- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A15 5G - válts belépőt!
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
Aktív témák
-
Felhívtam a StreamAudio-t és mondták, hogy 1/2-nél ne nagyon menjek feljebb, mert az erősítőből kapott jelett sokkal jobban "felhangosítja" amit már nem bír leadni és ez okozza a pattogását. Most fél hangerőnél áll és -10.0dB-en nem észlelek semmilyen kellemetlen zajt. Ennyi volt, hogy túl lett vezérelve.
Üdv,
Vik -
Hát akkor el vagyok veszve, vigyem vissza a StreamAudiohoz, mert 2/3-os volume-on és az erősítőn a -10.0dB hangerőnél pattog?
-
Na alaposabban leteszteltem a szitut. A forrással nincs gond, nincs benne hangsáv kimaradás vagy egyéb torzítás ami azt a bizonyos pattogást eredményezné. Ha kikapcsolom a subwoofert és csak az 5.0 megy, akkor ugyanolyan hangerőnél -10.0dB nincs pattogás, viszont ha ráküldöm a subwoofert, akkor ugyanennél a hangerőnél pattog, ha túl mélyre leküldi a forrás a mélyládát. Ergo a 2/3 sok neki ilyen hangerőnél, vissza is vettem 1/2-re és ott már jó. Amúgy más filmnél is detto, ha túl mély és ezekszerint a -10.0dB már hangos neki. Emiatt pattog, mert nem bírja leadni azt a mélytartományt, vagy így jelez, hogy sok a jóból...
Üdv,
Vik -
Srácok, mitől pattoghat egy film? Én a subra gyanítok, hogy túl hangos, pedig csak 2/3-ra van feltekerve a volume potija, ahogy ajánlották a StreamAudionál. Kezdek megijedni pedig a subom 250W-os és a film amit néztem nem volt hangosabb, mint a mozihangerő arányosan a szobámmal természetesen. Ti tapasztaltatok már ehhez hasonló pattogást?
Üdv,
Vik -
#13655 pls...
-
válasz
masterful87 #13671 üzenetére
amit az aláírásomban látsz az másfél év termése...
-
válasz
masterful87 #13669 üzenetére
kövesd BBéci szavait. Elmegy PC-re az a Genius, de ha házimozi/zenére kell akkor azt mellőzzük.
-
Én meg amikor voltam hallgatni az RTiA7-es frontokat, baromira nem éreztem a sub hiányát, azért az az összesen 4x 178mm-es behemot hangsugárzó nagyon jól dolgozott, persze nem egy olyan erősítő hajtotta meg mint az enyém, hanem egy 3-4x annyiba kerülő...
Jó élmény volt azért. Az RTi sorozatnak belül is teljesen más a kialakítása mint a TSi sorozatnak és az anyaga is más, lehet jobb fból faragták...
Amúgy apám egy kicsit irigykedik most rám, mert ahhoz képest elég sokat fejlődtek ezek a hangsugárzók, amikor még ő vette a Sonus Faber-ét a Copland csöves erősítőjével, akkor az volt az egyik legjobb, persze ő is Martin Logan fanatikus...
-
válasz
masterful87 #13658 üzenetére
Szia!
1. kérdésedre a válasz, ha nem akarod a DVD lejátszódat leváltani, akkor olyan erősítő kell neked, amiben van Faroudja DCDi chip ami elvégzi a 1080p upscale-t.
2. kérdésedre a válasz meg, léteznek olyan komolyabb lejátszók is, aminek van 5.1 analóg kimenete, pl. az enyém is ilyen DENON DVD-1940, nézd meg a linket itt:
-
Amerikai asszem 1974 óta, nem ma kezdték. Kocsihifi-t és kültéri hangszórókkal is foglalkoznak. Az én fülemnek ez a márka jött be leginkább, de persze azért a többiek sem rosszak egyáltalán, sőt...
Üdv,
Vik -
Sziasztok!
Nem tudtok itt Budapesten olyan boltot, ahol lehet kapni BluRay filmeket, de nem ilyen megrendelősdi, hanem olyan rendes hagyományos klasszikus bolt, ahová ha betér az ember rögtön fizetés után el is hozhatja a filmeket. A Saturn-MM eléggé gyér választékkal bír és az ára sem éppen a legjobb. Előre is köszi.
Üdv,
Vik -
Valóban, de véleményem szerint nem elég mély. A régi frontjaimmal, bár az nem egy kategória a TSi500-al sokkal szebb mélyeket tudtam kicsikarni a 25 éves erősítővel. Azok a KEF Model 104/2-es audiophil hangfalak voltak és őszintén mondom, hogy mellé nem kellett sose subwoofer. Mivel 2x passzív subwofere volt beleépítve az aljába. Ráadásul 34 kg darabja nem pedig 21 kg mint a TSi500 és ugye ez is nagymértékben számít a hangfalaknál, meg a belső kiépítés. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy rosszak lennének, sőt én kifejezetten szeretem a Polkon "sztereókképét" és a magashangjait, csak mindig furdalja az oldalamat, mert volt szerencsém az RTiA7-et is hallani és azok rendesen odab@sznak, tudom az más kategória.
Itt vannak a régi hangfalaim:
Üdv,
Vik -
Tudom a nagyobb center és a TSi200 jobb lett volna, de tavaly ennyi volt a keretem rá, szerencsére az anyám is akar magának egy ilyesmit, persze jóval kisebbet és szerényebbet, ezért majd szépen lepasszolom neki... hehe...
na és majd akor lecserélem őket. Most valszeg tervezek egy teljesen egyedi TV-HiFi állványt magamnak, mert a jelenlegi 4:3as TVhez optimalizált TV bútorunk van ami nem az igazi.
Üdv,
Vik -
válasz
Gál István #13624 üzenetére
Hát valami olyasmi, hallottam a kisöccsét a 25 centiset, de az nem ment le ilyen mélyre mint ez, bár még szoknom kell és hangolgatni, hogy eltaláljam a megfelelő hangerőt és azt, hogy hol is vágjam le 80-90 vagy 100Hz? Jelenleg 80-on van a vágó.
Üdv,
Vik -
-
válasz
kimi02 #12677 üzenetére
Szia!
Milyen hangfalaid lesznek, mennyit szánsz rá? Egy ekkora erősítőhöz kb 500-600 ezres hangfalakat érdemes venni. Mekkora a szobád? A leendő hangfalaidat a te ízlésed és a füled alapján kell kiválasztanod és járjál el meghallgatásokra különböző boltokba. Pl Streamaudio, MM-Saturn meg az ezzel foglalkozó boltokba, ott bizonyára készséggel fognak neked segíteni. Nekem teljesen megfelel a Denon 1910 mozira a jelenlegi hangfalaimmal. Zenére is ok, bár a 25 éves high-end stereo erősítőm és a KEF Model 104/2 rendesen odabasz, de az most az apósomnál van már.
Mondom, menj el és hallgasd meg, hogy melyik erősítővel melyik hangfal hangja tetszik neked jobban. Tényleg, zenére kéne inkább vagy mozira ez is fontos tényező.
Üdv,
Vik -
válasz
forest_ns #12588 üzenetére
Szia!
ATI RADEON 4xxx vagy 5xxx azt 1 HDMI kábellal az AV erősítőbe. DVD lejátszót is még egy HDMI-vel az erősítővel és a TV-ből egy sima optikaival az erősítőbe, hogy legyen hangja. Persze, az erősítő-TV közt is legyen egy HDMI, hogy legyen képed amikor DVD-t nézel vagy PCről küldöd a forrást...
Üdv,
Vik -
válasz
sunshine86 #12395 üzenetére
Ez olyan kérdés, ami időt igényel és némi tervezést is. El kell dönteni, hogy mennyit szán rá az ember, mennyi a keret rá, továbbá érdemes 1-2 hónapot eltölteni a hangfalak és az erősítők meghallgatásával különböző helyeken természetesen. Én spec fél évig kutattam a téma után és én is a PCvel kötöttem össze a dolgot. Sztem egy 90-100e HUF kaliberű erősítő elég lenne neked, amúgy mekkora szobáról lenne szó? A VGA meg minimum egy RADEON HD 4xxx-es sorozat, vagy ha a TrueHD / DTSHD fontos az mkv fileokból, akkor 5xxx-est vegyél.
-
válasz
sunshine86 #12389 üzenetére
nekem nagyon nem úgy túnik a dolog sajna. ehhez egy normális erősítő kell, amin számos bemenet van. az meg már a komponenses házimozi.
-
válasz
sunshine86 #12386 üzenetére
nekem nagyon úgy tűnik, hogy mivel ez egy ilyen egybemindentházimozi, a specs oldalát nézegetve az jön le, hogy az Audio IN analog, optical, coaxial = NO.
Üdv,
Vik -
Erre #12283 vki?
-
Sziasztok!
Proson Rumble 12-es subwooferre beszéltek rá, de még nem döntöttem. A másik meg a PolkAudio DSW Pro 600 lenne, de azt nem tudtam meghallgatni sajnos. Max 150 rongyot adnék egy ilyen dobozért, 100 alá meg nem akarok menni. Főleg mozira kellene, zenére minimális mennyiségben lenne használva. Yamahát és Jamo subokat is hallottam, de azok nem voltak olyan jók mint a Proson. Bármilyen tanácsot-ajánlatot szívesen fogadot. Előre is köszönöm.
Üdv,
Vik -
Ízlések és pofonok én spec egy NAD sztereó erősítővel hallgattam a TSi300-at és egyáltalán nem lapos, nem élettelen, igaz a mélyben lehetne jobb is ez tény. Mondjuk ezért is vettem az 500-at és nem a 300-at. Ebben az árkategóriában ez az egyik legjobb vétel véleményem szerint.
Üdv,
Vik -
-
válasz
Mustármag #12105 üzenetére
Nézd, én is egy Yamaha HTR-6230-as erősítőt nézegettem, amikor a rendszeremet kezdtem el tervezni és idővel egyre feljebb és feljebb mentem, ahogy mélyebben elmerültem a témában és végül nem egy 50 rongyos erősítőt vettem, hanem egy 150 rongyosat, Denon AVR-1910. Ráadásul ez a kategória számít "belépő" szintnek, mert ezzel már úgy ahogy lehet kezdeni valamit. Ahogy nézegettem én is anno, minden ami 100 rongy alatt van, azok több sebből véreztek, vagy ezt nem tudták vagy azt nem... Érdemes inkább gyűjteni, mert ha a legolcsóbbat veszi meg az ember, akkor hamar elmehet a kedve az egésztől, mert nem lesz igazi az élmény.
Üdv,
Vik -
Sziasztok!
150k-ért milyen subwoofert ajánlotok? Csak 12 inches jöhet szóba.
Üdv,
Vik -
Szia!
Nekem az elődje van 1910 és a 1911 csak és kizárólag abban tér el, hogy 1.4-es a HDMI és tudja kezelni a 3D-s tartalmakat, semmi lényeges több extra. Szerintem házimozira ez a széria nagyon jó választás, zenére is használható, de én érzem, hogy nem egy sztereó erősítőről van szó pláne, ha rock/metál/szimfonikus zenéről beszélünk. Érdekes módon a RAP-Jazz műfaj jól megállja viszont a helyét. Mondjuk én most veszek egy PolkAudio DSW PRO 600 subwoofert, ami szerintem be fogja hozni az elmaradást. Bár tény, zenére csak sztereó erősítőt vegyél és hozzá egy komolyabb CD lejátszót.
Üdv,
Vik -
Ez is lehetséges. Én a szememnek hittem inkább és 2-3 hónap alapos körbejárás után LCD TV mellett döntöttem. Valahogy az összes plazma TV feketéje nem volt jó, volt olyan is ami homályos volt és egyenetlen a képe. A mostanit ugyan el fogom adni mert 60 colosra váltanék, de az is LCD lesz több mint valószínű.
Üdv,
Vik -
válasz
vtechun #10805 üzenetére
Sziasztok!
Többek kérésére leírom, hogy mi kell ahhoz, hogy 2 HDMI kábel segítségével, hogy lehet az ATI VGA-t összekötni az erősítővel és a TV-vel, úgy hogy legyen DTS-DD5.1 és a kép meg menjen a TVbe.
Ami kell ehhez az a következő:
- Radeon HD 4xxx vagy 5xxx, ha kell DTSHD/TrueHD
- HDMI kábel 2x
- HDMI képes A / V erősítő
- Windows Vista / 7
- Driverek a VGAhoz és az azon lévő Realtek hangchipek
- XBMC vagy ehhez hasonló normális lejátszó
- türelemMivel nekem ez a felállás elég új volt, ezért azt, hogy a kis dts logo megjelenjen az erősítőn, kb. 2 hetembe tellett, de megérte a szenvedés persze. XP-t felejtsd el, mert sosem lesz DTS vagy DD5.1 (AC3) hangod. Az erősítőben, meg kell jegyezned, hogy hova dugtad be a kábelt a VGAról, hogy tudjad melyik source. A PC-n meg létre kell hozni egy profilt az ATI CCC-jén belül. 1 profil a sima TFT monitorra és 1 másik az LCD-Plazma TV és erősítőre.
Még egy fontos dolog az erősítő legyen Pure Direct módban, hogy ne nyúljon bele a hangjelbe. A VGA-Erősítő közt 1 HDMI legyen és a TV-Erősítő közt is 1. Ha jól tudom a 1610-nek is van egy HDMI kimenete, azt kell a TVvel összekötni. Az optikai kábelt felejtsd el, mert az plussz egy felesleges kábel, és ha teheted, akkor rakd disabled-be a másik hangchipet, ami nem a VGA-n van.
Ha ez megvan, akkor meg kell jelennie az erősítő bal felső sarkában a dts logonak. Javaslom az XBMC-t mert az nem nyúl bele alapból se a képbe se a hangba mint más playerek...
Üdv,
Vik -
-
válasz
SaiyanJin #10759 üzenetére
Szia!
Nekem ugyanilyen alaplapom van, de annyit hozzátennék, hogy én egy Radeon HD 4850-el kötöttem össze HDMI kábellal az erősítőt. Én az alaplapi kis hangchipet disabled-be raktam és a VGA Realtek 7.1-ről küldöm a hangot. Amúgy elvileg bármelyik 4xxx ATI Radeon képes 7.1-es hangra és ezáltal nem kell nagy kiadásokba bocsátkozni. Én ennyit tudnék hozzáfűzni a témához. Még annyit, hogy nekem WinXP alatt volt rémálom életre kelteni a Realtek hangchipjét, hogy surround módban szóljon. XP alatt nincs DTS meg normális surround, csak Vista-7 alatt.
Üdv,
Vik -
válasz
Dani Pécs #10558 üzenetére
Szia!
Nekem AVR1910-es erősítőm van és én azzal meg vagyok elégedve. Szépen szól, jól teljesít a robosztus mozijeleneteknél is. Persze nem egy audiofil erősítő, de szerencsére az én fülem nem annyira kifinomult, hogy akár minimális különbséget is észrevegyek. Egyszóval, a Denon-ban nem fogsz csalódni.
Üdv,
Vik -
válasz
Thuglife #9742 üzenetére
nekem pont bejön ez a kétoldalas téma amit az AVR-1910hez adtak, a másik oldalát nem is szoktam egyáltalán használni, mert az esetek 99%-ban csak a Vol- vagy a Vol+ nyomkodom
Kézre is esik, és dizájnos is. Engem spec zavar, amikor egy nyomicka tele van zsúfolva sok apró gombbal. Szerintem egy távirányítónak könnyen memorizálhatónak kell lennie. Az is már extrának számít amikor a DVD lejátszót irányítom vele... igen még én is nézek nagy ritkán DVD-t....
Üdv,
Vik -
válasz
DarkDeer #8560 üzenetére
Az a baj, ahogy elnézem, a normálisabb sztereó rádióerősítők 100 rongynál kezdődnek és az ehhez tartozó hangfalpár szintúgy. Legalábbis amit én vennék minimális keretből az például ez lenne:
A Denon és a metál párosításáról még annyit, hogy nincs neki szégyenkeznivalója egyáltalán, megálja a helyét az ütősebb részeknél is és a guitárszólók gyönyörűen szólnak. Bár nekem Polkaudiom van TSI500, mert nem volt keretem a KEF iQ90-re vagy a Polkaudio RTiA7-re.
Üdv,
Vik -
válasz
DarkDeer #8555 üzenetére
mi a forrásod? mp3 vagy flac? Nekem, ha mp3-at küldök az erősítőre, megmondom őszintén nem dobtam hátast tőle. Még a 320 kbps CBS true stereo minőségű zenék elmennek, azokkal nincs gond, de nagyon hamar kihallani, a tömörítést, ha ez alá megy az ember. A FLAC-al persze nincs gond. Nekem cirka 500 eredeti CD-m van, azokat egyszer majd tervezem FLAC-ba átkonvertálni, addig meg marad a lejátszó...
-
válasz
kiskacz #8554 üzenetére
Ha teheted, akkor inkább várjál még a vásárlással, mert 100-ból nagyon nem fogsz kijönni szerintem, aminek a hatása olyan lenne, hogy a fotelben ülve mosolyogsz.. Tudom, hogy nehéz meg nincs több rá, és hogy könnyű beszélni, de én is kb. 6 hónapot töltöttem a rendszerem "kutatására" meghallgatások stb. és csak vártam vártam és farmoltam szinte a végtelenségig, de elmondhatom legalább, hogy a fotelbe amikor beleülök és beküldök a rendszerembe filmet/zenét, akkor én mosolygok... Hidd el, megéri várni és kifarmolni a dellát arra a rendszerre, amit kinéztél magadnak korábban.
Üdv,
Vik -
válasz
DarkDeer #8551 üzenetére
Szia!
Ha zenélni szeretnél, akkor a HDMI-t annyira ne erőltesd szerintem az a házimozizásnál jön jól, inkább egy jó sztereó erősítőt vegyél hozzá egy komolyabb lejátszót (CD) és meg is vagy akkor. Ez kijön 100-ból. A hangfalpár amin már jól lehet metálozni, az ismét ennyi kb...
Üdv,
Vik -
válasz
kiskacz #8548 üzenetére
Nézd, el kell döntened, hogy elkezded használni a HDMI technológiát vagy sem. Ha igen, akkor nem kell mellé semmilyen kábel, mert a HDMI átviszi a hangot/képet/áramot is. Pl. ha azonos márkájú az erősítő + lejátszó ami HDMI-vel van összekötve, akkor elvileg elég csak az egyik eszközt standby-ból bekapcsolni, mert a kábel továbbítja a másik felé, hogy hahó itt vagyok, ébresztő...
Én a 10m-es kábelemet 6 rongyért vettem. Nem kell, hogy a kábel szupercsilivili megaextra legyen, mert semmi értelme. 15m felett kell erősíteni a HDMI-t. Igaz én aranyozott végűt vettem, hogy még véletlenül se korrodálódjon a fém...
Üdv,
Vik -
válasz
kiskacz #8544 üzenetére
Szia!
A HDMI kábelt oda dugod ahova akarod... na jó, de komolyra ferdítve a szót, a DVD-t összekötheted az erősítővel is, és az erősítőt meg a TV-vel. Ez összesen 2 külön kábel ugye... Nálam is így van belőve. A TV csak a képi infót kapja az erősítőtől.
Az egybeházimozit, már egy szimpla erősítő és egy alaphangfal szett kenterbe veri szerintem. Amúgy meg a pénztárcád és a füled fog dönteni arról, hogy milyen hangfalakat veszel és erősítőt. Erre időt kell szánni és el kell menni meghallgatni őket.
Amint látom 4870-es VGA-d van. Én azt javaslom, hogy kösd azt össze az erősítővel HDMI-n keresztül, persze ha van sok sok mkv kiterjesztésű filmed...
Üdv,
Vik -
Szia!
Én még az EISA díj előtt vettem meg az erősítőmet és csak utána értesültem róla a HiFi shown ami volt a Westendben. Nem is ez a lényeg, amit mondani akarok, hogy ha mégis a Denon AVR 1910-es erősítőre esne a választásod, akkor tuti nem fogod majd megbánni. Bőven van rajta HDMI csati, hangminősége szerintem jó, én speciel pure Direct üzemmódban használom, sosem használom az equalizert. Ami a hangfalakat illeti, szerintem azt döntse el a füled illetve a pénztárcád. Én Polkaudio-t választottam hozzá, mert véleményem szerint szebben szólt vele, mint a Wharfedale, Mission vagy a CAV. Polk helyett KEF hangfalakat vettem volna, de sajna ami tetszett nekem, az drágább volt a Polknál, így maradt ez...
Mindenesetre az erősítőt könnyű kezelni/beállítani sok funkció van benne és adnak hozzá egy mikrofont is amivel bemérheted a szobád akusztikáját és kiszámolja, hogy miként szóljanak a hangfalaid az optimális hatás elérése érdekében.
Üdv,
Vik -
Szia!
Én hallottam mindkettőt, de vhogy a sztereóképe a TSI300-nak illetve a magasai kifinomultabbak voltak. Viszont a mélyei nekem nem voltak elegek ezért vettem a TSI500-at, annak már van úgy ahogy elegendő...
Igazából az én fülemnek az RTiA7 lenne az igazi, de nem látok én egybe annyi pénzt...
Üdv,
Vik -
válasz
Renesanz #6760 üzenetére
Szia Polktesó!
Szólíthatlak így remélem...
Először is grat a kikúrt jó audio rendszeredhez. Én is nézegettem anno a 2310-es Denont, de nekem valahogy nem érte meg a plusz 100 rongyot, hogy a benne lévő videoprocesszort, amit amúgy is kikapcsolnék, megvegyem. 1610-es nekem túl gyengusz volt, ezért maradtam a 1910nél. HKból a 355ös nagyon jó vétel, ha van rá keret. Pioneer-t meg azért nem vennék, mert annyival nem tud többet, mint amennyivel többe kerül a versenytársainál. Én amúgy tökéletesen megvagyok elégedve a Denon erősítővel, jól bírja és zenére is tökéletesen megfelel az én füleimnek. Van rajta pure Direct mode, ami ugye nem nyúl bele a forrásba...
Tudom hülye kérdés, de nem akarod lecserélni a frontjaidat az enyéimre?
Ráfizetek! ^^
Üdv,
Vik -
válasz
Pizzafutar #6123 üzenetére
Szia,
Nem ismerem a keretedet, de például a Copland dán csöves erősítő és a hozzá tartozó lejátszó nagyon tud büntetni. Apámnál pont egy ilyen Copland páros van Sonus Faber frontokkal és egyenesen büntet. Egyszerűen olyan ereje van, hogy például subwoofer se kell hozzá!!! Tiszták a mélyei és olyan sztereoképe van.... A fő sugárzója, ha jól tudom 18 vagy 20cm átmérőjű. Egy spéci állványon van és 1 cm átmérőjű többszörösen árnyékolt kábelekkel van összekötve. Apám füleit nagyon megáldotta a sors, ha ő nem audiofil, akkor senki. Mondjuk ő pont nem házimozizik, csak tiszta zene. Neked ha kell házimozi is, és zenére is kellene, akkor nem biztos hogy rossz választás lenne például egy H/K 255. Nézz szét ezek között, tuti találsz magadnak megfelelőt, csak meg is kell őket szerintem hallgatni.
Üdv,
Vik -
-
válasz
Pizzafutar #6119 üzenetére
Zenére a helyedben én egy sima stereo erősítőben gondolkodnék és egy komolyabb CD lejátszón, mert azokat arra találták ki. Én spec a Denon-t, NAD-ot H/K-t vagy a Cambridge Audio-t ajánlanám zenei célra. Bár ez is olyan, hogy neked kell utánajárni, hisz lehet, hogy a te zenei hallásod az más erősítő/lejátszó kombóhoz passzol jobban. Nekem házimozira és zenére Denon AVR-1910 / DVD-1940 páros van. Hangfalaim viszonylag újak, tehát még jócskán a bejáratási szakaszban van, de egyre jobbak a hangjai.
Üdv,
Vik -
válasz
Pizzafutar #6117 üzenetére
Oda elkél minimum egy 100-120Wos erősítő.
-
Na megérkezett tegnapelőtt a Denon AVR-1910. Gyorsan ki is próbáltam, de még a 0km-es Polkaudio TSi surround egy kicsit "keményen" szól. A mélyek szép lassan kezdenek majd kiforrni. Most mivel még nincs semmilyen komolyabb lejátszóm, ezért csak a rádióval küldöm. Eléggé árnyékos helyen lehet a lakásunk, mert nehéz volt az antennáját belőni, hogy ne sisteregjen annyit. Elég masszív távirányítója van, ráadásul mindkét oldalán van gomb. A főlapja a távirányítónak eléggé logikus, nem nagyon lehet elveszni rajta, és minden funkciót el lehet érni rajta, mint az erősítőn lévő gombokkal. Legalább sötétben foszforeszkálnak rajta a gombok.
Az Audyssey-t akkor lövöm be, amikor a mélyláda meglesz hozzá. Olyan profi a mikrofonja, hogy még fényképezőgépállványra is fel lehet csavarni és utána meg elhelyezni a szoba közepére, ahonnan elsődlegesen nézzük a filmeket vagy hallgatjuk a zenét. Nem tudom mennyi idő kell a hangfalak "bejáratásához" pontosan, de kb 100 óra elég elvileg? Remélem, amikor meglesz a rendes lejátszóm, akkor szebben fog majd szólni rajta minden. Addig meg marad a rádió...
A kábelezéssel nem volt gond, kb. fél óra és megvolt minden. A frontokat lehet bi-wire összekötéssel üzemeltetni, ennyi plusz. Idáig meg vagyok vele elégedve, remélem nem lesz vele semmilyen garis pöcsölős problémám...
Üdv,
Vik -
Valaki nem tudja, hol lehet eredeti, de használt BluRay filmeket vásárolni? Megmondom őszintén a hazai 6-8 ezer forintos árak nem győztek meg...
Előre is köszi.
Üdv,
Vik -
válasz
multimelon #6051 üzenetére
Felejtsd el a Kenwoodot mint házimozi erősítőt... Én is nézegettem, de ha minőség és jó hangzás után mész, akkor maradnak a jobban bevált márkák. A Kenwood az autóhifiben jó azt elismerem, de nem házimoziban. Persze ez is szvsz.
Üdv,
Vik -
válasz
Neurotoxin #6027 üzenetére
HDMInek akkor van értelme, ha az embernek HD vagy FullHD TVje van... Addigg meg marad a SCART, RCA meg ehhez hasonló megoldások...
-
válasz
tapsiHun #6026 üzenetére
Nekem a Denon hangja sokkal meggyőzőbb volt mint a yamaháé, tisztábbak voltak a magasok, mélyei meg erősek, de nem zavaróan. A Yamaha valahogy meg nekem úgy tűnt, hogy csak "szól". De hallgasd meg őket te is mielőtt döntesz. Én a 1910-re várok fekete színben, mert pont abból nincsen persze...
Azért azt is érdemes figyelembe venni, hogy a Yamaha 8,5kg a Denon meg 10,6kg ami igenis számít. A másik ami nekem a Yamahába nem tetszett, az a hangfalak csatlakozása... a frontok normálisan meg vannak csinálva, de a többi vmi katasztrófa, a csíptetős megoldás nagyon gyermekded erősítő benyomását kelti.
Üdv,
Vik -
válasz
multimelon #6016 üzenetére
Denon AVR-1509 tavalyi model, nem tudja még a TrueHD, DTS HD míg az idei model a 1610-es ami ezt váltotta az tudja. A www.netdepo.hu vagy a www.streamaudio.hu oldalain tuti megtalálod ezeket.
Üdv,
Vik -
válasz
highness #6011 üzenetére
Én lehet mégis maradok a WD HDTV Player+PS3 kombónál, mert a PS3-nak nagyon dícsérik a képminőségét, sőt az még SACD-t is visz. Jelenleg még mindig nincs olyan asztali lejátszó ami vinné az összes divx/mkv-t magyar felirattal, ami egyben SACD/DVD Audio lejátszó is, ezért kell vmi kütyüvel az mkvkat lejátszani normálisan. Mivel a WD folyamatosan supportálja ezt a terméket mint pl a firmwarek, ezért én tuti veszek egy olyat.
Hogy a Denon miért népszerűbb az Onkyonál vagy sem, ehhez nem tudok hozzáfűzni, de nekem spec árban is és kinézetben is a Denon designja tetszik jobban.
Üdv,
Vik -
válasz
tapsiHun #6012 üzenetére
NetDepo
Igaz a listaáruk nekik is 142k de ugye aki ügyes és próbálkozik egy kedvezményes árajánlattal (alku), annak adhatják olcsóbban is, pláne ha hangfalakat is veszel hozzá tőlük. Nekem most perpill pechem van ilyen téren, mert pont feketében nincsen 1910 modeljük, csak ezüstben, amivel én szintén hadilábon állok.
Üdv,
Vik -
válasz
highness #6006 üzenetére
Szia,
Ha jól tudom az LG BD390 nem tartalmaz mkv lejátszás terén újításokat a BD370hez képest ugyanúgy 4 GB a limit, mert pont az a lényege, hogy NTFSt nem viszi csak a FAT32t. Onkyoval én spec hadilábon állok, és a modell amit írtál az nem skálázza fel 1080p-re a HDMIt. Ami tudja az ez a típus: [link]
-
válasz
tapsiHun #6003 üzenetére
A Denon AVR-1610 a HDMI-n keresztül a FullHD TVre csak 480p-ig tudja a videojelet továbbítani, ennyit jelent, ez kb egy szimpla DVD minőséget jelent, nem egy nagy szám. Amelyik tudja a 1080p-t, azokban a Faroudja chip szokott lenni, ami a Denonnál az AVR-1910 vagy a tavalyi 1909-es modellekben is van már. Blueray playert véleményem szerint nem éri még megvenni, mert ami jó az 100k felett van és mkv-t még mindig nem tudnak csak max 2-4GB méretig ami ugye hajrakenős dolog...
MKV-t ha akarsz lejátszani akkor WD HD TV Player vagy ehhez hasonló megoldás a legjobb jelenleg.
Üdv,
Vik
Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Cyberpunk 2077
- Gitáros topic
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Diablo IV
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- weiss: Pant* rant
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- SAMSUNG (QE85QN85B) 215CM NEO-QLED SMART PRÉMIUM ! AKCIÓ!
- Overtone Labs - Tune-bot Studio dobhangoló
- Samsung Galaxy Buds 3 Pro fülhallgató
- SAMSUNG (QE75QN85B) 190CM NEO QLED SMART PRÉMIUM LED TV! AKCIÓ
- Philips 58PUS8505 Smart LED Televízió,146 cm, 4K Ultra HD ,Android, Ambilight, HDR10+ KIJELZŐHIBÁSAN
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E5440 - i5-4GEN I 8GB I 320GB I DVDRW I 14" HD+ I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest