Aktív témák
-
BBéci
legenda
-
BBéci
legenda
válasz
Gál István #31870 üzenetére
Sirfer egy olyat vitt vissza 3 nap után, mert elégedetlen volt a hangminőségével.
-
BBéci
legenda
válasz
Palapo #31858 üzenetére
Nincs, és a többi lejátszóban sincs merevlemez.
Szerintem alapértelmezett, hogy a filmeket külső merevlemeze(ke)n tárolja az ember.
A Dunéhez érdemes teljes BD-formátumokat beszerezni, amik tömörítetlenek és HD-hang is van hozzájuk. Ezek 20-45 gigásak, szóval igénylik a nagy tárhelyet. -
BBéci
legenda
Háttérzenének nevezzük például a vendéglátóhelyeken hallható muzsikát, ami mellett lehet beszélgetni, az emberek nem figyelnek rá, szól valami, de különösebb élvezetet nem okoz.
A NuVo, Speakercraft és hasonló multiroom rendszerekben is hasonló hangsugárzókat alkalmaznak. A lakás/ház összes helyiségében, teraszon, kertben elhelyeznek kettőt vagy többet, irtó kellemes hangulatot kölcsönöz.
Ahogy az előbb írtam, zenehallgatáshoz másképp kell elhelyezni a hangdobozokat.(#31834) zonusz
Ha veled egy vonalban vannak a surround dobozok, nem fog kialakulni a nevében lévő, körülölelő hangzás. Dipólokkal viszont igen.
A magasságról rengetegszer volt szó, a füleid fölött 60-90 centi között legyenek! -
BBéci
legenda
Zenehallgatáshoz, házimozihoz a frontdobozok magassugárzóinak kell a hallgató fülmagasságában lenniük, ami általában 90-100 cm.
A linkelt cucc mennyezetbe (in ceiling) építendő, viszont kisméretű (a neve is Micro) és alacsony terhelhetőségű, ezért - ahogy a leírásában szerepel - háttérzenélésre való. -
-
BBéci
legenda
Előbbi hozzászólásom félreérthetőre sikeredett, az összeg nem csak a Cantonokra vonatkozik, hanem általánosságban az állódobozokra. Néhány különleges kivételtől eltekintve, 150/db alatt rengeteg kompromisszumot is megvesz az ember.
-
BBéci
legenda
Azért ez messze nem általános érvényű megállapítás!
Hallottam néhány olyan alumínium ötvözet membránt szólni, amiktől leesett az állam. Nem kell messzire mennem, csak a nappalimba, ahol a Quadral Aurumok ALTIMA (aluminium- titán-mangán) nevezetű hangszórói néznek velem farkasszemet. -
-
BBéci
legenda
válasz
DM-Fan #31641 üzenetére
Pontosan azt tapasztaltam én is, hogy az Onkyo hangjából hiányoznak azok a finomságok, apró részletek, amik igazán élvezetessé teszik a zenét, de a filmeknél is jól jönnek.
Mit értesz erősebb alatt?
Ajánlott legalább 10 centi helyet hagyni oldalt és fölötte is, különösen a rácsozott részeknél fontos. -
BBéci
legenda
válasz
nyurga82 #31631 üzenetére
Hibát követtem el, amikor nem tisztáztam, ki mit ért "komolyabb" alatt.
Ha Polk RTi A sorozatról beszélünk, akkor szerintem a 7-es és a 9-es inkább kiérdemli a komoly jelzőt, mint az 5-ös, ami a széria legkisebbje.
Nem arról volt szó, hogy kétutas állódobozokat kezdjünk sorolni, mert azokkal Dunát lehetne rekeszteni, annyi van belőlük. -
BBéci
legenda
válasz
Boogie33 #31624 üzenetére
Előbb a kérdéseimre válaszolj, milyen tapasztalatokat szereztél tápkábelekkel.?
(#31622) bajnokpityu
Az autó fémlemezei összehasonlíthatatlanul vékonyabbak, mint a hangdobozok falai, ezért kötelező valamilyen rezgéscsillapítás. A én autómban is van pár négyzetméternyi.
Hangdobozok esetében teljesen feleslegesnek vélem. -
BBéci
legenda
válasz
Gál István #31614 üzenetére
Kipróbálás nélkül, nagy merészség ilyesmit venni. Mondjuk az árától is függ, ha nagyon olcsó volt, talán nem buksz rajta.
-
BBéci
legenda
Az ES100 legalább 30 négyzetméteres helyiséget igényel, nálad van annyi a házimozi részlegben?
Nem csatornás, hanem utas!
Melyik komolyabb front kétutas?
Az kétségtelen, hogy nehezebb 4-5 hangszórót összehangolni, mint kettőt, de igazán szélessávú átvitelhez legalább 3 hangszóróra van szükség. Az egyutas kuriózumokat most hagyjuk.
Nekem nem tetszenek a lefelé sugárzó szubládák, de ízlés dolga. -
BBéci
legenda
A sztereó erősítőben két csatornányi elő és végfok van, az AV-ban 5-10, plusz D/A konverterek, Dolby Digital és DTS dekóderek, Pro Logic áramkör, rádióvevő és még ki tudja mi egyéb. Ezek sok pénzbe kerülnek.
Ezért stimmel, amit tegnap írtam, hogy egy 200000 forintos AV úgy szól, mint egy 60000-es sztereó. -
BBéci
legenda
válasz
Dorian #31544 üzenetére
Érdemes játszani, minden variációs lehetőséget kipróbálni.
A Marantz 6005 szintén 40 hertzet állított be, mint az Arcam AVR500, de kizárt, hogy a háttérsugárzóim azon a frekvencián számottevő hangnyomást tudjanak produkálni. A mögöttük lévő könyvespolc üreg zavarja meg a mérést. -
BBéci
legenda
válasz
Cezar7 #31539 üzenetére
60000 forint körüli összegért egy Bezzera BB005 típusú kávédarálót vennék, esetleg egy Dune médialejátszót. Komplett rendszer, amit élvezettel hallgatni is lehet, nem létezik ennyi pénzért.
(#31540) kimi02
A frontjaidat sem hagynám "full"-on, inkább beiktatnék a rendszerbe még egy szubládát. -
BBéci
legenda
válasz
Cezar7 #31536 üzenetére
A 31439-es hozzászólásomban világosan leírtam, hogy a tévé optikai (Toslink) kimenetét össze tudod kötni a Samsung lommal - amit irtó nagy butaság megvenni - és szólni fog 5.1-ben.
A beállításokat az erősítő kezelési könyvében találod meg.(#31533) Thom!
Igen, ki kell piszkálni. A többibe is bedugták valahogy a banánt.(#31530) Peak
Szerintem elég lesz a 2,5-ös is.
A banándugó előnye, hogy nagyobb felületen történik az érintkezés. -
BBéci
legenda
válasz
Poplacsek #31479 üzenetére
Kénytelen vagyok válaszolni.
Amit a HDMI-ről írtál, abban igazad van, ezt próbálom én is megértetni a kételkedőkkel.Muszáj hinned a füleidnek, különben el kellene adnod az összes cuccodat és bögreszettel mozizni, zenélni. Csak belemagyarázod, hogy jobban szól a Primare, mint például a "citzumitzu".
Évekig nem mertem kipróbálni a (CD-játszó) villásdugó fordítást, attól féltem, nem fogok hallani különbséget. Aztán rászántam magam, hallottam. Nem kicsit, nagyon! -
BBéci
legenda
válasz
Lipton #31475 üzenetére
Nem azt mondtam, hogy csak kitobjektívvel lehet kapni a gépeket. Arra céloztam, hogy nyilvánvalóan nem a gép tudásához illő az obi, amit hozzá adnak, Ez igaz az erősítők, lejátszók kábelére is.
Nem húznak le, mert nem kötelező kicserélni. Hazaviszed, kipróbálod, ha nem lesz változás, vagy olyan csekély, hogy pénzt nem adnál érte, akkor visszaviszed.
-
BBéci
legenda
Majd próbáld ki a villásdugó fordítást, utána minősítsd!
Az 1900 forintos banándugó (nekem is olyan van) nem is számít drágának.
Az előző felvetésekhez kapcsolódva megkérdezem, vajon miért szerelnek gyárilag a méterenként többszázezerbe kerülő kábelek végére banánt vagy villát? -
BBéci
legenda
válasz
Poplacsek #31445 üzenetére
Okleveles villamosmérnök kollégáid mit szólnak a villásdugó fordítás okozta hangminőség változáshoz? Szerintem azon is csak nevetnének.
Nagyon egyszerű a magyarázata annak, hogy miért nem adnak az erősítő mellé komoly tápkábelt. Ugyanazért, amiért a hangdobozokhoz sem adnak, nem ismerhetik a vevő ízlését és a többi készülék karakterét. A hangdobozgyártók nem is készítenek kábeleket.
A Stradivarik hangját szokták mérni, hogy miért jobbak a többi hegedűnél?Egy halom komoly fényképezőgéphez adnak gagyi kitobjektívet. Na miért?
Mert nem tudhatják, a felhasználónak mire lesz szüksége. -
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #31435 üzenetére
Nekem a villanyász a hifis szempontoktól teljesen függetlenül azt javasolta, hogy saját kismegszakítóról menjen a légkondi. Szaktopikokban is azt ajánlják.
-
BBéci
legenda
válasz
Poplacsek #31407 üzenetére
Ne villamosmérnökként, hanem hifisként, zeneszeretőként olvasd, aztán próbáld ki!
Villamosmérnökként magyarázd meg a villásdugó fordítás hatását, vagy a tápkábelekét!Akkor került elém a cikk, amikor a házam épült, nem okozott gondot Merlin Gerin kismegszakítót venni, nagyjából ugyanannyiba került, mint a mellette lévő AEG, ami a légkondi ösvényét őrzi.
Ha nem hallod a hangjuk közti különbséget, akkor sem vesztesz semmit.
Ereklyeként őrzöm a HiFI magazin több lapszámát, melynek Darvas László volt a főszerkesztője. Szavahihetőségét soha nem kérdőjelezném meg.Szerinted autóban miért használnak 25-50 négyzetmilliméteres tápkábelt? pedig az csak 4-5 méter hosszú.
Akkor jelents ki valamit, ha tapasztalat, próba is van mögötte.
(#31416) Dorian
Nem ajánlott a tévét ugyanarról az "ösvényről" táplálni, mint a hifit, házimozit. -
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #31391 üzenetére
A 2,5-össel adnál a szarnak egy pofont. Nekem csak 4-est sikerült behúzni az ajánlott 6-8 helyett. Sajnos már bent voltak a csövek a falakban. A villanyász így is anyázott a bajsza alatt.
Olvastad a Darvas-féle cikket, ami erről szól? -
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #31366 üzenetére
Hová süllyed ez a topik, géniusz, emencé, sál.
-
BBéci
legenda
Bocs, de egy 8M forintos vetítővel, 3 m széles vásznon elég jól láthatók a különbségek, szó sem lehet placebo hatásról.
Téves megközelítés azt hinni és kijelenteni, hogy csak a chip számít.
Az analóg hangkimenet igenis fontos, nem mindenkinek van HD dekóderes erősítője. Egy belépő kategóriás AV receiveren nem is hallható a veszteségmentes tömörítés előnye, többlete. -
BBéci
legenda
Nemrég érkezett frissítés a Popikhoz, azzal is ki kellene próbálnod az említetteket!
Szerintem mindegyik lejátszóhoz kábellel érdemes csatlakoztatni az adattárolót, de még jobb, ha a készülékbe helyezed. Az a minőség garanciája.
Azt viszont egyáltalán nem értem, mire jó a 1080p 60 Hz, mikor a BD-filmek 24 fps-esek?
Soha, semmilyen film nézésekor nem küldtem tévére 60 hertzes jelet.
Bármelyik Dunét előbb venném meg, mint az AC-t.(#31148)
Attól még összekötheti HDMI-vel az erősítőt és a tévét, hogy a DVD-játszóból komponensen direktben megy a kép. -
-
BBéci
legenda
válasz
lord_m #31135 üzenetére
Túl kellene lépned a DVD-n, tele a Net HD filmekkel!
Ha nem írod le, milyen tévéről van szó, nem fogunk tudni használható tanácsot adni.
A modern lapostévék rendelkeznek optikai hangkimenettel, de a set-top-boxok is.
Az előbb már írtam, hogy a DVD-játszóból a hangot hogyan vezesd az erősítőbe. Ebből miért következik az, hogy HDMI-s lejátszót kellene venned?(#31136) python1
Engem itt egyesek hülyének néztek, amikor pár hónappal ezelőtt felvetettem a tápkábelcsere témát. Állítólag annak nem lehet befolyása a hangminőségre. Te is csak placebo hatás áldozata vagy. -
BBéci
legenda
válasz
Thuglife #31132 üzenetére
Csak autóhifis szettjeikkel találkoztam, nagyon jó hangú és kidolgozású volt mindegyik.
(#31133) lord_m
Kábeltévé az erősítőbe??? Mégis hogyan képzeled?A sárga videócsatlakozót felejtsd el, a lehető legvacakabb képminőséget adja!
A komponens egész jó ötlet, a hangot digitális (koax vagy optikai) kábelen juttasd az erősítőbe.
Mostanáig hogyan szólt 5.1-ben?
Amit piros-fehérként emlegetsz, az csak sztereó, de Scarttal is az lenne. -
BBéci
legenda
Ha a megjelenésére gondolok, azt írtam volna, nem konstrukciót, felépítést.
Igazából csak szubjektív vélemény, megérzés, lehet akár szuperjó is a hangja.Az adatlapok hertzei alapján nem szabad értékelni, minősíteni egy hangdobozt, ritkán valóságosak a számok.
Viszont a 84 dB érzékenység nagyon alacsony, bika erősítő kell hozzá. -
BBéci
legenda
válasz
python1 #31064 üzenetére
Miközben készülnek a kábelek, azon is gondolkozz, miért lesz általuk jobb a hangzás, mert ha nem tudod megmagyarázni, semmit nem ér az egész.
Dorian!
Érdemes kipróbálni, mennyit változik a hangzás - főleg sztereóban - ha eltávolítod a tévét a frontsugárzók közül! Elképzelhető, hogy többé vissza sem teszed a helyére. -
BBéci
legenda
válasz
Gál István #31099 üzenetére
Nem biztos, de mindenképpen sokat javítana rajta. Te is tudod, hogy ilyen cella kopárságú helyiségben a 15-20M forintos rendszerek is pocsékul szólnának.
A legjobb az lenne, ha az összes fal és a mennyezet is akusztikai panelekkel lenne borítva. Ez nyilván nem megoldható, de ebből kell kiindulni!
(#31092) Peak
Elméletileg helyes, amit leírtál, a gyakorlat viszont azt mutatja, hogy a szakszerűen, speciális anyagokkal történő forrasztás és saruzás inkább javít a hangon, mint ront.
A méterenként többszázezerbe kerülő high-end kábeleket szinte kivétel nélkül saruzott, vagy banándugós szettben árulják. Íme egy példa: Transparent Audio Reference MM2 -
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #31076 üzenetére
Szerintem az történik, amit leírtál, PCM-et kap az erősítő.
-
BBéci
legenda
válasz
Broome #31045 üzenetére
Parkett alatt is lehet padlófűtést alkalmazni, tehát az nem indokolta a kövezetet.
Tegyél rá szőnyeget, medvebőrt, parafát, bambuszt, bármit, ami nem veri vissza a hangot.Beköltözés után nem volt normális szőnyegünk a nappaliban, a csupasz bükkfa is adott némi bödönhangot a zenéhez, mozihoz. Amikor bekerült a kb. 3x4 méteres vastag gyapjú szőnyeg, hatalmasat javult a hangzás és a közérzetem is. Az U alakű könyvespolc ennél sokkal jelentősebb, valóban drámai mértékben javította az akusztikát. No meg a rajta elhelyezett 1300 db könyv.
-
BBéci
legenda
válasz
Broome #31042 üzenetére
Ami magas, arról kérdezz bátran!
Inkább gyűjtögess még, vagy válogass a használtak közül, mert amit elképzeltél, az pénzkidobás, zsákutca!
Kőpadlós, járólapos helyiségben a csúcskategóriás, tízmilliós rendszerek sem képesek normális hangzást produkálni.
Igen, kábeleknél keresztmetszetről beszélünk, de nem mindig tesszük hozzá, mert magától értetődő. -
BBéci
legenda
válasz
Broome #31033 üzenetére
Általános iránymutatást az első hozzászólás elolvasásából kapsz.
Az is benne foglaltatik, hogy az erősítő árának legalább kétszeresét kell hangdobozokra költeni (ebben nincs benne a mélynyomó), hogy mindegyik alkotóelem tudása érvényesülhessen. Egy 50-60000 forintos, álló frontos hangdobozszett nagyjából semmire sem jó, legkevésbé zenehallgatásra. -
BBéci
legenda
A woofer-nyílás kifejezést még nem hallottam, bizonyára a basszusreflexre gondoltál. Ezt röviden reflexnyílásnak, reflexcsőnek szoktuk nevezni.
Ha ez a nyílás egy falra akasztható hangdoboz hátulján található, nem szabad mögé csillapítóanyagot tenni, mert úgy tervezték, hogy felhasználja a fal visszaverő tulajdonságát.(#31019) Ego007
Nem hülyeség, inkább jó ötlet. -
BBéci
legenda
válasz
kenesei1982 #30935 üzenetére
Miért kellene 200 fölé vinni a vágási frekit???
Még a 120 is rettentő magas, 80 vagy az alatti ajánlott.
Szerintem meghibásodott az erősítőd.(#30936) bajnokpityu
10e alatt még nem találkoztam jó tápkábellel, ha találsz, szólj! -
BBéci
legenda
válasz
ToxLee #30930 üzenetére
Állítólag nem tesz jót a készülékeknek a ki-be kapcsolgatás. A milliós gépek alkatrészeit érdemes óvni, még akkor is, ha az jelentősebb áramköltséggel jár. A hangzásnak is jót tesz.
Ezek az erősítők teljesen áramtalanított állapot után, a bekapcsolást követően 1-2 óra múlva képesek a - magukhoz képest - legjobb hangminőségre. Azt nem mindig szeretné megvárni a tulajdonosuk.
Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z390 i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! Asrock H310CM i5 9400F 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RTX 2060 Super 8GB Zalman Z1 700W
- Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Essential robotporszívó feltörlő 2db 1999 Ft
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest