- One mobilszolgáltatások
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Apple Watch
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
Aktív témák
-
Dorian
félisten
-
Dorian
félisten
válasz
Gergőke88 #47960 üzenetére
Ha valami drágább kábelbe ruházol be, azért gondold jól át mit választasz. És ha lesz egy jó kábeled a dobozokhoz, akkor jön a második meglepetés
A dobozok távolságával, beforgatásával is óriási változást, szerencsés esetben javulástlehet elérni.
Concept 6 tulajoknak: próbáljátok ki, a hangfalak legyenek közelebb egymáshoz, mint a tőletek való távolság, és alig, minimálisan fordítsátok csak magatok felé. Nálam 3cm az eltérés a két első sarka közt. -
Dorian
félisten
válasz
daniel2121 #47955 üzenetére
Talán mert keveseknek van, sőt kevesen hallottak normál körülmények közt NAD mozierősítőt. Azt beírni mindenkinek, hogy "nem tudom" pedig semmi értelme, ahogy a megalapozatlan találgatásoknak sem.
Gergőke88:
Szerintem nézd meg aprókban, pl. avx hirdetései közt a kábeleket. -
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #47785 üzenetére
Kipróbálnék egy H/K360-at a Dalikkal. Zenét úgysem mozierősítővel hallgatok, lehet, hogy filmre jobb a élénkebb hangzás.
Amúgy nem gondolom, hogy a H/K-k mindenevők hangfalban, épp mostanában tette fel valaki eladásra a H/K460-át, nem passzolt a hangfalszettjével (ha jól emlékszem MS hangfalak) -
Dorian
félisten
Ha jól emlékszem K-tech már tud róla.
A magam részéről tudom tolerálni a dolgot amíg nem lesz rá megoldás. -
Dorian
félisten
válasz
AthlonXP #47703 üzenetére
Einstein óta tudjuk, hogy minden relatív. Ha csak a tiédet ismered, abból önmagában nem vonható le semmilyen következtetés.
vendingo:
Elég valószínűnek tartom, hogy az a 15 éves sztereó erősítő (hacsak nem hibás) hangminőségben egyszerűen megaláz egy újonnan 50ezres mozierősítőt. -
Dorian
félisten
válasz
Vikthor #47615 üzenetére
"bal jobb sub helyett bal sub jobb-os kialakítást"
Lehet innom kéne egy kávét, de nem értem
Úgy érted, hogy a két front közé tennéd a sub-ot? Ugyanolyan biztos nem lesz, hiszen szobán belül nem ugyanott fog elhelyezkedni, vagy jobb, vagy rosszabb. Ugyanakkor Audyssey is korrigálni fog.
Én a sztereó hangkép miatt épp tegnap rendeztem át "sub - bal front - jobb front" elhelyezésre a rendszert, moziban még nem próbáltam, hogy milyen. -
Dorian
félisten
válasz
gjanner #47613 üzenetére
A helyedben a használtpiacot is megnézném, ha számít a pénz: ugyanezt, vagy hasonlót 40 körül megkapod. Alapból is sokkal több és jobb mélyed lenne, + állíthatnád small-ra a frontokat is. Így a suberősítő intézné a mélyeket, a H/K132-nek - ami nem egy erőművész - pedig több kraft jutna az 5.0-ra.
(Igen, átnyom, csak gyanítom, hogy a Tsi300 ezeken az alacsony frekiket nem, vagy nagyon kicsi hangnyomással képes leadni)
-
Dorian
félisten
válasz
Toobee #47580 üzenetére
Hallottam olyanról, akinél megoldotta, meg olyanról is akinél nem. Igazából ne erre való, hanem a hangminőséget javítja. De ha az erősítőddel van gond, akkor biztos, hogy nem.
TV-nél cicergésre gondolsz, ami világos képnél felerősödik, sötétnél megszűnik? Azt a TV szar minőségű tápja okozza, nálam szerencsére csak tök csendben hallatszik, de ritkán nézem lenémítva...
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #47577 üzenetére
De az nem alapzaj hangerővel erősödve -volt, hanem egy nagy kulimász volt az egész.
...de a biztonság kedvéért:
Toobee:
Mindent húzz ki, mozis cuccokat áramtalanitsd, az erősítőből is minden húzz-dugj újra.Ha ez sem oldja meg, akkor én vállalom, hogy viszem az enyém.
-
Dorian
félisten
-
-
Dorian
félisten
válasz
Toobee #47558 üzenetére
Ha minden hangdobozból hallod, akkor nem lehet az az ok, hogy az egyik hangfalkábel blankolását elrontottad. inkább táp oldalon gondolkodnék. Először is azon a kismegszakító körön nézz körül, amire a hifi van dugva. Mi van még? TV? Hűtő? Telefontöltő?
Esetleg az erősítő mögötti kábeldzsungelben tégy rendet, ne fusson együtt (párhuzamosan egymás mellett) erősáram mással. -
Dorian
félisten
-
-
Dorian
félisten
válasz
Toobee #47520 üzenetére
Én azt hittem, vékonyabb oszlopot akarsz, ez így már stabilnak tűnik. Tömeg szempontjából szerintem (de ez csak ötletelés, majd statikus fórumtársunk megmondja
) úgy számolj, hogy ráhelyezett c1-gyel (asszem 4 kiló) együtt a súlypont az állvány alsó 1/3-ba essen.
Szerintem igen, érdemes tüskézni.
Nálam gagyi megoldás van, konzolos Ikeás "Lack" polcra raktam a C1-eket, szilikon bogyókra.
Én a C6-hoz kapott tüskéket használom. A különböző "audiofil" tüskék árából megvan a tuningolás, szvsz. 100x akkora változást okoz. -
Dorian
félisten
válasz
Szabikaa20 #47516 üzenetére
Sajnos nem, én nem foglalkozom építéssel.
Amúgy a haver utána épített egy nem-sal-os tervekből és hangszóróval egy másik hangdobozt széles-sávú hangszóróval. Ez közepekben nagyon jó, a kis torzítás miatt tiszta hanggal, hihetetlen kontúros hangszerekkel és térrel. Csak semmi, ill sz@r mélye van, a magasak is sávkorlátoltak. -
Dorian
félisten
válasz
ladatuning20 #47513 üzenetére
De milyen segítséget? Van egy ilyen szetted. Mit szeretnél? Lecserélni? Miért? Mi nem tetszik? Vagy beüzemeléshez kérsz segítséget? Így elég nehéz bármit mondani. Segítsünk, de nem mondod miben...
Szabikaa20:
Rosszul szólnak. Haver úgy 10 éve épített sal tervből és hangszórókészlettel, nála hallgattuk. -
Dorian
félisten
válasz
ladatuning20 #47511 üzenetére
Sajnos ennyi pénzért sok jóra nem lehet számítani. Az ami már elfogadható minőség, olyan 100ezer körüli pénzbe kerül (erősítő + hangfalak, lejátszó nélkül)
-
Dorian
félisten
-
Dorian
félisten
válasz
Szabikaa20 #47216 üzenetére
Miért, mi a baja?
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #47207 üzenetére
Kellemetlenül érzem magam, hogy eladtam aztán később elromlott, de nálam nem volt baja, ill. azóta már eltelt jó fél év.
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #47205 üzenetére
Akinek eladtam fél éve az origi Rotelt (bx940) most írt, hogy valami nem stimmel, tompák lettek a magasak. Totel-hez akarja vinni javíttatni. Mondtam, h előtte kérdezze meg mennyi lesz, mert lehet, h Zoli tuninggal együtt megvan annyiból.
-
Dorian
félisten
Most volt akciós vízkeresztig, de Zoli nem sokkal viszi feljebb a végleges árat, mint a mostani akcióban volt. Az újak porszórt alu helyett fekete műanyag házat kapnak így tud költséget csökkenteni, hiszen úgysem látható helyen szokott lenni. (Eddig azt hittem az ilyen termékeken jó nagy extraprofit van, így az ilyesmi nem mérvadó, most felvilágosodtam)
-
Dorian
félisten
válasz
ginola #47195 üzenetére
Azok inkább rontanak, mint javítanának.
Én nemrég volt nálam Zoli (pont az Alcesek és a tápoldal került szóba), hozta vissza a Lupust. Most már minden f@sza, zaj sehol. Már hiányzott a zenehallgatás.
"Hogyan lehet a 1034 M Neotech kábelt blankolni?"
Erre én is vakartam a fejem, ezért kértem meg a Zolit -
Dorian
félisten
A T dugó nem csökkenti érezhető mértékben a hatást, maga a gyártó is ajánlja, mint költségcsökkentő megoldást. (Azért gondolom teszteléssel kimutatható valami különbség) A Teszkós hosszabbító persze hazavágja. A lényeg, hogy az utána lévő kábel is legyen normális minőségű, T dugónál ez a rossz minőség csak néhány centi.
De én azért 2-es verziót vennék, egyikbe csak az erősítő, a másikat lehet osztogatni T-vel.Subra nem vettem észre, hogy különösebb hatása lenne, bár még nem próbálgattam, csak miért-ne alapon rá van dugva.
Viszont a TV-t a kép miatt érdemes rádugni! Nálam HD filmeknél jócskán zajtalanabb lett, szerintem most már csak az van rajta, amit a rendező odaképzelt. Ez dugdosós teszt nélkül, azonnal észrevehető. Tévéadásoknál nem ennyire jelentős, de érdekes: Valami olyasmi érzésem van - fotózáshoz tudom hasonlítani - mintha kicsit tágabb blendével (és szebb rajzolatú objektívval) készült volna a kép, a fókuszban lévő dolgok kicsit jobban kiemelkednek, a háttérelmosás pedig szebb.
Mozinál nem tapasztaltam, hogy a TV-t is Alcesbe dugva romlott volna a hang. Sztereómnál kicsit behallatszik zaj, ha a TV be van kapcsolva, de készenlétinél nem.
-
Dorian
félisten
válasz
ginola #47154 üzenetére
Igen. Mivel bazi széles, lapos kábel volt, a szigetelés viszonylag merev pvc, nem hiszem, hogy az bármibe beleférne.
ginola:
Már nincs, mert eladtam a kábellel együtt, de Naka "Z" volt. A vastag lapos kábeleket nem is én dugóztam fel, mert pont akkor adtam oda a hangfalakat Hivox-nak tuningra, így megkértem, hogy csinálja már megToobee
Nem akarom lehúzni a Gotham-et úgy, hogy nem is hallottam, ill. azt vedd figyelembe, hogy az Excalibur jóval drágább kategória. -
Dorian
félisten
válasz
Toobee #47080 üzenetére
Milyen a mozierősítőd? Mert hacsak nem valami régebbi nagyvas, ami csak pont a HD-t nem tudja, akkor én inkább eladnám és vennék egy használt, de már HD képest, emellé egy jóval olcsóbb lejátszó elég lenne, és hdmi-vel összekötöd a kettőt, az új erőstő dekódol. Pl. Popi 210? Százezreket biztos nem adnék ilyen lejátszókért, a különbözetből simán kijönne (használtan) egy jó kis sztereó erősítő és CD lejátszó.
(Én pont próbálom meggyőzni magam, hogy a Venice-t lecseréljem, de igazából csak egy bajom van vele, hogy a sokcsatornás lpcm hangokat csak sztereón adja ki. Ilyen anyag meg elenyésző és csak emiatt lecserélni elég pénzkidobásnak tűnik.) -
Dorian
félisten
Ha külön védőcsőben futnak, akkor ha jól tudom nincs szabvány távolság, kábeltálca esetében a két szélén kell vezetni az erős és gyengeáramot.
De mint tudjuk, hifiben komolyabb elvárások vannak, én simán el tudok képzelni együtt-futásból eredő indukciót, ami nincs jó hatással a kapott hangra. -
Dorian
félisten
válasz
ginola #47028 üzenetére
A házimozis rendszerem egy régebbi felállásában (régi hangfalkábelek, stb) próbáltam pár tápkábelt (500-50.000-ig) de minimális különbséget tapasztaltam, akár hibahatáron belülinek is lehet mondani.
A sztereó rendszeremen simán kihallani a különbségeket, azóta a mozis is kapott normális kábelt, de azt nem próbálgattam újra. (Sőt, most van egy "felesleges" tápkábelem is, úgyhogy amíg el nem adom, miért-ne alapon a sub is arról megy) -
Dorian
félisten
válasz
python1 #46980 üzenetére
Mármint akkor mozdul a membrán kifelé, ha a hangfal negatív (fekete) csatijába kötött kábelt az elem - pólusához, a + oldalt a + pólushoz érintjük. Ugye?
Pentax:
Én építész és szintén
De igyekszem fejlődni, nemrég kezdtem olvasni a Villamosságtan alapjai c. tankönyvet, ill. épp ma töltöttem le a Villanyszerelés alapjait -
-
Dorian
félisten
Na én most már összekeveredtem
-
Dorian
félisten
Fejlesztgetés közben felmerül néha az emberben, hogy kicserélt már egy csomó mindent, most tényleg annyival jobb lett, vagy csak az újdonság varázsai és placebó...
Most hétvégén külső dac és sztereó erősítő nélkül vagyok kénytelen zenét hallgatni, usb transzporton keresztül koax-szal megy a jel az avr-be.
Hát izé, inkább mozis hétvégét tartok.
Pedig nem belépő a mozierősítőm. -
-
Dorian
félisten
-
Dorian
félisten
A korábbiakhoz hozzászólva véleményem szerint az erősítő/5.0 1/2 ár-arányt nem kell olyan szigorúan venni.
Én Marantz 4001-et (ami kb. a 19xx-es Denonok kategóriája, a Marantz nincs jelen a legalsó belépő kategóriában) cseréltem Denon 2809-re és nagyon nagy volt a különbség, tehát nem "fogyott el" a hangfal. Főleg, ha azt vesszük, hogy a sztereómra dugva ehhez képest is nem kicsit javul a hangminőség.
Tehát van optimum, van átfedés, és csupán az ár nem jellemzi teljes mértékben a minőséget, hiszen vannak jobb és rosszabb vételek mindenből. -
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #46683 üzenetére
Concept 6 tuning után kevésbé szólt dögösen. A zúzós rock-metál kifejezetten rosszabb volt rajta. De minden más jobb, úgyhogy megvontam a vállam, max nem nagyon hallgatok ilyesmit. Aztán közben csomó mindent (kábelek, stb.) cseréltem, fejlesztettem és nemrég lepődtem meg, amikor újra ilyesmit hallgattam: "ha kell dögös,ha kell finom"
Tomics:
Szólni éppenséggel fog, de nagy minőséget ne várj. -
Dorian
félisten
"csak gondolvan hogy ugyanazon ceg ugyanazon kategoriaju -belepo szintu- hangfalarol van szo, az ujabb legalabb egy picivel jobbra sikerul"
Naív vagy
Inkább egy régebbi jól sikerült, jó hírű hangdobozt szoktak költségcsökkentés címen kicsit butítani (A neve majd viszi) Pl. a Concept6 újabb szériái sem teljesen olyanok már, mint a régiek, azért nyilván nem nagy különbségekre kell gondolni.
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #46679 üzenetére
Avx-en most olvastam, hogy a Blue-t 1980-2000-ig gyártották.
Amúgy a Concept rendszeremben a hangképben az is kihallható volt, amikor a frontok tuningoltak voltak és a center még nem, ill. amikor a frontok új kábeleket kaptak, a center még nem, tehát valóban nem árt ha egységesek a dolgok. Amúgy a Concept center gyengébb (=kevésbé jó minőségű), mint a C6-ok. -
Dorian
félisten
A 30-ért vett Rotel 940bx is lemosta zenén a Denon 2809-et (használt ára 130ezer), bár a mélyekkel nem voltam kibékülve. +15ezer tuning költség után pedig nem is összevethető. A Hivox Castor-om olyan 55-öt érhet használtan, ez (a gyártó és egyben Rotelt-tuningoló szerint) hangban a tuningos Rotellel egyenértékű.
-
Dorian
félisten
Egy frekvencia állítható be az összeshez, nem külön-külön? Én fronthoz és centerhez 60Hz-et, surroundhoz 80-at állítottam be, így a legjobb. Nem érdemes lemenni a teljesítőképesség határaihoz, mert ott már kicsi a hangnyomás. Persze ez feltételez egy normális mélynyomót is.
Ha csak egy adat választható, akkor tedd 60-ra.robi-k:
Azzal a Vidivel szerintem sem érdemes foglalkozni. -
Dorian
félisten
válasz
Ed Parker #46540 üzenetére
Alsó-közép kategóriában szerintem semmi jelentősége, kihallható hatása nincs. Bár sosem jutott eszembe fordítva bedugni.
BULITA:
Igen.drmsp:
Ne foglalkozz vele, nem kell annak centire passzolnia. lehet különféle alátétekkel próbálkozni (gránit, tölgyfa, stb.), de azok kicsit mind befolyásolhatják valamilyen irányban a hangot, ami vagy jó vagy rossz. Ugyanakkor ezek kihallható hatása alsó-közép kategóriában szintén minimális, vagy nincs. -
Dorian
félisten
válasz
kigyi_23 #46454 üzenetére
"ha belenézel a jack aljzatba akkor vagy látsz piros fényt vagy nem, ha egyik sem fénylik pirosan akkor dughatsz te abba bármit"
Nem. Alapból nem világít az, akkor sem, ha jel van rá küldve. Csak akkor, ha bele van dugva a jack-optikai átalakító vagy maga a kábel. Legalábbis nálam.
-
Dorian
félisten
válasz
urbanjozsi #46391 üzenetére
Igaz, hogy megittam már egy fél palack Szeremley rizlinget, de nem értem...
-
Dorian
félisten
válasz
urbanjozsi #46388 üzenetére
"Sajnos az oldal nem található."
-
Dorian
félisten
Ma összevesztem a Denonommal. Elvégeztem a mikrofonos bemérést, mind a 8 ponton, erre mentés közben lefagy. Csinálhatom újra
-
Dorian
félisten
válasz
krenkoka #46275 üzenetére
Van az 2-3 kategória különbség is, persze árban sem ugyanaz.
Igazából akkor értékeli az ember a jót, ha megszokta és utána rosszabbat hall, fordítva kisebb a különbség. Nemrég egy este Onkyo 508 + Mission mv szett + Sony ex402 LCD-vel voltam összezárva. Hát izé...Autóban viszont nekem teljesem megfelel a gyári hangszóró + LG fejegység + mp3 vagy rádió
Egyrészt keveset autózom, másrészt a menetzaj úgyis betesz, olyan hangosan meg nem szeretek autóban zenét hallgatni, hogy elnyomja a környezeti zajokat. -
Dorian
félisten
-
Dorian
félisten
válasz
Toobee #46102 üzenetére
Akkor utána kell megcsináltatni, legalább tapasztalsz az addigra megszokotthoz képest egy ugrást.
Tuning után eltűnik a mélyközép kiemelés, ezáltal csökken a dögösség-érzet, viszont valós mélyek tekintetében kicsit mélyebbre megy és megfogottabbak, pontosabbak lesznek a mélyek. Egyébként pedig általánosságban levegősebb, részletezőbb hangja lesz.
Concept center tekintetében nem ilyen eredményes a tuning, abban nincsenek olyan jó hangszórók. De persze javul az is.
Aktív témák
Hirdetés
- Felújított szerverek, storage-ok, hálózati eszközök Enterprise szinten, minden gyártótól
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VivoBook X1504ZA notebook - i3 1215U 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Intel UHD IGP WIN11
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest