- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- One mobilszolgáltatások
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Apple Watch
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
Aktív témák
-
Dorian
félisten
válasz
cstomee #25049 üzenetére
Belépő szintnél pont annyira fontos a kábel minősége, mint bármelyik szinten. Ökölszabályként a rendszer árának kb. 10%-át ajánlott rákölteni. Ez drágább rendszernél arányosan több, olcsóbbnál kevesebb. Gyenge kábel nem tesz tönkre eszközt (nyilván nem zárlatosra vagy ilyesmire gondolok). 1000Ft-nál szerintem adhatod lejjebb is. Arról a sub kábelről jókat hallottam, bár személyes tapasztalatom nincs.
-
Dorian
félisten
válasz
sniphoe #24995 üzenetére
2.0 vagy 5.1? Új vagy használt? 60 ezerből max használt álló 2.0 jön ki, nagyon kevés ilyen célra. Az 5.1 ára erősítőx2 csak iránymutató, az is csak újonani vásárlás esetén.
Ha új, akkor vagy JBL 178 5.1, de ez nem álló, vagy Mission MV 5.0 90-ért, ami álló is és jobb is, ehhez később kell még sub is. -
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #24958 üzenetére
Háát, a fene tudja. A hangszeres zenékre tényleg nem, de az elektronikus műfajok egész jól tömöríthetőek, arra jó lehet.
-
Dorian
félisten
Én bíznék benne, hogy a Streamesek nem olyan hülyék (hiszen értenek hozzá), hogy a nullkilométeres hangdobozokat megküldik full hangerővel. Elvileg ez az ő érdekük is, hiszen ezeket hallgatják meg a leendő vásárlók. Amúgy hangdobozoknál a bejáratás nem valami misztikus dolog, csak annyi, hogy bizonyos idő elteltével javul a hangjuk, és az elején nem szabad csutkára tekerni a hangerőt. Mindenesetre itt a remek lehetőség áralkura
-
Dorian
félisten
CD lejátszót egyelőre futóműnek használom, tesztelgetéssel még nem foglalkoztam. Hozzáteszem: nem is értek hozzá, ez az első CD lejátszóm. Ha a haver ad kölcsön tisztességes sztereó cra kábelt, kipróbálom a saját DAC-át is, bár a számokat nézve a Denonban jobb van. És ki szeretném próbálni a flac gépről vs. CD lejátszót, majd valamelyik albumom flacosítom. Ha a havert elcsalom, kipróbáljuk a külső hangkártyával, sőt külső DAC-cal is, tele van ilyen kütyükkel...
Egy negatívumot viszont tudok mondani: 2 írt CD-nél egy bizonyos számnál megakadt, és nem volt hajlandó tovább lejátszani, mindig ugyanott. Ha normál áron vettem volna, gondolom zavarna, de így lesz...rom -
Dorian
félisten
Úgy néz ki, hogy a Malacot nemsokára leszúrják.
-
Dorian
félisten
válasz
#46372352 #24862 üzenetére
Na így már tiszta. Így annyiban van értelme, hogy megspórolsz egy CD lejátszó vételt. Bár ha filmezni is akarsz, úgyis kell egy dvdplayer. Erősítő nélkül, csak kölcsön hangdobozokkal kipróbálni lehet, de csekély értelme van: nem nagyon tudja majd meghajtani őket, és a minőség közel sem lesz olyan, mint lehetne külön erősítővel a mikrohifi gyengesége miatt.
Tehát tulajdonképpen neked egy erősítő és hangdobozpár kéne 180-ért. Így már más! Ha főleg zenére kell, akkor sztereó erősítőből olcsóbban kapsz jobb minőségűt. Viszont ott meg valószínű a mikrohifi CD -része lesz már gyenge, de ez a legkevesebb: Én pl. nemrég vettem 20ezerért új H/K HD755-ös CD lejátszót. -
-
Dorian
félisten
válasz
Gabor970 #24822 üzenetére
"a komponens bemenetre kötött kép is kimegy a hdmi kimeneten?"
Jó kérdés, sosem használtam a komponens bemenetet, de szerintem is ki kéne. Megnézem van-e itthon megfelelő kábel és kipróbálom.
Szerk: Hát sajnálom, ha megnézted, biztos úgy is van.
Ha zenére nem használod, mozira úgyis elég lesz egy olcsóbb modell is -
Dorian
félisten
válasz
Mr Paris #24807 üzenetére
A H/K255 azokhoz a hangdobozokhoz felesleges. Ok, hogy később, ha költözöl, azokat esetleg le akarod cserélni, de akkor inkább fordítva kéne: előre bevásárolni erősítőből hülyeség, mert azoknak az értéke sokkal jobban csökken, mint a hangdobozoké. Ha nem 1 - 1,5 éven belül költözöl, akkor inkább vegyél használtan és sokkal olcsóbban egy kisebb erősítőt. Később ezt ugyanannyiért vagy majdnem ugyanannyiért eladhatod, ha valóban cserélni akarsz, így nem buksz.
Ha nem bízol a használt cikkekben, javaslom az enyémet, épp hétvégén hirdettem meg:
ITT
Itt voltam és leszek, átverni nem foglak, kipróbálható. -
Dorian
félisten
Tisztázni kell, hogy mit értük a "HD hangok kezelése" alatt. Van amelyik lejátszó kikódolja, analógon továbbítani tudja. Van amelyik 2.0-ra downmixeli és úgy tudja akár digitálisan továbbküldeni (pl. a Venice) van amelyik csak simán továbbküldi HDMI-n kódolva, egy arra alkalmas erősítő kell hozzá, és vannak amik egyáltalán nem tudják kezelni a HD hangokat.
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #24700 üzenetére
200-ért van Dali Concept szett is
-
Dorian
félisten
Denonosok, ismét hülyekérdés:
A kijelzőn világít a REC felirat. A használatiban annyit találtam, hogy akkor, ha a REC OUT mód van kiválasztva. Gondolom elnyomkodtam valamit, de hogyan lehet visszacsinálni?
-
Dorian
félisten
válasz
xtremetuning #24630 üzenetére
Köszi szépen! Ha meglesznek a dugók, jelentkezek....
-
Dorian
félisten
válasz
xtremetuning #24628 üzenetére
Nem értek hozzá, se anyagom, se felszerelésem. De a lényeget most már értem, köszi. Akkor beszerzem a banánokat, elviszem a tyúkbelekkel együtt Kácsáékhoz, aztán majd megcsinálják.
-
Dorian
félisten
válasz
xtremetuning #24626 üzenetére
Hogyne érteném. Csak múltkor talán Béci említette, hogy nem javasolja a forrasztást a különböző anyag bevitele miatt. Most kíváncsi vagyok, ki hogyan vélekedik erről, illetve hogy én én rendszerem színvonalán van-e ennek jelentősége-hatása.
-
Dorian
félisten
Szóval akkor senki sem tudja. Vagy tökmindegy. Akkor most vegyek NakaiZé banánokat vagy ne?
-
Dorian
félisten
válasz
xtremetuning #24613 üzenetére
Nem a banán oxidálódik, hanem az abba beszorított vezetékvég...
-
Dorian
félisten
Újra felvetném a témát:
banándugó az oxidáció tudomásul vételével
vs.
vezetékvég leforrasztása ón, mint köztes anyag beiktatásával -
Dorian
félisten
válasz
R1per2 #24603 üzenetére
Így legalább a tévét is közelebbről tudod nézni. A surroundokat amennyire lehet tedd hátrébb, még a kanapét is előre húzhatnád olyan 30 cm-t. (Én pont most csináltatok az előrehúzott kanapé mögé egy felülről nyithatós tárolót) A subot pedig amennyire lehet, távolabb... mindentől.
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #24587 üzenetére
Elvileg ezt az Audressy Flat is tud ilyent.
-
Dorian
félisten
Közben kipróbáltam: ha sztereónál le van tiltva a sub, úgy direktben sincs.
Más: A "z" banán mitől érintkezik jobban, mint a nemzé?
K!$$rác:
Nem értem a sértődésed okát... -
Dorian
félisten
válasz
K!$$rác #24431 üzenetére
Mindig "olvasási irányba menjen a hang"
Hangszórókábelnél egyértelműen a hangdobozok felé. De más kábelnek is lehet iránya, pl. egy koaxnak, ami az erősítőbe megy, ott nyilván az erősítő felé kell olvasni.
A polaritáshelyes bekötés ennél sokkal fontosabb, azt is ellenőrizd. -
Dorian
félisten
válasz
fatallerror #24424 üzenetére
Most épp a barátnőm betegedett le, úgyhogy nagy hangoskodás nem lesz pár napig.
Most értem haza, Vivaldi szól. -
Dorian
félisten
válasz
fatallerror #24408 üzenetére
Sajnos elég kevés koncert DVD-m van, párba már belehallgattam, de majd odafigyelve is megteszem. Meg meg kell néznem milyen minőségű hang van rajtuk, anélkül felesleges véleményt mondanom. "Sima" zenében természetesen kialakult a véleményem, egy szóval kib...tt jó! Színpadkép, dinamika, tisztaság... Jelenleg azt gondolom, hogy ennél jobb nekem nem kell. Persze legjobban ezek akusztikus zenéknél jönnek elő, zúzós metálnál kevésbé.
(A klasszikus nagyzenekari hangverseny természetesen nem olyan, mint a MüpábanNincs olyan tér-érzet a szobám méreteiből adódóan)
Filmeknél már-már zavaróan dinamikus, ha szabad ilyent mondani, de esti filmnézésnél, ha az mozihangerőn történik, gyakran kapkodok a táv után egy-egy hangos jelenetnél. És nem csak a mélyekről van szó. A múltkor a Planet Earth-ban a dzsungeles résznél kidőlt egy fa, na az k..ra kidőlt. Nem csak a puffanásra gondolok, hanem először recseg - ropog, elpattannak az indák, stb... -
Dorian
félisten
Az oké, hogy megoldható, csak értetlenkedem, hogy minek akarja direct módban a subot használni... Sztereó módban LFE+main beállítás van, de azt hittem, hogy a direct módot ezen felül is lehet állítani, a Malacon lehetett. Akkor kipróbálom a sztereó módot módosítani sima "main"-re, subot úgysem használok zenéhez. Meg igazából a sztereó módot sem, ha már lehet direkct-et is...
-
Dorian
félisten
Még mindig ismerkedem a Denonnal nagyjából már tiszta a kép, de egy-egy kérdés még mindig felmerül. Akinek Denonja van, talán ismeri a beállításokat és tud segíteni:
Tudjuk, hogy a kijelző mutatja, hogy milyen forrásból, milyet gyárt az erőlködő (csatornák száma, jelszint) Direct módban, mielőtt kikapcsol a kijelző, az látható, hogy a frontok mellett az LFE is kap mínusz 4 db-en jelet. Miért, és hogyan lehet kikapcsolni? -
Dorian
félisten
válasz
R1per2 #24391 üzenetére
Mondhatnám, hogy tetszés szerint, azért van ennyi mód.
Zene a direct módban szól a legjobban, bár rádió és mp3 minőségnél ez meglehet tökmindegy, ott próbálkozhatsz a különféle 5.1-es hatásokkal. Ha a frontjaid kicsik, lehet próbálkozni a sztereóval sub rásegítéssel.
Tv-re PLII movie vagy Neo6 cinema. All ch stereo is érdekes először, de hamar megunja az ember. Mkv-nál ha 2.0 a hang, akkor ld. TV, ha sokcsatornás, akkor meg DD vagy DTS, gondolom automatikusan felismeri. -
Dorian
félisten
válasz
cintula187 #24305 üzenetére
Nem tudom, mert nem láttam még ennek a hátulját, de 99%-ra biztosra veszem, hogy banándugós.
-
Dorian
félisten
Mi van ma, hogy ilyen kevesen vagyunk a fórumon?
-
Dorian
félisten
-
Dorian
félisten
válasz
fatallerror #24228 üzenetére
Dehogyis, csak közben hazaértem a melóhelyről és feltettem.
-
Dorian
félisten
A frontokkal szemközti fal hangcsillapítását javítanám. A surroundok fölé terveztem egy könyvespolcot, ami megtöri a sík felületet, de a hátsó hangdobozok közé nem tehetek ilyent, mert azok a hátsó falon vannak beforgatva, közéjük-eléjük polcokat tenni biztosan hülyeség. Van értelme kenhető nagy anyagvastagságú textiltapétának, vagy csak valamilyen méregdrága akusztikai panel lehet megoldás? Később teszek fel képet is, hogy lássátok is, miről beszélek...
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #24094 üzenetére
A Denonnak gyenge a dinamikája meg térleképezése? Ne röhögtessél már...
Azért az 1900-as már nem a legalapabb sorozat... -
Dorian
félisten
A tegnapi HDMI kábel mizériát ma reggeli több órás próbálgatással zártam le. Végeredmény:
A mélységélesség változása hülyeség volt, ugyanolyan mindegyik kábellel. Ami miatt gondolhattam, az, hogy az új kábel a színeken kívül leginkább a nagyobb kontrasztban és élesebb képben nyilvánult meg. Az új kábel irányából adódó változást nem igazán vettem észre, ehhez biztosan komolyabb megjelenítő szükséges. Mindenesetre feliratirányban kötöttem be. Bocs a felesleges körökért -
Dorian
félisten
Inkább a tévés topikba tartozik, de itt mégis jobb helye lesz talán:
A múltkor említettem, hogy vettem ilyen HDMI kábeleket. Remélem irányhelyesen kötöttem be, mert idióta módon a külsején lévő dizájnos szövéstől nem nagyon látszik a PVC köpenyen lévő felirat, nagy nehezen zseblámpával silabizáltam ki. De nem is ez a lényeg. Szóval ok, hogy különböző kábeleknek más a képük, de hogyan lehetséges az, hogy most nagyobb a háttérelmosás? Ami fókuszban van, az természetesen tűéles, de olyan, mintha tágabb rekesszel lennének fotózva a filmek. Olyan felvételeknél, ahol mindennek élesnek kell lenni (pl. nagylátószögű felvételeknél), ott persze nincs ilyesmi, szóval tuti hibátlan a kábel, de a jelenséget fel nem foghatom.Ezt a barátnőm is észrevette, szóval nem "beleképzelés jelenségről" van szó
-
Dorian
félisten
válasz
KisApám #23880 üzenetére
Nincs olyan, hogy az egyik márka jobb,, mint a másik. A legtöbb gyártó készít többféle kategóriában is termékeket. Azonos kategóriában talán elmondható, hogy a Pio, Onkyo inkább a szolgáltatásokra helyezi a hangsúlyt, a Denon, Marantz, H/K pedig többet ad zenében. De fontos az azonos kategória, egy Denon 1300-as sorozat biztos gyengébb zenében, mint egy Pio 900-as. Azért ajánlottam a Denon 1911-et, mert ugyanazért az árért egyel magasabb kategóriát kapsz, mint a Pio 920.
-
Dorian
félisten
Tegnap voltam a Müpában a Bartók Béla teremben hangversenyen. Kicsit elment a kedvem az itthoni zenehallgatástól, elképesztő...
-
Dorian
félisten
válasz
bittehilfmir #23817 üzenetére
Erre én is nagyon kíváncsi vagyok... Várom a jobban hozzáértők véleményét!
Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Drón topik
- Eredeti játékok OFF topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Stellar Blade
- Xbox Series X|S
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- NYÁRI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest