- Realme GT 2 - aláírjuk
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- iPhone topik
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Telekom mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
Aktív témák
-
vtechun
veterán
-
vtechun
veterán
szia, bar nekem csak egy gagyi 308as van ,de gondlom hasonlo logikaval mukodik.
elvileg a meenuben asszem 2. vagy 3. menupontban lehet megadni hogy melyik hdmihez melyik digitalis hangot hasznalja, lehet es az upc eseteben koaxra vagy optikara van allitva, ill. hdmi setupban lehet beloni hogy a tvre is menjeni-e ki a hang
-
vtechun
veterán
jah, csak valamit összekevertél
a 307-es valóban nem tudja szétválasztani a képet és a hangot, viszont nem is rendelkezik 1.4-es HDMI-vel.
a 308-as tudja mindkettőt. Szóval picit félrevezető lehet ez :
HDMI 1.4, de nem tudja a képet és a handot szétválasztani,
mert ez, így, együtt nem helytálló
amelyik tudja a HDMI 1.4-et, az szét is tudja a hangot és a képet választani...
-
vtechun
veterán
Elvileg Manual_TX-SR308_En.pdf ez a leírása. Ebben én nem látok sehol sem mérőmikrofonos részt. a 307-es leírásában még volt
-
-
vtechun
veterán
válasz
hétalvó #9614 üzenetére
csíptetős hangfalcsati miért olyan nagy hátrány? amilyen kábel befér a csíptetőbe, az bőven elég is ehhez a teljesítményhez.
mit takar az, hogy IC-s a 308? az 507-es nem az? ha nem az, akkor milyen?
Az miért hátrány, hogy 310 wattot vesz fel? Kisebb teljesítménye van nem? maximum a hatásfoka lehet rosszabb, de azt nem említetted, meg annyira nem is mérhető szvsz...
Nekem megvan a 308-as, eddig semmi bajom nincs vele, kezdetnek nem hiszem, hogy túl rossz választás lenne, viszont én is 507-est vettem volna - ha nem lenne hiánycikk.
minden állítás az én véleményemet tükrözi, nem tényként kezelendő
Kérdéseimet komolyan gondolom
ui: megrendeltem 5-ös szériájú Ati vidkarit
HD feliratot akarok látni az erősítő kijelzőjén
-
vtechun
veterán
nah archlinuxon megy mar dts/ac3 passthrough is
es mennyivel keveseb procit eszik mint ubuntun, hmm
-
vtechun
veterán
szerintetek egy ilyen gigabyte_gv_r545oc_512i_hd5450_512mb_pcie alkalmas már HD audio kivezetésére?
-
vtechun
veterán
307-es onkyohoz volt meromikrofon? mert a 308asban nincs... sajnos
hazamegyek ,radugok a gepre egy usb winyot ,arra rakok archlinuxot, es megprobalok raheggeszteni egy xbmc-t, hogy menjen a passthrough faszaul
-
vtechun
veterán
milyen kábel kell ahhoz hogy összekössem az erősítő koaxialis bemenetét a hasonló kimenettel ami az alaplapon van? nem értek hozzá, sima RCA is elég?
nem megkövezni! csak mert lehet hdmi nem tetszik a cuccnak és egyéb digitális kimeneten simán menne a hang
közben hallgatom most a live xbmc-vel Antonio.Vivaldi-The.Four.Seasons.DTS.1536.kbits.48 kHz.16-bit.5.0 -t
még ezen a hót gagyi hangszórókon is egy élmény, akkor milyen lesz a mission szetten?
-
vtechun
veterán
nem is adom fel, de masik geprol, hd 4550-el sem volt hd hang, power dvd 9-el meg totalmedia theatre-vel is probaltam...
majd lehet kolcson kerek vkitol egy hw-es medialejatszot, hatha abbol elojon
viszont ez a dts neo:6 egész szép eredményt tud egy sztereo forrasbol kihozni
-
vtechun
veterán
van egy olyan érzésem, hogy a linux/xbmc páros htpc-m egyelőre sztereó hangot ad ki magából HDMI-n... gondolom, ha dts neo:6 -ot ajánlja fel, az meg elvileg leírás alapján sztereóból táplálkozik
-
vtechun
veterán
válasz
soma165 #9534 üzenetére
szia, felraktam ezt a lejátszót, de sehogy sem akar hd hang kimenni, ati radeon 4550 a videokartya.
dts-t ír ki csak az erősítő.
truehd-nál meg csak vmi dolby jelet.
hm, nem is értem miért vettem alapnak, hogy megy majd a HD hang
erre linuxon meg a sima passthrough sem megy....
-
-
vtechun
veterán
na, megvan a 308-as Onkyo. Ürüm az örömben, hogy egyelőre linuxon nem nagyon akar menni a dts/ac3 passthrough. Szóval ott valami PCM-et ír ki az erősítő.
winen megy minden, dts-hd dolby truehd is.Szóval tetszik, csak egyelőe ahogy nézem, linuxon lejátszónak hiába adom meg, hogy dts/ac3 képes erősítő. Failed to initialize audio device-t ir
ez még lesz egy kör..
-
vtechun
veterán
jah, csak más nem nagyon játszik, ennyire szélen nem gáz a surround? bár lehet benne valami, mert most pont majdnem a fejem fölött van és nagyon kihallatszik amikor szól, hiába szól mindkettő, csak egyikből hallom és idegesítő...
5.1 lesz, hdmi kábellel az erősítőbe, majd onnan a tv-be, remélhetőleg megcsapolva a hangot
-
-
vtechun
veterán
1 héten belül nálam lesz az erősítő, és másik szobába is kell költöznöm, a linkelt kép-en látható a szoba, az ággyal és a szekrénysorral. Hova lenne szerintetek érdemes rakni a dolgokat?
-
vtechun
veterán
köszi, közben én is kihámoztam valami hasonlót belőle, de tényleg felmerül az emberben a kérdés, mi értelme van ilyen esetben a HDMI be/kimenetnek?
Talán "elosztó" funkciót tölthet be, ha pl. a TV-n csak 1 HDMI bemenet van, de akkor is parasztvakítás... manapság melyik TV-n nincs legalább 2 HDMI csati?
If you want to listen through the speakers connected to the AV receiver, in addition to an HDMI connection,
you’ll also need to make a separate analog or digital audio connection.
^^ ^^
Ez szerepel a 307-es leírásában. Gondolom ez jelöli az adott problémát.Ilyen nincs ugyanazon szekcióban a 308-as manuáljában.
-
vtechun
veterán
nekem egyelore csak tv-m meg monitorom van hdmi-s ,de miert kellene megjelenni a gepen az erositonek mint valaszthato audieszkoz? nalam siman HDMI -t kivalasztva van hang a monitoron, gondolom erositonel is hasonloan kell mukodni, csak erositon kell kivalasztani a megfelelo bemenetet... de hetfon veszem at a 308-ast, 3 eszkozt fogok rakotni kapasbol HDMI-vel
-
vtechun
veterán
nekem egyelore csak tv-m meg monitorom van hdmi-s ,de miert kellene megjelenni a gepen az erositonek mint valaszthato audieszkoz? nalam siman HDMI -t kivalasztva van hang a monitoron, gondolom erositonel is hasonloan kell mukodni, csak erositon kell kivalasztani a megfelelo bemenetet... de hetfon veszem at a 308-ast, 3 eszkozt fogok rakotni kapasbol HDMI-vel
-
-
vtechun
veterán
válasz
Thuglife #9325 üzenetére
ahogy nézem 50 ezres kategóriában már van választék mélynyomókban. Mivel még nem volt ilyenem azért kérdezem, hogy ezek mindegyike automatikusan kikapcsol hosszabb ideig tartó nemhasználat után? Vagy ez nem alapszolgáltatás? Mert néztem ezt a Clarus Charon Sub mélynyomót, ennek szerepel a leírásában.
-
vtechun
veterán
magnat omega 250 melynyomo megfelelo-e a mission mv 8 es onkyo 308 -as parosa melle?
ennel jobb az infinity classia psw8? jobban illene a kepbe?
Thuglife: Neked milyen erositod/melynyomod van a mission mv 8 melle?
-
vtechun
veterán
nah, elírták az árat, úgyhogy mission hangfalam 72 ezerért most nem lesz
De erősítő (Onkyo TX-SR308 ) hétfőn átvehető.
pár napig még a kis Oriont fogja hajtani.
jut eszembe, tegnap néztem egy HD filmet, magyar AC3 hangja valami pocsék volt, nem győztem mélyből visszavenni, hogy ne dübörögjön irreálisan. Angol DTS perfekt volt. Na itt se a 2 kódolás közti különbség volt a probléma. Nem tudom mivel nyújtották... kódolták át. De jelentősen rontotta az élvezeti értékét. Meg kellene tanulnom angolul és akkor nem lenne ilyen gondom, vagy esetleg ha megéri nyújtom én a hangot.
Gondolkozom még, hogy kérek a barátnőmtől kölcsön a hangfalra a fizetésig
-
vtechun
veterán
nah, megrendeltem a Mission Mv 8-as szettet. talaltam egy helyet ahol az akcios 90 koruli arnal is joval olcsobban van meghirdetve .remelem nem eliras es tenyleg megkapom ennyiert.
-
vtechun
veterán
Jól látom, hogy ezen az Onkyo TX-SR 308 -ason nincs analóg 5.1 bemenet? Érdekes.
-
vtechun
veterán
-
vtechun
veterán
rendben megnéztem helyszínen, tök műanyag dobozok, nem vettem meg, ami most eléggé tetszik - ezekután - az a Mission MV 8 5.0 szettje. Eleinte nem tetszett a külseje, most viszont eléggé bejön
Ez megfelelő lenne a 308-as Onkyo mellé? Amire szintén kell lehet heteket várnom. Komolyan mér tűkön ülök, megcsináltam HTPC-t is HDMI hangkimenetre, nehogy ez legyen már akadály.
-
vtechun
veterán
válasz
vtechun #9157 üzenetére
na,olvasgattam review-kat erről a Clatronic LB 796-as hangszóróról, és nagyon jó ár/érték arányt írnak. Megyek is a Metro-ba és asszem megveszem. Úgyse akarok egy audiofil rendszert kiépíteni
Aztán majd beszámolok róla
-
vtechun
veterán
Ez a clatronic hangfalparos nemtom mennyire felelne meg a kis koltsegvetesu otthoni hazimozi projektemhez. [l=http://www.clatronic.de/product_info.php/info/p1651_LB-796-loudspeaker.html]d
na, mobiloperabol nem nagyon megy a linkeles
-
vtechun
veterán
Itt rendeltem meg a cuccot. Előbb hívtam fel őket. Remélem azért hamarabb sikerül behozni az országba. Érdekes, hogy elvileg még a nagykerben (tudnám ki az Onkyo nagykere/forgalmazója) sincs. Angol amazonnál április 7.-től elérhető. Gondolom itt csak ennél később lehet. 608-as angliában is egy nappal később jön.
-
vtechun
veterán
Nézegetem az Amazon angol oldalát, ahonnan elvileg már mi is rendelhetünk dolgokat.
Ezt a Sony SS-F6000 hangfalpárt egész olcsón az emberhez vágják. Ennyire gyenge lenne mint amennyire az ára mutatja?
-
vtechun
veterán
latok nehany leirasban bemero (beallito) mikrofont az Onkyo 308-as erositohoz is. ezt hogyan kell elkepzelni?
-
vtechun
veterán
Sziasztok!
Leendő Onkyo TX-SR308 -as erősítőm mellé megfelelő lehet-e ezek közül valamelyik? Vagy van értelme drágábbat venni?
-
vtechun
veterán
válasz
#09634560 #9035 üzenetére
hangfalat egyelőre nem veszek, az lesz majd a következő nagyobb kiadás. az marad a régi - kicsit szégyellem - Orionos hangcucc, rákötve erre
aztán sürgősen lecserélem majd azt is
vmi komolyabbra, ez a Mission MV 8 kezd tetszeni
Ára sem vészes, teljesítményben, meg egyéb dolgokban is illene az erősítőhöz.
Remélem egyébként, hogy ha a héten nem is, de jövő hét elejére megkapom az erősítőt. De sajnos sok reményt nem fűzök hozzá. Lényegében senki sem tud semmit, látott már valaki ilyet (Onkyo TX-SR308) élőben egyébként?
#9037 :
Egyébként kell a 7.1 neked? Ill. mire kellhet/jó ez a felkonvertálás? Ennek nem látom értelmét, amolyan parasztvakításnak gondolom.
-
vtechun
veterán
sziasztok, megrendeltem az Onkyo TX-SR308-ast. Tájékoztattak, hogy még bizonytalan a szállítás. kérdezem, látott ilyet mér valaki, valahol élőben? mert gyanús nekem, hogy csak az árlistákon szerepel, sehol sem kapni egyelőre.
-
vtechun
veterán
hello, megkapom a héten a fizut, akkor szerintem megvezsem az Onkyo TX-SR308-at
Ennél jobb újan, ilyen áron úgy sincs. Szürkében nem nagyon tetszik, de lehet azt is bevállalom
-
vtechun
veterán
sziasztok, nézegettem leírásokat és érdekelne, hogy az Onkyo SR-TX308 és a Denon AVR-1610-es között van-e komolyabb minőségbeli különbség? Árban kb. egy szinten vannak. Ami miatt kicsit az Onkyo felé húz a szívem, az a HDMI 1.4 , ami esetlegesen jól jöhet majd a jövőben, ha veszek egy 3D TV-t
A Denon mellett meg az szól, hogy mintha "komolyabb" név lenne a piacon...
-
vtechun
veterán
-
vtechun
veterán
annyit kérdeznék, hogy ha egy erősítő nem tudja a DTSHD-t meg a DolbyTRUHD-t, akkor abszolut meg sem szólal, ha ilyen hangot küldök rá? vagy esetleg "lebutítja" ?
másik kérdésem meg az, hogy hallottam valami olyasmit, hogy hdmi bemenettel rendelkező erősítők nem midnegyike képes feldolgozni a hdmi-n érkező hangot? jól értem ezt? vagy csak az volt a probléma ezekkel, hogy leválasztani nem tudják, és a TV-nek csak a képet továbbküldeni?
mert ha ez utóbbi, akkor különösebben nem gond, de ha nem tud hdmi-n nekem pl. DTS hangot fogadni és azt feldolgozni, akkor sok értelme nem nagyon van
-
vtechun
veterán
hi, a Metro-ban jártam és ott láttam ezt a Clatronic párost. 20k az ára. Nagyon gagyi lenne ez szerintetek frontnak? az Onkyo TX-SR308 -hoz?
pontos adataira nem emlékszem, 160-300 watt körüli értékek is voltak rajta.
-
vtechun
veterán
Szia!
Én a Wharfedale Vardus VR-300 5.0 -t választanám, már csak a kinézete miatt is
-
vtechun
veterán
szia, én is e két erősítő között vacilláltam, de ugye a 308-as egy új, 507-es meg kifutó széria.
HDMI 1.4 az előnye a 308-nak a 507-el szemben, árban hasonló. 507-es eléggé nehéz beszerezni, szerintem érdemesebb a 308-asban gondolkodni. szvsz.Hangfalat egyelőre én sem veszek, meglévőt (20 ezres Orion szett
) használom (míg ki nem ütöm)
Aktív témák
Hirdetés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Melyik tápegységet vegyem?
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Kutya topik
- Okos Otthon / Smart Home
- Trollok komolyan
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- PlayStation 1 / 2
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Amazon Kindle
- További aktív témák...
- Intel ES Core i5-3470 4-Core 3.2GHz LGA1155
- Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Essential robotporszívó feltörlő 2db 1999 Ft
- Eladó ÚJ Intel Core i3 10105F bontatlan dobozos processzor 3 év garancia 27% áfa
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF-MT / i5 8-9-10 gen, Hp EliteDesk 800 G4 / Win11- Számla, garancia
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest