- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Kis telefon hatalmas teleppel
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Google Pixel topik
Aktív témák
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
bajnokpityu #37562 üzenetére
Jah értem..
Rendben.
Működik.
Furcsa ez a space nyomogatás ahhoz, h indítsam a zenét..
Ha jól láttam ez is WASAPI-t használ, Én azzal használom a foobar-t is.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
bajnokpityu #37554 üzenetére
Ez valamivel "jobb", mint a foobar? Gondolok itt a hangminőségre pl.
Gondoltam kipróbálom, de indítás után láttam, h trial, plusz kell neki 1 restart is..
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Fejes Péter #37553 üzenetére
Azoktól sem kell túlzott csodát várni, de véleményem szerint azok azért jobbak, megbízhatóbbak, mint a Samsung ezenféle termékei....
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Fejes Péter #37549 üzenetére
Én ilyesféle rendszerből talán Panasonic-ot vennék.. Bár ajánlani azért nem nagyon mernék efféle rendszert.. Panasonic-okat hallottam szólni, ahhoz képest azokból "értelmes" hang képes kijönni.. Hasonlítani felesleges bármihez is.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Kíváncsiság jellegű kérdés... S/PDIF-en tényleg nem megy ki a 24bites hang? Tehát gondolok itt arra, hogy ha a dts hangsáv pl. 48khz 24bit, akkor az pl. coax-on, vagy optikán "csak" 48khz 16biten szól?
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
bajnokpityu #37415 üzenetére
Ez nem csak a Sony-ra igaz... Nameg, amikor több a negatív tapasztalatod egy bizonyos termékről, vagy egy gyártó bizonyos termék kategóriájáról mint pozitív, akkor elég nehéz megtörni azt, hogy másképp gondolkozz róla..
-
hackeeeee
Jómunkásember
Lehet, hogy az volt a "kavar", hogy akkor nem Sony dobozok voltak, nem tudom..
A hifik meg ugye megint más kategóriák..
Kérdés:
Ha egy pl. DTS hangsáv 48khz 24bites, de viszont az alapértelmezett kimenet 44khz 16bit, akkor értelemszerűen, ha az erősítő 48khz-t ír a hangsávra, akkor 24bit-en is szól? Csak mert ezt ugye nem írja az erősítő.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
nismoka #37391 üzenetére
Pár év alatt, Én kétlem, hogy megtanultak hifi cuccokat gyártani.. Sajnos, dehát vannak csodák.
Számomra a Sony, az a TV piacon bizonyított rengeteget, amit láttam a termékein, arra azt mondom, hogy oké, és akár merném is ajánlani bárkinek, hogyha megteheti, vegyen Sony TV-t, mert jók..
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
nismoka #37389 üzenetére
Hamarabb vennék egy Onkyo-t, Denon-t, HK-t mint egy Sony-t, a saját negatív tapasztalataim miatt, mint azért, mert 1 2 termékére azt mondják, hogy jó...
(#37388) bajnokpityu: Mozira lehet.. Annak idején asszem tán valamiféle koncert ment tesztként bent.. 5.1-es rendszerek voltak rákötözgetve az erősítőkre, igény szerint adott rendszert, ami megtalálható volt bent az üzletben, rákötötték.. Kíváncsiságból kértem a Sony után az Onkyo-t, és meglepődtem... hogy mennyivel szebb hangok jöttek ki az Onkyo-ból, mint a Sony-ból.. Valahogy nem volt magas, dinamikus, mondhatni erőtlen volt. Nekem nem tetszett... De ez tényleg nem ma volt, jó pár évvel ezelőtt, amikor mondhatni sokkal drágább volt egy HM cucc otthonra, mint most...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
nismoka #37385 üzenetére
Én még szépen szóló Sony terméket nem hallottam... Pedig volt közte pár erősítő, és komplett házimozi, és még akkoriban HiFi is...
Nem poénból állítom azt, hogy a Sony az TV-t gyártson, abban jók...
Annak idején pl. amikor a hifik is menők voltak, szinte a legdrágább kategóriában adta a hifijeit, közben a hangja szörnyű volt... Erősítőinél hasonlóképp tapasztaltam, hiába volt rákötve pl. JBL doboz, sehogy nem volt jó.. (akkori viszonylatban is több 100 ezer ft-os termékekről volt szó..) Átpakolták a dobozokat egy Onkyo-ra, szinte életre keltek a dobozok... És ezt nem egyszer tapasztaltam... pár év alatt meg kétlem, hogy megtanultak volna hifi termékeket gyártani...
Szal.. Személy szerint Nekem pozitív élményem nem volt a Sony-val audió terén.. Tehát, egyetlen egy hifi termékénél sem volt meg az az érzés számomra, hogy "Nekem ezt most meg kellene vennem", vagy valami hasonló...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
bajnokpityu #37380 üzenetére
A Sony gyártson TV-t...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Pgabor79 #37335 üzenetére
Szerintem meg ha ezt állítod, akkor nem foglalkoztál zenével..
Max csak hallgatod..
Aha, akkor ennek nézz utána egy kicsit jobban... Aztán gondold át a válaszod még egyszer.. Meg mint írtam, nézd meg Armin Mirage koncertjét és csodálkozz el azon, hogy mégis mikre nem képes a trance.. És ez hasonlóképp van jó pár zenével, amikor valós hangszerek segítségével vannak felépítve bizonyos ütemek, akkordok..
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Dorian #37174 üzenetére
Most nem azért.. de akkor még nem hallgattál igazi trance-t...
Mert oké, amikor egy techno pl. össz-vissz 3-4 sáv.. ott nincs túl sok minden, de a trance az kicsit más.
Meglepődnél lehet, hogy összességében abban hány hangszert találnál..
De persze, a live komolyzene, koncertek megint más kategóriák...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Chaser #36776 üzenetére
Itteni árat nem találok róla, most keresgéltem kicsit... ~78 angol font.
Segáz..
-
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
#09634560 #36688 üzenetére
Értem.
Mi ugye azt gondoltuk, hogy a Marantz az magasabb kategóriás erősítő a Denon-omhoz képest. Kicsit meglepődtünk a hallt hangok hallatán..
Kérdés ehhez kapcsolódon, az LPF/HDF freq. az a vágási freki a Marantz-ban? Csak, mert azt 80Hz-nál lentebb nem is lehet állítani, és asszem 120Hz benne a max.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
#09634560 #36683 üzenetére
Teljesen más volt a 1306 hangja a Marantz-hoz képest Nála.. Sokkal szebbek voltak a magas hangok, plusz voltak olyan hangok, amik a Marantz-al mondhatni elvesztek, hiányoztak, a Denonnál viszont megvoltak.. Fene se tudja. Meglepődtünk rajta.. Hogy milyen hangok jönnek ki a Denon-ból.
Pedig ugye ez elvileg "alsó" kategória.
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
hackeeeee
Jómunkásember
Nah, kapott egy reset-et a cucc, most annyit megcsináltam, hogy hangja legyen.. De majd holnap konfigolok..
Család már le is szidott, hogy miaz, hogy nem lesz rádió.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
hackeeeee #36594 üzenetére
Egészen pontosan:
Dolby TrueHD vagy DTS-HD HR/MA HDMI-n keresztül (PAP)
- Radeon HD 5xxx VGA
- GeForce GTX 460 768MB/1GB VGA (ffdshow Audio Decoder segítségével; a PowerDVD és a TotalMedia Theatre még nem támogatja)
- Intel Core i5/i3 (Clarkdale) processzor (csak H55/H57 chipset, fedélzeti HDMI-vel)Vagy szerez az ember egy olcsó kategóriás külső HD5K-s, 6K-s Radeon-t, és megvan mindkettő.. Lehet olcsóbb, mint a hangkártya.. Oké aláírom, ha csúcsra hajlunk, akkor kellhet.. De tudtommal a Radeonok hangjára sincs ok panaszra.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
priusz #36583 üzenetére
Hát, öhm.. Magát a konfigot kihozhatod annyiból simán.. Az extrák teszik drágábbá a htpc-t.. Tehát, ház, hangkártya, táv, ilyesmi.
Médialejátszóhoz bizonyos esetben még kell vinyó is, amiről beszélünk, és akkor már az sem 25k..
Kérdés, az erősítőt mennyi "értelme" van resetelni?
Annó amikor átvettem nem kapott resetet, mondhatni, hogy szerintem szinte sosem... Érdemes?
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Thuglife #36548 üzenetére
Elvileg igen.. Usb2.0-nál általában elég szokott lenni egy csati is.. Bár van olyan notebook, amelyiken nem mennek 1, csak 2 csatival, tehát találkoztam már olyan külső vinyóval, ami minden gond nélkül ment 1 csatival, de pl. bizonyos Asus notiknál kellett a 2 csati..
Ha hordozgatod, akkor a hosszabbító a legcélszerűbb megoldás.
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
medvezsolt #36438 üzenetére
Hát ha másban nem is, hangerőben szinte biztos, hogy veszel észre különbséget, szerintem.. Főként egy 1,5Mb DTS és pl. egy 384kbit-es DD hangsáv között.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
medvezsolt #36432 üzenetére
Nah meg, dts-ből Én nem nagyon láttam még 768kbit alattit.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Dorian #36296 üzenetére
Értem.
Akkor lényegében csak kábelt cserélni dobozon belül nem feltétlen érdemes, hanem ha neki áll az ember, akkor úgymond "mindent" csinálni kell.
(#36297) leonel: Nincsmit. Esetleg az Asus oldalán nézelődj, ott van teljes specifikáció a kártyákról, ott megleled, hogy mi is még a különbség.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Dorian #36294 üzenetére
Nem is úgy gondoltam, hogy mindegy a kábelezés..
Tisztában is vagyok azzal, hogy az is fontos.
Csak felmerült a téma erről, hogy esetlegesen a hangfalon belüli kábelek cseréje, akár már csak vastagabbra, ha vékony kábelek vannak benne, akkor mennyi javulást hozhat, vagy esetlegesen romlást.
(#36292) leonel: Maga a HDMI az egyik.. Meg annak idején mintha úgy olvastam volna, hogy az Essence inkább zenére való (de ez lehet hülyeség.. régen olvasgattam már róluk..
)
A lapról nem találok olyan képet, mint amilyet szeretnék, max ha neten van hozzá valahol kiskönyv, akkor meg kell nézni, hogy van-e rajta "külső" S/PDIF csatlakozó.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Warter #36289 üzenetére
Jaaaa. Értem!
Hát meglátjuk, továbbítom az itt kapott infókat, aztán meglátjuk, jutunk-e valamire.
Amúgy, tegnap beszélgettünk még kicsit, kíváncsi lennék a véleményekre.
Szóval, ugye beszélgetünk itt a kábelekről. Szóval, adott egy hangfal, oké mondjuk a márkás, minőségi dobozoknál nem nagyon hiszem, hogy ez a dolog fenn áll, de akkor is, szóval, tételezzük fel, hogyha a hangfalon belüli kábelezés nem pont megfelelő kábelekkel van megoldva, akkor arra hiába tesz az ember több 1000Ft-os kábelt, nem lesz jobb a minőség, igaz?(#36290) leonel: Először is, előfordulhat, hogy van Coax, csak hátlapra nincs kivezetve, venni kell hozzá kivezetést. Ezt meg kell nézni. Milyen lapról van szó?
Xonar után egy alaplapi recsegő? Hát a fene se tudja.. Én megoldanám valahogy, hogy beleférjen.
Sztem Essence, dehát ez szubjektív vélemény.
-
-
hackeeeee
Jómunkásember
Kíváncsiságból, erre Ti mit mondtok?
Készülékek hálózati kábelének polaritáshelyes bekötése.
A hálózati kábelt kétféleképpen lehet a konnektorba csatlakoztatni, de az egyik esetben mindig jobb hangot kapunk. A helyes állás eldöntése meghallgatással, vagy méréssel történhet.
A meghallgatáshoz válasszunk ki egy számunkra ismert akusztikus hangszeres felvételt, és ugyanazt a rövid zenei részletet hallgassuk meg mindkét kábelállásnál. Az egyik esetben "simább", analógosabb hangot hallunk, hosszabb lecsengésekkel, ez a jó állás.
A méréshez egy kézműszerre lesz szükség, amit váltófeszültség állásban használunk. Bekapcsoljuk a mérendő berendezést, majd a mérőzsinór egyik végét a mérendő készülék, RCA aljzatnak külsejéhez, másik végét egy földponthoz (konnektor, vagy elosztó földelése) kötjük, majd leolvassuk a feszültség értéket. A hálózati dugót megfordítva megismételjük a mérést. Az a jó állás, ahol kisebb feszültség értéket kapunk.
A mérés alatt minden vezetéket (audió és videó kábelek) húzzunk ki a mérendő készülékből !!! -
hackeeeee
Jómunkásember
Egyik ismerősöm kérdését továbbítom.
Szóval, adott nála egy Maranzt SR5600 erősítő, és egy MISSION M35, M33 , M3C2 (center), M3AS szett.
Az a "gond", hogy filmnél, a centerből jövő szöveg kicsit halk, viszont ha valami akció van, vagy ilyesmi, akkor az onnan jövő effektek elég hangosak. Ez normális, vagy valami beállítási gond lehet? +db-vel próbálkoztunk, de ugyan ez a jelenség áll fenn.
A kábelek Mission dupla szigetelt kábelek, mind2 oldalon banándugóval.
Előre is köszönöm a segítséget.
Aktív témák
Hirdetés
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- 130+131+132+133 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest