- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Google Pixel topik
Aktív témák
-
sirfer
aktív tag
válasz
xtremetuning #19101 üzenetére
Az asszony, szőnyeg sztori ismerős....
Ma vettünk, ez kipipálva.
Tudsz (tudtok) esetleg olyan helyet ,ahol minőségi diffúzorokat lehet kapni, amelyek még jól is néznek ki?
Ezt a fekete kockát, amit kaptam, nehéz lesz rábeszélni az asszonyra... -
sirfer
aktív tag
válasz
xtremetuning #19098 üzenetére
Csupasz falak, a hangfalakkal szembeni fal üvegfal, oldalfalak is csupaszok. Parketta.
BBéci javaslatára próbálom a szobaakusztikát javítani.Fotók:
[link] -
sirfer
aktív tag
Akkor úgy ,hogy a hangfalak mögött 2 db egymáson (50 cm X 1 m), az oldalfalakon 1-1 db?
Arra is gondoltam, hogy csináltatok nekik vmi egyszerű állványt, hogy ne a falra kelljen felfúrni, így tudnék kísérletezgetni vele. Most csak 2 db van, érdemes ezt próbálgatni ,vagy várjam meg a többit? Ha igen, akkor milyen magasra tegyem?(#19068) xtremetuning Neked milyen gyakorlati tapasztalatid vannak? Egyáltalán ,hogyan érdemes "teszteln" a hatást?
-
sirfer
aktív tag
Sziasztok,
Van vkinek tapasztalata diffúzorok elhelyezésében? A hangfalak mögé kerülnének. 50 X 50 cm-es nagyságúak, a hangfalak (frontok) 1 m magasak.
más
Teszteltem a Mentor 6-ot és az Ikon 6-ot is a H/K Stereo Legend erősítőjével és a Denon PMA-1510 AE erősítővel is. Ugyanolyan nehéz összehasonlítani a két erősítőt, mint a 2 hangfalat. Egyszerűen kategóriák vannak közöttük. Csak hallás után azt mondom, hogy a Denon lényegesen jobban "szól" , mint a H/K.
A H/K AVR-760 Stereo módja megközelíti a Denon hangját , itt talán csak hangzásbeli különbségek vannak.
A Dali Mentor 6. és a Dali Ikon 6 MKII szintén nagyon különböző. A Mentor 6 2 napos hallgatása után a visszarakott Ikon 6 erőtlennek tűnik, de itt is csak azt tudom mondani, hogy más kategória.
A diffúzorok elhelyezése után elvileg teljesen kész vagyok, a Dali Ikon 6 MKII a H/K Stereo Legend szetthez került, így a JBL E60 páros eladóvá vált. -
sirfer
aktív tag
Megérkezett a Dali Mentor 6 hangfalpár.
Gyönyörű dobozok, még a "friss" hanggal is komolyabb hangzás és tér, mint az Ikon 6 MKII-nél. Bejáratás alatt, biztosan nálam lesznek minimum hétfőig.
Hétvégén küldök képeket. -
sirfer
aktív tag
Örülök, hogy leírtad, mert valamennyire már nyílt kapukat döngetsz.
1. A szekrény-hangfal csere meglesz, ok.
2. Szőnyegvásárlás már folyamatban van.
3. A rendszer mögött fal tavasszal lesz megcsinálva ,térkő-egyéb díszekkel, világítással.
4. Az erősítő feletti polcot megemelem. -
sirfer
aktív tag
válasz
Dictator^ #18637 üzenetére
Hello, nem próbáltam parhuzamosan tenni még, az összes beállítás ehhez az álláshoz lett belőve.
Nem voltál, az előzőekben írtam, hogy kapok egy Mentor 6-os hangfalpárt demózásra a jövő hét második felében.
HA nagyon-nagyon bejön akkor az Ikon 6-ok mennek stereo-ra a H/K Stereo Legend szetthez, a Mentorok pedig front +stereo szerepet kapnak majd.Minden kiderül hamarosan.
Utána csinálok PH! nyílt napot.
-
sirfer
aktív tag
válasz
ricsik #18504 üzenetére
Biztosan nem lesz eladó az Ikon
Ha minden jól megy és azt kapom ,amit várok ,akkor az Ikon megy a Harman-Kardon Stereo Legend szettemhez a felső szinte.
Meg akartam lépni ,csak jövőre és előbb az Ikon-t akartam kiismerni, azért nem egyszerre lett meg a kettő ,meg persze anyagiakmiatt is...
Sanci
Csak úgy "vállaltam" ezt az egészet ,hogy nem kell kifizetnem, ha nem azt kapom ,amit várok. Az elvárásom az, hogy döbbenetes (!) különbség legyen a zenei részben. Így a házimozi rész is magasabb színvonalra megy, a rendszerben egyedül a frontok voltak kérdésesek. A Mentor 8 már nem az én kategóriám és BBcéri hallgatva eleve csak a Mentor 6 jöhetett szóba.
-
sirfer
aktív tag
Jövő hét második felében hozzám kerül egy Dali Mentor 6 hangfalpár demózásra, 3 napra.
Alig várom... -
sirfer
aktív tag
válasz
Vikthor #18469 üzenetére
Az is tököl, de nem sokat. A Pioneer-nél sokkal jobb.
Ami furcsaság volt, hogy a Celine Dion koncertet, eredeti lemezt, vmi miatt a Dune nem játsza le, leáll a menünél. Firmware nincs újabb.
A betöltés a többi lemeznél lényegesen gyorsabb, mint egyéb lejátszóknál. (LG-vel is próbáltam) -
sirfer
aktív tag
válasz
szmegma #18416 üzenetére
Nekem ez van: [link]
Nagyon kicsi méretű meghajtó és elég gyors is.
Ez a legnagyobb elérhető USB vinyó,aminek nem kell külön tápegység(USB-ről kapja a tápot,egy kábel kell neki),. Ha 2 TB-osat veszel, ott már biztos külön tápról megy, akkor meg inkább dokkoló és bele HDD,mert azt tudod könnyeben cserélgetni. -
sirfer
aktív tag
válasz
szmegma #18413 üzenetére
A LAN megoldásnak csak multimédia NAS-nál (vagy megosztott hálózati meghajtó) van értelme, a multimédia lejátszódnak is támogatnia kell a DLNA-t, vagy egyéb hálózati hozzáférést.
Nem tudnék olyan filmet mondani, amit nem lehet USB-n keresztül lejátszani.
Így neked valóban a legegyszerűbb megoldás az USB vinyó. A WD-nek van külön tápegység nélküli vinyója is , 1 TB-os. Nekem is van, nagyon jó cucc. -
sirfer
aktív tag
-
sirfer
aktív tag
-
sirfer
aktív tag
-
sirfer
aktív tag
Nos sikerült letesztelni a H/K 760 vs. Denon PMA-1510AE párost stereo módban.
(megjöttek közben a kábelek is)
Valóban közel azonos a hang ,de egyértelműen a Denon a jobb.
Meghallgattam a kedvenc zenéimet, ahol minden hangot hallottam már és vakteszten is ki tudtam választani, hogy melyik erősítőről megy a hang. Úgy képzeld el, mint amikor az Onkyo-t hasonlítottam a H/K- hoz. A stereo erősítő bezengi a szobát,nehezen leírható...
A H/K pedig csak "szól".
Így nem bántam meg ezt a kialakítást
Lehet ,hogy front-ra még komolyabb hangfalakat kellene vennem , ez a rendszer azt is elbírná.
Talán jövőre, úgyis cserélnem kell majd a tetőtéri hangfalaimat.
A szett miatt a Dali-ban kell gondolkodnom, ugye? -
sirfer
aktív tag
válasz
Warter #17435 üzenetére
Én megvettem a múlt héten. Tényleg nagyon jó, egyszerű használat és minden formátumot megeszik. Hálózati meghajtóról simán játszom a HD filmeket, a beépített blu-ray lejátszó kimondottan tetszik, elég gyors. Némely filmnél akadozott egy kicsit a kép (hang nem), ezt nem értem, keresem az okát. BBéci a TV-re tippel, egyre jobban úgy néz ki, hogy én is.
Olyan pl. ,hogy megy körbe a kamera és picit "rángat kép",mintha akadna. Lehet, hogy csak kódolási hiba, mert mkv lejátszásnál jelentkezik. Próbálom majd még mindefélével a jövő héten. Rendgeteg beállítási lehetőség van a HDMI-nél, még megnézem azokat is. -
sirfer
aktív tag
Igen azt vettem, kérdeztem a véleményed is erről ,mert a többire több hetet kellett volna várni.
Azt írtad,hogy nem rossz választás.
Inspiration lett a front+center, Skyline a surround, Thunderline az RCA.Sikerült az asztal gyártójával beszélnem, találnak módot az utólagos módosításra. Most rajzolom nekik,holnap küldöm. Így minden különálló helyen lesz.
-
sirfer
aktív tag
A héten lesznek meg a kábelek (már csak a front+center hiányzik), viszont jövő héten lesz egy térdműtétem, utána lesz időm tesztelni bőven...
Az elrendezés már így marad, sohasem fogom egyszerre használni a Dune-t és a Denon CD-t.
Nem az üveglapokkal volt gond, én rontottam el a rajzot, nem gondoltam ezekre a dolgokra. Úgy gondolom, hogy összességében nem fogja a fentiek miatt befolyásolni a rendszer egészét. (legalább is remélem) -
sirfer
aktív tag
Sajnos utólagosan nem lehet
Úgy sikerült, hogy az erősítők teljesen szólóban, a Dune multimédia lejátszó és a Denon CD lejátszó egymáson, HTPC+LG felvevő szintén külön, egymáson. Mivel nem használom soha egyszerre a CD lejátszót és a multimédia lejátszót, illetve nem is melegednek nagyon, azért gondoltam, hogy így jó lesz.
Jó lesz? -
sirfer
aktív tag
válasz
v.attis #17331 üzenetére
A H/K oldalán a most gyártott típusokat össze tudod hasonlítani. (Én is így néztem)
Egyébként meg Google...
A számozás nem minden esetben tükrözi az adott készülék "tudását", ezért érdemes megnézni a gyártói oldalt. Korábban ebben a fórumban is volt róla szó, hogy egy esetleg magasabb számozású modell lehet, hogy kevesebbet tud.[link] -
sirfer
aktív tag
Végre megérkezett a TV állvány
Első képek a cuccokról (a kábelek csak a jövő héten, így csak átmeneti összekötés)Sorban:
Középső: X-BOX, Dune HD Max médialejátszó, LG HR-500 merevlemezes felvevő, a másik oldalon HTPC
Alsó: H/K AVR-760, Denon PMA-1510 AE, Denon DCD- 1510 AEIsotek Sirius 6-way Evo3 Hálózati elosztó, szűrő :
Hangfalak:
Dali Ikon 6 MKII front,
Dali Ikon 2 Vocal2 center,
Dali Ikon 2 MKII surround -
sirfer
aktív tag
BBéci,
A külső DAC pl. egy Dune HD Max-ról lejátszott FLAC-nál okoz jelentős javulást?
Próbáltam a stereo erősítő bemenetére rákötni a Dune RCA out-ját, de vmi miatt gerjedt a rendszer. (Lehet, hogy a HDMI-RCA okozott valami hurkot a házimozi "részen") Így most csak a házimozi erősítőn keresztül(HDMI) tudok FLAC-et hallgatni.Van vmi javaslatod DAC-ra?
-
sirfer
aktív tag
válasz
v.attis #16941 üzenetére
Hát egyszerű kiszámolni, ha már nincs más megoldás:
Egyszerűen az önrészhez (ha van) add hozzá a futamidő(hónap) X havi törlesztő, így megkapod,hogy menniybe kerül ez neked. A THM alapján kicsit nehezebb számolni, ennél egyszerűbb megoldás nincs.
Nézd meg,hogy ugyanannál az összegnék melyik az "olcsóbb". (hitel vs. áruhitel) Ilyen kalkulátorokat találsz minden bank honlapján. -
sirfer
aktív tag
-
sirfer
aktív tag
Elkezdtem bejáratni [ezt].
Első bekapcsolás után elég fura kopogós hangja volt, most egész nap megy rajta a rádió...
A többi cuccot még nem tudtam tesztelni, mert az állványt elcseszték ,így még egy hetet kell rá várnom.
-
sirfer
aktív tag
válasz
dabadab #16506 üzenetére
Köszi, ezen már túl vagyok
Az a gond, hogy mindig ki kell választanom a fentiek szerint a hang típusát. DD/DTS/PCM
Erre nincs megoldás,már az ASUS fórumon is próbálkoztam...A kérdés csak az,hogy DTS lehet-e mindig?
Habár mostani szett már csak 5.1 ,így elég a DD/DTS
Lehet, hogy segítettél
-
sirfer
aktív tag
A HTPC-ben ASUS Xonar HDAVI 1.3 hangkártya van. A bekötéssel már nincs gond, megy minden szépen, csak az a probléma ,hogy a hangkártya szoftverében csak a következő módok közül választhatok:
- LPCM-
-Dolby Digital
-DTSNincs lehetőség a forrásnak megfelelő automatikus kiválasztásra.
Mi van akkor, ha DTS-re állítom és mindig azon lesz?
Az erősítőn a a fenti lehetőségek választások mindig megjelenik a megfelelő kijelzés.
Ha vmi "csak" Dolby Digital és DTS-ként küldi ki a rendszer az erősítőre, az okozhat vmi problémát? -
sirfer
aktív tag
Revolution sajnos nem volt készre szerelve...
Sokkal jobb hang, a CS122 erőtlen volt, az Inspiration kitöltötte jobaan a teret és a teljes tartományban "szólt".
A CS122 -nél olyan volt, mintha vmi bödönből énekelt volna vki. Nem rossz,de nem ehhez a szinthez.Így örök hála BBéci
-
sirfer
aktív tag
válasz
ricsik #16367 üzenetére
Nekem jól működött a HK355-nél és a HK760-nál is. Próbáltam mindkettő technológiát és az én fülemnek pontosabb beállítást az Audyssy csinált.
Persze ez csak az én véleményem.Az AVR260 az AVR255 "lebutított" változatának tűnik. A proci ua. ,de ki-és bemenetek száma más. Talán itt keresendő a különbség. Vagy a 260 csak egy újabb kiadás.
-
sirfer
aktív tag
Már megint igazad van....
Rákérdeztem a miértekre és az volt a gond, hogy én szabtam egy ár keretet erre az egészre.
Ma megyek újra egyeztetni. VdH lesz tuti, csak magasabb katagória. Mostmár látnom kell az egészet, mert kifutok a költségvetésemből.
Őszintén megmondom, hogy így utólag ez a sok részlet nagyon összezavart, nem gondoltam volna laikusként, hogy ennyi mindenre kell odafigyelni....A Streamaudio egyébként réz alapú kábelt javasolt a H/K DALI hangzáskép miatt. (a magas hangok)
-
sirfer
aktív tag
-
-
sirfer
aktív tag
Van den Hul lett a hangszóró kábel /HDMI kábel/RCA kábel/SUB kábel
A Dali Concept Sub elment és JMLab Focal Chorus SW 800V lett helyette.Kezd minden alakulni
A Denon PMA 1510AE működik tökéletesen végfok-ként, nem kell semmit összhangolni.
Akkor írok majd tesztet, amikor minden összeállt és minden formációt tudok tesztelni... -
sirfer
aktív tag
Még egy kérdés:
Érdemes-e (van-e jelentősége) azonos gyártó kábeleit használni?
Milyen gyártót javasoltok közép-felső kategóriában?
Ezek kellennének:
HDMI 6 db
RCA 3 db
TOSLINK 1 db -
sirfer
aktív tag
Sziasztok,
A Denon PMA-1510AE erősítőt használom a frontok erősítésére. (H/K AVR-760 pre out-ján keresztül. Az alábbi leírás szerint van végerősítő bemenete a Denon-nak.
Ezzel jobb lenne használni? Elvileg akkor nem szükséges a hangerők összehangolása, mivel a jel direkt az AVR-ből jön.
Jól értelmezem?
Full leírás:
http://denon.co.uk/DocumentMaster/UK/Bed_PMA-1510AE.pdfIf you use a preamplifier, connect it as shown below, and then you
can use this unit as a power amplifier.
• Switching <POWER AMP DIRECT> “hON”, allows the device
connected to the Power Amp Direct connector on the rear panel to
be played. When ON, the input indicator turns off.
• Switching <POWER AMP DIRECT> “jOFF”, allows the program
source selected using the INPUT SELECTOR knob to be played.
When OFF, the input indicator lights up.
For details on operations of the preamplifier, refer to the instruction
manual supplied with the preamplifier to be used.• When the <POWER AMP DIRECT> switch is “hON”, adjustment
of the volume, balance and tone on the main unit has no effect.
Adjust the volume on the input device.
• When the <POWER AMP DIRECT> switch is “hON”, the main unit
outputs at maximum volume. Check the output level on the input
device before playing it and adjust the volume accordingly -
sirfer
aktív tag
válasz
Dictator^ #15701 üzenetére
Én sem azért írtam....
Az a helyzet, hogy sohasem volt stereo erősítőm és ez a hangzásvilág meglepett.
Az AVR hiába magas ketegóriás, vhogy nem olyan a hangzás, mint az önálló stereónál.
Az is hozzátartozik, hogy az AVR-nél csak a Logic7 módot használtam, mert a stereo módnak sok értelme nem lenne, mivel a stereó erősítőn keresztül megy a front.
Így lehet, hogy az összehasonlítás is egy kicsit fals-nak tűnik.Az összes beállítás hiányában még nem tudom megmondani, hogy hallok-e olyan kopogást, amit te hallottál, remélem,hogy hétvégére meglesz minden cucc és beállítás.
Az is lehet, hogy hozzászoktam a "dübörgéshez" és ezt kerestem a stereónál is.
Ezek csak pillanatnyi tapasztalatok, még sokat kell hallgatnom, hogy a végleges véleményem kialakuljon. -
sirfer
aktív tag
Nos, végre összeállt a cucc, rövid összefoglalót írok, a jövő héten lesz kész teljesen.
Rendszer:
TV: Samsung 55C6500
Erősítő AVR: Harman Kardon AVR-760
Erősítő stereo: Denon PMA 1510
Hangfalak:
Front: Dali Ikon 6 MKII (stereo erősítőre kötve, az erősítő az AVR front pre out-jára)
SUB: Dali Concept Sub
Surround: DALI Ikon 2 MKII
Center: DALI Vocal 2 MKIIZenehallgatás a stereo erősítővel:
Elég, ha annyit írok, hogy csak ülsz és borzongat a hideg attól, amit hallasz. Szenzációs hangminőség, kicsit kevésnek éreztem a mélyeket alapbeállítással,de sikerült beállítani.
Andrea Bocelli, Celine Dion, Lady Gaga mind-mind úgy szólt, ahogy hallani akartam.Házimozi:
A zenehallgatás másképp szól, erő van benne, de a tartalmat nem úgy éreztem.
Nem könnyű elmagyarázni, hallani kell, egy biztos, hogy a stereo erősítő fényévekre van az AVR hangminőségétől(zenénél).Minden csak alapbeállításon volt, hangfalak nem lettek összehangolva.
A kábelek és a műszeres beállítás csak a jövő hét végén.
Utána küldök képeket is. -
sirfer
aktív tag
Az a gond ,hogy a távirányító mindkét eszközt vezérli.
A a 760-on hangerőt állítok, a másik is változik és fordítva.
Ha letakarom a stereo-t akkor sem a forrást, sem a hangot nem tudom állítani csak kézzel.Az emeletre terveztem a másik stereo rendszert, oda akartam venni egy erősítőt, HI-FI cd lejátszóm van másik.
Mi csináljak???
-
sirfer
aktív tag
Kezdődnek a bajok...
Mivel mindkét erősítő HK így ha a hangerőt állítom bármelyiken, a másik is változik...
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Kuponkunyeráló
- SSD kibeszélő
- Milyen program, ami...?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Xbox Series X|S
- PlayStation 5
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja a trendeket...
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCÓÓÓ!!! Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest