- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Telekom mobilszolgáltatások
- Szivárognak a Vivo X300 kameraadatai
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Mobil flották
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- VoLTE/VoWiFi
- Google Pixel topik
Aktív témák
-
ricsik
őstag
válasz
bajnokpityu #28315 üzenetére
Azért én sem ma kezdtem a PH-t, csak nem jutottam sokáig a ranglétrán
-
ricsik
őstag
válasz
xtremetuning #28233 üzenetére
Akkor jó. Volt azért itt vita egykét dologban, kíváncsi lettem volna a véleményedre. Néha azért "röfögj" ide valamit
. Na majd jól kifaggatom Sirfer kollégát milyennek látta azokat a csoda nuforce-okat.
-
ricsik
őstag
Ránéztem az emotiva honlapjára. Az XPA5 nem lehet egy rossz gép, vajon mért ilyen kedvező az ára? Ha pl az AV -t aminek van preoutja, tehát csak prociként használva egy ilyen emotiva végfokkal összekötjük, akkor minőségben elérjük már egy különálló sztereó erősítő minőségét, vagy az a legjobb lehetőség?
-
ricsik
őstag
válasz
bajnokpityu #27909 üzenetére
Szerintem ebben az 50 rongyban benne van a hangfalkábeltől kezdve minden. HDMI, Optikai, sub, akármi.
-
ricsik
őstag
válasz
bajnokpityu #27898 üzenetére
Ok, de én a grafikus menüről beszéltem egymagáról és semmi másról. Abban egyetértek, hogy 3 zóna, sztrímelés, ipod kontroll, wifi és kutyagumi mind a hangzás rovására megy. Így összességében igen. Viszont ha veszünk egy alap gépet, amiben ezek közül semmi nincs, csak grafikus menü, az önmagában nem hoz differenciát.
-
ricsik
őstag
Szerintem meg azzal hogy felvesznek egy mandrót aki 2 hét alatt megcsinálja a menut és egy grafikust, aki 3 nap alatt a grafikát, azzal nem mennek a minőség rovására, nem annak a 2 embernek a bére miatt fog szarabbul, vagy jobban szólni az erősítő. Nem a hangzásért felelős rendszermérnök figyelmét tereli el a menü gyártás. Nem értem hogy függ össze. Ez egy + fícsör, amire + áldozniuk kell, hogy egyik gyártó sem maradjon le a másikhoz képest. Nem hiszem, hogy ennek a két embernek a pénze miatt kéne beépíteni a sokkal szarabb alkatrészeket. Ha túl szar lenne a spórolás miatt, megintcsak nem lehetne eladni.
Ez olyan, mintha azt mondanátok, hogy az ASUS új felsőbb kategóriás alaplapjai, mióta tartalmazzák az Express Gate-et, vagy a legújabbak a grafikus BIOS-t, azóta sokkal szarabbak. Nem hinném, ha hirtelen visszatérnének a karakteres BIOS-hoz sokkal több figyelem jutna az alaplapokra és sokkal jobbak lennének.
-
ricsik
őstag
Szerintem ezzel nincs semmi baj. Én műszaki ember létemre kicsit szeretném jobban megérteni, hogy mi mért van, viszont nyitott vagyok minden irányba. Vagyis nem csak kizárólag a műszernek hiszek (volt itt olyan tag), hanem nagyon fontosnak tartom azt a nézetet is, amit képviselsz, a tapasztalatot mindenek előtt. Viszont abban igazat kell adj/adjatok, hogy ha létezik különbség annak van oka. Nos ezekkel az okokkal szeretnék tisztában lenni, de nagyon messze vagyok egyelőre.
python1: no ez már beteges
, minden tiszteletem a Tiéd
-
ricsik
őstag
Az a baj evvel a kábel vitával, hogy egyikünk sem ért hozzá megfelelően. Van aki a tapasztalataira hagyatkozik, van aki a logikus, esetenként mérhető tényeket vallja, részleges ismeretek alapján. Jó lenne ha idetévedne egy tényleg igazán hozzáértő, aki mindent tud a kábelekről, a működésükről, a jelekről, a szabványokról és megmagyarázná, hogy mégis mi van. Ide kéne csalni egy kácsás mérnököt hogy rendet tegyen. Én azt vallom, hogy attól még hogy digitális valami és 0,1 csorog a kábelben attól még ez nem ilyen egyszerű. A háttérben lévő technológia befolyásolja az egészet. Pl. sosem ment a vita arról, hogy petike vett egy kurvajó sata kábelt és gyorsabban ment tőle a vinyó, vagy jobb lett a kép. Arról sem hallottam még, hogy Mybook kurvajó USB kábellel összekötve a média lejátszóval jobban teljesített volna bármiben is. Arról sem, hogy drágább Cat5 kábelen jobban sztrímelt volna a hálozaton keresztül a média player. Ezeknél is digitális a jelfolyam és a hdmi-nél is. Előbbinél nem sok vita van, utobbinál folyton. Nekem egy magyarázat lehet, hogy a háttérben lévő technológia más. Mondom én ezt laikusan, hozzá nem értőként, de gondolkodó emberként.
-
ricsik
őstag
Mikor az összehasonlítást csináltuk a haverommal, akkor a BD és az mkv is a popcornról ment. 2,5 méterről ha figyeltük, észrevettük, de közelebbről figyelni sem kellett. Ugyanez lett az eredmény, mikor PC-ről ment a két formátum ugyanazzal a lejátszó programmal, egyszerre, így csak ablakot kellett váltani. A 720p és 1080p közt számomra ennél is nagyobb a különbség. Első esetben filmnézés közben, belemerülve abba nem tűnik fel a különbség. A 720p esetben viszont nagyon is. Bármikor megmondom az e, vagy 1080p.
-
ricsik
őstag
Az azért furcsa, hogy nem látták a különbséget a BD és az mkv közt. Én a popcornhoz adott gyári filléres hdmi kábel végére illesztett 32 colos tv-men simán észreveszem. Elég nagy a különbség. Apámnak 40 colos tv-je van, BD player vs. WD media player. Ott még jobban észrevehető a különbség.
-
ricsik
őstag
A 110-es is tudja a HD hangokat megfelelő erősítővel, de attól még nem 100 hogy a kérdéses lejátszó tudja : [link]
-
ricsik
őstag
Nekem is marad a HD képes erősítő, mert a popcorn nem tud analóg 5.1-et. Szal lehet hogy kicsit kivárok, úgy sincs zseton és majd veszek egy 1-2 éves HD-s Denont. Hidd el az 50 colos tv-től én összeszarnám magam örömömben, mert most 32-essel egérmozizok. A jó vetítő, jó vászonnal nagyon messze van tőlem.
-
ricsik
őstag
válasz
bendeguz76 #27340 üzenetére
Ezt meg tudom érteni
,
pf, nem tudom mért hittem, hogy Gál Istvánnak írtad, hogy vegye meg, bocs, arra válaszoltam. -
ricsik
őstag
válasz
bendeguz76 #27331 üzenetére
Szerintem Gál úr felméri az igényeket, hogy el tudná e adni, nem venni akar.
Más: Már mindenki gyárt mindent : [link] pf.. -
ricsik
őstag
Az X-FI Titanium hangkártyám tud ilyet, hogy felcseréli a csatornákat csak át kell verni. Van egy setup ami megszólaltatja az összes csatornát egyesével és rá kell bökni honnan hallod. Ha pl a frontokra azt állítod hátulról hallod, a sorrundokra meg hogy elölről, akkor máris felcserélte. Ezzel bármilyen csatornát bárhova állíthatsz. A polaritást is tudja cserélni.
-
ricsik
őstag
válasz
KisApám #27218 üzenetére
Az a hangzás amit képvisel pl egy Arcam és HD képes és Hdmi-s fél milla alatt nem kapni (inkább felette). Így akinek nincs ennyi pénze, vagy még a fele sem, áldozatot kell hoznia. Vagy egy régebbi készüléket kell venni, amiben nincsenek meg ezek, viszont jól szólnak, vagy venni kell egy újabbat, ami gyengébben szól. Mindenkinek és Neked is el kell döntened melyik utat választod. Olcsón Arcam hangzás HD képesen, HDMI-vel nem fog összejönni sajnos sokunknak. Szvsz.
-
ricsik
őstag
-
ricsik
őstag
válasz
KisApám #27161 üzenetére
Az Onkyo szvsz a mostani hangfaladhoz túl jó az RTi-hez meg kevés, a másik észrevételem, hogy nem szerencsés keverni a hangfal márkákat, de még a családokat sem. Magyarul nem tudom mi fog kisülni abból, ha lesz egy baromi jó frontod egy minőségben hozzá alulméretezett erősítővel és más családból származó centerrel és sorrundokkal.
-
ricsik
őstag
válasz
#92251648 #27146 üzenetére
Szerintem meg pont nem. Minél jobb a rendszer, annál jobban kijönnek a rendszer részletei és problémái. Pl egy 100 ezres tv-hez nem kell 100e forintos HDMI kábel, de a másfél millás vetítőhöz kell. Az mp3 egy tömörített szar, ha gyenge a cuccod, elviselhető, de minél jobb annál jobban kihallod a részleteket és a tömörítésből adódó problémákat és a dinamika hiányát.
-
ricsik
őstag
Szerintem az mp3 és netrádió háttérzenének megfelelő, de hogy leüljön valaki mellé és élvezze már harmatos. Legtöbb kedvenceimet már beszereztem losslessbe, amit nem lehet az előbbiekkel összehasonlítani. A legjobb eredmény az amit BBéci csinál, jó íróval, jó lemezre kipörköli. Nyilván eredeti lemezeket kevesen engedhetnek meg maguknak, max nagyritkán. Én konkrétan beleuntam, hogy mp3 dvd-ket gyűjtök, vagy losslessest, van belőlük több száz, ha ezeket elkezdeném kiírni audióba az egész lakás csak lemezekkel lenne tele, több ezer. Így BBécihez képest egy szinttel lejjebb vagyok, vagyis csak lossleseket gyűjtök már, de megmaradnak a Mybookon. Számomra ez a járható út ami minőséget is produkál. 1 millás cucc alatt kielégítő az eredmény szerintem.
-
ricsik
őstag
válasz
bendeguz76 #27041 üzenetére
És ugye nem kell ecsetelni, hogy a lehető legóvatosabban, nyugodtan, lassan közelítve. Remegő kéz kizárva.
-
ricsik
őstag
robi0604, Bbéci, jó ötletek, kipróbálom. Milyen az a rezgéscsillapító lap? Még nem láttam.
-
ricsik
őstag
válasz
robi0604 #26850 üzenetére
Nekem az egyik menet sajnos mélyebbre megy és elég nehézkesen tudom kiszintezni, ill. az anyát hiába húzom meg erősen, egy idő után kilazul és megint billeg a hangfal. Emiatt találtam ki, hogy nekem jobb lenne a ragasztós tüske.
BBéci: akkor most a tüske, vagy a gumilap a jobb?
-
ricsik
őstag
válasz
Dorian #26839 üzenetére
Hát akkor nekem elég szar a parkettám, na jó nem voltam pontos, laminált padló. Úgy néz ki már mint az ementáli. Utána tettem alá a pénzt. Benne vagyok a kipróbálásában.
robi0604: nem baj, ha nem változik a hang, ezek után hogy járt Dorian lehet nem is baj. Inkább ne változzon, mint hogy negatívan. Az alátét elég, de akkor legyen már valami rendes, mint pl ez [link] az ára is jó.
Az előző tulaj ragasztott gumialátéteket, az sem volt rossz megoldás, de a gyári tüske felszerelése után nekem jobban tetszik most a hangja. -
ricsik
őstag
válasz
Pgabor79 #26790 üzenetére
Aki nem ismeri a cuccaid az írásaid alapján, azoknak becsapós az adatlapod, mert úgy értelmezhető, hogy az erősítő comming soon, a többi már megvan. így kéne talán: comming soon: denon, c6, balbla.
Más: Streamaudióba meg lehet hallgatni a Dynavoice DF6-ot? Náluk vettem a C4-et, de nem volt időm körbelesni.
-
ricsik
őstag
válasz
Gál István #26753 üzenetére
Nem tudnál berakni a mostani asztal, polc, kombó helyett egy asztalt (akár asztallapot 4 ikeás lábbal) faltól falig és arra tenni az összes cuccot? Elférne rajta az erősítő is a tv-t meg tudnád használni monitornak. Csak egy ötlet.
-
ricsik
őstag
válasz
Gál István #26738 üzenetére
A tv-d nincs egy picit magasan?
-
ricsik
őstag
De kár, hogy nem lehet az enyém: [link], jó vétel, aki jobb fajta AVR-t keres csapjon le rá.
-
ricsik
őstag
válasz
bajnokpityu #26700 üzenetére
Elhozod annak ellenére, hogy "sérült"? Ezek a dolgok nem zavarnak? Legalább jóval olcsóbban adják?
-
ricsik
őstag
Mondjuk tény, hogy kiköpött Jamo S606 az Obsidian. Az oldalukon található mélysugárzó nyomja rendesen a mélyeket, de subláda mélyeket és minőséget azért nem szabad várni.
Szerintem hallgasd meg a Jamo S606/Obsidian valamelyikét és egy 506+ mély kombót és döntsd el Neked melyik tetszik. -
ricsik
őstag
válasz
bajnokpityu #26627 üzenetére
Szerintem jók az árak, kivéve a Obsidian, az szettben 160e. Én ezt venném a felsoroltak közül.
-
ricsik
őstag
-
ricsik
őstag
válasz
Romyka #26555 üzenetére
Az alapvető kérdésekre a választ az első hozzászólásban találod, amit nem kis munkával készítettek el a kollégák.
Én a polkot betenném a 2. helyre, de én elfogult vagyok a Dalikkal.Dorian: egyet értek.
KisApám: félreértetted, 6. nem a sorban, hanem a listában, mint új belépő, ő arra gondolt.
-
ricsik
őstag
válasz
Cobalt14 #26535 üzenetére
Barátom S606 hangfalait Onkyo 607-el járatja és 70%-nál magasabbra nem lehet tekerni, mert már nem kellemes a hangerő. Alacsonyabb hangerőn a tudásához képest rendben van az összeállítás. S606-hoz szerintem a 507/508 elég kell legyen, az S608-hoz már lehet tényleg elkél az a 608.
Persze bármilyen hangfal mellé be lehet tenni bármit, csak a kérdés az, hogy megéri e.
Az S606 mellé be lehet tenni Onkyo 1008-at is, de minek? -
ricsik
őstag
válasz
cintula187 #26428 üzenetére
Szerintem aki nem digitálisan gyűjti a BD filmeket, hanem lemezen, azoknak szerintem elég jó megoldás, pláne az automata film felismerés. Képernyőn kiválasztod mit akarsz nézni és kész. Mind1, nekem tetszik.
Más: van egy régi dvd lejátszóm, a mostaninál sokkal jobb, csak az a gond vele, hogy nem ismeri fel, bármi lemezt rakok bele. Lehet ezzel valamit kezdeni, vagy kuka? Ha jól emlékszem lézerfej-tisztítás már volt rajta. Nem segített
-
ricsik
őstag
Nem semmi szerkezetet árul a Sony. Nem egy high end cucc, de mindenesetre nekem tetszik. [link]
Érdemes meglesni a kisvideót. -
ricsik
őstag
válasz
bajnokpityu #26358 üzenetére
Csak poénnak szántam, azért is volt a végén a smájli, persze hogy senkinek sem kell a szarom
A Denon tesztre úgy gondoltam, hogy jó ötlet lenne, ha a kollégák letesztelnék a H/K, és az Onkyo mellett, ha nem voltam érthető, elnézést.
-
-
ricsik
őstag
válasz
Zolkabácsi #26324 üzenetére
Ha jót akarsz magadnak felejtsd el a tv-s média lejátszást és vegyél célgépet, párszor kitárgyaltuk keress vissza ha érdekel.
-
ricsik
őstag
válasz
bajnokpityu #26306 üzenetére
Azt látom nem könnyű az ízlésednek megfelelő hangfalat találnod. Mikor lesz a vásárlás?
-
ricsik
őstag
Ha viszont követjük a 1:2-es arányt, akkor felesleges vennem pl Onkyo 508/509-nél, vagy Denon 1611-nél, vagy H/K 155-nél jobbat a C6-hoz. Belépő kategóriában szerintem 1:1.5 valósabb. Nekem van olyan érzésem, hogy megérné megvennem az 1-2 kategóriával magasabb erősítőt is és hozna annyit a hangon, hogy megérje.
-
ricsik
őstag
válasz
maxika2004 #26179 üzenetére
Elsőre is értettem a kérdést, csak szerintem nem előrelépés az egyik bögréből a másikba ugrani. Ha már bögreszett, akkor az Onkyo 5305 javasolható. A 100e körüli összeget használtra írtam, amiből kb kijön pl egy Wharfedale Vardus vr-300 szett és egy Onkyo tx-sr507. Ha nagyobb ugrást akarsz elérni, akkor ott van amit írtam, hogy érdemes még kicsit hozzátenni. Legyen a 100 pont a 150e-es cucc:
1. 40
2. 55
3. 62
4. 100Szerintem.
-
ricsik
őstag
válasz
maxika2004 #26170 üzenetére
Azért próbálunk lebeszélni mindenkit a bögre szettekről, mert mi jó akarunk, semmi másért. Vannak akik nem fogadják el, de szerencsére többen igen. Azért a 80-100e forintért lehet sokkal jobbat venni. Vagy használtan, vagy érdemes spórolni még pár hónapot és igazi HM szettet venni. Itt mindenki jóakarásból mondja el a véleményét és nem lenézésből és arroganciából, vagy nagyképűségből. Az nem ez a topic.
Aktív témák
Hirdetés
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- Honor Magic 5 Lite, 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Kompakt, megbízható és szuperolcsó Dell Latitude 3180!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest