedig maradjatok a multiméternél, és a szkepticizmusnál.
2 hétig kénytelen voltam belépőszint közeli kábelekkel hallgatni a motyóm.
Placebó hatás nélkül ültem le azúj bejáratatlan kábelt meghallgatni, amikor végre megjött. Sőt !
Szivesen visszakértem volna az árát, ha nem hozza a kívánt hatást.
Nem tettem, pedig nem vagyok a saját pénzem ellensége. -
xtremetuning
addikt
Felesleges velük vitatkozni. Elvakult mérésmanek....
Én halgatom és látom a különbségeket nap mint nap, az előnyeiket pedig élvezem.Tipikusan "savanyú a szőlő" szindróma.
A müncheni high-end shown is biztos csak dilettánsok használnak karomnyi vastag hangfalkábeleket. Vakítják a népet, hétköznapokon meg vontatókötélnek használják őket. -
xtremetuning
addikt
válasz
xtremetuning #19769 üzenetére
Egyébként hetedik hete nyomom szombat-vasárnap is. Kezd tele lenni a havasom, de legalább megérte. Jó leülni egy kis zenét hallgatni.
Tegnap éjszaka teszteltem a Yello - Touch of Yello dts-ét...hmmm
Megfűszereztem egy kis Logic 7-el. Yeah....Welcome to the Digital World...
-
xtremetuning
addikt
Még jó, hogy cseppet sem vagyunk offtopicok....
-
xtremetuning
addikt
Plusz ne felejtsük el, hogy járatás alatt még sokat változik a kábel hangja.
Akár jó - akár rossz irányba.
Tehát én 1-2 percnél 'picit' többet javasolnék... -
xtremetuning
addikt
Megelőztetek rosszcsontok....
-
xtremetuning
addikt
-
xtremetuning
addikt
válasz
sirfer #19624 üzenetére
Ahogy telik az idő, tanulunk, tapasztalunk. Nincs ezzel semmi baj.
Nekem az a szerencsém, hogy az, akinek a tudását próbálom magamévá tenni, időközben a barátom lett. Egy ártatlan hangfal vásárlással indult és én hülye leültem nála mozizni....
Ott átértékeltem mindent.
De vissza a szerencsére : én bármit elhozok(tam) tőle, ha feljebb lépek ő visszaszámolja annyiba, amennyibe vettem. Ez nagy segítség.
-
xtremetuning
addikt
Nnnnna.
Nekifutok mégegyszer, utoljára. Most beszéltem Bécivel és ő is félreértett, akkor pedig csak az én készülékemben lesz a bibi.....
SENKINEK nem ajánlom a cuccához mérten valószerűtlenül drága kábelt.
Csak annyit szeretnék elérni, hogy ne feltétlenül az "ökölszabályban" gondolkodjon, hanem abban (is), hogy az általa kiszámolt kábelezés kategóriájának eggyel, max kettővel feljebb található kábelei még hozhatnak a rendszeren.
Senki ne vegyen a konfigjához aránytalanul magas árfekvésben levő kábeleket, egy bizonyos szint után már nem fog hozni a rendszeren.
Ennyi.
Remélem sikerült. -
xtremetuning
addikt
válasz
xtremetuning #19586 üzenetére
Még valami :
Majd ha egy 200e forintos erősítőt összekötünk bármelyik cég REFERENCIA kábelével és meghallgattuk a hangját, csak azután fogod tudni megítélni, mit tud maximum. Addig, amíg szárítókötéllel hallgatod honnan tudod a határait ? Ezután beszélgethetünk az adott erősítő hangjáról.
Szvsz
-
xtremetuning
addikt
válasz
xtremetuning #19585 üzenetére
Ja és mindenkinek, aki a "félrevezető" írásom ellenére megértette a mondanivalóm lényegét, ajánlom, hogy nézegesse az apróhirdetéseket, mert a kis-középkategóriás kábeleknek nagy az értékvesztése, ezáltal aki feljebb lép, félár vagy az alatt szokta feltenni őket.
Múlt héten egy barátom BELÉPŐ szintű rendszeréhez sikerült vennem egy Furutech coax összekötőt 125 helyett 35-ért. Nem kicsit hozott a házimozija hangján.
-
xtremetuning
addikt
válasz
Vidala #19583 üzenetére
Akkor nem jött át a lényeg. Biztos én hibáztam.
Arra próbálok célozni,hogy ha egy 300000-es rendszered van, akkor a 10-20%-os ökölszabály szerint 30-60-at költs.
De könyörgöm, mi van ha veszel egy komolyabb kábelt ??? A hangon hozni fog ugyanúgy, legfeljebb nem éri meg. De a LEHETŐSÉG benne van.
Vagy azt hiszed, a cucc 20%-ért vett kábelnél kifújt, ez már nem lehet jobb ???Egy hazai igen-igen elismert barátom napi telefon kapcsolatban van a transparent audio fő fejlesztőjével. Ők megcsinálták a non-plus ultra kábelüket, beárazták, majd elkezdték lefelé butítani és így lettek szintezve.
Gondolod, hogy a Van den Hul, Audioquest stb... másképp csinálja ?
Azért mert %-ilag a Van den Hul Clearwatere (3600ft/m) fér bele az ökölszabályba, gondolod a d352 nem lesz jobb ugyanazzal a rendszerrel ????Én CSAK erről beszélek.
-
xtremetuning
addikt
Annak, aki egy 32"-os tívín nézi, lehet.
Természetesen mindketten tudjuk, hogy van, nem is kicsi.
Sokan az árat, ár-érték arányt magyarázzák, meg a cucchoz 10-20%, bla-bla...Azt, hogy iszonyatosan komoly tuning lehetőség bármelyik megvett rendszernél, fel sem fogják. Tisztelet a kivételnek.
Egy kis tanmesét már rég le szerettem volna írni, talán ez most jó alkalom.
Adott egy cég középkategóriás vetítője. X milla.
Van ugyanennek a cégnek egy referencia vetítője X milla x 3 !!!!!!!!!!!
A két gép közti különbség minimum 3 milla. (több, de maradjunk ennél az összegnél).
A középkategóriás kapott egy komoly tápkábelt 100.000
Kapott egy közép high-end hdmi kábelt 100.000
A komplett házimozi rendszer kapott egy csúcskategóriás hálózati tápelosztót (ez a táp kihat minden komponens képére illetve hangjára, de jelen esetben csak a vetítőre tett hatást vizsgáljuk). 600.000Tehát közelében sem vagyunk a referencia vetítő árának, mégis a végeredmény nagyon megközelíti azt.
Elhívtunk egy srácot, akinek ugyanez a középkategóriás vetítője van, és nem akart hinni a szemének, mennyivel jobbak a szinek, a kontraszt, a mélységérzet, arról nem is beszélve, hogy az addig egy bizonyos blu-ray film sajátjának tartott zaj (pixelesedés) nyomtalanul eltűnt.
Tehát ezekre a kábel (drága-nemdrága) dolgokra próbáljatok meg úgy is nézni, ha nem szeretnétek (tudtok) a nagy dolgokra (erősítő,hangfal, stb) többet költeni, akkor apránként egy egy kábel cseréjével mégis sokat tudtok javítani.
Igazatok van abban, hogy az alsó szegmensben ez még nembiztos, hogy kifizetődő, de a közép-felső kategóriában már simán használható lehetőség.Bár ha valaki vesz egy erőlködőt cirka 150-200e forintért, de nem szeretné (tudná) már lecserélni jobbra, akkor még simán elkölthet 6 méter kábelre (a frontokhoz) 30-60 e forintot a későbbiekben. Ez méterenként 5-10e forint, ami már nagyon sokat hozhat a hangon (és sok jó minőségű kábel kapható ezen az áron!), de mégis kigazdálkodhatónak tartom.
Nem muszáj azonnal, de utólag bárki össze tudja kuporgatni-szedni.Egész egyszerűen az a baj, hogy az emberek többsége (köztük én is) arra van szocializálva, hogy megveszi a nagy dolgokat és azzal kész. Eszünkbe sem jut, hogy a kábelezés legalább ennyire lényeges és fontos.
Kicsit sok lett, ezért bocsi, de már napok óta őrlődök , hogy ezt leírom.
-
xtremetuning
addikt
válasz
muzsikpeti #19535 üzenetére
Khmm.... én most nordostot használok....
-
xtremetuning
addikt
válasz
muzsikpeti #19382 üzenetére
Van egy-két név itt is....
-
xtremetuning
addikt
válasz
muzsikpeti #19358 üzenetére
"A transparens audio jó kábeleket gyárt"
Michael Framer (az egyik legjobban elismert amcsi high-endista) azt nyilatkozta anno egy pár éve : - sok évtized a high-endben eltöltött év után megtaláltam a kábeleim.
Ugyhogy ja-ja, nem olyan rossz....
Természetesen a Néhai srácról is csak jókat hallottam.
Fényezés : azt gondolom anyag + 30-40 forint.
-
xtremetuning
addikt
válasz
muzsikpeti #19341 üzenetére
Elég sok autót fényeztetek, nem hiszem, hogy nagy extra lenne...
-
xtremetuning
addikt
válasz
xtremetuning #19261 üzenetére
Egyébként lemezről, vagy vinyóról játszanád le ?
Mert én csak vinyóval teszteltem, azzal hibátlan. (...nálam...) -
xtremetuning
addikt
válasz
muzsikpeti #19251 üzenetére
Nem hagyjuk.
Egyedi lesz és késssssz.... -
xtremetuning
addikt
válasz
muzsikpeti #19247 üzenetére
Képzeld, majd amikor a zsír új electra első lépése nem a meghallgatás lesz, hanem a darabokra szedés....
-
xtremetuning
addikt
válasz
muzsikpeti #19244 üzenetére
Fekametál. Porsche lakkozással
-
xtremetuning
addikt
válasz
nyurga82 #19211 üzenetére
Egy idő után hiába minőségibb a hangfal, ha a kábel miatt korlátozva van a tudása....
...lehet erős autót venni, de jó minőségű gumi nélkül mit fog leadni a teljesítményéből az útra ?
Remélem érthető a párhuzamom :
- motor teljesítmény -> gumi -> aszfalt
- erősítő -> kábel -> hangfal -
xtremetuning
addikt
3 kiló felett én kötelezővé tenném, hogy az eladók elmondják :
- az erősítőhöz kapott 'gyári' tápkábellel lehetetlen a maximumot kihozni a termékből.
- amennyiben színpadot, teret és jelenlétérzetet szeretne kérem vásároljon normális tápkábelt (is) .
- mint ahogy elmondhatnák azt is, a készülék hanminősége erősen függeni fog a jövőben felhasznált kábelek minőségétől.Persze ez magyarország, örülnek, ha eladják a készüléket.
Az, hogy a tulaj a közelébe sem fog érni a hangminőségbeli tudásához...... -
xtremetuning
addikt
válasz
muzsikpeti #19221 üzenetére
Mutatok valamit, mert már létezik :
Sosem lesz ilyenem
Ez már mértéktelenül túlzás, őrültség. Ezért inkább az electra berylliumos centerénél maradok, csak lefényeztetem ugyanolyanra, mint a frontok.
Az utolsó lépésem pedig a hátterek electrára cserélése lesz.Egyébként köszönöm.
-
xtremetuning
addikt
válasz
ToxLee #19213 üzenetére
Azt gondolom mindegyiken nagyon sokat hoz.
Pont az a lényege, hogy amennyiben az erősítőd x forint és a kategóriában feljebb található lényegesen jobb hang általában x szer 2, akkor egy ilyen táp kábellel meg lehet közelíteni a következő szintet, ellenben az erősítők árkülönbségéhez képest az összeg elenyésző.
Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Felújított laptopok Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Bomba ár! HP ProBook 450 G6 - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- AKCIÓ! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest