- Huawei P30 Pro - teletalálat
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xperia 1 VII csereprogramot hirdetett a Sony
- iPhone topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Honor 200 Pro - mobilportré
- MiLi MiTag, MiLi LiTag bluetooth trackerek
- Google Pixel topik
- Mobil flották
Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz
nebulo5 #10694 üzenetére
Egy CD-játszó hangjának jósága, leegyszerűsítve két tényezőtől függ. Először is a kiolvasástól, annak pontosságától, másodsorban a kapott digitális jel analóggá alakításának minőségétől.
Ez utóbbi akár ronthatja is a végeredményt, példa rá saját Pioneerom.
Az nem vitás, hogy a 300000 forint alatti AV erősítők D/A-ja nem audiofil minőségű. Megkockáztatom, hogy a félmilliósoké sem mindegyik. -
BBéci
legenda
-
BBéci
legenda
-
BBéci
legenda
válasz
vtechun #10658 üzenetére
Ízlés dolga, engem baromira idegesít az automatikus bekapcsolás. Zenéhez károsnak, tévénézéshez feleslegesnek tartom, mozizás elején és végén nem okoz fáradságot 1-1 gombnyomás, úgyis oda kell mennem a lejátszóhoz lemezt betenni, kivenni.
A magasra emelt kimenő jelszint okozhat zajosodást. -
BBéci
legenda
válasz
imibogyo #10664 üzenetére
A 10647-es hozzászólásodra válaszoltam, amiben Sancitól kérdezted, hogy szerinte az 508-as képes-e az általad kívánt műveletre.
Mivel én is csak a javasolt módon, a kezelési könyv letöltésével tudtam volna pontos választ adni, azt több okból nem vállalhattam. Nem hiszem, hogy ezzel vétettem a fórumozás szabályai ellen és kioktatást sem érdemeltem. -
BBéci
legenda
válasz
Villanyász #10642 üzenetére
Filmeket is le tudsz játszani a merevlemezről? Mert az is szerepelt a kérdésben.
-
BBéci
legenda
válasz
vtechun #10618 üzenetére
Visszaolvasással biztosan megtalálnám a részleteket, de most nincs hozzzá türelmem, ezért bocs!
Bár kifejezetten nem erre voltam kihegyezve, de még soha, semmilyen általad említett zajt nem hallottam az erősítőkön, pedig megfordult a kezeim özött pár tucatnyi.
Ezek után keresni fogom.Legjobban akkor jársz, ha olyanra cseréled a 308-ast, ami letesztelve, max hangerőn is totál kussban marad.
-
BBéci
legenda
-
BBéci
legenda
válasz
Thuglife #10500 üzenetére
Dinamikusnak tűnik, mert loudnesses a hangkép. Mélybasszusa nincs, valahol 80 és 150 Hz között nagyot nyom a szubláda, ami elfedi a hiányosságokat, persze csak a gyakorlatlan fülek nem veszik észre.
A Bose cuccok ugyanezt teszik, csak kisebb mértékben és jobb minőségben.Most éppen egy BOSE reklámpóló van rajtam.
-
BBéci
legenda
válasz
jayjay #10492 üzenetére
Monitorból a Silver klasszisokkal jobb a Bronze-nál, ahogy a két Polk sem egy kategória.
Mindenképpen hallgass meg néhány Nubertet és a kifutó Focalok, Quadralok között is akadnak szuper vételek.
Azért nem Canton Ergót vettem, mert macerás lett volna behozatni, akkor még nem voltunk EU tagok. 3 éves modelleket féláron lehet kapni. -
BBéci
legenda
'71-ben, vagy '72.ben kaptam az MK21-est, amit egy behemót BRG váltott, a 4 tolópotméteres, sztereó.
Kazettás magnóm most is van, egy Pioneer CT-S910 típusú. 1995-ben 999 DM-ért árulták, az utolsó darabot sikerült megvennem féláron. 3 motor, 3 fej, kettős szalaghúzó tengely, szalagkalibrálás meg hasonlók. -
BBéci
legenda
válasz
sanyi0629 #10452 üzenetére
Lehet élvezni a szárazkenyeret is, ha nagyon éhes vagy és nincs más.
a '70-es évek közepe táján, Sokol rádióról vettem fel zenét MK21-es magnóra úgy, hogy a hangszóróra tapasztottam egy mikrofont és élveztem az eredményt, pedig heti 2-3 alkalommal hallgattam élőzenét, koncertet, volt összehasonlítási alapom.
Azóta sokat fejlődött a technika, ma már nem csak a hangszórókábelek minőségére, hanem a tápkábelre, elosztóra is figyelmet fordítunk, hogy még jobb legyen a hangzás.
Ezzel együtt, az életünk csupa kompromisszum, házimozi erősítőn hallgatunk zenét, méghozzá nem 2,5 milliós (8800 euró) Lexicon RV8-ason, hanem esetleg belépő osztályún.
Általában felébe, harmadába kerülő sztereó erősítő képes ugyanolyan zenei hangminőségre, mint egy AV receiver. -
BBéci
legenda
válasz
sanyi0629 #10439 üzenetére
Alapjaiban jó az elképzelésed, de azt tudnod kell - már többször leírtuk - a 80000 forintos házimozi erősítők nem alkalmasak igényes zenehallgatásra. Egy ugyanannyiba kerülő sztereó erősítő már igen.
A meglévő hangdobozaidról hogyan mondjunk véleményt, ha nem tudjuk a márkáját, típusát????? Az erősítő nem tud tönkremenni tőle, inkább a fordítottja képzelhető el.
Azt szintén nem tudjuk, hogy most milyen erősítőt használsz, extrém esetben előfordulhat, hogy jobban szól, mint amit venni fogsz. -
BBéci
legenda
válasz
imibogyo #10438 üzenetére
Úgy látszik nem érzékelted vtechun hozzászólásában a gúnyt. Inkább lebeszélne arról a szettről, ahogy én is. Fingilingi hangszórók, komolytalan az egész.
Gyanítom, abban a rendszerben az erősítőn volt vágva a mélytartomány, azért kevesellted szubláda nélkül a mélybasszust.
Rengeteg smooth jazzt hallgatok, egyik kedvenc stílusom, eszembe nem jutna a mélyládát bekapcsolni. -
BBéci
legenda
válasz
vtechun #10380 üzenetére
Ha 80 hertzre állítva nem jó a hang, ott valami nagyon nagy baj van.
Mint említettem, saját Yamahámon 40-re (az a legalsó állás) szoktam állítani a keresztváltót és a reflexnyílásből kiáramló levegő lebegteti a nadrágszáramat. Ez nem vicc halálosan komoly. Egyik kollégámat megvicceltem, nézegetett az asztal alá, mi fújja a lábszárát, pedig 3,8 méterre volt a láda.
Látod, kellene a hangnyomásmérő!
Felejtsd el a 120-at örökre!!!
-
BBéci
legenda
válasz
BigG.(nnnnn) #10372 üzenetére
Ez sem jó, csak Pro Logicos, nincs digitális bemenete, DD és DTS dekódere.
-
BBéci
legenda
válasz
nebulo5 #10369 üzenetére
A tüskék előnye abban is megmutatkozik, hogy a doboz stabilabban feszesebben áll a padlón és szerintem ez a legfontosabb. Működés közben a membrán és a lengötekercs elrugaszkodik a mágnestől, kosártól, doboztól. Egyáltalán nem mindegy, mennyire stabil az alap a startkő.
Puha sárból mekkorát tudna ugrani egy magas vagy távolugró? Bizonyára feleakkorát, mint szilárd talajról.
Magyar hifis körökben gyakoribb az állványos hangdoboz elnevezés, mint a polcsugárzó, ami nem véletlen. Sajnos most az én háttérsugárzóim polcra kerültek, éppen keresek alájuk valami tüske helyettesítőt. Azt hiszem, gyurma lesz belőle, (nem vicc) esetleg talpára állított, hegyes rézkúp. -
BBéci
legenda
válasz
jayjay #10348 üzenetére
KEF-ből és Heco-ból nem írtál konkrét típusokat, így nem tudok mit mondani.
A Canton Ergo széria a kedvenceim közé tartozik, de a Monitor Audio Silver sorozat is tetszik.
Polk RTi A dobozokkal is együtt tudnék élni, bár kicsit erőszakosnak szoktam nevezni a stílusukat, inkább rockzenére alkalmasak, mint akusztikus jazzre. -
BBéci
legenda
válasz
BigG.(nnnnn) #10351 üzenetére
Az a Pio egy őskori lelet, felejtős!
-
BBéci
legenda
válasz
PLaci58 #10362 üzenetére
Ha a magassugárzók nincsenek a füleiddel egy magasságban, megette a fene az egészet!
A szekrény teteje az egyik legrémesebb hely hangdobozok számára. Oda befőttek valók.
Nálam a háttérsugárzók állványa tüskékben végződik. Picit megfúrt egyforintosokat tettem alájuk, hogy ne álljanak bele a bükffa parkettába.
Egy ideig az állvánnyal megegyező magasságú könyvespolcon álltak. Áthelyezés után csökkent a mélytartomány ereje, de sokkal precízebb, megfogottabb lett. A felsőbb régiók tisztábbaká, a hangszerek elkülöníthetőbbé váltak, nem egy masszát hallottam. -
BBéci
legenda
Igen, ennyit érnek.
10 centis hangszóróktól még a specifikált 90-100 Hz alsó határfrekvencia is szép teljesítmény (lenne). 15 nm-nél nem nagyobb szobában talán elfogadhatóan szólnak.
Többször leírtuk, hogy az erősítő árának legalább kétszeresét kell 5.1 szettre költeni, ha ki akarjuk aknázni minden képességét. -
BBéci
legenda
válasz
falco5 #10322 üzenetére
Nem lehet aszerint osztályozni, hogy elbírja-e az erősítő a hangdobozokat. (fala a háznak van)
Persze akadnak kivételek, mint a Dynaudio dobozok, mert hatalmas erősítő teljesítményt igényelnek. Remekül szólnak, viszont elég drágák.
A linkelt Heco nem rossz, megéri az árát, viszont a frekvenciaátviteli adataiból gyököt kell vonni. Iszonyúan túloznak, mint mindegyik Recoton gmbh. termék esetében.
Ha jól választasz hangdobozokat, akár 10-15 évig nem kell lecserélni azokat. -
BBéci
legenda
válasz
#09634560 #10282 üzenetére
A 100000 forint alatti mélyládák frekvenciagörbéje 50 Hz körül kezd esni, 25-ön már csak vizuális élvezetet képesek nyújtani, látható a membrán mozgása. Amelyik 30-ig lineáris, az már felső közép, vagy inkább csúcskategória. Külföldi tesztekben láthatsz szép fekigörbéket.
Érdemes kipróbálni egy tesztlemezzel, én minden kezemügyébe kerülő ládával megteszem. -
BBéci
legenda
Semmiképpen nem pénzkidobás, vedd meg, majd meghallod, mennyire igazam van.
Az Audyssey kényszerből állította alacsonyra a vágási frekvenciákat, hiszen nincs mélynyomó a rendszerben.
PSW 125 brummog haverom RTi A9 frontjai mellett és teljesen rendben van a hangzás, határozottan jót tesz a szubláda, pedig nem mélyhiányosak azok az állódobozok. -
BBéci
legenda
válasz
#09634560 #10261 üzenetére
A wattokkal egyáltalán nem értek egyet. Igazából lehet 200-ból is nagy hangot kihozni, meg 1200-ból is.
Nálam, 23 négyzetméteres nappaliban 1200/2400 wattos kicsike dohog, ha tehetném, örökre itt tartanám.
A membránméret legalább annyira fontos, mint a wattok, no meg a hangszóró érzékenysége, hatásfoka.
35-55 nm közötti szobába legalább 38 centis (15"), vagy inkább 2 db 30-as kell a tisztességes mélyhangokhoz, egyenként 500 watt körüli teljesítménnyel. 40 nm fölött már ajánlott a 18"-os membrán. Ezeket átlagos, 2,7-3 méteres belmagassághoz számoltam.
Szerintem. -
-
BBéci
legenda
Ezt én is elfogadnám.
-
BBéci
legenda
válasz
Dorian #10184 üzenetére
A túl nagyról eszembe jut a Velodyne DD15, amit bő egy hónapig nyüstöltem 23 négyzetméteres nappalimban. Beállította magát és az erősítőmet úgy, hogy ne tűnjön soknak, túlzottnak a szubtartomány. Mondjuk 1,1 millió forintért már el is vártam tőle.
Az kétségtelen, hogy az SPL 1200 Ultrát jobban ki tudom használni. -
BBéci
legenda
válasz
defiant9 #10158 üzenetére
Azt az optikai kábelt, aminek métere 1000 Ft, inkább nem szeretném használni.
Egy 4000 forintos koax (hang)minőségét tízezres optikai képes produkálni.Tegnap részvettem egy QED kábelekről szóló előadáson, kaptam ajándékba egy 1 méteres HDMI madzagot, persze a belépő, Profile szériából, 6600 Ft a fogyasztói ára.
Rövidesen letesztelem a nálam lévő többivel együtt.
Érdekes dolgokat tudtam meg a HDMI-kről. -
BBéci
legenda
2005-ben a Panasonic vendégeként utaztam ki Berlinbe az IFA-ra. A Pana standján kérdeztem egy (a kitűzője szerint) mérnöktől, miért csak optikai kimeneteket szerelnek a lejátszóikra. Nem tudott válaszolni, de azt elismerte, hogy hiba, mert valóban jobb minőséget ad a koaxiális. Ha jól tudom, a mostaniakon már az is megtalálható.
Másnap az újságírók számára rendezett szemináriumon a ferdeszemű főmuftiktól is kérdeztem, indokot Ők sem tudtak mondani. Alighanem optikaival (50 centtel) olcsóbban tudták előállítani a készülékeket. -
BBéci
legenda
válasz
Dorian #10070 üzenetére
Komolyabb, drágább erősítők mindegyik csatornára/hangdobozra külön vágási frekvenciát (és egyebeket) képesek beállítani.
Nem hinném, hogy kivételes hangdobozokkal rendelkezem, az automatikus EQ-k mégis mindegyiket LARGE-nak szokták mérni.Évekig használtam a 40 hertzes minimum állásban a mélyládám frekvenciaváltóját, miközben a frontok megkapták az egész tartományt, vágás nélkül. Most a Velodyne SPL 1200 Ultra beállította saját magát, ennek ellenére a frontokra jutó jeleket nem vágom. Egyesek szerint ez marhaság, de nekem tetszik.
-
BBéci
legenda
válasz
Thuglife #10060 üzenetére
"a 100 Hz jobban áll a frontoknak"
Ez miként kell értelmezni? Csak a 100 Hz fölötti tartományt szólaltatják meg a frontok???
A lehető legmélyebbre célszerű állítani, amit a hangszórók elbírnak. Vagy 80-ra az összeset, THX előírásoknak megfelelően.Nem a mikrofont spórolták ki a 308-asból, hanem az egész önbemérő szolgáltatást.
-
BBéci
legenda
válasz
ToxLee #10017 üzenetére
A felsoroltak közül nekem a KEF és a Monitor tetszenek leginkább, barátomnak éppen ez utóbbit javasoltam a NAD BD-játszó/AV receiver pároshoz.
A Polk RTi A3 is hasonló árkategória.(#10030) nyunyu
A Streamaudiónál rengeteg Onkyo megtalálható, meghallgatható.(#10027) Zozzy
Halkan csak az igazán jó rendszerek képesek szépen szólni. -
BBéci
legenda
Hogy gondoltad? Erősítő nélkül?????????????
A BD-játszók analóg kimenetét csakis erősítők analóg bemenetéhez lehet kötni. Két esetben ajánlott ez a megoldás.
1. Nincs az erősítőben HD dekóder.
2. Jobb minőségű a BD-játszó dekódere, mint az erősítőben lévő.A hangszórók meghajtásához áramra van szükség, méghozzá nem is kevésre, amit az erősítők képesek előállítani.
-
BBéci
legenda
Akkor stabil, ha 4 tüskén áll. A linkelt tartóval nincs normálisan alátámasztva a négy sarkán, tehát a doboz képtelen lesz olyan hangzásra, mint normális állványon. Az én szememben egy fillért nem ér az efféle konzol, nem hifihez, házimozihoz, hanem teremhangosításhoz való.
SZVSZ. -
BBéci
legenda
válasz
Rejtőfan #9943 üzenetére
A linkelt erősítők és amit megvettél valóban remek darabok, bennem fel sem merülne a kérdés, hogy Onkyo 507-est (vagy valami hasonlót) vegyek, amikor a Denon 3805-öst kínálnak 88000 forintért. Magasról letojnám a HDMI bemenetet, illetve annak hiányát és analóg kimenetes BD-játszót kötnék hozzá.
A Rotelt is melegen ajánlom!
Ezekhez viszont végképp súlyos hiba, vagy inkább bűn lenne 100-150000 forintos 5.1 hangdobozszettet kötni. -
BBéci
legenda
7.1-nek csak akkor van értelme, ha legalább másfél méterre mögötted tudod elhelyezni a surround back dobozokat. Szerintem akkor sem túl sok benne a poén, kevés az ahhoz illő film. Jó minőségű dipólokkal hasonló hatást érhetsz el.
Visszatérve az eredeti felállásra, inkább gyűjts még némi pénzt egy minőségibb hangdobozszettre! -
-
BBéci
legenda
Az valóban nem észérv, hogy az ember többször, több készülékkel kipróbál valamit, majd elmeséli a tapasztalatait, de egy vitában azért súlyának kell lennie.
Azt sosem állítottam, hogy az önbemérő rendszerek tökéletes munkát végeznek, lehet, sőt szükséges ellenőrizni és szükség esetén felülbírálhatóak, ám nem csak fülre és kellő gyakorlattal a hátad mögött. Rossz példa erre egyik topiktársunk, aki sok éve koppanásig feltekert hangszínszabályzókkal hallgat(ott) zenét.
A Velodyne-ok, különösképp az SLP Ultra nem csak az önbeállítás miatt eszméletlen jók, kell ahhoz más is. Kikapcsolt EQ-val is verik a (hasonló összegért kapható) mezőny nagyrészét. -
BBéci
legenda
Ne sértődj meg, nem támadásnak szántam!
A hangtechnikusok, hangmérnökök műszerekkel dolgoznak, ahogy George Lucas Skywalker Ranch-án, a THX tanfolyamon is azt oktatják, hogy hangnyomásmérő nélkül ne kísérletezzünk egy házimozirendszer beállításával.
Példának okáért az Audyssey és az MCACC mindegyik hangdobozra (most bajban vagyok, nem emlékszem pontos számokra) 7-12 sávos ekvalizátorral állítja be a lineáris hangátvitelt.
Ezt lehetetlen fülre belőni, pláne nem 5-7 hallgatói pozícióra. -
BBéci
legenda
Digitális kábeleket saját magam (is) teszteltem, de azokról nem olvashatsz, ezért javasoltam a neten fellelhető írások böngészését. Nem vitatom a digitális átvitelben való jártasságodat, azt viszont kétlem, hogy végeztél volna összehasonlító teszteket különböző kábelekkel, mert akkor most nem vitatkoznánk.
Azért nem válaszoltam a phono kérdésre, mert abban a témakörben nem érzem magam kellően jártasnak. Sosem állítottam, hogy mindenhez értek. Ez elég súlyos hiba, vállalom az érte járó szidalmakat, minősítést, ledorongolást. Az LP-t sosem szerettem, bár használtam, hallgattam róluk zenét.
Sokszor mobiltelefonról netezem, egyrészt elkerülheti a figyelmemet néhány hozzászólás, másrészt nem válaszolok mindenre, mert nehézkes (nem qwerty billentyűzetes) rajta az írás.
Mit nevezel leszólásnak? Szeretném a továbbiakban elkerülni ezt a hibát!
Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest