- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Apple Watch
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Aktív témák
-
python1
veterán
Ja igen a másik dolog,hallgatózz sokat mindenképp,hallgass meg több hangrendszert mielőtt vásárolsz.
Hangfalban nem tudok segíteni,nem vagyok annyira benne,de ha nem érzel ellenszenvet a használt dolgok iránt érdemes körülnézni a használtpiacon.Középkategóriás rendszert tudsz vásárolni belépőszint új áráért. -
python1
veterán
Szinte mindegy,hogy melyiket veszed, én annakidején mindet végigzongoráztam számottevő különbségeket nem vettem észre közöttük,főleg ha a hangfalak is olcsóbb kategóriás.
Majdnem,hogy inkább csak a külcsín különbözteti meg őket,de ha választani kell akkor én ezeket választanám (Márkák közül) Denon,Onkyo,pioneer,H/K. -
python1
veterán
válasz
ginola #42334 üzenetére
Elméletileg a hangdoboz hátfalhoz gondoltam közelebb egy hátfalat a szekrénybe,de a hangdoboz és a hátfal közé mindenképpen kell habszivacs.
Ja és az oldallapok közé is érdemes mindenképp,bajnokpityuval,doriannal egyetértve ez a legjobb megoldás.De elég lenne habszivacs is az egészet körbevonni( hátra vastagabb) ,hogy ne látszódjon a szivacs a szekrénypolc és a hangfalak között,érdemes lécezni(duplungolni) valamilyen díszléccel.
-
python1
veterán
válasz
bajnokpityu #42331 üzenetére
Ilyen szekrényekbe helyezett dobozoknál ez bevett szokás,annyira nem drága a szivacs,de az akusztikai hatás magáért beszél.
-
python1
veterán
-
python1
veterán
válasz
Dorian #42220 üzenetére
Akár hol hallgattam Németben JBL ES kategóriás dobozokkal ajánlották,installálták bár kérésemre ELAC dobozokkal is bekapcsolták,de igazán a JBL karakterisztikája áll közelebb hozzá.
De meghallgatás útján lehet csak eldönteni,hogy mi a jó doboz hozzá,de azt is hozzá kell tenni 1-2 óra hallgatás édeskevés hozzá,én hetekig hallgattam amit meg szerettem volna vásárolni és utána tudtam csak dönteni.
-
python1
veterán
Viszont azokat a lábakat többre értékelem,én is hasonlóan jártam el mikor a hangfalaim alá márványt tettem, legalább 7-8cm-re kilógnak oldalanként és a tüskék is úgy lettek elhelyezve,hogy egymástól minél távolabbra kerüljenek, stabilabb hatás elérése érdekében.
User Manual
Na jó, csak vicc volt.
-
python1
veterán
válasz
xtremetuning #42168 üzenetére
Viszont a te véleményedre kíváncsi leszek!?
Patice de igen,gyenge minőségű ill merevítés nélküli hangdobozok képesek elég furcsa mellékhangokat produkálni,azért is kell nekik valamiféle támogatás lentről.
De jobb, majdnem tökéletes dobozoknak is elkél a segítség,lentről. -
python1
veterán
válasz
xtremetuning #42168 üzenetére
Igazából most bányásztam elő a szekrényből őket,nem teszteltem még.Egyszer mondjuk beillesztettem a rendszerbe,minden alátéttel gránit,márvány, tüske, fa,csapágygolyó összeállítottam a sztereót,nagyon szépen szólt minden aztán szétszedtem.
Viszont most,hogy egyszerűsítettem a rendszert mindent nélkülözve,sz@rt nem ér az egész úgy,hogy vissza kell telepítenem mindent.De fogom tesztelni külön-külön mindegyiket,hogy mit hoznak a "konyhára".
-
python1
veterán
válasz
Dorian #42156 üzenetére
Igen jól emlékszel,én is kíváncsi voltam rá.
Köszi a tesztet!
Igen, érdekes amit te is megfigyeltél a tuningok hatására,hogy nem is annyira a frekvenciákra orientálódik a minőség javulás,inkább a teret alakítja jobban,másként.Persze egy adott már meglévő rendszerre igaz.
Hasonló következtetéseket vontam le én is saját rendszerem tuningolása közben,de igaza volt Bécinek abban,hogy nehezen lehet megfogalmazni(részemről legalábbis).
Már én sem hajszolom,keresem a hz-ket a hangképben inkább a teret próbálom dimenzionálni.
Lehet kicsit ez is érthetetlen fogalmazás volt.szinimini szerintem jól járnál vele mindenképp,ennyiért ennél a modellnél csak nagyságrendekkel alacsonyabb minőséget tudnál beszerezni.
-
python1
veterán
válasz
bajnokpityu #42150 üzenetére
Köszi!
Itt vár téged is a cuccod de egyszerűen nem jutok a dolgaim végére.
Dorian
extremetuning
k. akkor értetted,hogy mire gondoltam.
-
python1
veterán
válasz
xtremetuning #42140 üzenetére
Nagyon bejövős!
Mindjárt teszek képeket az én megfogalmazásomban.
Így legalább megadja az ember a rendszernek amit kíván és nyugodtan dőlhet hátra a !fröcsögéstől" nyálas fotelben.
-
python1
veterán
válasz
electrocarlo #41695 üzenetére
Köszi!
Majd benézek én is jövőhéten.
-
python1
veterán
válasz
electrocarlo #41693 üzenetére
Veszprémben?
Bolt nevét tudod?
-
python1
veterán
válasz
electrocarlo #41629 üzenetére
Hali!
Veszprémi vagyok de itt nem tudok ilyen boltról.
-
python1
veterán
válasz
xtremetuning #41413 üzenetére
Ha esedékessé válik dobhatnál 1 privit,ha nem felejted el.
-
python1
veterán
válasz
xtremetuning #41413 üzenetére
Az ólomra én is gondoltam,sőt már olvastam róla valahol.
De igazad lehet,kár lenne vele vesződni.Már mint a te állványod megvételén gondolkodom erősen.
-
python1
veterán
válasz
xtremetuning #41411 üzenetére
Erősen gondolkodom rajta.
Az elsőre még a fa lapokat el is tudnám készíteni,csak a lábakat nehezebb kicsit.
Gondolom a fa polc 2 rétegű lehet, valamilyen anyag lehet a két réteg között.Mi is készítünk irreális árban bútorokat itt lehet,hogy csak egyszerű falapok.
-
python1
veterán
válasz
xtremetuning #41408 üzenetére
-
python1
veterán
válasz
xtremetuning #41401 üzenetére
Az jó ár érte!
Mekkora a távolság a polcok között,ha meglehet kérdezni?
-
python1
veterán
válasz
xtremetuning #41395 üzenetére
Egy régebbi hozzászolásodból amit muzsikpetinek írtál.
Aprópénz, ez nálad mit jelent?
Jöhet priviben is.
-
python1
veterán
válasz
xtremetuning #41339 üzenetére
Tényleg már kérdezni akartam de lehet,hogy már említetted itt,sztereóra van külön végfokod?
-
python1
veterán
válasz
xtremetuning #41245 üzenetére
Teljesen egyetértek veled!
Csak már késő volt és már nem volt energiám kifejteni a véleményem a dologról.
Dorian:reggel 6-kor én már nagyban melóztam svédiában.
-
python1
veterán
válasz
Warter #41236 üzenetére
Szép kis darab!
xtremetuning:a te kábeleid sem semmik,gondolom a hangjuk sem elhanyagolható.
Talán kezd bejönni a saját véleményemre alapuló igazság,miszerint az egész rendszer bekerülési összegének a 20-25%-át érdemes kábelekre költeni.
Még egyszer gratula mindkettőtöknek!
-
python1
veterán
Sajna én nem tudok menni már lefoglaltam a repjegyet nov 9-re,de jó lenne ha valami csoportképet készítene valaki.
Előre is köszi!
-
python1
veterán
válasz
xtremetuning #39736 üzenetére
Erre én is kíváncsi lennék!
Nagyon jó kérdés, ez foglalkoztatott már egy ideje,mert ugye 7.1 meg minden de sztereó téren nem tudtam hova tenni a rendszered.
Közben én meg sub függő lettem.
-
python1
veterán
válasz
muzsikpeti #39720 üzenetére
Én úgy gondolom,hogy az ezüstözött réznél a legnagyobb probléma a réz ezüsttel való futtatása során keletkezik,hiszen a réz csak hordozó a frekvencia a felületen fut ahol az ezüstözés van.Tehát ha az ezüstözés nem tökéletes külső behatásoktól károsodik, akkor az a frekvenciára is hatással van ennek fényében jobbak a tömör ezüst kábelek.
Lehet,hogy nem így van,de én erre gondolok.
-
python1
veterán
válasz
bajnokpityu #39709 üzenetére
Hát igen,de neked sem lehet panasz a cuccosodra,nekem az is bejövős nagyon.
Dorián:biztos felejthetetlen élmény volt,most gondolom millió ötlet motoszkál a fejedben,hogy hogy tehetnéd jobbá a rendszered kicsit.
Magamból kiindulva,biztosan azon járna az agyam,hogy ha meg lehet csinálni akkor valami hasonlót ki kell hoznom a rendszeremből.Bár gondolom a te rendszered sem lehet "kutya".
-
python1
veterán
Erre én is kíváncsi vagyok,már mint az élménybeszámolóra.
-
python1
veterán
válasz
muzsikpeti #39612 üzenetére
Nagyon jók lettek a fotók!!!
Hozzád fordulok ha fényképezőt akarok majd venni.De a kábelek sem lesznek utolsó darabok,bizalomgerjesztőek.
Üdv:, Cekkk!
bajnokpityu:lehet beállok a roteles táborba.
-
python1
veterán
válasz
xtremetuning #39189 üzenetére
De jó is lenne!!!
Itt ülök egy erdő szélén egy faházban, két paci néha a társaságom.
Mikor lenne a tali?
-
python1
veterán
válasz
bajnokpityu #39079 üzenetére
Tudok.
Küldök priviben képeket a megoldásról.
-
python1
veterán
válasz
xtremetuning #38913 üzenetére
Együtt örülök veled!
Én meg itt svédben gubbasztok magam alatt 10-fokban megfázva,de legalább tudom követni már a fórumot.
Most már akkor indulhatnak a maratoni filmezések.
-
python1
veterán
válasz
bajnokpityu #37483 üzenetére
Na erre gondoltam.
Köszi Pityu!
162-es a 126 hoz képest minőségben mennyire maradhat el?
Így első ránézésre nem nagyon látok a színén kívül különbséget közöttük,meg az árán. -
python1
veterán
válasz
bajnokpityu #37480 üzenetére
Valami linket dobhatnátok róla,hogy hól lehet rendelni vagy vásárolni?
Már meg is találtam.
Google jó barát!
De a tapasztalat meg a fórumtársak tudása azért sokkal többet ér! -
python1
veterán
válasz
xtremetuning #37465 üzenetére
Nagyon jó képek,már mint nekem szemet gyönyörködtető látvány.
Majd valami komolyabb hálózati kábeleket én is készítek,a neve sincs saját gyártmányú kábeleim is hoztak a konyhára,hátha még komolyabb alkatrészekből rakom össze.
bajnokpityu ennyire jók a furu csatik?
Akkor nekem is be kell szereznem párat.
-
python1
veterán
válasz
xtremetuning #37451 üzenetére
Ö igen,az jó.
32 fokban fagyás, na de kérem.
-
python1
veterán
válasz
bajnokpityu #37388 üzenetére
Köszi a kis reklámot!
Igen az én általam árult sony is már a felső kategóriába sorolható,mozira 100%-os zenére is lehet használni direct üzemmód stb ,13 kg-os súlyával nem kis darab és csak 40-e ért árulom. Az új ár töredékéért.
Kategóriájában nyerő volt annak idején,pioneer THX-es erősítőt lazánn verte,Német-ben JBL ES hangfalakkal hallgattam,teszteltem a két erősítő hangját és ezt választottam.
-
python1
veterán
válasz
arion.x #37371 üzenetére
Nekem van egy sony str db 798 QS kategóriás HM erősítőm is,rosszat nem tudok róla nyilatkozni mozira elég jó,zenére viszont gyalázatos,ha zene kb 0,5%-ban fontos akkor lehet alternatíva.
Denonnal jobban járnál szerintem,ha már kompromisszumokra vagy kényszerítve.
Használtban is gondolkodhatsz ha nem idegen tőled.
-
python1
veterán
Vagy ha már adott pl egy panel vagy társasház akkor a zene,moziszobának szánt helységbe kell még egy helységet kialakítani.
Szoba a szobában,az még olcsóbb megoldás.Van rá példa is ,sőt formatervek és méretek is.
-
python1
veterán
válasz
python1 #37063 üzenetére
Tényleg, kábelekkel kapcsolatban mi a legtökéletesebb megoldás szerintetek?
Egyenes és a lehető legrövidebb kábelutak kiépítése a hangfalakhoz,vagy ez másodlagos és mindegy,hogy mennyire hajlik illetve a kábel hosszai mennyire befolyásolják a az egyeneshez és rövidhez képest a hangot.
Na ezt jól megtekertem én is.extremetuning,tényleg a szorgos kis mohikánjaid elkészítették már a fali hangelnyelő paneljeidet?
-
python1
veterán
válasz
jos3ph #37062 üzenetére
Van még pár alternatíva,ne hamarkodd el.
Ökölszabály,hogy a rendszered bekerülési összegének a 10-15%-a legyen a kábelek teljes ára.Én úgy vallom,hogy 20-25% de ez megint egyén és pénztárca fügő.
Rendben,írj.
Szívesen várunk minden beszámolót,főleg ha pozitív élménybeszámoló,de lehet negatív is, abból meg leszűrjük a tanulságot. -
python1
veterán
válasz
jos3ph #37060 üzenetére
Igen pl lehetnek ezek is,de van kábel ügyben választék.Nézz körbe azért neked milyen árfekvés lenne megfelelő,én azt javasolnám ha már kábelt vásárolsz akkor mindenképpen 1 gyártótól venném az összes kábelem(hangfal),a hang karakter változhat kábelgyártók ként és nem biztos,hogy ha kevered jó lesz az összhatás.
Ja igen,kábeleknél nem feltétlen azt kell várnod,hogy több a magas és mély hang,inkább feldúsul tőle a zene,és teresebb lesz minden.
De ehhez a helyedben én mondom,hogy a szoba akusztikát kellene rendezned elsősorban.
Utána a kábelek,Dorian is szívott vele rendesen míg nem tette rendbe a szoba akusztikáját(tudom, hidd el). -
python1
veterán
válasz
jos3ph #37053 üzenetére
Én is csatlakozom BBéci,bajnokpityu meglátásához,hogy nem látom sok értelmét főleg HM erősítőnél a bi-wiring-nek.
Ha már jobb minőséget szeretnél ,mindenképpen akkor kicsit drágább szimpla megoldást ajánlanám meg a szoba akusztikán gondolkodj erősen.Nekem az is sokat segített első körben,hogy vastag sötétítőt tettem fel(kanapé szövet) nem sötétítés céljából hanem,széthúztam a sarkokba és már is csillapított valamelyest.
-
python1
veterán
-
python1
veterán
válasz
xtremetuning #36855 üzenetére
Most akkor DUNE marad fejegységnek?
-
python1
veterán
válasz
jos3ph #36829 üzenetére
Én inkább itt arra gondoltam,hogy nem túl hangos a hátsó hangfal?
Mert ugye a hátsó gangfalaknak a hallgató mögött és felette 60-90cm-rel kellene elhelyezkedni.
Nemzavaró kicsit,talán azért erősödnek fel nálad az effektek annyira.
Szobaakusztikán is lehetne tornázni még úgy látom.Szerintem jó hangfal beállítással,kis szobaakusztika javítással sokáig tudsz még zenélgetni,mozizni a Marantzal.
-
python1
veterán
válasz
Poplacsek #36826 üzenetére
Nem,ha az lett volna az első média lejátszóm most talán nem gondolkodnék HTPC-ben.
MTEC movi cube 270-euros szutyok,most a 2-éves srácom-nál üzemel,Thomas a gőzmozdony és mickey és társai mennek rajta napi 12-órában.
De hozzáteszem arra a célra tökéletes.Jos3ph: ja a hátsó hangfalakból nem jön egy kicsit sok infó, kicsit a hangszínpad nem
erős hátul? -
python1
veterán
válasz
bajnokpityu #36824 üzenetére
Neem!
HTPC lesz mindenképpen.
-
python1
veterán
válasz
xtremetuning #36715 üzenetére
Ezt én is nézegettem.
A táppal kapcsolatban ,nekem seasonic tápom van a (király táp).
-
python1
veterán
válasz
xtremetuning #36701 üzenetére
-
python1
veterán
válasz
xtremetuning #36638 üzenetére
Igen,az a pontosabb.
-
python1
veterán
válasz
jos3ph #36604 üzenetére
Meg az enyém is.
Visszatérve a kérdésedhez,a centered érzékenysége elég alacsony(87db) lehet kicsit feljebb kell tornáznod a centered hangerejét,vagy a frontokéból kicsit vissza venned.
Nekem mindig az a véleményem a centersugárzók-ról,hogy nincs tökéletes centersugárzó.
-
python1
veterán
válasz
bajnokpityu #36587 üzenetére
Igen ez így van, azért van 1-2 rácfelvarrás ami sokat hoz hangban,de azt is meg kell jegyeznünk,hogy árban ezek kicsit húzósabbak mint a kommersz cuccosok.
Én is azt vallom,hogy azért 5-6 évesnél öregebb cuccosok nem igen jobbak mint a mostani komolyabb technikák.Akkor most elégedett vagy a prosonnal,rendben.
Gratulálok a választáshoz akkor!
-
python1
veterán
válasz
jos3ph #36579 üzenetére
Egyetértek!
Nálunk is volt gubanc millió kütyüt váltott le,konzol,dvd,cd,külső merevlemez,de most a processzor is megoldódik spéci karival,minden megoldódni látszik, de még van egy pár dolog amivel bővülni fog az idők folyamán.
Igen, most már azért körbe lehet nézni HTPC vonalon,vannak azért változások még a tavalyi évhez képest is.Cekk:ezt te tudod a legjobban,hogy milyen primitív egy média plalyer egy pc-hez képest(számológép),chip készletre gondolok,meg miegymás.
-
python1
veterán
Nekem 600 W-os táp van benne,
médialejátszókat nem lehet bővíteni,max firmware frissítés amivel csak finomítani lehet rajtuk.
Egyszerűen ha valamit nem tud,mert arra gyártották amire,akkor nem lehet őket bővíteni,most soroljátok éppen a hiányosságait amit én spec HTPC-nél még nem tapasztaltam,hogy valamivel ne birkózott volna meg,továbbá HTPC bármikor bővíthető,jön egy új formátum,file,hang,stb akkor csak 1 hardver csere.Persze aláírom némi informatikai ismeret kell hozzá meg drágább is de,hogy a médialejátszók minősége nem jobb és bővíthetősége 0 az biztos.
-
python1
veterán
Na, többek között ezért maradok a HTPC-nél,sok a probléma ezekkel a lejátszókkal még és lesz is.
-
python1
veterán
válasz
ricsik #36418 üzenetére
Dorian-nak teljesen igaza van!
HM erősítővel zenét hallgatni gyötrelem, nekem pioneer vsx ax5i-m van, mozira tökéletes de zenére már hagy kívánnivalót maga után.
Osztom Dorian véleményét,nekem is bejön mozira a H/k "nyers ereje" nekem is van kettő H/k-m,szinte minden hangfallal tökéletes (nem válogatós fajta),sztereónál már más a helyzet ott mellé lehet könnyen nyúlni,érdemes körbehallgatózni. -
python1
veterán
Hát köszi mindenkinek a DUNE-s tanácsokat,megfontolandó.
Tehát akkor mindegy,hogy várok vagy nem, minőségben nem lesz nagy változás.
Még annyi,hogy a modellek között minőségi különbségek is vannak, vagy csak szolgáltatás meg csatlakozóban térnek el egymástól? -
python1
veterán
Egyre jobban hajlok a DUNE lejátszók felé,ajánljatok már nekem valami típust közülük ami már jó minőségűnek mondható,mindenféle kimenettel a hátsóján.
Köszi!
-
python1
veterán
válasz
bajnokpityu #36027 üzenetére
Viszont akkor az óriási tered ami van a nappalidban ahhoz is vékonyka lenne a hátsók hangzása,nagyon elválna a hangszínpadtól,szerintem hagyd a rubikat ahogy van 5.0-ban.
Úgy tökéletesek!A pc-hez meg nézz valami használt monitor sugárzót,gondolom rotelről hajtanád.
-
python1
veterán
válasz
robi-k #36023 üzenetére
Nagyon ütős darab az biztos,és még szép is!
Ebből 1 is elég aszt hiszem.
Szerény véleményem szerint a center jó megválasztása egy rendszerben a legnehezebb feladat,könnyen felborítja a hangzásképet,persze igaz ez a surround dobozokra is.
bajnokpityu:és ha a proson realityt tennéd gép mellé,nagyon mélyhiányos?
-
python1
veterán
válasz
xtremetuning #35722 üzenetére
Csoportos házimozi terápiára gondoltál?
De ha varró vagy főző tanfolyamot mondtál volna neki lehet,hogy nem szolt volna rá semmit.
-
python1
veterán
válasz
xtremetuning #35701 üzenetére
Jól ment a teszt?
Már mint Integrának gondolom tetszett.
Majd egyszer én is megejtek egy kis látogatást,ha lehet.
-
python1
veterán
Elméletileg a kondi az autóhifi világában főleg ha erősítő is van+ sub akkor létjogosultsága van,az autó elektronikáját úgy tervezték meg a mérnökök,hogy nem igen bír el egy komolyabb megterhelést,max egy gyári rádióét.Már csak gondolj a kocsikban lévő kompjúterekre amik igen érzékenyek az áram ingadozásra,főleg egy igen bas vezérelt rendszerre gondolok,szegény generátor nem bírja, azért szoktak több generátort beépíteni kocsikba,hogy ne a saját gyenge gyári generátort csesszék szét.
Ja és még annyi,hogy a kondi sem mindegy,hogy milyen minőségű!
Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti játékok OFF topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Revolut
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Facebook és Messenger
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest