Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #26765 üzenetére
Semmi konkrét negatívumra nem emlékszem, azért nem válaszoltam elsőre, erre a kérdésedre.
-
BBéci
legenda
A magad szempontjából teljes mértékben igazad van, hogy az olcsóbb beszerzést választottad. Viszont a hátrányait is viselned kell, elégedj meg az angol, német, francia, stb. nyelvű leírásokkal. Elárulom, a nálam járt tesztkészülékek elenyésző hányadához mellékeltek magyar nyelvű dokumentációt.
A hazai forgalmazók jókora összegeket költenek a kezelési könyvek fordítására, nyomtatására, amit beépítenek a készülékek árába. Miért jótékonykodnának veled, vagy bárkivel, akihez semmi közük nincs???
Abszolút jogos és elfogadható az álláspontjuk, viszont a Te felháborodásod, pattogásod nem az. -
BBéci
legenda
válasz
Vidala #26754 üzenetére
8 négyzetméteres szobácskába még a Polk szettet is túlzásnak vélem. Dolgozószobámhoz viszonyítom, ami 11,5 nm és csak az egyik hosszabbik falát borítja könyvespolc, a többi üres, tehát a légtér nem csökken számottevően.
Nem tudom elképzelni, hogy itt körülvegyem magam Polk TSi 200 méretű hangdobozokkal. Valami Bose féleséget viszont elfogadnék, de alapvetően kielégít az AKG K.501 füles. -
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #26700 üzenetére
A bandpass felépítésű doboz, ahogy a neve is mutatja, egy szűk hangtartományban - mondjuk 25 és 80 Hz között szól. Ezen belül nem emel ki és nem erősít jobban, mint amit a hangszórója egyébként is megtenne.
A ribbonos Rubiconokról 4 éve írtam bemutató tesztet, nekem is tetszett a hangjuk, de messze nem annyira, mint az Ikon II. -
BBéci
legenda
válasz
bittehilfmir #26694 üzenetére
A 4-4-es kettős erősítéshez való, a többi úgy működik, ahogy elgondoltad.
Magam részéről mindenkit lebeszélek a kettős kábelezésről, ez már többször szóbakerült. -
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #26693 üzenetére
Úgy látom, én is hangnyomásról, dB Drag Racingról és hasonlókról írtam.
Mértem és zsűriztem is ilyen versenyen. -
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #26691 üzenetére
Elég sok hangnyomásversenyről tudósítottam, még EB-ről is, a fasorban sem voltak a bandpass konstrukciók, illetve egyetlen egyre sem emlékszem.
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #26689 üzenetére
Igen, szándékosan.
Az zavar, hogy házimozinak nevezik őket. -
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #26682 üzenetére
Nem jegyeztem meg a típusszámukat, ahogy az sem érdekel, milyen kutyából származik, amibe az utcán véletlenül belelépek.
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #26664 üzenetére
Ha azt sznobságnak nevezed, hogy nem iszom kannás bort, családi italt, tej helyett, nem hallgatok alaplapi hangkártyáról zenét, akkor én sznob vagyok, vállalom.
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #26659 üzenetére
Alaplapi hangkártyára kötve soha, semmit nem hallgattam, mert hifivel és házimozival foglalkozom.
Nehogy már az legyen a mérce, mit lehet kapni 10e forintért! Megmondom: fél méteres RCA kábelt, vagy 1 m HDMI-t, netán 1 db hangdobozállványt, esetleg 2 db jó minőségű CD-t. -
-
BBéci
legenda
Szerintem a Dalit és a KEF-et is meg tudod hallgatni a Streamaudiónál.
Bárhol hallgatózol, vidd magaddal az erősítődet!(#26535) Cobalt14
Ha az említett erősítők teljesítményét kevésnek találtad, az a hangdobozok hibája. Tipikus eset, amikor csak erőltetve szólnak elfogadhatóan. A jó hangdobozok halkan is szépen szólnak, 2 x 10-15 W elegendő hozzájuk. -
BBéci
legenda
válasz
nyurga82 #26529 üzenetére
Viszont az is tény, hogy egy 200000 forintos hangdobozszett sokkal jobban szól AX5i-vel, mint Onkyo 508-assal, amivel nagyjából megegyezik az ára. Számomra egy pillanatig nem lenne kétséges, hogy a jobb hangminőséget választom a szolgáltatások helyett. A Pioneeron tutira sokkal jobban szól az 1,5 Mbites core dts mint az 508-ason a HD MA!
(#26530) Bado
Az is totál felesleges a Jamóidhoz.
SZVSZ. -
BBéci
legenda
válasz
kaci70 #26498 üzenetére
Akkor érdemes 6.1/7.1 rendszert kiépíteni, ha az oldalsó és a hátsó surround dobozok egyforma távolságban vannak a hallgatói pozíciótól.
Egyetértek Sancival, legalább akkora butaság Dolby Digital és DTS helyett Pro Logic IIx-et használni. mint a front surroundos z verziót. Mókusvakítás kategória.
(#26503) ricsik
Ez egyértelmű. -
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #26479 üzenetére
Óriási tévedés, hogy a magasabb kategóriás szerkezete kerülne a kisebb modekekbe, Éppen a változtatásokról beszélgettem Berlinben az IFA-n, a Denon egyik mérnökével.
-
BBéci
legenda
válasz
KisApám #26460 üzenetére
Az erősítő USB bemenete hogyan, miként vált ki CD- és DVD-játszót?
Azt ne reméld, hogy egy átlagos DVD-játszó elfogadható minőségben képes CD-t megszólaltatni!
Arra csak a csúcskategóriába tartozó gépek képesek, ugyanez vonatkozik a BD-játszókra is.
Nehogy itt és most kelljen elmagyarázni az ARC mibenlétét! -
BBéci
legenda
válasz
KisApám #26452 üzenetére
Már többször leírtuk, hogy az egymást követő évjáratok hangja elenyésző mértékben szokott változni. Szándékosan nem javulást írtam, mert visszafejlődésnek is voltam már fültanúja. Akinek jobb hangzásra van igénye, felsőbb kategóriákból válogasson, ez a gyártók álláspontja is.
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #26450 üzenetére
Azt megértem, hogy az Ethostól nem voltál elragadtatva. Egy lépcsővel feljebb hallgatózz. A régi P rorozatból elfogadnék egy szettet!
-
BBéci
legenda
válasz
bendeguz76 #26416 üzenetére
Streamaudiónál hallgattam T-747-est, remek darab, haverom meg is vette egy MJ szettel, Proson szubládával és teljes mértékben elégedett velük.
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #26412 üzenetére
Létezik Vifa hangdoboz, volt szerencsém meghalgatni egy szettet, boldogan elfogadnám.
Például Phonarokba szerelnek Vifa hangszórókat. -
BBéci
legenda
Számomra is inkább kiemeltnek, loudnessesnek tűnt az Onkyók hangja, mint részletezőnek. Ez a milliós előfok/végfok párosra is érvényes.
Az is érdekes, hogy az Onkyók 5 csatornán mért teljesítménye kissé elmarad az ugyanabban a tesztben szereplő Denonok, Yamahák, Pioneerok mögött. -
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #26266 üzenetére
Szerintem az Ikon mkII sorozat bőven az árkategóriáját meghaladó hangminőségű, tehát jogosan népszerű.
-
BBéci
legenda
válasz
Brandys #26229 üzenetére
Egy vélemény Heco szettről:
"Na először is azt a sok zagyvaságot nehogy elhidd már, h az a frekimenet jó amit megadtak Ez a Heco 500 valami nagyon rossz hangú kis szett...A front hangja tompa fakó, élettelen és dinamikátlan...Ez a doboz az életében nem látott olyat, h 28 hz és 38000 khz... Hallgattam ezt a doboz, de életem egyik legnagyobb csalódása volt.Bocs, h ennyire lehúzom nem bántani akarlak vele, csak őszinte véleményt osztok meg veled...Nem tudom ezeket az adatokat hol írták de aki megtette a fejébe húznék valamit... Menj el hallgasd meg és meglásd óriási csalódás fog érni."
Olvasd el az előző hozzászólásomat az erősítő/hangdoboz arányokról! -
BBéci
legenda
válasz
ricsik #26226 üzenetére
Csúcskategóriás erősítő, a seggemet verdesném a földhöz, ha olyanom lehetne, de iszonyúan idegesítene, ha nem hallanám, mire képes. Mintha egy BMW M5 fordulatszámát valahol háromezernél lekorlátoznák.
Az 1:2 (erősítő ára : hangdobozszett ára) szabályt csak felfelé szabad megszegni.
Szerintem. -
BBéci
legenda
válasz
#09634560 #26221 üzenetére
Miért lenne egy fejhallgató erősítőnek 5.1/7.1 bemenete és miért érdekes, hogy az AV erősítőnek van-e végfok bemenete???
Közben magad is rájöttél, miért értetlenkedtem.(#26224) Poplacsek
Nem rossz, de a hangminősége baromi messze van a Primarétól.
Ha már MA, akkor a Gold széria való hozzá. -
BBéci
legenda
válasz
Poplacsek #26213 üzenetére
Mint már korábban is megjegyeztem, az RX szett messze nem méltó a Primare referencia minőségű hangjához, tudásának felét sem fogja vele megmutatni.
Az RX8 darabja 180000 Ft, ami egy Denon 3311-hez és hasonlókhoz passzol, nem pedig egymilliós erősítőhöz.(#26218) Sanci38
-
BBéci
legenda
válasz
maxika2004 #26160 üzenetére
Bizony, a viszonyítás rendkívül fontos!
Erről a "nekem bőven megfelel" megállapításról az jut eszembe, hogy ükapáinknak a pottyantós budi és a lavórból mosdás is bőven megfelelt.
Aki már hallott, használt normális házimozi rendszert, az pottyantós budiként értékeli a bögreszetteket és bottal nem piszkálná meg azokat. -
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #26127 üzenetére
Általánosságban sem halkabbak a zárt szubok.
Szerintem.
Az autómban 28 literes zárt ládába szerelt 30 centis hangszóró dolgozik, mindent lehet rá mondani, csak azt nem, hogy halk, pedig 1000 W RMS, 2000 W max. terhelhetőségének 45 %-ánál több teljesítményt nem tudok ráküldeni. -
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #26116 üzenetére
A reflexcső szűk , 5-10 hertzes frenvencia-tartományban szól. Jó hangolás esetén pontosan ott, ahol esni kezd a görbe. Nem törvényszerű, hogy ettől összességében nagyobb hangnyomásra lesz képes a hangszóró.
A Velodyne SPL Utra ládák zártak, mégis szinte lebontják a házat. -
BBéci
legenda
válasz
Gál István #26087 üzenetére
Itt más árat írnak, nem félmilliót.
Bocs! -
BBéci
legenda
válasz
roby42 #26009 üzenetére
A Jamo Studio 170 az egyik legvacakabb hangdoboz, amit valaha hallottam. Annál szinte bármi jobb.
Viszont egy akkora helyiség normális hangosítására nem alkalmasak az átlagos házimozis készülékek.(#26016) jimmy74
BR-játszót nem ismerek. Ha Blu-ray, annak a rövidítése BD (Blu-ray Disc) -játszó. -
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #25978 üzenetére
Az Jamo Concert 10 lehetett, nekem is tetszett a hangja. Excel hangszórókat építettek egy míves dobozba, véletlenül meglepően jó lett a végeredmény.
A Satsystem ugyanúgy árulta a KEF hangdobozokat, mint a többit, az importőrtől szerezték be azokat is, de volt náluk rengeteg egyéb, mindenféle árkategóriájú termék.
Most is érdemes benézni hozzájuk, például a Phonar-ok miatt.
Naná, hogy kínai a Wödörfedél. -
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #25955 üzenetére
Szerintem a négyszámjegyű Yamaha receiverek legalább annyira jók zenére, mint a Denonok, H/K-k. Számos teszt megerősíti ezt.
Csak az Arcamok, NAD-ok, Rotelek jobbak, természetesen azonos árkategóriát vizsgálva. -
BBéci
legenda
válasz
Gabor970 #25949 üzenetére
Köthetsz a preoutra sztereó végfokot, vagy monoblokkokat, igazából az jobb választás, mint az integrált, de van hátránya is. Nem tudsz direktben rákötni CD-játszót, annak a jele is keresztül kell menjen az AV receiveren, ami befolyásolja a végeredményt.
A végfok csak abból tud gazdálkodni, amit az előfoktól kap. -
BBéci
legenda
Avalon Sentinel dettó.
415 kiló a kicsike.Nyilván többszáz emberi áron megvehető hangdobozt találhattam volna, amik 4 ohmosak, de azért válogattam az ultra high-end kategóriából, mert ott többségben vannak a 4 ohmos hangdobozok, ami nem lehet véletlen.
Vannak kivételek, mint a szívem csücske Focal Grande Utopia, ami névleg 8 ohmos, de a specifikált minimuma 3 Ohm, tehát akármit nem köthetünk elé. -
BBéci
legenda
Az ultrabrutál kategória jeles képviselője a Dynaudio Evidence Master ugyancsak 4 ohmos.
-
BBéci
legenda
Minden idők egyik legkülönlegesebb és legdrágább "hangkeltője" a Wilson Audio Alexandria 2 szintén 4 ohmos. Egy pár ára 160000 dollár!
-
BBéci
legenda
válasz
#09634560 #25889 üzenetére
A 25869-ben említettem, hogy tavaly összeírtam egy csokorravalót, ami valahol megtalálható itt a topikban.
Egyik kedvencem, Wilson Benesch Chimera, névleg 4 ohmos, de az impedancia minimuma 2,5 Ohm. Támaszt némi igényt az Őt meghajtani kívánó erősítővel szemben.Ezt a Martin Logant is el tudnám viselni, szintén 4 ohmos.
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #25861 üzenetére
A loudness és a "bass" meg a "treble" nem kifejezetten szűk tartományt hangosítanak. Általában 100 és 10000 hertzen van a kiemelés csúcsa, de húzzák magukkal a környező frekiket is, középen marad némi lapos rész a görbén.
Az EQ más tészta, az lehet hasznos is, az Audyssey és társai is azzal dolgoznak.(#25839) mike1978
Nem vitatkozom a leírtakkal, csak kiegészítem.
A valóban jó erősítőknek meg sem kottyan 4 ohmos hangdobozokat hajtani, példa erre saját Denonom és még pár tucatnyi erősítő, ami nálam járt és ugyanazt a hangdobozszettet kötöttem hozzájuk. Volt kivétel is, az Arcam AVR500, ami piszkosul melegedett, de ezt már szoftveresen orvosolták rajtuk.
Arra mit mondasz, amit topiktársunk említett, hogy a csomagban árulnak H/K erősítőt és JBL SCS178 szuettet??? -
BBéci
legenda
válasz
Johnny1982 #25790 üzenetére
A vacak hangszórókábeleket villanydrótnak szokás nevezni. Remélem érted a célzást!
-
BBéci
legenda
Tapasztalatom szerint a hifis és házimozis készülékek hangjának cseppet sem tesznek jót az efféle szerkentyűk. Azt nem tudhatom, nálad a búgáson kívül mit okoznak, de egy próbát megérne közvetlenül a konnektorba dugott kábellel és a Trust/APC beiktatásával végezni egy összehasonlítást. Lehetőleg hangszeres zenével, eredeti, gyári CD-ről.
-
BBéci
legenda
válasz
cintula187 #25747 üzenetére
Leginkább egyáltalán ne legyen sarokban semmilyen hangdoboz!
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #25623 üzenetére
A fejhallgatókimenet ilyen használata nagyobb hiba, mint a Genius megvásárlása. Optikai bemenetes AV erősítő a minimum, de ha nincs, akkor Scartról kell levenni sztereó jelet.
Geniusokba a nemrég említett kategóriájú hangszórókat szerelik. Azoknál sokkal többre becsülök egy márkás fejhallgatót.
Aktív témák
Hirdetés
- Filmvilág
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Gumi és felni topik
- Milyen monitort vegyek?
- Villanyszerelés
- Futás, futópályák
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Linux kezdőknek
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-7GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Apple iPhone 8 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Honor Magic 7 Lite 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest